0 : 1 Torinfos in de Ticker Kolbeinn Sigþórsson 47. / Schot met rechts
0 : 2 Torinfos in de Ticker Tim Gilissen 52. / Eigen goal

90'
Samenvatting

Ajax is dichtbij het 32e kampioenschap. In de eerste helft hadden de Amsterdammers veel moeite met NAC Breda. In de tweede helft was het echter snel gedaan. Een snelle goal van Sigþórsson zorgde ervoor dat Ajax de wedstrijd rustig kon uitspelen. Een paar minuten later kopte Tim Gilissen de bal achter zijn eigen doelman en was het helemaal gedaan. Op basis van de tweede helft verdiende Ajax de overwinning.
90'
90'
Danny Hoesen krijgt nog een grote kans op de 3-0. Goede pass van Lasse Schøne zet Hoesen alleen voor de doelman. De aanvaller is te wild en schiet de bal naast.
90'
De Ajax fans vieren alvast het feestje: "Wij zijn kampioen, wij zijn kampioen!"
90'
De scheidsrechter trekt er nog twee minuten bij.
87'
Isaac Cuenca is vooral bezig met het dollen van zijn tegenstander, erg effectief is de Spanjaard nog niet. Veel balverlies.
86'
Wissel in bij AFC Ajax -> Christian Poulsen
86'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Viktor Fischer
86'
Gele kaart voor Thilo Leugers (NAC Breda)
Leugers wordt gedold door Isaac Cuenca op de achterlijn. De Duitsers heeft er genoeg van en haalt Cuenca neer. De scheidsrechter geeft Leugers de gele kaart.
85'
NAC Breda heeft nog een aantal minuten om wat van deze wedstrijd te maken.
82'
Ajax heeft nog een keer gewisseld. Isaac Cuenca is terug en is de vervanger van Kolbeinn Sigþórsson.
81'
Wissel in bij AFC Ajax -> Isaac Cuenca
81'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Kolbeinn Sigþórsson
77'
Eriksen! De Deen krijgt een mogelijkheid om te schieten, de middenvelder raakt de lat.
76'
Wissel in bij NAC Breda -> Nadir Çiftçi
76'
Wissel uit bij NAC Breda -> Jordy Buijs
76'
Nee, NAC Breda - Ajax is geen leuke wedstrijd meer. NAC kan de passie en strijd uit de eerste helft niet meer opbrengen en Ajax speelt de wedstrijd rustig uit.
72'
Beide teams hebben inmiddels gewisseld. Veel verschil zal het niet meer maken.
70'
Wissel in bij AFC Ajax -> Danny Hoesen
70'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Ryan Babel
70'
Wissel in bij NAC Breda -> Thilo Leugers
70'
Wissel uit bij NAC Breda -> Kenny van der Weg
69'
Oei! Siem de Jong heeft alle tijd van de wereld om van afstand uit te halen. Ten Rouwelaar heeft veel moeite met het schot, maar weet wel redding te brengen.
66'
Mogelijkheid voor Ajax! Sigþórsson kan van dichtbij schieten, maar Ten Rouwelaar weet redding te brengen.
64'
Ajax heeft de wedstrijd onder controle en lijkt de wedstrijd rustig uit te gaan spelen.
62'
De wedstrijd heeft een doelpunt van NAC nodig om weer spannend te worden.
58'
In een paar minuten tijd ziet het er voor Ajax een stuk rooskleuriger uit. In de eerste helft hadden de Amsterdammers veel moeite met de thuisploeg. Daar is inmiddels niks meer van terug te zien.
54'
Mogelijkheid voor NAC. Elson Hooi kapt Daley Blind uit en heeft een aantal afspeelmogelijkheden. De aanvaller is echter zelfzuchtig en gaat voor eigen succes. Verkeerde keuze!
52'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:2 door Tim Gilissen (eigen doelpunt)
Het is voorbij in Breda. Tim Gilissen kopt een hoekschop ongelukkig achter zijn eigen doelman.
50'
Dit moet een mentale tik zijn voor NAC Breda. Het kampioenschap komt steeds dichterbij voor Ajax.
47'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:1 door Kolbeinn Sigþórsson
Wat een gepruts achterin bij NAC! Ryan Babel geeft de bal aan Viktor Fischer. Het schot van de Deen wordt gestopt door Ten Rouwelaar. De rebound komt voor de voeten van Sigþórsson terecht. De IJslander heeft twee pogingen nodig om de bal uiteindelijk achter de doelman te krijgen.
46'
De tweede helft is begonnen. Kan NAC Breda het volhouden en Ajax puntenverlies bezorgen?
46'
45'

