Feyenoord Zondag, 17. Maart 2013
14:30 uur
FC Utrecht
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Graziano Pellè 32. / Schot met links  (Ruben Schaken)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Cedric van der Gun 59. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Daryl Janmaat 61. / Schot met rechts  (Ruben Schaken)

90'
90'
Het blijft met drie punten in ieder geval in het spoor van Ajax en PSV. Het moet nog wel waken voor een kans voor FC Utrecht.
90'
'Koeman, Koeman, we worden kampioen', zingen de Feyenoord-supporters.
90'
Utrecht gaat meet risico nemen en de blessuretijd loopt. Met een goede counter zou Feyenoord kunnen toeslaan.
90'
Wouters woedend langs de zijlijn. Van der Gun komt aan de rechterkant door, maar schiet vervolgens de bal wild langs iedereen heen. Het beste is er bij de aanvaller af.
87'
Bulthuis met de kans om uit te halen. Zijn schot gaat maar net langs het doel van Mulder, die kansloos was.
87'
Het is vrouwen en kinderen eerst bij de thuisploeg. Achterin ontstaat er lichte paniek en wordt elke bal of naar voren of in de tribune getrapt.
84'
Na een korte periode waarin FC Utrecht voor een slotoffensief leek te gaan is de controle weer in handen van Feyenoord. Desondanks is het nog altijd niet beslist.
81'
Wissel in bij Feyenoord -> Ruud Vormer
81'
Wissel uit bij Feyenoord -> Tonny Trindade de Vilhena
80'
Nog tien minuten op de Rotterdamse klok. Feyenoord laat zich achteruit dringen door FC Utrecht. Wellicht komt er nog een mogelijkheid uit voor de Domstedelingen.
78'
Mulder staat in de korte hoek goed op te letten. De keeper stopt op tijd de inzet van Van der Gun. De aanvaller haalde vanaf de linkerkant uit.
77'
Pelle kan in vrije positie vanaf de rand van het strafschopgebied inschieten. De Italiaan schiet tegen de hak van Van de Maarel aan.
75'
Wissel in bij Feyenoord -> Wesley Verhoek
75'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
74'
En als een duveltje uit het doosje schiet Duplan voor FC Utrecht net naast. Vanaf twintig meter kan hij vrij uithalen. Zijn schot gaat voor hem aan de verkeerde kant van de linker paal. De Kuip haalt opgelucht adem.
74'
Zo wordt Feyenoord steeds gevaarlijk en wordt het gesteund door het publiek. Het moet raar lopen, mochten de Rotterdammers hier punten gaan verspillen.
73'
Grote kans voor Pelle! Voorzet van Schaken wordt gemist door Van der Hoorn, waarna de spits met links kan inschieten. Hij lijkt echter niet te rekenen op die bal en schiet ruim over het doel.
70'
Clasie met een geplaatst schot! Pelle wint het duel van Kali, waarna de bal voor de voeten van de kleine middenvelder komt. Zijn schoot gaat hard en laag over de grond, maar De Ruiter biedt net op tijd redding.
70'
Wissel in bij FC Utrecht -> Leon de Kogel
70'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Jacob Mulenga
69'
Nog een blessure aan de kant van FC Utrecht. Mulenga heeft last van zijn hamstring. De tweede keer vandaag dat Wouters noodgedwongen moet wisselen.
68'
Steeds meer problemen voor de gasten. De verdediging van FC Utrecht staat op kraken, het derde doelpunt kan niet lang meer uitblijven.
66'
Corner van Feyenoord zorgt voor drukte in de zestien van FC Utrecht. Wuytens kan bij de eerste paal wegkoppen, waarna de tweede corner via Van der Hoorn naast gaat. De bezoekers staan onder druk.
64'
FC Utrecht krijgt een vrije trap aan de linkerkant en kan de bal voorbrengen. Mulenga krijgt zijn hoofd wel tegen de bal, maar kan er geen kracht achter zetten. Mulder vangt de bal makkelijk.
62'
Zo leek FC Utrecht even terug te komen in de wedstrijd, maar staat het net zo snel ook weer 2-1 voor Feyenoord. Het publiek in De Kuip gaat er massaal achter staan. Mooie sfeer in Rotterdam.
61'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:1 door Daryl Janmaat
En vliegensvlug staat Feyenoord alweer op voorsprong! Janmaat komt vanaf rechts opzetten en gaat de combinatie aan met Schaken. De verdediger ontvangt de bal terug en schiet met rechts hard in de linker onderhoek. De mandekker speelt een prima wedstrijd vandaag.
59'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:1 door Cedric van der Gun
Een grote verdedigingsfout van De Vrij! De speler kapt de verkeerde kant op, waarna Van der Gun alleen op Mulder afgaat. Met een vrije lob verschalkt hij de doelman en staat het plots 1-1.
