1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Emrullah Güvenç 3. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Joey Suk 51. / Schot met links

90'
NAC kwam thuis tegen MVV niet verder dan 1-1. Vlak na rust maakte Joey Suk eindelijk die terechte gelijkmaker voor NAC, maar verder kwam de ploeg van Marinus Dijkhuizen niet. Kevin van Diermen kwam nog het dichtste bij, maar zijn afstandsschot vond de lat. Ook MVV kreeg nog een grote kans op de drie punten, maar van dichtbij kon Emrullah Güvenç niet binnen tikken. Een klein kwartier voor tijd moest NAC met tien man verder toen Seutjens voor een schwalbe zijn tweede gele kaart ontving. In de resterende minuten kon NAC niet de winnende forceren en zo was 1-1 de eindstand in Breda.
90'
90'
Gele kaart voor Alessandro Ciranni (MVV)
Tackle op Stam levert de invaller geel op.
90'
Hoekschop voor NAC. Gaat het nog lukken?
90'
Wissel in bij MVV -> Alessandro Ciranni
90'
Wissel uit bij MVV -> Ricardo Ippel
90'
Nog vier minuten blessuretijd voor NAC om alsnog te winnen. Gaat het ook lukken?
90'
Gele kaart voor Kjell Knops (MVV)
88'
Nog een paar minuten om puntverlies te vermijden voor NAC.
84'
Ondanks een man minder blijft NAC de bovenliggende partij.
83'
Gele kaart voor Santiago Palacios (MVV)
Op de middenlijn houdt Palacios Duarte aan zijn shirtje vast en dat levert hem geel op.
82'
Nog een kleine tien minuten, zal dit duel nog een winnaar kennen? Ars is er dichtbij, maar zijn kopbal gaat over.
80'
Een veranderde situatie met de rode kaart en beide trainers grijpen in. Bij MVV gaat spits Verheydt eruit en erin komt Henry Odutayo. Bij NAC mag Gorter de kleedkamer opzoeken en zijn vervanger is Kenny van der Weg.
80'
Wissel in bij NAC Breda -> Kenny van der Weg
80'
Wissel uit bij NAC Breda -> Donny Gorter
79'
Wissel in bij MVV -> Henry Odutayo
79'
Wissel uit bij MVV -> Thomas Verheydt
77'
Geel-rode kaart voor Mats Seuntjens (NAC Breda)
Voor een schwalbe krijgt Seuntjens zijn tweede gele kaart. Nu moet NAC met een man minder proberen alsnog de overwinning uit het vuur te slepen.
75'
De lat!
Van Diermen krijgt de bal na een hoekschop, maar in zijn eerste thuiswedstrijd vindt de NAC-speler de lat op zijn weg.
74'
En daar is het debuut voor Lerin Duarte voor NAC. Hij komt er in voor Naah.
74'
Wissel in bij NAC Breda -> Lerin Duarte
74'
Wissel uit bij NAC Breda -> Divine Naah
69'
Wat een kans opeens voor MVV!
Uit het niets is daar opeens MVV voor het doel van Ten Rouwelaar na geklungel van Vlatko Lazić. Emrullah Güvenç lijkt zijn tweede er zomaar in te kunnen tikken, maar hij raakt de bal niet vol en laat zo een hele grote kans op de voorsprong liggen.
67'
Hoekschop nummer zoveel is weer een prooi voor Coppens. Seuntjens heeft de ballen wel eens beter voor gegegeven, maar wellicht komt dat nog.
65'
Langdurig balbezit voor NAC resulteert uiteindelijk na een goede voorzet van Gorter in een kopballetje van Suk. De muur van MVV lijkt weer wat steviger te staan.
63'
Ars met een kopballetje maar op het moment van koppen valt de spits naar achteren en daardoor gaat zijn poging hoog over.
60'
Eerste wissel bij MVV. Polizzi wordt naar de kant gehaald en Shermar Martin krijgt een half uur de tijd om wat te laten zien.
60'
Wissel in bij MVV -> Shermar Martina
60'
Wissel uit bij MVV -> Luca Polizzi
58'
Gele kaart voor Daryl Werker (MVV)
