4:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Lasse Schöne 13.  (Kolbeinn Sigþórsson)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Kolbeinn Sigþórsson 52.  (Derk Boerrigter)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Ryan Babel 75.  (Lasse Schöne)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Christian Eriksen 84. / Schot met rechts  (Ryan Babel)

90'

Ajax leek vroeg in de tweede helft in de problemen te komen na een rode kaart van Kenneth Vermeer, maar heeft tegenstander Heracles Almelo met een man minder gedeclasseerd. Na de rode kaart van Vermeer wisten de Ajacieden hun voorsprong van 1-0 tot 4-0 uit te breiden. Door de overwinning staat Ajax weer drie punten los van PSV en Vitesse.
90'
De vierde man houdt het bord met drie minuten extra speeltijd omhoog.
88'
Het lijkt bijna alsof het Ajax is dat met een man meer speelt. Drie doelpunten voor en nul doelpunten tegen na de rode kaart van Vermeer.
84'
Doelpunt voor AFC Ajax, 4:0 door Christian Eriksen

Een wereldgoal van Eriksen. De corner van Babel wordt kort genomen op de Deen, die vervolgens naar binnentrekt en van een meter of twintig de bal prachtig in de verre kruising krult.
83'
Tweemaal is Blind dichtbij de 4-0!

Ondanks een man minder blijft de linksback bij elke aanval aan de linkerkant opkomen. Dit levert hem twee goede kansen op, maar twee keer vindt hij Pasveer op zijn pad. In één van de twee aanvallen wordt Hoesen in het strafschopgebied ook onderuit gehaald, maar Bossen verzuimt een penalty te geven.
81'
Wissel in bij AFC Ajax -> Danny Hoesen
81'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Derk Boerrigter
78'
Castillion weet weer niet te scoren!

De Ajax-huurling krijgt de bal hoog voor en kan met een snoekduik de bal koppen. Cillessen redt de bal. In zijn sprong wordt het shirt van Castillion echter licht vastgehouden door Moisander, waardoor hij iets minder goed kan koppen. Bossen neemt geen overtreding waar.
76'
Na de rode kaart van Kenneth Vermeer heeft Ajax twee keer gescoord en heeft Heracles geen enkele kans gehad. Zegt dit veel over Heracles, of over Ajax?
75'
Doelpunt voor AFC Ajax, 3:0 door Ryan Babel

Op de middenveld wordt een inzet ingezet tussen Schøne en Babel. De Deen kan aan de rechterkant van het veld tot in het strafschopgebied opstomen en geeft de bal op de meegelopen Babel. De aanvaller wordt slecht verdedigd en schiet de bal hoog in het doel langs Pasveer.
73'
Sinds de rode kaart van Kenneth Vermeer heeft Heracles Almelo nog geen enkel mogelijkheid gecreëerd. Het is wachten op het slotoffensief van de Heraclieden.
71'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
71'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Lerin Duarte
70'
Uit een counter kan Eriksen Babel vrij voor doelman Pasveer zetten, maar het lukt de Deense middenvelder niet om het vrij simpele passje genoeg snelheid mee te geven.
69'
Het is even tien tegen tien. Duarte heeft het speelveld verlaten en Navratil staat klaar om hem te vervangen, maar het spel heeft al een kleine vijf minuten niet stil gelegen.
65'
Lerin Duarte verlaat geblesseerd het veld.
65'
Lasse Schøne moet oppassen voor een tweede gele kaart. De Deen hield zijn directe tegenstander, Lerin Duarte, vast, maar liet daarna het shirtje weer snel los.
65'
Na een spectaculair begin van de eerste helft, is de rust in de wedstrijd teruggekeerd. Heracles kan de overtalsituatie nog niet in overwicht uitdrukken.
63'
Wissel in bij AFC Ajax -> Ryan Babel
63'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Kolbeinn Sigþórsson
62'
Gele kaart voor Siem de Jong (AFC Ajax)

De Ajax-aanvoerder haalt Kwame Quansah hard onderuit en wordt met een gele kaart bestraft.
59'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Everton
59'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Ninos Gouriye
57'
Daar komt Heracles Almelo goed weg. Dorda haalt Siem de Jong op de rand van het strafschopgebied onderuit, maar leidsman Bossen ziet er geen overtreding in.
54'
Cillessen krabbelt echter weer op en kan de wedstrijd vervolgen.
53'
Nu ligt de net ingevallen Cillessen op de grond. Wat een bizarre vijf minuten in deze wedstrijd.
52'
Doelpunt voor AFC Ajax, 2:0 door Kolbeinn Sigþórsson