Ajax heeft het moeilijk in Breda. Het heeft nog geen uitgespeelde kansen gecreëerd. NAC Breda daarentegen heeft twee grote kansen gehad. Elson Hooi zag zijn poging gekeerd worden door Kenneth Vermeer. De kopbal van Eric Botteghin spatte uiteen op de lat. NAC Breda is fel en Ajax heeft daar veel moeite mee. Ajax moet er een tandje bij doen om vanavond met drie punten terug te keren naar Amsterdam.
45'
43'
Nog een paar minuten tot de rust. Het duel bivakkeert zich inmiddels in een rustig vaarwater. Beide teams lijken toe te zijn aan de rust.
41'
Eerder vanavond won PSV met 5-2 van FC Groningen. Wanneer het in Breda bij een 0-0 gelijkspel blijft komen de Eindhovenaren op twee punten van Ajax te staan.
38'
De frustraties beginnen te komen bij de Amsterdammers. Daley Blind en Viktor Fischer hebben onenigheid. De Deen komt niet in de bal en Blind laat Fischer weten wat hij daarvan vindt.
37'
Ajax lijkt besluiteloos zodra het in de buurt van het doel komt. De eindpass ontbreekt, de Amsterdammers creëren geen 100% kansen.
35'
Ajax probeert het nog maar eens van afstand. Aanvoerder Siem de Jong lost een schot, zonder succes. De bal gaat wederom over het doel.
32'
Ajax maakt nog geen aanspraken op drie punten, Frank de Boer moet zijn mannen oppeppen om wat uit deze wedstrijd te halen!
30'
Eric Botteghin gaat het kopduel aan met Daley Blind, maar laatstgenoemde wint deze keer.
30'
NAC krijgt een hoekschop. Ook Eric Botteghin komt weer mee naar voren!
28'
Eindelijk een schot van Ajax vanuit binnen de zestien! Ryan Babel geeft de bal voor vanaf de rechterflank. De bal komt voor de voeten van Viktor Fischer. De Deen haalt uit, maar schiet recht op doelman Ten Rouwelaar af.
24'
Anthony Lurling solliciteert naar een gele kaart. De aanvaller van NAC heeft al een aantal overtredingen begaan. Lurling speelt met vuur!
23'
Het publiek zorgt voor een heerlijke sfeer in het Rat Verlegh Stadion! NAC blijft fel in de duels en knokt voor de punten!
21'
De spelers van Ajax lijken zenuwachtig te zijn voor deze 'must win' wedstrijd.
20'
Ajax duikt weer op voor het doel van NAC. Deze keer probeert Viktor Fischer het van afstand, ook zijn schot gaat hoog over het doel van Ten Rouwelaar.
20'
Daley Blind kan wel eens een moeilijke avond krijgen. Elson Hooi gebruikt zijn snelheid om het leven van Blind zuur te maken.
18'
Ruben Ligeon ontsnapt aan de rechterkant. De rechtsback heeft afspeelmogelijkheden genoeg, maar kiest de verkeerde. Dit had een grote kans voor Ajax kunnen worden als Ligeon de juiste keuze had gemaakt!
18'
NAC Breda brengt strijd en passie. Ajax moet hierin meegaan wil het vandaag niet tegen puntenverlies aanlopen.
16'
NAC Breda heeft de beste kans gecreëerd in het eerste kwartier. Ajax lijkt inmiddels wakker te zijn geworden!
11'
Weer NAC! Ajax ontsnapt voor de tweede keer aan een achterstand. Eric Botteghin zet zijn hoofd tegen een hoekschop van Jordy Buijs. De bal gaat via de onderkant van de lat bijna in het doel.
10'
Wat een kans! NAC Breda krijgt dé kans op de 1-0. Anthony Lurling zet Elson Hooi alleen voor de keeper. Vermeer kan redding brengen. De rebound van Rick ten Voorde wordt geblokt.
8'
Het vizier staat nog niet op scherp bij Ajax. Ook Christian Eriksen probeert het van afstand. De Deen produceert een afzwaaier!
7'
Het eerste schot van Ajax is een feit. Kolbeinn Sigþórsson probeert Jelle ten Rouwelaar van grote afstand te verschalken. Het schot van de IJslander gaat hoog over het doel.
5'
Kenneth Vermeer is terug bij Ajax, de doelman heeft een schorsing van twee wedstrijden uitgezeten na zijn rode kaart tegen Heracles Almelo.
3'
De eerste poging komt van de thuisploeg. Nemanja Gudelj produceert een rollertje. Kenneth Vermeer heeft geen moeite met het schot.
2'
Christian Poulsen start niet bij Ajax, de middenvelder is op het laatste moment vervangen door Ryan Babel in de basisopstelling. De Deen zit wel gewoon op de reservebank.
1'
Het avondje NAC is begonnen. Ajax heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd NAC Breda tegen Ajax. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag. Onder de knop wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