De huurling van Roda JC krijgt de gele kaart voorgeschoteld nadat hij te laat was met zijn verdedigende actie.
56'
NAC wil meer. Nu wordt het schot van Naah geblokt en dat levert een hoekschop op. De corner is gevaarlijk. Doelman Coppens zit er naast, maar Ars kan niet profiteren.
54'
Zo, NAC had vele kansen nodig maar de 1-1 staat eindelijk op het scorebord.
51'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:1 door Joey Suk
Eindelijk daar is die gelijkmaker! Seuntjens vond Coppens op zijn weg en tweede instantie werd zijn voorzet bijna in eigen goal verwerkt door een MVV-speler, maar die bal komt via de lat terecht bij Suk en hij weet eindelijk de gelijkmaker binnen te schieten. Een rommelige goal, maar ook die tellen.
50'
Goede actie van Verbeek en Moustafa grijpt de aanvaller licht vast. Een vrije trap voor NAC aan de zijkant van het zestien meter gebied, maar dit levert geen gevaar op.
48'
Het is wachten op de gele kaart van Coppens. De doelman is druk bezig met tijd rekken en werkt het NAC-publiek en spelers op de zenuwen. Makkelie tolereert zijn gedrag tot nu toe.
47'
En NAC gaat verder waar het voor rust mee was gestopt: druk zetten. Nu resulteert de hoekschop in niets, maar de boodschap is duidelijk.
46'
Het was even wachten op doelman Jo Coppens, maar hij heeft zijn plek voor zijn doel gevonden en er is afgetrapt in Breda.
46'
45'
Een droomstart voor MVV. Via Emrullah Güvenç kwam de ploeg na drie minuten al op voorsprong. Daarna is het NAC dat heer en meester is, maar doelman Coppens blijkt een grote sta-in-de-weg. Tweemaal werd de doelman wel gepasseerd, maar zowel bij het schot van Suk als Verbeek stond er een MVV-speler goed opgesteld op de lijn. NAC had ruim tachtig procent balbezit en creëerde vele kansen, maar ging toch met 0-1 rusten.
45'
Gele kaart voor Jelle ten Rouwelaar (NAC Breda)
Na het rustsignaal krijgt Jelle ten Rouwelaar een gele kaart voor klagen over het arbitrale trio.
45'
45'
De eerste hoekschop voor MVV kan makkelijk verdedigd worden.
45'
En weer is het Coppens die kan vangen.
44'
Stam zet zijn actie goed door en zijn schot wordt nog aangeraakt. Weer een corner voor NAC.
43'
Gele kaart voor Mats Seuntjens (NAC Breda)
Seuntjens heeft de schijn tegen als hij de bal weg tikt en Emrullah Güvenç naar de grond gaat. Hij krijgt van de scheidsrechter een gele kaart voorgeschoteld.
41'
Na het balverlies van Verbeek lijkt MVV er snel uit te kunnen, maar het wordt niet goed uitgespeeld door de mannen van Ron Elsen. Het was wel weer even iets wat op een aanval leek van MVV.
40'
Nog vijf minuten voor de rust. Kan NAC de terechte gelijkmaker nog voor rust maken?
38'
NAC heeft maar liefst 81% balbezit, maar nog steeds niet gescoord in Breda.
36'
Het is ongelooflijk dat NAC nog niet heeft gescoord vanavond. Er lijkt een engeltje op de lat te zitten bij MVV, want dat Coppens de nul tot nu toe heeft gehouden is een klein wonder te noemen.
34'
Weer redding op de lijn!
Wat een kansen voor NAC. Eerst is het Verbeek die stuit op de vuisten van Coppens, de rebound is voor Naah die werd geblokt en dan komt de bal terecht bij Suk, maar de middenvelder schiet precies tegen de speler op die op de doellijn staat. Wat een kansen laat NAC liggen op de gelijkmaker!
33'
Twee keer in korte tijd moest Jo Coppens in actie komen. Eerst bij een vrije trap waar hij met moeite de bal kon weg boksen en daarna bij de actie van Verbeek kwam de doelman er snel uit en redding te bieden.
