2:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Nils Röseler 18. / Kopbal  (Bryan Linssen)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Uche Nwofor 23. / Schot met rechts  (Bryan Linssen)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Rasmus Bengtsson 58. / Kopbal  (Dušan Tadić)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Luc Castaignos 59. / Schot met links  (Tim Hölscher)

90'
Afgelopen! FC Twente maakt geen indruk in Venlo en krijgt misschien zelfs teveel met één punt. Het wordt 2-2 in Limburg na doelpunten van Nils Röseler (1-0), Uche Nwofor (2-0), Rasmus Bengtsson (2-1) en Luc Castaignos (2-2).
90'
90'
Diep in de blessuretijd is het wederom een Twente-verdediger die dicht bij een treffer is. Edson Braafheid probeert met een snoekduik een doorgekopte bal te verwerken tot doelpunt, maar de verdediger schampt de bal.
90'
Er komen nog vier minuten bij. FC Twente heeft nog vier minuten om voor het eerst deze middag op een voorsprong te komen in Venlo.
89'
Daar is Douglas dicht bij de winnende treffer! Uit een corner kopt de centrale verdediger over. Hij stond erg vrij, maar krijgt de bal dus niet op het doel.
86'
Daar is dan de boomlange Rus. Dmitriy Bulykin moet FC Twente redden en wordt ingebracht voor Nacer Chadli, die vandaag tegenviel. Nog vijf minuten te gaan in Venlo.
85'
Wissel in bij FC Twente -> Dmitriy Bulykin
85'
Wissel uit bij FC Twente -> Nacer Chadli
83'
Een verdediger voor een verdediger, die wissel moet Alfred Schreuder doorvoeren omdat Tim Breukers met kramp het veld af moet. Toch is deze wissel ook als aanvallend te beschouwen, want het aanvalsspel van Roberto Rosales is een kenmerk van de rechtsback.
82'
Wissel in bij FC Twente -> Roberto Rosales
82'
Wissel uit bij FC Twente -> Tim Breukers
80'
Met nog tien minuten te gaan kijkt men al naar de bank van FC Twente. Welke aanvallende impulsen heeft Alfred Schreuder nog op zijn bank zitten? Dmitriy Bulykin en Felitciano Zschusschen kunnen nog ingebracht worden voor een slotoffensief.
77'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Ricky van Haaren
77'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Ahmed Ammi
75'
FC Twente nu weer. Luc Castaignos draait zich knap vrij op de rand van het strafschopgebied en schiet bekeken in de lange hoek. Niki Mäenpää gaat volledig gestrekt naar de hoek, maar kan er niet bij. Een gelukje voor de doelman: De bal gaat maar net naast.
73'
Oguzhan Türk is meteen betrokken bij een paar goede momenten. Vanaf de linkerkant wil hij voorzetten, maar Dušan Tadić blokt de voorzet. Volgens de thuissupporters deed Tadić dit met de arm en daar hebben de fans misschien wel gelijk in. In een sprong brengt de speler van FC Twente de arm richting het gezicht, daar komt de bal tegenaan. Scheidsrechter Pieter Vink legt de bal echter niet op de stip.
72'
Dus tijd om te wisselen voor Ton Lokhoff. Brian Linssen raakte eerder al wat geblesseerd na een botsing en maakte weinig meters meer. Oguzhan Türk is zijn vervanger.
71'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Oguzhan Türk
71'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Brian Linssen
70'
Het tempo in de wedstrijd daalt weer wat. Dit heeft ook te maken met de middenvelders van VVV-Venlo die blijven hangen op eigen helft. Dit zorgt ervoor dat er weinig ruimte is voor FC Twente om te voetballen op de helft van de tegenstander.
66'
In twee minuten kantelen Rasmus Bengtsson en Luc Castaignos de wedstrijd. Met een doelpunt uit een corner en een doelpunt uit een snelle aanval staat het ineens weer gelijk in Venlo. FC Twente kan nu weer werken aan het opbouwen van een voorsprong, maar de verdediging van VVV-Venlo lijkt weer hersteld te zijn van de twee uppercuts die FC Twente uitdeelde.