Ajax heeft alles in eigen handen en is hard op weg naar het 32e kampioenschap. Drie punten in Breda zou betekenen dat de voorsprong van de Amsterdammers intact blijft. NAC Breda lijkt uitgespeeld, de Bredanaars staan acht punten voor op plek zestien. Deze plek geeft aan het eind van het seizoen ‘recht’ op het spelen van nacompetitie.

NAC Breda heeft het moeilijk in eigen huis tegen teams uit de top vier, alleen Feyenoord werd twee punten afgesnoept. PSV (1-6) en Vitesse (0-3) keerden met grote cijfers huiswaarts. Vorig seizoen was NAC niet in staat om Ajax in eigen huis af te stoppen. Ajax was met 2-0 te sterk door doelpunten van Dmitry Bulykin en Nicolás Lodeiro, beide spelers zijn inmiddels niet meer actief voor Ajax. Eerder dit seizoen won Ajax in eigen huis met 5-0 van NAC. Siem de Jong was met twee treffers de grote man bij de Amsterdammers.

Ajax speelt vandaag zonder Ricardo van Rhijn, de rechtsback is geschorst. Hij wordt in de basisopstelling vervangen door Ruben Ligeon. Naast Van Rhijn zijn Mickey van der Hart (enkel) en Davy Klaassen (lies) afwezig. NAC Breda kan geen beroep doen op Mats Seuntjens, de aanvaller is geschorst. Danny Verbeek (hak), Alex Schalk (voet) en Anouar Hadouir (enkel) zijn geblesseerd. Rick ten Voorde krijgt door de afwezigheid van Verbeek een basisplaats.

Met nog drie wedstrijden te spelen heeft Ajax twee overwinningen nodig om zeker te zijn van het kampioenschap. Ajax won vier van de laatste vijf wedstrijden. In de huidige vorm lijkt het slechts een kwestie van tijd totdat de Amsterdammers voor het derde jaar op rij met de schaal in handen staan. NAC Breda daarentegen presteert erg wisselvallig, er werd met 4-0 gewonnen van Willem II, NAC versloeg ook NEC. De Bredanaars verloren echter van FC Utrecht (3-0) en Vitesse (3-0). NAC hield FC Twente op een 1-1 gelijkspel.