19:45 uur
VVV-Venlo
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Uche Nwofor 14. / Schot met rechts  (Ahmed Ammi)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Mike van Duinen 84. / Schot met rechts  (Danny Holla)

90'
90'
In een zeer matig, maar sportief duel worden de punten verdeeld tussen ADO den Haag en VVV Venlo. Beiden ploegen kwamen in negentig minuten tijd niet aan mooi, verzorgd voetbal toe en de lange bal werd meer dan eens toegepast. Doelpunten van Nwofor en van Duinen maakten de wedstrijd toch het aanzien waard en met een puntenverdeling gaan beide teams terug naar huis. De supporters mogen hopen dat de wedstrijd volgende week van en hoger niveau is. Voor een uitgebreid wedstrijdverslag, klik op het kopje 'Wedstrijdverslag'. Ik groet u vanuit het Kyocera Stadion, bij een 1-1 gelijkspel tussen ADO den Haag en VVV-Venlo.
90'
Een spannende slotfase met VVV in de aanval, Aan de linkerkant staan Türk en Maguire. Zij proberen een aanval op te zetten, maar krijgen de ruimte niet. Als ADO de bal weghaalt bij de twee VVV-spelers, vindt scheidsrechter Nijhuis het genoeg en fluit voor het einde van de wedstrijd.
90'
Het veld heeft zich in twee kampen verspreid in de slotfase: Op de helft van ADO proberen de aanvallers van VVV iets te creëren, maar dat mislukt keer op keer. Vervolgens wordt de bal vliegensvlug naar voren gegooid, waar het overige deel van de spelers zich heeft verzameld bij Mäenpää. Drie minuten blessuretijd is er bijgetrokken door de vierde man.
88'
Het spel kan beide kanten op in de laatste minuten van deze uiterst sportieve wedstrijd. Nijhuis heeft nog geen kaarten hoeven trekken en heeft ook weinig voor overtredingen hoeven fluiten. Een rustige avond voor de arbitrage in het Kyocera Stadion tot dusver.
87'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Robert Cullen
87'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Uche Nwofor
86'
ADO ruikt bloed en wil alle drie de punten pakken in deze wedstrijd. De troepen worden naar voren geplaatst door Steijn, waardoor er wel ruimte ontstaat voor VVV. Oguzhan Türk was zo even erg dichtbij een treffer, maar zijn schot werd gepakt door Coutinho.
84'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:1 door Mike van Duinen
Uiteindelijk haalt ADO een doelpunt uit de lange ballen van achteruit. Wormgoor geeft een gerichte lange bal op aanvoerder Danny Holla. Die neemt de bal met zijn borst aan en legt de bal zo panklaar voor de voeten van Mike van Duinen. Die aarzelt niet en haalt de trekker over. Mäenpää is kansloos op de bal die in de verre linkerhoek verdwijnt. 1-1 in Den Haag en nog spannene minuten in het vooruitzicht.
82'
De meest aantrekkelijke speler van het vorige seizoen voor VVV, Yanic Wildschut, is er zojuist bijgekomen bij VVV. Perfecte counterspeler natuurlijk, met zijn snelheid. Al lijkt het erop dat ADO dichter bij de 1-1 is, dan VVV bij de 0-2 en de drie punten.
81'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Yanic Wildschut
81'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Brian Linssen
81'
Holla nu met de volgende corner en Omeruo duikt maar net onder de bal door. Het wordt steeds drukker voor het doel van Mäenpää en nog steeds heeft ADO het doel niet gevonden. Nu de aanval over de linkerkant met Vicento die zijn tegenstander dolt, maar de bal niet voorkrijgt. De lange bal van Ramsteijn vindt geen medespeler en zo kan ADO aan de volgende belegering beginnen.
78'
Steijn houdt zijn handen voor zijn hoofd na de zoveelste mogelijkheid voor ADO. De ploeg heeft in deze fase van de wedstrijd het balbezit voor een groot deel in handen, creërt mogelijkheden, maar nog geen levensgevaarlijke kansen. Ook de corner van Vicento richt geen schade aan voor VVV. Alle 22 spelers staan op de helft van VVV, omdat ADO de druk erop houdt.
76'
Wormgoor neemt een vrije trap vanaf de middenlijn en slingert de bal in de zestienmeter van VVV. Daar staat aanvoerder Marcel Seip op de juiste plek op de bal weg te koppen. De volgende aanval wordt opgezet door Vicento en hij verrast Seip met een rare bal op kniehoogte. Seip kegelt de bal de lucht in, waardoor Mäenpää in het voordeel is en de bal klemt. Teamwork zou de opportunist zeggen, geluk voor de onhandige Seip zal de realist zeggen. VVV houdt de 0-1 voorsprong in stand vooralsnog!