57'
Gele kaart voor Joris Mathijsen (Feyenoord)
De verdediger komt op de helft van Utrecht veel te laat in op Van der Gun. Een onbenullige overtreding van de centrale man. Het scheelde weinig of de aanvaller had een salto kunnen maken.
56'
Wuytens met een pittige tackle op Boëtius. De verdediger ontsnapt aan een gele kaart. Hij kwam met een gestrekt been inglijden op de jonge aanvaller van Feyenoord.
53'
Ontzettend hard schot van Janmaat! De rechtsback mag opstomen en haalt verwoestend uit. De Ruiter op tijd in de korte hoek om de bal te kunnen keren. Janmaat probeert het publiek op te zwepen.
53'
Mulder is net op tijd uit zijn doel. Van der Gun wint het kopduel van De Vrij, waarna Toornstra hard komt inlopen om de bal binnen te tikken. De keeper van Feyenoord staat goed op te letten en is de middenvelder te vlug af.
52'
In tegenstelling tot de eerste helft komt Feyenoord nu nog maar weinig van eigen helft af. FC Utrecht zet vroeger druk, waardoor het voor de Rotterdammers lastiger is om op te bouwen.
49'
Goede voorzet van Schaken vanaf de rechterkant. Immers komt van rand zestien inlopen, maar vliegt net onder de bal door.
48'
Het zijn de bezoekers die de tweede helft met de meeste aanvallende intenties te lijken beginnen. Verder dan een te hoge voorzet van Bulthuis komt het nog niet.
46'
Duplan duikt opeens op voor Mulder. Martins Indi is er op tijd bij om gevaar te voorkomen. Even was de Fransman aan de aandacht van de verdediger ontsnapt.
46'
45'
Samenvatting
In een uitverkochte De Kuip domineert de thuisploeg. Het is, op een schot van Asare na, niet in de problemen geweest. Zelf heeft het echter ook moeite om kansen te creëren. Pelle was er in het begin al eens dicht bij, maar schoot na een half uur alsnog raak. Voor Feyenoord lijkt er vandaag niets aan de hand.
45'
45'
De vierde official geeft twee minuten extra tijd aan. Voor FC Utrecht is het vooral tegenhouden, een tweede doelpunt vlak voor rust zal funest zijn voor de bezoekers.
44'
Gele kaart voor Graziano Pellè (Feyenoord)
Pelle is nu voor de volgende wedstrijd geschorst. De aanvaller komt onnodig met een hoog been in bij Kali en raakt de speler. Liesveld deed er echter wel lang over om hem de gele kaart te geven. Het duel tegen Heerenveen zal hij vanaf de tribune moeten bekijken.
43'
De spelers van Feyenoord zijn ijverig vandaag. Als een speler van FC Utrecht in balbezit komt zitten er direct twee Rotterdammers op.
41'
De bezoekers komen nog altijd niet van eigen helft af. Wellicht heeft Utrecht-trainer Wouters een strijdplan in gedachten voor het tweede bedrijf, want op deze manier gaat het lastig worden om een doelpunt te maken.
37'
De voorhoede van FC Utrecht kan geen potten breken tegenover de verdediging van Feyenoord. Onder leiding van routinier Mathijsen hebben de Rotterdammers achterin nog geen problemen gehad.
35'
Zo krijgt Feyenoord na iets meer dan een half uur spelen waar het recht op heeft; een doelpunt. De Rotterdammers hebben het duel volledig in handen, maar konden nog niet tot een uitgespeelde kans komen. Pellé wist wel met dit buitenkansje om te gaan.
32'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door Graziano Pellè
Schaken kan door het centrum opstomen. In eerste instantie staat Pellé nog buitenspel, maar laat zich slim terugzakken. In de zestien ontvangt hij daarna de bal van Schaken en kapt eerst nog een tegenstander uit. Vervolgens schiet hij met links in de korte hoek raak.
32'
Twee spelers van Feyenoord naar de grond in het zestienmetergebied van FC Utrecht. Kali zet een blok op Martins Indi, waarmee de FC Utrecht-speler onnodig veel risico mee neemt.
31'
Oar lijkt last te hebben van een blessure, maar het is onduidelijk waar precies van.
30'
Wissel in bij FC Utrecht -> Édouard Duplan
30'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Tommy Oar
26'
De sfeer is na de drie gele kaarten omgeslagen op het veld en in het stadion. Het gaat richting een wedstrijd, waarin het aankomt op wilskracht.
25'
Gele kaart voor Nana Asare (FC Utrecht)
Het gaat hard nu. Asare lijkt revanche te halen. De speler van de bezoekers springt met zijn arm in het gezicht van Boëtius omhoog.
24'
Gele kaart voor Tommy Oar (FC Utrecht)
De speler van FC Utrecht legt Immers over de knie. Liesveld ziet er een gele kaart in.
