14:30 uur
NAC Breda
3:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Mike van der Hoorn 14. / Kopbal  (Jens Toornstra)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Jens Toornstra 18. / Schot met rechts  (Mark van der Maarel)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Édouard Duplan 74. / Schot met rechts  (Romano van der Stoep)

90'

Utrecht heeft een eenvoudige overwinning geboekt op NAC. Na een 2-0 ruststand, door doelpunten van Mike van der Hoorn en Jens Toornstra,schoot Édouard Duplan Utrecht naar een comfortabele 3-0 voorsprong. NAC maakte het Utrecht nauwelijks moeilijk en maakte daardoor ook geen enkele aanspraak op een gelijk spel of zege. Wij danken U voor het volgen van dit duel en hopelijk tot een volgende keer.
90'
Invaller Soufian Moro probeert het van afstand. Moro komt niet verder dan een slap rollertje. Het schot betekent het laatste wapenfeit van dit duel.
89'
Romano van der Stoep wil uithalen, maar zit zijn schot geblokt worden. Wederom is de invaller dreigend.
86'
Wissel in bij FC Utrecht -> Soufian Moro
86'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Édouard Duplan
86'
Gele kaart voor Mats Seuntjes (NAC Breda)
Seuntjes gaat onnodig hard door en krijgt een domme gele kaart. Daardoor is Seuntjes geschorst voor het komende duel met Ajax.
84'
Rick ten Voorde verprutst een hele goede kans. De ingevallen aanvaller ontsnapt aan de Utrecht-defensie en kan helemaal alleen richting het doel van Utrecht. Ten Voorde neemt zo slecht aan waardoor Robbin Ruiter simpel op kan pikken.
80'
Lurling trekt vanaf links naar binnen en haalt na lang wachten uit. Via een been van een speler van Utrecht gaat de bal net naast.
79'
Romano van der Stoep valt lekker in hoor. Na zijn assist komt hij zelf in een kansrijke positie. De speler van de A1 kankoppen ter hoogte van de penaltystip. De kopbal gaat echter naast.
78'
Robbin Ruiter komt heel ver uit zijn doel. De doelman komt buiten het strafschopgebied in duel met Rick ten Voorde. Ruiter is Ten Voorde de baas en voorkomt gevaar.
76'
Wissel in bij FC Utrecht -> Yassine Ayoub
76'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Johan Mårtensson
74'
Doelpunt voor FC Utrecht, 3:0 door Édouard Duplan
Duplan scoort, maar de credits gaan naar invaller Van der Stoep. De junior passeert op rechts Eric Botteghin en kan vrij voorzetten op Duplan, die simpel binnen tikt.
71'
Met deze invalbeurt debuteert Romano van der Stoep in het eerste van Utrecht. De aanvaller speelt normaal zijn wedstrijden in de A1 van Utrecht.
69'
Wissel in bij FC Utrecht -> Romano van der Stoep
69'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Leon de Kogel
69'
Wissel in bij NAC Breda -> Rick ten Voorde
69'
Wissel uit bij NAC Breda -> Tim Gilissen
69'
Seuntjes probeert het maar ver, omdat NAC niet door de defensie van Utrecht komt. Het schot gaat over.
61'
Er gebeurt tot nu toe weinig in de tweede helft. Ondanks de twee dreigende situaties van NAC, blijft Utrecht de bovenliggende partij. De thuisploeg slaagt er nog niet in gevaar te stichten voor het doel van Jelle ten Rouwelaar.
52'
Jordy Buijs wordt met een prachtige bal van Nemanja Gudelj goed bediend. Buijs ontvangt de bal aan de rand van het strafschopgebied. Utrecht-doelman Robbin Ruiter staat op dat moment ver voor zijn goal. Buijs kan met een lob de doelman verschalken, maar zijn poging is te zwak.
50'
Johan Mårtensson voorkomt dat Anthony Lurling gevaarlijk uit kan halen. De aanvaller van NAC kapt Mike van der Hoorn in het strafschopgebied goed uit, maar voordat hij met links uit wil halen komt Mårtensson met een sliding.
49'
Leon de Kogel brengt Nana Asare in scoringspositie binnen het strafschopgebied. Het schot van Asare is te slap en belandt in de handen van Ten Rouwelaar.
49'
Utrecht combineert er lustig op los en betreedt het strafschopgebied. NAC kan met pijn en moeite de bal weg werken.
46'
Wissel in bij NAC Breda -> Mats Seuntjes
46'
Wissel uit bij NAC Breda -> Danny Verbeek
46'
45'

In een gezapige eerst helft leidt FC Utrecht met een comfortabele 2-0 voorsprong. Utrecht scoorde twee keer door oplevingen van Jens Toornstra. Hij gaf de assist op de 1-0 van Mike van der Hoorn en tikte zelf de 2-0 binnen. NAC bracht aanvallend veel te weinig. Het moet in de tweede helft dus anders, willen de Brabanders niet ten onder gaan in de Galgenwaard.

Graag tot strak voor de tweede helft.
45'
40'
Een pegel op de onderkant lat van Leon de Kogel. Édouard Duplan probeert het in de herkansing, zijn inzet komt bij Mike van der Hoorn terecht. Zijn poging belandt wel in het doel, maar zijn treffer wordt afgekeurd wegens buitenspel.
40'
Vrije trap FC Utrecht op een hele mooi plek. De Domstedelingen gaan het proberen aan de rand van het strafschopgebied.
38'
Nana Asare probeert zijn 100e duel voor FC Utrecht op te vrolijken. Vanuit een voorzet van Leon de Kogel probeert Asare het vanuit de draai. Het idee was goed, de uitvoering slecht. Het schot gaat hoog over.
33'
Jordy Buijs met de eerste gevaarlijke poging van NAC. Hij kopt de bal vanuit een corner goed richting het doel van Utrecht. Doelman Robbin Ruiter kan de bal over zijn doel tikken.
30'
Elson Hooi komt vanaf rechts het strafschopgebied van Utrecht binnen. Het is besluiteloosheid dat heerst bij Hooi waardoor er geen goede kans ontstaat voor NAC.
27'
Ondanks weinig sprankelend voetbal is Utrecht wel de bovenliggende partij. De Domstedelingen hebben het initiatief en dringen NAC ver terug. De bezoekers kunnen tot nu toe voorin geen enkele vuist maken.
26'
Weer Jens Toornstra die voor dreiging zorgt namens Utrecht. Vanuit een combinatie kan hij vanaf de rechterkant vrij voorgeven, maar het vervolg laat te wensen over.
24'
Het staat dan wel 2-0, maar sprankelend is het niet. Twee oplevingen van Jens Toornstra resulteerden meteen in een doelpunt. Bij de 1-0 gaf de middenvelder de assist en de 2-0 tikt hij zelf binnen.
23'
Voor Nana Asare is het duel van vanmiddag een bijzondere. De aanvaller speelt zijn 100e wedstrijd in het shirt van Utrecht.
21'
Gele kaart voor Jordy Buijs (NAC Breda)
Buijs haalt de sprintende Édouard Duplan neer halverwege de helft van NAC.
18'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:0 door Jens Toornstra
Mark van de Maarel komt tot de achterlijn en geeft vanaf rechts voor. Jens Toornstra komt naar de eerste paal en tikt binnen.
17'
Elson Hooi komt met een voorzet voor het doel langs. Utrecht-doelman Robbin Ruiter lijkt makkelijk te onderscheppen, maar laat los. Voordat NAC kan profiteren heeft hij de bal net op tijd in zijn handen.
14'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:0 door Mike van der Hoorn
Jens Toornstra legt vanuit een vrije trap de bal op het hoofd van Mike van der Hoorn. Van der Hoorn klopt in het strafschopgebied Eric Botteghin in de lucht en laat met een kopbal doelman Jelle ten Rouwelaar kansloos.
11'
Eerste serieuze doelpoging komt van de thuisclub. Jens Toornstra komt met een goed schot, maar gaat aan de linkerkant van het doel naast.
8'
Wie moet de doelpunten scoren vanmiddag? Van de basisspelers vanmiddag is NAC-speler Nemanja Gudelj topscorer met slechts vijf doelpunten.
7'
Anthony Lurling probeert aan de rand van het strafschopgebied een stiftje, maar dat mislukt. De bal gaat over.
6'
Jordy Buijs stuurt Nemanja Gudelj weg richting, het vijandelijke doel. Robbin Ruiter komt goed uit en voorkomt dat Gudelj, die ook niet goed aanneemt, uit kan halen.
4'
De sfeer in de Galgenwaard spreekt boekdelen. Dat heeft alles te maken met de stand op de ranglijst. Zowel NAC als FC Utrecht zijn uitgespeeld in de reguliere competitie. Utrecht richt zich op de play-offs om Europees voetbal. NAC speelt nergens meer om.
2'
Tommy Oar snelt in het strafschopgebied langs Sepp de Roover, maar zijn voorzet is ondermaats waardoor NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar simpel in kan grijpen.
1'
NAC heeft afgetrapt in de Galgenwaard.
1'
Goedemiddag. Ik ben Steven Koelma en doe verslag van het duel FC Utrecht - NAC Breda.

Het duel in de Utrechtse Galgenwaard kan zomaar een attractief duel worden. Voor beide ploegen staat niest meer op het spel. FC Utrecht is zeker van de play-offs om Europees voetbal en NAC ontloopt de play-offs om degradatie en promotie. Een ticket voor de play-offs om Europees voetbal is te hoog gegrepen voor de Brabanders, waardoor de ploeg vrij uit kan voetballen.

Utrecht is al het hele seizoen goed bezig, getuige de zesde plaats. De ploeg kan bij een overwinning op NAC klimmen naar de gedeeld vijfde plaats met NAC. De ploeg van trainer Jan Wouters weet de laatste tijd wat winnen is, want zijn ploeg won de laatste vier thuisduels van dit seizoen

NAC won dit seizoen nog maar weinig duels op vreemde bodem. De ploeg won tot op heden pas drie van de vijftien uitwedstrijden dit seizoen. Maar NAC maakt het Utrecht de laatste vier wedstrijden lastig, omdat de ploeg uit Breda in die duels niet verloor van de domstedelingen. In 2010 werd NAC voor het laatst verslagen door Utrecht middels een 3-1 zege in de Galgenwaard.

NAC won vorig jaar nog in Utrecht. Het werd destijds 1-3 en dat betekende de op twee na grootste uitoverwinning op bezoek bij Utrecht. In 1993 werd het 0-5 en in 1996 werd het 0-4. In totaal stonden de twee teams 32 keer tegen over elkaar in Utrecht. De Domstedelingen trokken veertien keer aan het langste eind, terwijl de Brabanders negen keer wonnen in Utrecht. Het duel in Utrecht eindigde negen keer onbeslist.

Ondanks dat het duel weinig belangen kent, verwachten we een getergd Utrecht. De ploeg ging vorige week hard onderuit op bezoek bij AZ (0-6) en wil daarom wat goed maken tegenover het eigen publiek. Hoe Utrecht dat doet en in welke formatie kunt U zien door aan de linkerzijde van deze webpagina te klikken op de button 'wedstrijdgegevens'. Wij zien u graag terug bij de aftrap, die over een half uur genomen wordt. Tot dan!