63'
Even wat meer body in het veld, moet Ton Lokhoff denken. Yanic Wildschut stond een jaar geleden in de belangstelling van meerdere topclubs in Nederland, maar die interesse is inmiddels wat afgekoeld. Toch kan de aanvaller van VVV-Venlo een wedstrijd beslissen met een individuele actie. Wildschut vervangt Yuki Otsu.
61'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Yanic Wildschut
61'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Yuki Otsu
59'
Doelpunt voor FC Twente, 2:2 door Luc Castaignos
Nu gaat het heel snel. Tim Hölscher met een harde, lage voorzet richting Luc Castaignos en de spits blijft koelbloedig. Door de bal tegen zijn linkervoet te laten stuiteren verdwijnt de bal achter Niki Mäenpää en staat het uit het niets weer 2-2.
58'
Doelpunt voor FC Twente, 2:1 door Rasmus Bengtsson
Daar is de aansluitingstreffer van FC Twente en opnieuw is het een centrale verdediger die met een kopbal scoort. Rasmus Bengtsson komt richting de eerste paal en kopt achterwaarts in de lange hoek. Niki Mäenpää kan alleen maar kijken naar de bal, want dit verwachtte de goalie niet uit een corner.
56'
Felipe Gutiérrez is voor het eerst gevaarlijk vandaag. De middenvelder krijgt de bal in het strafschopgebied en houdt even in. Zijn directe tegenstander is hij daarmee in één keer kwijt, maar uiteindelijk gaat het schot van Gutiérrez voorlangs.
54'
Stadion De Koel zit bijna helemaal vol, wat toch leuk is voor een degradatiekandidaat. Er zitten 7.000 mensen in het stadion, terwijl de capaciteit 8.000 is. Het thuispubliek ziet dat VVV-Venlo het in het begin van de tweede helft moeilijk heeft, maar de score nog wel op 2-0 houdt.
51'
Net als in de eerste helft zijn de eerste minuten van FC Twente goed. Luc Castaignos en Dušan Tadić zijn de hoofdrolspelers in een aanvalsgolf van de Tukkers. VVV-Venlo verdedigt echter met genoeg man achter de bal en komt hierdoor nauwelijks in de problemen.
47'
De tweede helft van VVV-Venlo is inmiddels begonnen. Alfred Schreuder heeft ingegrepen en de tegenvallende Willem Janssen in de kleedkamer gelaten. Talent Tim Hölscher komt in het veld en moet voor meer diepgang zorgen in de tweede helft.
46'
Wissel in bij FC Twente -> Tim Hölscher
46'
Wissel uit bij FC Twente -> Willem Janssen
46'
45'

Op een dramatisch veld lijkt VVV-Venlo beter uit de voeten te kunnen dan FC Twente. Het veld speelde vooral bij de 2-0 een grote rol. Uche Nwofor schoot van buiten de zestien en zijn schot leek houdbaar, maar Nikolai Mihailov hield geen rekening met een polletje. Via dit stukje gras, zeldzaam rondom de doelmond, stuiterde de bal over de keeper heen. Daarvoor zette Nils Röseler zijn ploeg al op een 1-0 uit een vrije trap van Brian Linssen.

FC Twente maakte ook geen aanspraak op het doelpunt. De eerste vijf minuten waren prima, met kansen voor Luc Castaignos en Dušan Tadić, maar daarnaast was het huilen met de spreekwoordelijke pet op.
45'
45'
Twee doelpunten, twee gele kaarten en twee blessurebehandelingen zijn voor scheidsrechter Pieter Vink de reden om twee minuten bij te trekken. De extra speeltijd is inmiddels ingegaan.
43'
Wat een heerlijke pass van Felipe Gutiérrez! De creatieveling van FC Twente bedient Luc Castaignos over de afstand van twintig meter, precies over een verdediger van VVV-Venlo heen. De spits van FC Twente probeert het met een volley, maar die eindigt in het zijnet.
40'
FC Twente begint de laatste vijf minuten van de eerste helft sterk. Een vlotte aanval via links eindigt weliswaar in het uitverdedigen van VVV-Venlo, maar de ploeg zet tenminste weer een beetje aan. Heeft FC Twente dan toch door dat het met 2-0 achterstaan?
36'
Doelpuntenmaker Nils Röseler ligt geblesseerd op de grond nadat hij in aanraking kwam met collega Guus Joppen. De verdediger die in de achttiende minuut de 1-0 scoorde grijpt naar zijn knie, maar lijkt wel gewoon verder te kunnen.
