1 : 0 Torinfos in de Ticker Kwame Quansah 42. / Penalty
2 : 0 Torinfos in de Ticker Marko Vejinović 65.  (Thomas Bruns)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Everton 71.  (Marko Vejinović)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Everton 85.  (Marko Vejinović)

90'

De wedstrijd in het Polman Stadion is afgelopen. Het duel tussen Heracles Almelo en RKC Waalwijk is met 4-0 gewonnen door de thuisploeg. Een verdiende, maar enigszins geflatteerde overwinning van de Heraclieden. Ondanks dat de wedstrijd eigenlijk nooit los kwam en het voetbal niet spectaculair was, scoorde Heracles wel vier maal. De twee grote mannen aan de kant van de Heraclieden waren Vejinovic en Everton, die voor drie van de vier doelpunten zorgden.
90'
Wiedemeijer kent geen extra tijd toe.
88'
Chevalier is geïrriteerd en reageert dat af met een charge op Rienstra. Wiedemeijer trekt weer geen gele kaart.
87'
Hoewel de voorsprong van Heracles dik verdiend is, is 4-0 enigszins geflatteerd.
85'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 4:0 door Everton

Met het doelpunt van de avond zet Everton zijn ploeg op een 4-0 voorsprong. Weer is het Vejinovic die de assist verzorgt. Ditmaal krijgt Everton de bal buiten het strafschopgebied aangespeeld. Met een aanname legt de Braziliaan de bal klaar voor zijn rechtervoet, en met een prachtig schot in de rechterkruising scoort de aanvaller zijn tweede doelpunt van de avond.
83'
Goed voetbal had Heracles vanavond niet nodig om RKC ruim te verslaan. Ondanks het minieme verschil in puntenaantal, is Heracles kwalitatief een stuk sterker dan de Waalwijkers.
82'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Kenny Anderson
82'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Nourdin Boukhari
79'
RKC is op jacht naar een doelpunt. Meer dan een eretreffer zal het niet zijn.
78'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Ben Rienstra
78'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Christian Dorda
78'
Op de brancard verlaat Dorda het veld.
77'
Iets te sportief schiet Jozefzoon de bal over de zijlijn, nadat Dorda zijn hamstring lijkt te verrekken. De aanvaller had de mogelijkheid om de bal voor te geven, maar besluit de bal buiten te schieten.
73'
Twee kansjes voor RKC achter elkaar. Eerst krijgt Jozefzoon aan de rechterkant van het veld de mogelijkheid om te schieten, maar hij onbeheersbaar de bal ver naast. Daarna krijgt Chevalier een mogelijkheid. In het strafschopgebied speelt de Fransman zich vrij en haalt hij uit richting doel. Pasveer staat goed opgesteld en heeft niet veel moeite om de bal uit het doel te houden.
71'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 3:0 door Everton

Everton gooit de wedstrijd definitief op slot. Aan de rechterkant van het strafschopgebied krijgt Vejinovic, die op volle snelheid is, de bal mee van Quansah. Met een lage voorzet bereikt hij Everton, die de bal onberispelijk achter Zoet schiet.
68'
Heracles Almelo wil weer een penalty. Castillion kapt zijn directe tegenstander in het strafschopgebied, wordt licht geraakt en gaat gretig richting de grond. Scheidsrechter Wiedemeijer vindt dat de aanvaller te makkelijk naar de grond gaat en laat het spel doorgaan.
65'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 2:0 door Marko Vejinovic