32'
Gele kaart voor Hawbir Moustafa (MVV)
Daar is gele kaart nummer twee. Moustafa is te laat en raakt met zijn been zijn tegenstander. Ook dat levert hem geel op.
30'
Gele kaart voor Jordy Croux (MVV)
Een terechte gele kaart voor Croux. De aanvaller is te laat met zijn tackle op Vlatko Lazić en raakt de verdediger van achteren. De gele kaart is de juiste beslissing van Makkelie.
29'
NAC voert de druk op de MVV-verdediging op. De Bredanaren krijgen een hoekschop maar de voorzet van Verbeek wordt eruit gehaald.
28'
Doelman Jo Coppens blijft op het veld liggen nadat hij een voorzet pakte. De goalie lijkt zonder veel problemen verder te kunnen.
26'
Hectiek voor het doel!
Uit een hoekschop is eerst Van Beek gevaarlijk. Zijn schot wordt van de lijn gehaald. Vervolgens komt de rebound voor de voeten van Ars, maar dan is het doelman Jo Coppens die de bal kan pakken. Dat had de gelijkmaker moeten zijn?
25'
Verbeek omspeelt zijn directe tegenstander en schiet dan tegen de arm van Werker. Makelie zegt terecht dat het aangeschoten is.
23'
Snelle uitbrak van MVV maar de pass van de doelpuntenmaker kan net onderschept worden. Daar had meer ingezeten voor de ploeg uit Maastricht.
22'
Jo Coppens zet zijn muur neer als NAC op zeventien meter voor zijn doel een vrije trap mag geven. Mats Seuntjens staat achter de bal en zijn schot mist maar net de kruising.
20'
NAC krijgt op 25 meter een vrije trap mee. De bal van Mats Seuntjens is te kort en kan makkelijk weggekopt worden.
18'
De goede voorzet van Stam komt net niet aan bij spits Ars. Daar had meer ingezeten voor de Bredanaren.
16'
De derde poging van Emrullah Güvenç is het minst gevaarlijk. Zijn schot gaat nu ruim naast.
15'
Bij NAC kijken ze de scheidsrechter aan als Ars wordt vastgehouden binnen de zestien. Makkelie ziet er niets in en laat verder voetballen.
12'
Eerste hoekschop van de wedstrijd is voor NAC. Uiteindelijk wordt er een overtreding gemaakt op een speler voor MVV voordat NAC gevaarlijk kan worden. Het is nog altijd wachten op de eerste kans van NAC.
9'
NAC heeft de bal, maar MVV houdt de ruimtes klein zodat het lastig wordt voor de mannen van Dijkhuizen om gevaarlijk te worden.
6'
Wat een goed begin voor MVV. NAC is net helemaal bij de les in de openingsfase en MVV profiteert er direct van. Nu moet de huidige nummer twee een achterstand goed maken.
3'
Doelpunt voor MVV, 0:1 door Emrullah Güvenç
Wat een begin voor MVV! Zijn eerste schot was een waarschuwing, want een minuut probeert Emrullah Güvenç het weer en ditmaal heeft Jelle ten Rouwelaar geen antwoord. Van pakweg 20 meter krult de MVV'er de bal heerlijk in het doel.
2'
Emrullah Güvenç test direct Jelle ten Rouwelaar met een lekker schot, maar in tweede instantie heeft de NAC-doelman de bal klem.
1'
NAC heeft afgetrapt in het Rat Verlegh Stadion. We zijn begonnen!
1'
Marinus Dijkhuizen heeft drie wijzigingen in zijn basis in petto. Dustley Mulder, Kenny van der Weg en Uroš Matić moeten vanavond genoegen nemen met een reserverol. Tegen MVV kunnen Danny Verbeek, Divine Naah en Donny Gorter wel rekenen op een basisplaats. De wissels hebben te maken dat de hoofdtrainer wil rouleren met zijn spelers tijdens het drukke programma om de frisheid van zijn selectie te waarborgen.

