VVV-Venlo
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Danny Guijt 89. / Schot met links

90'
Björn Kuipers fluit voor de laatste maal deze avond. Willem II heeft vanavond een zeer welkome overwinning geboekt. Het was middenvelder Danny Guijt die één minuut voor tijd de Tilburgers de verdiende overwinning bezorgde. Bedankt voor het volgen van die live-commentaar en tot de volgende keer!
90'
De wedstrijd nadert het einde.
90'
Als Willem II deze voorsprong vasthoudt, dan is het hun eerste overwinning sinds tien wedstrijden.
90'
De extra tijd bedraagt vier minuten.
89'
Doelpunt voor Willem II Tilburg, 1:0 door Danny Guijt
Het duurde lang, maar de meer dan verdiende voorsprong voor Willem II komt er dan toch. Het is Danny Guijt die aan het einde van de eerste helft voor Nicky Hofs inviel die zich tot man van de wedstrijd bekroont. In de kluts krijgt de aanvallende middenvelder de bal voor zijn linkerbeen, hij twijfelt niet en schiet de bal in de rechterhoek van het doel.
86'
Doordat Willem II zo aanvallend speelt, ontstaan er grote gaten in hun verdediging. In de counter liggen op dit moment veel mogelijkheden voor VVV Venlo, dat met Cullen, Wildschut en Linssen veel snelheid voorin heeft.
86'
De laatste paar minuten van de wedstrijd zijn aangebroken. Willem II pompt constant de bal naar voren en is erg dreigend, maar tot nu toe zonder succes.
85'
Uit een counter krijgt VVV Venlo een enorm grote kans. Wildschut zet Cullen vrij voor de keeper, maar zijn aanname is, waardoor keeper Meul met goed uitkomen de 0-1 voorkomt.
83'
Marc Höcher zijn schot lijkt doel te treffen, maar het is per slot van rekening een eigen speler, Joachim, die de bal tegenhoudt. Even later vinden de twee spelers elkaar weer, maar dan op een juiste manier. De voorzet van Höcher komt op het hoofd van Joachim, maar zijn inzet wordt door Mäenpää gekeerd.
82'
Het publiek gaat er nog eens massaal achterstaan. Het is nu of nooit voor Willem II.
80'
En ook Wildschut probeert het! De invaller komt op vanaf de rechterkant en moet met zijn linkerbeen uithalen, maar David Meul staat goed opgesteld en vangt de bal.
79'
Wissel in bij Willem II Tilburg -> Sofian Akouili
79'
Wissel uit bij Willem II Tilburg -> Ricardo Ippel
78'
Een enorme kans voor VVV Venlo Brian Linssen speelt zich knap vrij en komt oog in oog met David Meul, maar hij schiet tegen de doelman op.
77'
Gele kaart voor Danny Guijt (Willem II Tilburg)
76'
Nog een kwartier spelen. Het spel golft heen en weer. Beide teams willen winnen. Willem II misschien nog een beetje meer dan VVV Venlo, maar ook de ploeg van Lokhoff lijkt niet genoeg te nemen met één punt.
76'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Robert Cullen
76'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Yuki Otsu
75'
En weer een kans voor Willem II. Ditmaal is het Joachim die een voorzet van Marc Höcher mag koppen, maar zijn inzet mist richting.
71'
Ton Lokhoff beantwoordt de aanvallande wissel van Jurgen Streppel met ook een aanvallande wissel. De vorig jaar zo sterk presterende Yanic Wildschut komt in het veld voor Ricky van Haaren.
70'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Yanic Wildschut
70'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Ricky van Haaren
67'
Jurgen Streppel heeft blijkbaar ook de 'alles of niets'-tactiek in gedachte, want hij wisselt verdediger tevens aanvoerder Philipp Haastrup, voor aanvaller Jeroen Lumu.
66'
Wissel uit bij Willem II Tilburg -> Philipp Haastrup
66'
Wissel in bij Willem II Tilburg -> Jeroen Lumu
66'
"Alles of niets", scandeert het Willem II-publiek. De Tilburgers hebben nog een kleine 25 minuten.
63'
Aurélien Joachim krijgt uit een hoekschop van Haemhouts een goede kopkans, maar de Luxemburger plaatst de bal ver naast het doel van Mäenpää.