73'
VVV heeft nu veel ruimte op de helft van ADO, omdat de ploeg van Maurice Steijn met veel man naar voren is. Linssen passt de bal naar rechts, in de hoop dat Maguire de bal ontvangt. Nwofor snapt de bedoeling echter niet en onderschept de bal. Met weinig succes overigens, want hij raakt 'em direct weer kwijt. Het schot dat volgt van Linssen zorgt voor enige opwinding, omdat het schot maar net naast gaat. De circa tienduizend Haagse supporters hopen dat het Haagse kwartiertje meer leven in het spel van ADO zal brengen.
68'
Omeruo jaagt ietwat onbesuisd door op het middenveld en raakt daarbij de VVV-speler Linssen. De middenvelder staat inmiddels alweer en is in balbezit op de linkerflank. Nwofor komt eromheen en krijgt de bal. De Nigeriaan heeft ongetwijfeld iets briljants in gedachten, maar schiet de bal over de achterlijn, achter het doel langs.
63'
Waar ADO de lange bal hanteert, is VVV als een roofdier bezig om de counters gevaarlijk te krijgen. Tot dusver mislukt de ploeg daarin, doordat de scherpte bij de passing ontbreekt. Toch is het opvallend om te zien dat deze twee ploegen niet weten af te wijken van hun patronen: ADO met de lange bal, VVV met de counter. Dat is het beeld van de tweede helft tot zover.
60'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Barry Maguire
60'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Ahmed Ammi
60'
ADO lijkt het Haagse kwartiertje iets te vroeg te hebben ingezet, want rond de 60e minuut begint de ploeg al met lange ballen in de zestien. Het heeft tot zover weinig succes, want de verdediging van VVV heerst in de lucht.
56'
Chery krijgt de voorkeur boven Holla voor de vrije trap en neemt de vrije trap hard. Hij zeilt langs het doel van Mäenpää, waardoor de meegereisde VVV-supporters weer adem kunnen halen. Nu krijgt ADO een corner vanaf de linkerkant. Getrapt door Holla, weggewerkt door Nwofor.
54'
Aaron Meijers is nu als linksback komen te spelen om vanaf die kant de voorzetten te leveren. Ammi staat namelijk, als normaliter rechtsback zijnde, ver op de eigen helft, waardoor Meijers de mogelijkheid heeft om op te komen. ADO laat de bal nu rondgaan in de middencirkel. De bal wordt dan lang gespeeld naar van Duinen die in de rug geduwd word door Ramsteijn. Vrije trap op de rand van de zestien!
51'
Opwinding in het strafschopgebied van VVV! Twee hoekschoppen op een rij voor ADO leveren kansen op voor Omeruo en Wormgoor. Beiden weten de bal niet tussen de palen te krijgen. VVV krijgt aan de andere kant de ruimte om uit te halen, maar Ricky van Haaren schiet de bal mijlenver naast. Het begin van de tweede helft bevat al de nodige kansen voor beide ploegen.
48'
We zijn weer aan het voetballen in Den Haag. Twee wissels aan de kant van ADO moeten volgens assistent-trainer Henk Fräser voor "meer Haagse bluf" zorgen. We zijn benieuwd, want tot nu toe was de instelling van de Haagse ploeg niet erg van een hoog niveau. Ze hebben nog een tweede helft voor zich om dat te veranderen.
46'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Charlton Vicento
46'
45'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Christian Supusepa
45'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Tom Beugelsdijk
45'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Dico Koppers
45'
Een nog weinig boeiende eerste helft die getekend wordt door een laag tempo en weinig kansen voor beide ploegen. De goal van Nwofor na een kwartier voetballen kwam niet uit een vloeiende aanval, maar uit een inworp voor VVV. ADO lijkt maar niet in de wedstrijd te komen en kan geen grote kansen creëren. VVV kreeg na 25 minuten voetballen nog een grote kans via Bryan Linssen. Die schoot raak, maar vanuit buitenspelpositie. Maurice Steijn moet zijn ploeg goed toespreken om voor een betere wedstrijd te zorgen in de tweede helft.
45'
45'
Poepon schiet vanaf de zestien tegen de rug van Holla op. De bal blijft hangen en van Duinen probeert de bal op de volley te nemen. Het schot ontbeert kracht en is zo makkelijk te vangen voor Mäenpää. Er komt 1 minuut aan blessuretijd bij en zo krijgen de trainers eerder de kans om hun teams toe te spreken op de tot nu toe nog behoudende wedstrijd.