35'
Willem Janssen vervangt de geblesseerde Wout Brama bij FC Twente, maar dit lijkt nog niet goed uit te pakken voor de ploeg uit Enschede. De middenvelder pakte zojuist een gele kaart en voetbalt ook erg voorspelbaar vandaag. Daarnaast benut Janssen zijn wapen, het loopvermogen, nog lang niet optimaal.
33'
Gele kaart voor Willem Janssen (FC Twente)
Met twee benen naar voren, zo zag de tackle van Willem Janssen eruit. De middenvelder raakt zijn tegenstander niet, maar de intentie was genoeg voor Pieter Vink om een gele kaart te trekken.
30'
Zo is het maar weer duidelijk geworden: Statistieken zijn niets waard in het (Nederlandse) voetbal. VVV-Venlo, de ploeg met het minst aantal doelpunten in de Eredivisie, tegen FC Twente, de ploeg met de minst gepasseerde verdediging. Toch staat het na een half uur spelen 2-0 in het voordeel van de thuisploeg.
27'
Het duurde ruim twee minuten voordat Nikolai Mihailov weer kon staan, maar de goalie lijkt de wedstrijd gewoon uit te spelen. Van harte gaat het nog niet, hij leek even geen lucht te krijgen na die botsing met verdediger Rasmus Bengtsson.
25'
Gele kaart voor Brian Linssen (VVV-Venlo)
Een gemene duw van Brian Linssen. De bal belandt tussen Nikolai Mihailov en Rasmus Bengtsson. De aanvaller van VVV-Venlo kan niet bij de bal en geeft de verdediger van FC Twente een duw, vlak voordat Mihailov de bal kan oppakken. Bengtsson komt hard in aanraking met zijn doelman, die nu nog op de grond ligt.
23'
Doelpunt voor VVV-Venlo, 2:0 door Uche Nwofor
Wat een geluk voor VVV-Venlo. Het veld helpt zelfs mee in de strijd tegen degradatie! Uche Nwofor schiet van buiten de zestien hard in, maar Nikolai Mihailov ligt al klaar om de bal rustig te keren. Een polletje gooit echter roet in het eten van de goalie. De bal vliegt komisch langzaam over de keeper heen. 2-0 voor VVV-Venlo in de 23e minuut.
21'
Dit moet goed voelen voor de ploeg van Ton Lokhoff. Er moet gewonnen worden door VVV-Venlo om nog kans te houden op directe lijfsbehoud. Verliest de thuisploeg vandaag, dan is nacompetitie het beste wat VVV-Venlo nog kan halen. Bij een gelijkspel moet VVV kijken wat RKC Waalwijk volgende week doet. Als de Waalwijkers een punt pakken dan is het alsnog zeker dat VVV-Venlo de nacompetitie ingaat.
18'
Doelpunt voor VVV-Venlo, 1:0 door Nils Röseler
Een doelpunt van Nils Röseler, tegen de club waar hij onder contract staat! De verdediger staat onder contract bij FC Twente, maar wordt gehuurd door VVV-Venlo. Een vrije trap van Brian Linssen wordt mooi binnen gekopt door de huurling. Nikolai Mihailov kan alleen maar kijken hoe de bal in de rechterhoek vliegt.
15'
De eerste vijf minuten begonnen hoopvol voor FC Twente, maar nu zakt de ploeg van Alfred Schreuder weer een beetje in. Daardoor kan VVV-Venlo de tanden laten zien. Dat doet het in de vorm van Uche Nwofor, die een lichaamsduel met Douglas wint. Vervolgens knalt de spits van VVV-Venlo de bal hard op doel van een kleine twintig meter, maar Nikolai Mihailov kan simpel keren.
11'
Yuki Otsu denkt op Nikolai Mihailov af te kunnen na een lange bal van achteruit, maar de aanvaller van VVV-Venlo wordt terug gevlagd vanwege buitenspel. Otsu vertrok aan de linkerkant, maar startte iets te vroeg.
8'
Even denkt VVV-Venlo aan een strafschop, maar scheidsrechter Pieter Vink ziet correct dat het Nils Röseler was die in het strafschopgebied van FC Twente met de hand naar boven ging. Gevolg is dat de Tukkers een vrije trap krijgen.