22'
Vilhena met een stevige tackle op Asare. De Feyenoord-speler komt veel te laat in en raakt de enkel van Asare, een gele kaart met een rood randje.
21'
FC Utrecht probeert in balbezit het tempo wat uit de wedstrijd te halen. Op die manier verstoren de bezoekers het ritme van Feyenoord.
18'
Tot nu toe heeft Feyenoord de controle over de wedstrijd. De Rotterdammers hebben het meeste balbezit en het spel speelt zich vooral op de helft van FC Utrecht af. De beste kans was voor Pélle, die in het strafschopgebied te zacht op doel schoot.
15'
Slordig uitgespeeld door FC Utrecht. Mulenga krijgt de bal aan de rechterkant in de zestien. Uiteindelijk gaat de bal voorlangs en is het niet duidelijk of hij nou wilde schieten of voorgeven. Daar zat meer in voor de bezoekers.
12'
Van de Maarel voorkomt een doelpunt van Feyenoord! Pellé denkt de bal binnen te schuiven, maar zijn schot mist kracht. Uiteindelijk kan de verdediger van FC Utrecht bij de tweede paal het leder van de doellijn halen.
11'
Asare kan tot een schot komen op elf meter van het doel van Feyenoord. Hij produceert slechts een rolletje, waardoor doelman Mulder de bal eenvoudig kan oprapen.
10'
De grasmat in De Kuip ziet er goed uit vandaag. Daar kunnen de meeste eredivisieclub nog een voorbeeld aan nemen.
7'
Feyenoord is scherp in de openingsfase. Toch slaagt FC Utrecht er nu in om de thuisploeg onder druk te zetten. Alle spelers, behalve de keeper van Utrecht, bevinden zich op één helft.
4'
Schaken gaat naar de grond in het strafschopgebied! Scheidsrechter Liesveld ziet er geen strafschop in en laat het spel verder gaan. De vleugelaanvaller gaat te gemakkelijk liggen na contact met verdediger Bulthuis.
3'
Immers zet druk op de verdediging van FC Utrecht en kan de bal blokken. De middenvelder zweept direct het publiek op, de spelverdeler heeft er zin in.
1'
Feyenoord is bezig aan een uitstekend seizoen. Aan de sfeer in het stadion kun je merken dat de supporters dit seizoen geloven in het kampioenschap.
1'
Historie
De ploegen kwamen elkaar al 42 keer eerder tegen in Rotterdam, daarvan won Feyenoord 27 keer. FC Utrecht kon slechts drie keer beslag leggen op de zege en twaalf maal werden de punten gedeeld in De Kuip. Bovendien is Feyenoord al twaalf (uit en thuis) duels op rij tegen de Domstedelingen ongeslagen. De laatste keer dat FC Utrecht in Rotterdam won was op 19 september 2004 met 0-3. Alje Schut, Hans Somers en Joost Broerse waren destijds trefzeker. In de eerste speelronde van dit seizoen won Feyenoord met 0-1 op bezoek bij Utrecht. Het enige doelpunt daar kwam op naam van Sekou Cissé. De laatste keer dat de thuisploeg twee keer in één seizoen van FC Utrecht wonnen was in het voetbaljaargang 2010/2011.

Feyenoord Feyenoord is bijna niet te kloppen in eigen stadion. Op dit moment is het al 23 duels voor eigen publiek ongeslagen. Bovendien wonnen de Rotterdammers als enige eredivisieclub vijf van de laatste zes duels. De laatste drie duels in de Nederlandse competitie werden allemaal gewonnen door Feyenoord. Mocht de formatie op voorsprong komen, dan speelt het over het algemeen de wedstrijd met een positief resultaat uit. Nog geen enkele wedstrijd ging verloren, waarin de thuisploeg op een voorsprong kwam.

FC Utrecht
De bezoekers hebben hun laatste twee uitduels verloren. De laatste uitoverwinning dateert van 3 februari 2013 tegen FC Twente (2-4). FC Utrecht is bezig aan haar beste seizoen in dertig jaar tijd. Overigens moeten de Domstedelingen het vooral hebben van de invallers. Met zeven treffers heeft Utrecht de meest scorende bank van de Nederlandse competitie. Daarnaast komt de formatie meer tot scoren in uitwedstrijden dan voor eigen publiek.

Ranglijst
Feyenoord doet nog volop mee in de strijd op het kampioenschap. Op dit moment staat het vierde, maar kan het bij puntverlies van Ajax naar de tweede plaats oprukken. FC Utrecht doet het ook verrassend goed. De ploeg van trainer Jan Wouters staat vijfde op de ranglijst. De achterstand op koploper PSV bedraagt echter elf punten.
Welkom, mijn naam is Robin Tibbe en ik doe vandaag verslag van Feyenoord - FC Utrecht. We gaan beginnen met de voorbeschouwing op deze wedstrijd.