60'
Het laatste halfuur van de wedstrijd is aangebroken. Een zeer belangrijk halfuur voor met name Willem II. VVV Venlo lijkt zich ten opzichte van de eerste helft licht hersteld te hebben en begint steeds meer op de helft van de Tilburgers te spelen.
56'
Zowel het publiek als de spelers van Willem II lijken zich te realiseren dat dit een zeer belangrijke wedstrijd is in de strijd om lijfsbehoud. Bij verlies lijkt directe degradatie onafwendbaar.
55'
Vanaf een metertje of 20 mag Misidjan een vrije trap nemen, maar hij komt niet verder dan het muurtje dat 9 meter verder staat.
53'
Grote kans voor VVV Venlo Twee minuten geleden schoot hij de bal bijna in eigen goal, maar nu krijgt de VVV'er een levensgrote kopkans. Uit een voorzet van Maguire kan de verdediger de bal vrij inkoppen, maar hij mikt de bal naast.
51'
Nils Röseler verschalkt bijna zijn eigen doelman! De verdediger van VVV Venlo werkt de voorzet van Virgil Misidjan niet goed weg en tikt de bal tegen de binnenkant paal, waarna Mäenpää de bal in zijn handen vangt.
49'
Net als in de eerste helft beginnen de teams de tweede helft wat mat.
46'
Na een kwartier pauze betreden de spelers weer het speelveld. VVV Venlo-trainer Ton Lokhoff zal in de kleedkamer ongetwijfeld zijn onvrede over de eerste helft hebben uitgesproken.
46'
45'
Met applaus van het publiek verlaten de spelers van Willem II en VVV Venlo het veld voor de theepauze. Er is in de eerste helft maar één ploeg die aanspraak maakt op de overwinning en dat is Willem II. Het is Hofs die de grootste kans van de eerste helft kreeg. Hij kwam na een één-twee met Haemhouts vrij voor Mäenpää, maar de keeper stond goed opgesteld en hield de bal tegen. Dezelde Hofs moest vlak voor rust de wedstrijd vroegtijdig verlaten met een vermeende blessure. Willem II vecht voor zijn laatste kans en doet dit met verfe. Het ontbreekt de Tilburgers echter nog aan een doelpunt. VVV Venlo komt in Tilburg niet goed voor de dag, met name in aanvallend opzicht. In de eerste 45 minuten vielen er weinig kansen voor de ploeg van Ton Lokhoff te noteren.
45'
45'
De extra tijd voor de eerste helft bedraagt één minuut.
44'
Het is Willem II dat aanspraak maakt op een doelpunt. De Tilburgers zijn in het eerste bedrijf een aantal keer zeer dichtbij de openingstreffer geweest.
44'
Nicky Hofs moet geblesseerd het veld verlaten. Danny Guijt is zijn vervanger.
43'
Wissel in bij Willem II Tilburg -> Danny Guijt
43'
Wissel uit bij Willem II Tilburg -> Nicky Hofs
40'
Willem II is zeer dichtbij de openingstreffer! Eerst lukt het Robbie Haemhouts niet om een voorzet het doel in te werken. Zijn inzet vliegt via een VVV Venlo-verdediger naast. Uit de daaropvolgende hoekschop volgt nog een grote kans voor Willem II. Het is Haastrup, die eerder deze wedstrijd ook al gevaarlijk was met een kopbal, die de bal in probeert te koppen. Mäenpää staat echter goed opgesteld en keert de bal.
36'
Nicky Hofs had de 1-0 op zijn schoen! Na een één-tweetje met Marc Höcher komt de ex-Vitessenaar oog in oog met Mäenpää. De middenvelder schiet echter tegen de doelman op. Dit was tot nu toe de grootste kans van de wedstrijd.
33'
Nils Röseler kopt uit een vrije trap van Maguire bijna raak, maar de bal vliegt een metertje naast. Kuipers constateerde overigens ook een overtreding van Röseler, dus als de bal erin was gegaan, dan zou het doelpunt worden afgekeurd.
30'
Na een halfuur spelen prijkt nog steeds de brilstand op het scorebord. Willem II is tot nu toe een paar keer gevaarlijk geweest, maar VVV Venlo lijkt iets beter in de wedstrijd te komen.
28'
VVV Venlo begint een beetje aan te dringen. Tot grote kansen heeft het echter nog niet geleid.
25'
Jordens Peters begaat op een gevaarlijke positie een overtreding op Brian Linssen. Het is Barry Maguire die achter de bal gaat staan, maar zijn inzet belandt in de muur.
24'
De Japanner Yuki Otsu staat diep in de punt bij VVV Venlo, maar de aanvaller komt tot nu toe maar weinig in het spel voor.
22'
De eerste tien minuten waren een beetje mat, maar de wedstrijd lijkt nu los te breken. Het is Willem II dat zich realiseert dat er vandaag echt gewonnen moet worden, want de Tilburgers hebben in het eerste kwart van de wedstrijd het initatief.
19'
Weer een kans voor Willem II!
Robbie Haemhouts manouvreert zich met een knap schijnbeweging in een kansrijke positie. De Belgische middenvelder weet zichzelf echter niet te belonen en schiet hoog over.
15'
Nicky Hofs treft tweemaal bijna het doel. De aanvallende middenvelder schiet in eerste instantie van een meter of twintig op het doel van David Meul, maar de bal wordt aangeraakt en vliegt een meter naast. De corner draait op niets uit, maar tien seconden later wordt de bal alsnog voorgebracht en weer is het Hofs die een doelpoging onderneemt. Zijn kopbal wordt echter door Meul geparreerd.
13'
Gele kaart voor Ricardo Ippel (Willem II Tilburg)
Ook Ippel gaat op de bon. Hij is niet gediend van de overtreding van Kaj Ramsteijn en duwt de verdediger. Hiervoor wordt hij door Björn Kuipers bestraft.
13'
Gele kaart voor Kaj Ramsteijn (VVV-Venlo)
De VVV Venlo-verdediger komt veel te hard in en wordt door leidsman Björn Kuipers met een gele kaart bestraft.
9'
Net als Willem II, mag VVV tot ver opbouwen. Beide teams lijken de kat uit de boom te kijken in de eerste minuten van de wedstrijd.
7'
De eerste kans was voor Willem II, maar de eerste panna komt op naam van een VVV-speler. Barry Maguire tikt de bal behendig door de benen van Marc Höcher door en houdt balbezit. De aanval draait uiteindelijk op niets uit.
6'
Willem II laat VVV Venlo tot ver opbouwen. Pas vanaf de middellijn zetten de Tilburgers druk.
4'
De eerste kans van de wedstrijd komt op naam van Philipp Haastrup. De verdediger krijgt de bal uit een vrije trap op zijn hoofd, maar weet de bal niet tussen de palen te werken.
1'
Meteen een gevaarlijk moment voor het doel van Niki Mäenpää. Een vrije trap van 35 vliegt gevaarlijk het strafschopgebied in, maar tot een grote kans leidt het niet.
1'
En de wedstrijd is begonnen, er staat veel op het spel voor beide elftallen vanavond.
1'
De spelers van beide elftallen betreden het veld. Nog even en we beginnen!
Eerder dit seizoen troffen Willem II en VVV Venlo elkaar ook al. Toen gingen de Tilburgers er met een kansloze 4-1 overwinning af. Seip, Cullen, Linssen en Türk scoorden voor VVV, Misidjan maakte namens Willem II nog de eretreffer.
Het gat tussen Willem II en VVV Venlo bedraagt op dit moment maar liefst acht punten. Wil de ploeg van Jurgen Streppel nog iets van dit seizoen maken, dan volstaat vanavond alleen winst tegen VVV Venlo. Maar ook voor de Venlonaren is dit een zeer belangrijk duel. VVV kan bij winst in punten gelijk komen met Roda JC en AZ. Wil het de play-offs afwenden en definitief afnemen van Willem II, dan zijn drie punten vanavond zeer welkom.
Om kwart voor acht gaan we los met de wedstrijd tussen Willem II - VVV Venlo, oftewel de nummer 18 tegen de nummer 17. Een zeer belangrijk voor met name de club uit Tilburg.
Hallo, mijn naam is Vincent Houttuin en ik ben jullie live-commentator voor de wedstrijd tussen Willem II en VVV Venlo. Onder het kopje 'Speelschema' kan je de opstellingen van beide teams vinden.