Cillessen trapt de bal na de vrije trap van Duarte naar voren en bereikt Boerrigter. In de kluts krijgt Sigþórsson de bal mee, die de bal onderkant lat erin schiet.
51'
De vrije trap van Duarte krult richting de linkerkruising, maar Cillessen vangt de bal knap.
50'
Vrije trap randje zestien voor Heracles Almelo.
50'
Wissel in bij AFC Ajax -> Jasper Cillessen
50'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Viktor Fischer
48'
Rode kaart voor Kenneth Vermeer (AFC Ajax)

Een terechte rode kaart voor de doelman van Ajax. Met een splijtende steekbal wordt Castillion gelanceerd. Hij omspeelt op de rand van het strafschopgebied Vermeer, die de doorgebroken Ajax-huurling hard onderuit haalt.
47'
Het spelbeeld in de eerste minuut van de tweede helft is hetzelfde als in de eerste helft: Ajax in balbezit, Heracles Almelo tot zestien meter van het doel teruggezakt.
46'
45'

Na een helft spelen is de stand bij Ajax - Heracles Almelo 1-0. Na een klein kwartier spelen was het Lasse Schøne die na een één-twee met Sigþórsson voor de 1-0 zorgde. Beheerst schoot de Deen de bal langs doelman Pasveer. Ajax had gedurende de eerste helft het meeste balbezit, wat resulteerde in een aantal goede mogelijkheden. Viktor Fischer had de 2-0 voor het binnenschieten, maar hij maakte de verkeerde keuze door de bal niet laag in de hoek te schieten. Ook Heracles Almelo kreeg mogelijkheden om te scoren. Twee keer was Castillion dichtbij een doelpunt. Met name bij de tweede kans van Castillion leek een doelpunt van Heracles er te komen, maar door goed verdedigingswerk van Alderweireld kwam de gelijkmaker er niet.
44'
Net voor het fluitsignaal ziet Siem de Jong doelman Pasveer iets te ver voor zijn doel staan. Van een lange afstand probeert hij het, maar het lukt de Ajax-aanvoerder niet om de bal over de doelman te schieten.
44'
Gele kaart voor Lasse Schøne (AFC Ajax)

De doelpuntenmaker houdt Dragan Paljić vast en krijgt daarvoor een terecht gele kaart.
43'
Na een knappe actie aan de linkerkant van het veld, dringt Eriksen het strafschopgebied in. Uit een zeer lastige hoek probeert de Deen de bal langs Pasveer te schieten, maar de doelman brengt keert zijn inzet.
40'
Ajax heeft veel balbezit, maar het lukt de ploeg van Frank de Boer niet om op hoog tempo te spelen. Dat is onder andere te wijten aan het verre inzakken van Heracles.
37'
Grote kans voor Heracles Almelo!

Vejinovic komt op aan de rechterkant en geeft de bal hard en laag voor. Vermeer duikt naar de bal en mist, waardoor het lijkt dat Castillion de 1-0 kan maken. Toby Alderweireld verdedigt echter zeer sterk en voorkomt dat de Ajax-huurling de bal binnenschiet.
34'
Vorig seizoen eindigde Ajax - Heracles Almelo in een 6-0 overwinning voor Ajax. Drie van de zes doelpuntenmakers (Janssen, Ebecilio en Anita) spelen echter niet meer in Amsterdam.
30'
Het eerste halfuur van de wedstrijd is voorbij. Ajax heeft het spel onder controle.
27'
Fischer verzuimt de 2-0 te maken!

Lerin Duarte loopt zich vast en Ajax krijgt diep op de helft van Heracles balbezit. Fischer ontvangt de bal in het strafschopgebied, kapt zijn directe tegenstander uit en heeft de hoek voor het uitkiezen. De jonge Deen mikt de bal echter in verre rechterkruising, waar een simpeler schot mogelijk was.
25'
Sigþórsson is op zoek naar de 2-0. De Ijslandse spits krijgt rechts van het doel de bal in het strafschopgebied, kapt naar zijn rechterbeen en haalt hard uit. Zijn inzet vliegt hoog over.
21'
Na een wervelend begin lukt het Heracles om het spel wat te temporiseren. Ajax heeft nog wel het overwicht in de wedstrijd.
17'
De Heraclieden proberen in balbezit de voetballende oplossing te vinden, maar kunnen niet goed omgaan met de vroege druk van Ajax. Op de kans van Castillion na heeft Heracles nog weinig laten zien.
15'
Heracles Almelo laat Ajax tot ver komen en zet pas op eigen helft druk. Het percentage balbezit zegt genoeg: 79% om 21% in het voordeel van Ajax.
13'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:0 door Lasse Schøne

Schøne beloont een sterk begin van Ajax met een doelpunt. Uit een één-tweetje tussen de Deen en Sigþórsson, komt Schøne vrij voor Pasveer. Hij twijfelt niet en schiet de bal in de lange hoek langs Pasveer.
10'
Lasse Schøne probeert het van een afstand. Remko Pasveer heeft moeite met het schot, maar weet de bal wel weg te werken.
9'
Doelpunt Moisander afgekeurd!

Niklas Moisander kopt de bal uit een vrije trap van Eriksen binnen, maar zijn doelpunt wordt, terecht, vanwege buitenspel afgekeurd.
8'
Verdediger Toby Alderweireld stoomt van achteren op en probeert het van een meter of dertig. Zijn schot heeft echter niet genoeg kracht.
6'
Sigþórsson moest de 1-0 maken!

Milano Koenders speelt de bal te ver voor zich uit, waardoor Siem de Jong met een tackle de bal kan onderscheppen. Kolbeinn Sigþórsson kan de bal meenemen en komt oog in oog met doelman Pasveer. De Ijslander faalt echter om de 1-0 te maken.
3'
De eerste kans van de wedstrijd is voor Heracles Almelo. Geoffrey Castillion rent hard langs zijn directe tegenstander Toby Alderweireld en lost een schot op Vermeer. De hoek is lastig voor Castillion en Vemeer brengt goed redding.
1'

De spelers van Heracles Almelo trappen af. We zijn begonnen, veel plezier bij dit live verslag!
Goedemiddag en welkom bij het live verslag van de wedstrijd Ajax - Heracles Almelo. Om 16:30 zullen de teams aftrappen. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik zal jou van de eerste tot de laatste minuut op de hoogte houden van deze wedstrijd. Onder het kopje Opstelling kan je de opstellingen van de teams bekijken.

Voor beide ploegen is dit een zeer belangrijke wedstrijd. Ajax moet winnen in de strijd om de landstitel, voor Heracles is elk puntje dat ze uit de ArenA mee kunnen nemen mooi meegenomen. De Heraclieden doen nog volop mee in de strijd om een Europees ticket, maar weten dat de belangen voor Ajax nog veel groter zijn.

In navolging op de drie concurrenten om de landstitel, zal Ajax vandaag ook moeten winnen. Feyenoord was in speelronde 29 de eerste titelkandidaat die moest opdraven. Op de vrijdagavond werd met 1-0 van VVV Venlo gewonnen. Ook Vitesse en PSV behaalden deze speelronde drie punten. Vitesse won met 3-0 van NAC Breda, PSV won 1-3 bij Willem II.

Heracles Almelo is de underdog in deze wedstrijd, maar de ploeg van Peter Bosz zal er vandaag alles aan doen om één of drie bonuspunten uit Amsterdam mee te nemen. Na de verliespartij van ADO Den Haag tegen FC Utrecht, kan Heracles bij winst het linkerrijtje betreden.

Frank de Boer heeft ten opzichte van de wedstrijd tegen NEC (4-1) niets aan zijn opstelling veranderd. Ryan Babel, die vorige week tegen NEC zijn rentree maakte, is weer fit, maar De Boer geeft de voorkeur aan Derk Boerrigter.

In de opstelling van Heracles Almelo is wel het een en ander veranderd. In de vorige speelronde werd met 1-2 van AZ verloren. Paljic verhuist van de linksachter naar de linksbuiten, wat ten koste gaat van Everton. Dorda vult nu de linksback-positie in. Quansah, die tegen AZ niet speelde, is vandaag wel weer terug te vinden in de basisopstelling. Hierdoor neemt Belterman plaats op de bank.

Eerder dit seizoen namen Ajax en Heracles Almelo had ook al tegen elkaar op. In een spektakelstuk eindigde de wedstrijd in 3-3, nadat Ajax een 1-3 voorsprong had weggegeven. De doelpunten aan Ajax-zijde werden gemaakt door Schöne, Sana en Rienstra, die een eigen goal maakte. Voor Heracles scoorden Te Wierik, Bruns en Luis Pedro.