Ron Elsen heeft één noodgedwongen wissel toegepast. Aanvoerder Stef Peeters is geschorst en zijn plek wordt ingenomen door Thomas Verheydt.

Goedenavond en welkom bij het Jupiler League-duel tussen NAC Breda en MVV Maastricht. Op de weg naar promotie krijgt NAC de nummer dertien van de Jupiler League, MVV, op bezoek. Waar de ploeg van Marinus Dijkhuizen de derde periode na zes wedstrijden aanvoert, staan de Limburgers op de laatste plaats op diezelfde ranglijst. MVV sprokkelde in hetzelfde aantal gespeelde wedstrijden drie punten, waar NAC er vijftien bij elkaar voetbalde. Wat zal het vanavond worden? Mijn naam is Ilona van der Werf en ik zal jullie deze vrijdagavond op de hoogte houden van dit duel.

Inhaalrace NAC
De achterstand op koploper Sparta bedraagt zeven punten en dan hebben de Rotterdammers ook nog een duel minder gespeeld. Vorige week vertelde trainer Marinus Dijkhuizen dat het doel duidelijk is voor de tweede seizoenshelft: “We moeten zo hoog mogelijk eindigen, de periodetitel is alleen maar extra, omdat daar een mooi geldbedrag aan vast zit. Dit team moet op dit moment vooral met zichzelf bezig zijn. Alleen dan maken we aanspraak op promotie.”

NAC kende geen vlekkeloze voorbereiding op weg naar het duel tegen MVV. Gisteren werd bekend dat de directie van de club uit Breda speler Kevin Brands schorst om disciplinaire redenen. De aanvaller scoorde dit seizoen tien keer voor zijn ploeg. De technische leiding van de club is niet tevreden over de instelling van Brands, die door de sanctie niet alleen het duel tegen MVV mist, maar ook maandag tegen FC Emmen zal ontbreken. Dat zal niet de enige wijziging zijn in de wedstrijdselectie bij NAC. Trainer Dijkhuizen heeft aangegeven dat hij door het drukke programma, van drie wedstrijden in één week, zal rouleren met zijn spelers: “In dit soort periodes is het prettig dat je een diepe bank hebt. Vorige week werd het nog geschetst als een luxe probleem, maar nu plukken we daar de vruchten van.”

Vormdip MVV
Als we kijken naar het verleden dan wacht MVV een heet avondje NAC. NAC en MVV stonden in totaal vierenzestig keer tegenover elkaar. Van al die duels wist de ploeg uit Breda vierentwintig keer te winnen, waar de Limburgers éénentwintig maal als winnaar van het veld stapten. Achttien maal waren de ploegen in balans. Dat zijn geen verkeerde statistieken voor MVV, maar de wedstrijden in Breda verliepen vaak minder rooskleurig. NAC won veertien van de éénendertig duels in Breda. De Maastrichtenaren gingen slechts vijf keer met de drie punten naar huis.

MVV kent een moeizaam voetbaljaar. In 2016 wist de ploeg van Ron Elsen slechts één keer te winnen. Alleen tegen Oss waren de Limburgers het sterkst. Tegen Helmond Sport, Jong PSV, Eindhoven en Telstar bleef MVV met lege handen achter. Het wordt tijd voor een ommekeer. Dat moet dan wel gebeuren met een zwaargehavend team. Pieter Nys, Leroy Labylle, Nick Kuipers, Shermaine Martina en Zev van Melick kampen met blessures en aanvoerder Stef Peeters is geschorst. Dat wordt dus puzzelen voor trainer Ron Elsen.

Rond de klok van zeven uur zullen de opstellingen van beide ploegen te vinden zijn onder het kopje wedstrijddetails. De aftrap is om 20.00 uur. Tot dan!