8'
VVV-Venlo scoorde dit seizoen het minst van alle ploegen. De Venlonaren vonden 29 keer het net in dertig wedstrijden. FC Twente heeft daarentegen de minst gepasseerde verdediging in de Nederlandse competitie. De doelman van de Tukkers moest 27 keer de bal uit het net vissen.
4'
En FC Twente gaat vrolijk door met het stichten van gevaar. Dušan Tadić is ditmaal zelf verantwoordelijk voor een kans. Aan de linkerkant kapt hij zijn directe tegenstander uit. Vervolgens schiet hij met links in de korte hoek, maar Niki Mäenpää kan redding brengen.
3'
Al vroeg in de wedstrijd een kans voor Nacer Chadli. Dušan Tadić bediende de aanvaller van FC Twente via de linkerkant, maar het eerste schot van de wedstrijd gaat uiteindelijk hoog over.
1'
Strijden tegen degradatie tegenover strijden voor Europees voetbal. Ton Lokhoff tegenover Alfred Schreuder. Venlo tegenover Enschede. De nummer zeventien van de Eredivisie tegenover de nummer vijf. Tijd voor VVV-Venlo – FC Twente.
1'
De eerste wedstrijd op deze voetbalzondag wordt gespeeld door VVV-Venlo en FC Twente. De Venlonaren zijn vandaag gastheer en ontvangen de Tukkers uit Enschede. Mijn naam is Jos Boesveld en ik zal u voorzien van commentaar bij deze wedstrijd.

Te beginnen met wat informatie over de thuisploeg. VVV-Venlo bevindt zich namelijk in een moeilijke situatie. In dertig wedstrijden voetbalde de formatie zich naar een zeventiende plek in de Eredivisie. Blijft de ploeg op deze plek steken tot het einde van de Eredivisie, betekent dit nacompetitie. Het grootste probleem is nog wel dat VVV-Venlo de schouders in de nek moet leggen om te kijken naar plek zestien. Roda JC staat vijf punten boven de ploeg uit Limburg, maar verloor zaterdagavond wel. Het klinkt positief, een concurrent die verliest. Helaas voor VVV-Venlo verloor Roda JC van Willem II. De ploeg uit Tilburg staat laatste in de competitie, maar ademt in de nek van VVV-Venlo. Met twee punten voorsprong kijkt VVV-Venlo angstvallig over de schouder. Directe degradatie is dus nog heel goed mogelijk. Dit hangt als het zwaard van Damocles boven het hoofd van de ploeg.

FC Twente staat er prettiger voor in de competitie, maar ook de fans uit Enschede hebben wat te klagen. Na het kampioenschap in het seizoen 2009/2010 en een spannende titelrace een jaar later, is het FC Twente vooralsnog niet gelukt om lang mee te strijden om de landstitel. De vijfde plek, waar FC Twente op dit moment vertoeft, geeft weliswaar recht op Europees voetbal, maar hun ploeg toejuichen op het hoogste Europese niveau, dat willen de Enschedese fans. De plek die recht geeft op Champions League-voetbal is echter ver weg. FC Twente zal dan moeten hopen op puntverlies van zowel Vitesse als PSV en Feyenoord. Voordeel voor de Tukkers is wel dat ze een relatief makkelijk programma voor de boeg hebben met VVV-Venlo, NEC en Heracles Almelo. Ook ontvangt FC Twente directe concurrent PSV op de laatste speeldag. Deze wedstrijd betekent veel voor FC Twente, maar eerst volgt de eerste horde: VVV-Venlo.

Dit duel werd pas dertien keer gespeeld in de Eredivisie. VVV-Venlo wist twee keer te winnen in eigen huis, terwijl FC Twente er vijf keer met de volle buit vandoor ging. Pas twee thuisoverwinningen tegen FC Twente in de historie, dat ziet er niet goed uit voor VVV-Venlo. Al helemaal niet als er gekeken wordt naar de statistieken van dit seizoen. VVV-Venlo speelde vijftien thuiswedstrijden en pakte slechts elf punten in eigen stadion. Een gelukje voor de thuisploeg: De vorm van FC Twente is niet geweldig. In de laatste vijf wedstrijden werd er twee keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld.