1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Everton 58. / Schot met rechts  (Lerin Duarte)

90'
90'
Babos redt op een goed schot van Gouriye. Bijbehorende corner levert geen gevaar op.
90'
Vier minuten extra speeltijd.
90'
Gele kaart voor Danny van de Meiracker (NEC Nijmegen)
89'
Castillion met een enorme kans, maar de lange aanvaller houdt het hoofd opnieuw niet koel. De spits schiet de bal wild over het doel van NEC, waardoor het spannend blijft.
85'
Gele kaart voor Geoffrey Castillion (Heracles Almelo)
81'
Boymans probeert een strakke voorzet van Amieux met zijn hak binnen te werken, maar mist de bal volledig. NEC drukt en Heracles houdt tegen. Aan de andere kant van het veld raakt Duarte de bovenkant van de lat.
80'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Danny van de Meiracker
80'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Søren Rieks
77'
Søren Rieks geeft aan dat hij geblesseerd is en gewisseld moet worden. Pastoor gaat ingrijpen.
75'
Van Eijden raakt met een kopbal uit een corner de paal! Spannende slotfase in de maak.
73'
Castillion raakt de lat! De aanvaller sprint iedereen eruit, maar heeft pech in de afronding. NEC ontsnapt aan een tweede tegentreffer.
71'
NEC gaat meer een meer naar voren spelen, maar tot echt grote kansen leidt dit nog niet. Heracles houdt tien man achter de bal en gokt op de counter.
70'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Geert Roorda
70'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Daan Bovenberg
66'
Rode kaart voor Thomas Bruns (Heracles Almelo)
De middenvelder gaat in een duel met Bovenberg op het been van de verdediger staan en wordt naar de kleedkamer gestuurd. Terechte beslissing van Janssen, die dicht op de situatie stond.
65'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Navarone Foor
65'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Leroy George
60'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Geoffrey Castillion
60'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Everton
60'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Dragan Paljić
60'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Marko Vejinovic
58'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:0 door Everton
Na een ingooi komt de bal bij Duarte terecht. De middenvelder slingert de bal voor de goal en Everton tikt simpel binnen.
54'
Opnieuw een enorme kans voor Rieks. De Deense buitenspeler kan een voorzet van George tegen de touwen werken, maar vindt wederom Pasveer op zijn weg. Doelman houdt zijn ploeg op de been.
52'
En ook kans nummer twee is genoteerd. Rieks schiet verdekt richting de verre hoek, maar Pasveer heeft een antwoord. Stand blijft dus 0-0.
51'
Na een goede pass van Rieks wordt Pálsson aangespeeld. De defensieve middenvelder kapt zijn tegenstander vrij en plaatst het leder maar net langs de paal. Eerste goede mogelijkheid van de tweede helft.
46'
45'
Met een 0-0 ruststand mag vooral Heracles Almelo heel erg blij zijn. De thuisploeg kreeg via Duarte slechts één kans in de eerste helft, terwijl de gasten via Boymans en Falkenburg diverse keren gevaarlijk werden.
45'
45'
Extra speeltijd bedraagt één minuut.
44'
De middenvelder wordt na een schwalbe 'beloond' met een gele prent. Dat betekent een schorsing, waardoor hij het duel met VVV van volgende week aan zich voorbij moet laten gaan.
44'
Gele kaart voor Lerin Duarte (Heracles Almelo)
42'
Koenders, die in het verleden door AZ aan NEC werd verhuurd, stoomt met de bal aan de voet richting het doel van NEC. De verdediger passeert fraai twee NEC'ers. Zijn schot is echter ondermaats en verdwijnt ver naast.
40'
Cadeautje Van Eijden, maar Duarte profiteert niet! Verdediger levert de bal knullig in, maar oog in oog met Babos schiet Duarte slap in. Eerste goede kans voor Heracles Almelo is een feit.
39'
Amieux geeft zeer onnodig een corner weg na een lange trap van Koenders. Hoekschop levert geen gevaar op, omdat Babos de bal vangt.
37'
Na een corner van Falkenburg is er een scrimmage voor het doel van Heracles Almelo, maar de bal gaat er niet in. Het is zo langerzamerhand een klein wonder dat de gasten nog niet gescoord hebben.
36'
Boymans en Koenders komen bij een duel met de hoofden tegen elkaar en zijn geblesseerd. Het tweetal kan echter gewoon verder.
35'
NEC won de laatste twee uitwedstrijden bij FC Utrecht (0-3) en Willem II (2-3). Rood-groen-zwarten hebben aanvallend vandaag het vizier nog niet op scherp staan.
32'
Gele kaart voor Søren Rieks (NEC Nijmegen)
32'
Ruim een half uur gespeeld in Almelo. De aanvallers komen nog weinig in het spel voor, dat zich voornamelijk rond de middencirkel afspeelt.
28'
Met een paraplu boven zijn hoofd geeft NEC-trainer Alex Pastoor zijn manschappen vanaf de zijkant aanwijzingen. Oefenmeester lijkt niet tevreden met het spel van zijn ploeg.
24'
En weer een kans(je) voor aanvaller Boymans. De huurling van AZ krijgt zijn voet echter niet goed tegen een voorzet van Pálsson, waardoor de bal langs het doel van Pasveer rolt. Heracles ontsnapt aan een terechte achterstand.
20'
Een geplaatste bal van middenvelder Duarta gaat maar net over het doel van keeper Babos. Heracles neemt de regie over de wedstrijd in handen, maar kan nog niet echt gevaarlijk worden.
18'
Dom balverlies van Koolwijk zorgt ervoor dat Heracles zowaar een keer in de aanval kan. Cmovs voorkomt met goed ingrijpen verdere problemen voor de Nijmegenaren.
14'
De thuisploeg mist branie. De zwart-witten spelen angstig en laten zich het kaas van het brood eten. NEC verzuimt tot op heden het overwicht in doelpunten uit te drukken.
12'
Twee goede kansen voor NEC in 20 seconden tijd. Eerst ziet Falkenburg zijn inzet van de lijn worden gehaald, waarna ook het schot van Boymans in de rebound gekraakt wordt.
10'
Middenvelder Bruns van de thuisploeg schreeuwt het uit na een duel met Pálsson. De Heraclied lijkt verder te kunnen, maar trainer Peter Bosz is boos. Hij wil een gele kaart voor Pálsson zien.
7'
Scheidsrechter Janssen houdt de wedstrijd kort. De leidsman fluit duels snel af en haalt daardoor het tempo uit het duel.
5'
NEC speelt even met tien man, aangezien George buiten de lijnen zit. De buitenspeler trekt nieuw schoeisel aan.
3'
Eerste grote kans van de wedstrijd! Bovenberg kopt een vrije trap door op Boymans, die van dichtbij hard tegen doelman Pasveer schiet. Leuk begin van de wedstrijd.
1'
Onder luid gejuich en knallend vuurwerk betreden de 22 spelers het kunstgrasveld van het Polman Stadion. Scheidsrechter van dienst is Ed Janssen.
NEC staat na 25 wedstrijden op plaats zeven in de eredivisie, Heracles Almelo is de nummer elf. Het gat tussen beide elftallen bedraagt acht punten.
Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting tussen beide teams in een 3-2 overwinning voor de Nijmegenaren. De winnende goal kwam toen van de voet van Rick ten Voorde, die in de winterstop door NEC werd verhuurd aan NAC Breda.
Van harte welkom bij de wedstrijd tussen Heracles Almelo en NEC. Voor jullie doet vandaag Joep van Run verslag van de wedstrijd. Onder de knop wedstrijdgegevens (links) kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.