FC Twente
0:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Leroy Fer 45. / Kopbal  (Dušan Tadić)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Dušan Tadić 80. / Penalty
0 : 3 Torinfos in de Ticker Luc Castaignos 87. / Schot met rechts  (Dušan Tadić)

90'
Samenvatting FC Twente heeft eindelijk weer een wedstrijd weten te winnen. Op 21 december werd er met 3-0 gewonnen van AZ, nu is Twente met 3-0 te sterk voor FC Groningen. De Tukkers speelde een slechte wedstrijd, maar winnen uiteindelijk wel. Groningen had recht op een puntje, maar kon voor het doel van Twente geen vuist maken. Na de rode kaart voor Bizot was de wedstrijd gespeeld en kon Twente uitlopen naar 3-0.
90'
89'
Hölscher probeert van grote afstand doelman Luciano te verrassen. De Braziliaan weet redding te brengen.
88'
Wissel in bij FC Twente -> Jerson Cabral
88'
Wissel uit bij FC Twente -> Dušan Tadić
87'
Doelpunt voor FC Twente, 0:3 door Luc Castaignos
De aanvaller van Twente komt eindelijk weer tot scoren. Tadić weet Castaignos alleen voor de keeper te zetten. Hij mikt de bal met buitenkant rechts in de linkerhoek.
86'
Het Groningse publiek is nog altijd woedend over de beslissing van Blom. De supporters laten door middel van verschillende spreekkoren van zich horen.
81'
Gele kaart voor Tim Breukers (FC Twente)
Breukers begaat een overtreding op Kostić en krijgt geel van Blom.
80'
Doelpunt voor FC Twente, 0:2 door Dušan Tadić
De Serviër maakt goed gebruik van dit buitenkansje. De aanvaller van Twente schiet de bal rustig door het midden, doelman Luciano dook te vroeg naar de linkerhoek.
79'
Wissel in bij FC Groningen -> Luciano
79'
Wissel uit bij FC Groningen -> Lorenzo Burnet
78'
Wat een mooie steekpass van Hölscher op Luc Castaignos. De aanvaller lijkt te gaan scoren maar wordt neergelegd door doelman Bizot. Resultaat is een strafschop voor Twente en een rode kaart voor Bizot.
78'
Rode kaart voor Marco Bizot (FC Groningen)
76'
Gele kaart voor Maikel Kieftenbeld (FC Groningen)
Kieftenbeld maakt een overtreding op Willem Janssen, scheidsrechter Blom toont de middenvelder de gele kaart.
75'
FC Twente is nog een kwartier verwijderd van de eerste overwinning in 2013. Gaat het de Tukkers dan eindelijk lukken om drie punten te pakken?
74'
Ook FC Groningen heeft voor de tweede maal gewisseld. Kostić komt in het veld en valt alleen al op door zijn geblondeerde haren. Kan hij het verschil maken voor de thuisploeg?
73'
Wissel in bij FC Groningen -> Filip Kostić
73'
Wissel uit bij FC Groningen -> Tim Sparv
71'
Wissel in bij FC Twente -> Nacer Chadli
71'
Wissel uit bij FC Twente -> Joey Pelupessy
70'
Nacer Chadli staat klaar om in te vallen bij FC Twente. Kan hij ervoor zorgen dat Twente de overwinning over de streep gaat trekken?
69'
Gele kaart voor Nick Bakker (FC Groningen)
De verdediger krijgt een gele kaart voor een overtreding op Castaignos. Hij tikt de aanvaller van Twente van achter aan die gewillig naar de grond gaat.
67'
Oeff! Diepe bal van Bakker, Van Dijk kan de bal verlengen. Bacuna is eerder bij de bal dan Mihailov maar komt wel in botsing met de doelman. Nog altijd geen treffer voor de Groningers.
66'
Beide teams hebben gewisseld. Twente denkt met Castaignos meer te kunnen profiteren van de ruimte die het gaat krijgen. Maaskant brengt Texeira voor Zeefuik, hij durft er dus niet een extra spits bij te zetten.
65'
Wissel in bij FC Groningen -> David Texeira
65'
Wissel uit bij FC Groningen -> Género Zeefuik
63'
Wissel in bij FC Twente -> Luc Castaignos
63'
Wissel uit bij FC Twente -> Dmitriy Bulykin
62'
FC Twente maakt het vooral zichzelf moeilijk. De ploeg verdedigt zeer matig. Het kan niet lang duren voordat de thuisploeg hiervan gaat profiteren.
59'
Goed voetballen doen ze nog steeds niet, maar de entertainment waarde is in ieder geval gestegen.
56'
Een jagende Michael de Leeuw illustreert de wil van FC Groningen. De Trots van het Noorden wil nog wat uit de wedstrijd halen en dat siert ze.
55'
Wat een hectiek voor het doel van Twente. FC Groningen krijgt een aantal mogelijkheden om te schieten. Telkens wordt de bal geblokt. Na pogingen van Zeefuik en Kieftenbeld is het Van Dijk die de bal uiteindelijk over het doel schiet.
54'
FC Twente staat weliswaar voor maar straalt niet uit dat ze vandaag gaan winnen.
51'
Bacuna schiet de bal hard in de muur, teleurstellend. Vervolgens geeft Burnet de rebound voor het doel. Van Dijk kan koppen, maar kopt de bal naast het doel van Mihailov.
50'
FC Groningen krijgt een vrije trap op een gevaarlijke plek. Leroy Fer maakt een overtreding op Género Zeefuik. De bal ligt op de rand van de zestien meter en Bacuna gaat achter de bal staan.
49'
Goede voorzet van Willem Janssen vanaf de rechterflank. Bulykin lijkt te gaan scoren, maar de Russische spits gaat net als de Groningse verdedigers onder de bal door.
47'
De tweede helft is onderweg. Nacer Chadli loopt zich warm en wordt toegezongen door de meegereisde fans.
46'
45'
Samenvatting eerste helft De eerste helft is nog geen spektakel. Beide teams zijn ontzettend slordig in de passing en lijken geen strijd te willen leveren. FC Twente komen in de blessuretijd op voorsprong, de Tukkers hadden tot dat moment nog geen echte kans gecreëerd.
45'
45'
Doelpunt voor FC Twente, 0:1 door Leroy Fer
De hoekschop die volgt na de fraaie actie van Tadić wordt benut. De Serviër neemt de hoekschop en weet Leroy Fer voor het doel te vinden. De middenvelder staat helemaal vrij en kopt de bal binnen.
45'
Tadić laat zich eindelijk zien. Hij passeert Magnasco op fraaie wijze, gevolg een hoekschop voor Twente.
44'
Hopelijk komen beide teams met een betere instelling het veld op na de rust. Ze lijken er niet veel zin in hebben vandaag.
42'
Kieftenbeld probeert het van grote afstand! Vorige week schoot hij de bal er fraai in, deze keer gaat de bal ruim over het doel.
38'
OEI! Burnet is dichtbij een treffer voor FC Groningen. De linksback is wederom mee opgekomen en snelt voorbij alles en iedereen. Burnet ziet Zeefuik over het hoofd die voor het doel staat en schiet de bal voor het doel langs.
37'
Deze wedstrijd snakt naar de creativiteit van Nacer Chadli. Hopelijk mag de Belg snel invallen van Alfred Schreuder.
34'
De lange bal naar voren werkt ook niet voor FC Twente. Virgil van Dijk is heer en meester en kopt alle ballen weg.
31'
De Enschedeërs halen nog niet het niveau van de heenwedstrijd. 100% kansen zijn er nog niet geweest. Al heeft de thuisploeg ook nog geen grote kansen gecreëerd.
27'
Ein-de-lijk. De eerste mogelijkheid voor FC Twente. Een vrije trap wordt vanaf de linkerflank voor het Groningse doel geslingerd. Douglas kan koppen, maar Bizot weet redding te brengen.
22'
Kirm! Groningen komt er goed uit door middel van een counter. Zeefuik geeft de bal mee aan Kirm die alleen af kan gaan op Douglas. Terwijl Kirm de verdediger van FC Twente passeert verliest hij ook de controle over de bal.
20'
Vorige week verloor FC Twente onterecht met 1-0 van Vitesse. Ze laten vandaag echter nog niet hetzelfde spelbeeld zien. Het zijn vooral de Groningers die in de aanval zijn.
16'
Aardige kans voor FC Groningen. Kirm weet Lorenzo Burnet te vinden. De linksback van Groningen staat ter hoogte van de strafschopstip. Hij aait echter de bal richting het doel waardoor Mihailov weinig moeite heeft met de doelpoging.
15'
Beide teams stralen het eerste kwartier nog niet uit dat ze er zin in hebben. Welk team creëert de eerste grote scoringskans?
11'
Gevaarlijke voorzet vanaf de rechterflank van Leandro Bacuna. Het levert FC Groningen de eerste hoekschop op. Van Dijk kopt vervolgens de hoekschop over het doel.
11'
De laatste keer dat FC Twente een competitiewedstrijd wist te winnen was op 21 december. AZ werd toen met 3-0 verslagen.
7'
Eerste mogelijkheid voor FC Groningen. Een goede opening van Sparv op Bacuna. Laatstgenoemde trekt naar binnen vanaf de linkerflank en haalt uit met links. Zijn schot wordt geblokt.
5'
Leroy Fer is vandaag aanvoerder bij FC Twente, dit vanwege de afwezigheid van Wout Brama en de reserverol van Peter Wisgerhof.
3'
Arjen Robben is vandaag toeschouwer in de Euroborg, Robben is geboren in het Groningse Bedum en begon zijn carrière in Groningen.
2'
De laatste keer dat FC Groningen van FC Twente wist te winnen was in 2007. Het werd destijds 1-0 met als doelpuntenmaker Martijn Meerdink.
1'
De eerste minuut loopt in de Euroborg, FC Groningen heeft afgetrapt. Kees Kwakman is geblesseerd geraakt in de warming-up, zijn vervanger is Nick Bakker.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd FC Groningen tegen FC Twente. Mijn naam is Jurre Hermans en ik zal vandaag live verslag doen van deze wedstrijd.
Bij FC Groningen zit Robert Maaskant nog altijd op de bank, beide partijen besloten maandag aan het einde van het seizoen uit elkaar te gaan. FC Groningen heeft nog geen vervanger aangetrokken voor Maaskant. Bij FC Twente zit Alfred Schreuder nog altijd op de bank. Schreuder is de tijdelijke vervanger van Steve McClaren die eerder dit seizoen opstapte.
Wout Brama en Rasmus Lindgren doen vandaag niet mee. Beide spelers dienen een schorsing uit. Brama wordt in de basis vervangen door de jonge Joey Pelupessy, Tim Sparv vervangt Rasmus Lindgren. FC Twente kan ook nog niet beschikken over Roberto Rosales. De rechtervleugelverdediger is nog altijd geblesseerd. Daartegenover staat de terugkeer van Douglas, de verdediger keert terug in de selectie. Vorige week was de Braziliaan vanwege disciplinaire redenen uit de selectie gezet. Ook Nacer Chadli zit weer bij de selectie. De creatieveling van Twente begint op de bank, waar Douglas in de basis zal starten.
De Tukkers hebben inmiddels al acht duels op rij niet meer gewonnen. FC Twente is door deze slechte reeks inmiddels afgehaakt in de titelrace. FC Groningen heeft andere zorgen, de Trots van het Noorden is nog altijd niet veilig. Als FC Groningen niet oppast spelen ze aan het eind van het seizoen in de nacompetitie.
In Enschede eindigde dit duel in een 4-1 overwinning voor de Tukkers. Dušan Tadić was destijds de grote man. Met twee treffers en twee assists bezorgde hij zijn oude club een moeilijke middag. Kan FC Twente dit kunststukje herhalen en de eerste overwinning in 2013 binnenslepen?