43'
ADO komt nu meer op de speelhelft van VVV te spelen. Chery probeert het spel te verdelen met Meijers vanaf het middenveld, Koppers houdt de gehele linkerflank in bedwang en van Duinen wacht zijn kansen af. Beugelsdijk wint nu een duel rond de middenlijn en stuurt Omeruo weg aan de rechterkant. De voorzet bereikt Meijers, maar verder dan Meijers komt de aanval niet. VVV nu weer in balbezit.
41'
Grote kans voor Poepon. Koppers versnelt weer over de linkerkant en raast langs Joppen. De voorzet van de huurling van Ajax is prima en bereikt Poepon die kopt. Een redding van Mäenpää is nodig om een doelpunt van ADO te voorkomen.
38'
De wedstrijd kabbelt voort richting de rust en het tempo gaat er niet op vooruit. Nu is er weer een overtreding van Koppers om het spel stil te leggen. De vrije trap van VVV wordt snel ingeleverd, maar zodra ADO in balbezit komt, weet het eigenlijk niet meer wat het moet doen. De bal wordt dan uit onkunde over de zijlijn getrapt.
34'
Koppers neemt de omschrijving van vleugelverdediger wel erg serieus en verschijnt constant op de helft van VVV. Ditmaal geeft hij een voorzet vanaf de achterlijn met van Duinen rond de penaltystip. Helaas voor van Duinen staat daar ook Mäenpää, die de bal klemt.
32'
De wedstrijd wil maar niet op gang komen en van een spannend duel is tot nu toe geen sprake. Het eerste doelpunt kwam uit de lucht vallen en ook nu maken beide ploegen nog geen aanstalte om een doelpunt te maken. Het is afwachten na een half ur spelen in Den Haag waar VVV nog steeds leidt met 0-1.
29'
Ammi wordt verzocht door Nijhuis om voortaan bij beslissingen z'n mond te houden. Een overtreding door hem gemaakt, wordt gepromoveerd tot vrije trap. De trap van Holla sticht genoeg gevaar: Mäenpää, Omeruo en Beugelsdijk spronger de lucht in, waarbij Omeruo en Mäenpää botsten. De Finse doelman kan na een korte onderbreking weer verder en pakt meteen de daaropvolgende corner van Holla klemvast.
25'
Goeie actie van Ahmed Ammi aan de rechterkant. Hij haalt de bal onder zijn lichaam door, waardoor Koppers en Chery de verkeerde kant opgaan. Via de combinatie met Linssen probeert Ammi een voorzet in het strafschopgebied te leggen. Dat mislukt en de aanval van VVV is ten einde. Het spel gaat verder met balbezit voor ADO.
23'
Misschien dat een vrije trap voor ADO wonderen kan doen. De bal wordt getrapt door Holla, maar de aanval krijgt geen vervolg. De bal wordt weggetrapt door VVV, maar niet volledig weggewerkt. De bal gaat over links naar Koppers die besluit te schieten van twintig meter. Een afzwaaier volgt, maar ADO krijgt wel meer kansen dan in de eerste twintig minuten. Stand nog steeds 0-1 voor VVV>
21'
Koppers komt voor de tweede keer langs Ammi en legt de bal bij Poepon in de voeten op de rand van de zestienmeter. Die krijgt de bal niet in eerste instantie onder controle, maar via de kluts krijgt hij alsnog een poging om te schieten. Die poging onderneemt hij ook, maar het schot is slap en wordt opgeraapt door Mäenpää.
17'
Het doelpunt van VVV zorgt voor diverse fluitconcerten vanaf de Haagse tribunes. De supporters zijn niet te spreken over het belabberde voetbal wat ADO laat zien vanavond. De aanval wordt niet bereikt en op het middenveld kan niemand de pass naar voren geven, danwel bedenken. Nu vindt Meijers de ruimte bij Koppers. Die gooit de bal in de zestienmeter, maar die wordt weggekopt door Seip.
15'
Doelpunt voor VVV-Venlo, 0:1 door Uche Nwofor
Doelpunt voor Nwofor en deze komt letterlijk uit de lucht vallen! De lange inworp vanaf de linkerkant is van Leiwakabessy. De bal wordt in de zestien doorgekopt door Ammi die daar toevallig staat. Nwofor krijgt de bal op borsthoogte naast zich en aarzelt niet. Hij knalt de bal van dik zeven meter achter Coutinho en zet VVV op een 1-0 voorsprong.
14'
ADO heeft lang balbezit in deze fase van de wedstrijd, maar het ontbreekt de ploeg van Steijn aan creativiteit op dit moment. Beugelsdijk is nu de man die de passes moet versturen, maar dat is niet zijn sterkste kwaliteit. Danny Holla is een beter alternatief, maar die wordt vooralsnog moeilijk bereikt.
13'
ADO verliest de bal op het middenveld en VVV kan snel counteren. De bal wordt verlengd door Ahmed Ammi naar Bryan Linssen die de bal knap kan binnenschieten. Maar dan blijkt: buitenspel gegeven door de grensrechter. Ammi stond in buitenspelpositie toen hij de pass naar Linssen gaf.
10'
Een bijna fatale fout van Vito Wormgoor! Een lange ingooi van VVV gaat eraan vooraf, waarbij Wormgoor de bal naar zijn eigen keeper wil koppen. Wat Wormgoor niet wist, is dat Coutinho al uitgekomen was en niet meer bij de kopbal van de verdediger kan. De bal gaat rakelijks langs de rechter doelpaal.
7'
Een behoudend begin in Den Haag: beide ploegen hanteren een laag baltempo en nemen weinig risico. De eerste kans van ADO heeft zich inmiddels wel laten gelden. De voorzet komt van Poepon die debal vanaf de rechterkant het strafschopgebied inslingert. Daar komt van Duinen een paar centimeter te kort om de bal in te koppen. Eerste gevaar voor de goal van Mäenpää.
5'
De eerste corner van de wedstrijd. Oguzhan Türk heeft zich daarvoor gemeld en neemt de hoekschop vanaf de rechterkant van het veld. De bal neemt een grote boog en beland uiteindelijk veilig in de handen van de doelman van ADO, Coutinho. Eerste mogelijkheid voor VVV na vijf minuten voetbal.
3'
Bij ADO keert aanvoerder Danny Holla weer terug in de basis na zijn schorsing te hebben uitgezeten. Naast het feit dat hij de band draagt, is Holla ook clubtopscorer met tien doelpunten. Bij VVV heet de topscorer van dit seizoen Bryan Linssen , hij heeft zeven keer gescoord dit seizoen.
2'
Er is afgetrapt in het Kyocera Stadion waar het zonnetje rijkelijk schijnt. De sfeer zit er goed in bij de Haagse supporters. Ze hebben zin in een aangename wedstrijd op de zaterdagavond tussen ADO den Haag en VVV-Venlo!
1'
Goedenavond en welkom in het Kyocera Stadion bij de ontmoeting tussen twee ploegen uit het rechterrijtje: ADO den Haag en VVV-Venlo. ADO staat op een verdienstelijke twaalfde plek en hoeft zich theoretisch gezien geen zorgen te maken over eventuele degradatie. VVV daarentegen moet in de laatste drie wedstrijden alles geven om te zorgen dat rechtstreekse degradatie niet van toepassing is. Willem II is de club tot op drie punten genaderd en VVV moet dus punten pakken. Uw verslaggever bij deze wedstrijd is Brent van Ooijen.

De laatste keer dat beide clubs elkaar troffen was op 25 augustus van het vorige jaar. In de derde competitieronde van het seizoen won ADO met 4-2 van VVV in de Koel in Venlo. Toen was Tjaronn Chery zeer belangrijk voor de ploeg van Maurice Steijn door twee doelpunten te maken. Ook vanavond staat de aanvaller Chery weer in de basis.

Het belooft een doelpuntrijke wedstrijd te worden. Van de laatste vijf keer dat deze twee teams elkaar troffen won ADO vier keer en werden er in de vijf onderlinge ontmoetingen in totaal negentien treffers genoteerd. En ADO heeft ook wel behoefte aan een overwinning. De laatste overwinning dateert van 3 maart, thuis tegen Heracles. In de zes opeenvolgende wedstrijden werd er vervolgens maar één puntje gepakt door de Hagenezen. Dan naar de vorm van VVV, want voor een overwinning voor de ploeg uit Venlo moeten we iets verder de historie in. Die dateert namelijk van 23 februari, toen RKC thuis met 1-0 werd verslagen.

Bij VVV ontbreekt vanavond de doelpuntenmaker van vorige week: Nils Röseler heeft teveel last van de knie en zal niet spelen vanavond. Bij ADO is de schorsing van Kevin Jansen de belangrijkste wijziging ten opzichte van vorige week: de blessures van Gabor Horvath en doelman Robert Zwinkels (allebei de knie) zijn van langere duur. Voor de volledige opstellingen van beide teams kan je terecht onder het kopje 'Wedstrijdschema'. De wedstrijd gaat, onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis, om kwart voor acht van start in Den Haag.