Bruns die op het randje van buitenspel staat, wordt gevonden door Everton. De aanvallende middenvelder loopt het strafschopgebied in en heeft geen verdediger meer voor zich. Naast hem is Vejinovic, die de bal dankbaar van Bruns ontvangt. De nummer 10 van Heracles kan de bal vrij simpel binnen tikken en faalt niet. Heracles lijkt met dit doelpunt het duel te hebben beslist.
62'
In Tilburg is Willem II ondertussen op 2-0 gekomen. Deze uitslag is in het voordeel van zowel Heracles als RKC. Als de stand bij beide wedstrijden zo blijft, dan heeft de ploeg van Peter Bosz zich vanavond veilig gespeeld.
60'
RKC Waalwijk begint steeds brutaler te worden. Met de inbreng van Chevalier zal de ploeg van Erwin Koeman ongetwijfeld aanvallender spelen.
59'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Teddy Chevalier
59'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Robert Braber
55'
Wiedemeijer wuift een vermeende overtreding in het strafschopgebied op Quansah weg. De scheidsrechter geeft Heracles niet voor de tweede keer deze wedstrijd een penalty. Het had er wel de schijn naar dat er wel degelijk een overtreding op de Heracles-middenvelder werd begaan.
54'
RKC krijgt twee aardige mogelijkheden achter elkaar. De eerste kans is voor Duits, die in het strafschopgebied de bal teruggelegd krijgt. De middenvelder twijfelt niet en haalt direct uit, maar Pasveer weet redding te brengen. Niet veel later nog een kans voor RKC. Jozefzoon geeft aan de rechterkant van het veld de bal scherp voor, maar zowel Braber als Lieder kan de bal net niet raken.
51'
Het spel van Heracles-back Paljić lijkt op het spel van Gareth Bale. Met lange rushes aan de linkerkant van het veld probeert de Duitser constant de achterlijn te halen.
48'
Een doelpunt van Everton wordt afgekeurd. De aanvaller in buitenspelpositie weet dat hij wordt afgefloten, maar kan het niet nalaten om de bal in het doel te schieten. Lachend naar Wiedemeijer neemt de Braziliaan zijn positie weer in.
47'
Heracles lijkt met iets meer spirit dan in de eerste helft de kleedkamer uit te zijn gekomen.
46'
In de eerste minuut van de tweede helft komt Castillion bijna weer één op één met Zoet, maar het steekballetje van Bruns wordt net door een RKC-verdediger onderschept.
46'
45'

Na 45 minuten is de stand bij de wedstrijd Heracles Almelo - RKC Waalwijk 1-0. Vlak voor de theepauze kwam de thuisploeg door een benutte penalty van Kwame Quansah op voorsprong. Discutabel was de beslissing van Wiedemeijer om naar de stip te wijzen wel. Guy Ramos beging weliswaar een overtreding op Dragan Paljić, maar de overtreding leek buiten het strafschopgebied te worden ingezet.

Op het doelpunt van Quansah na, is er in de eerste helft vrij weinig gebeurd. Castillion kreeg na twintig minuten de enige echt grote kans van de wedstrijd, maar de Ajax-huurling wist één op één met doelman Jeroen Zoet niet de score te openen. RKC Waalwijk kreeg via Boukhari en Lieder ook twee mogelijkheden om een doelpunt te maken, maar het ene schot werd door Pasveer gepareerd en het andere schot ging vloog via een Heracles-been naast.
45'
De extra tijd bedraagt twee minuten.
44'
Daar had RKC Waalwijk op gelijke hoogte kunnen komen! Lieder krijgt aan de rechterkant van het strafschopgebied de bal van Brands. De RKC-aanvaller heeft veel ruimte en heeft nog één verdediger, Koenders, voor zich. Lieder kapt naar zijn linkerbeen en haalt uit, maar zijn schot gaat via het been van Koenders naast het doel van Pasveer.
42'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:0 door Kwame Quansah

Kwame Quansah is bij Heracles de aangewezen man voor de penalty's en ook dit keer mist hij niet. Discutabel is de penalty wel, want de overtreding van Ramos op Paljić lijkt buiten het strafschopgebied te worden ingezet. Met een noodgreep haalde de RKC-verdediger Paljić onderuit, die bezig was aan een lange rush.
41'
Gele kaart voor Guy Ramos (RKC Waalwijk)
41'
Penalty voor Heracles!
39'
Heracles heeft meer balbezit, maar creëert weinig kansen.
37'
Bij een wedstrijd van Heracles verwacht je doelpunten, maar het ziet er tot op heden uit als een 0-0 wedstrijd.
35'
De grootste kans van RKC tot nu toe wordt ingeleid door Schenkeveld. Door een foute breedtepass in de verdediging van Heracles komt Braber in balbezit. Zelf komt hij niet aan schieten toe, maar hij brengt Boukhari wel in de gelegenheid om uit te halen. De aanvallende middenvelder haalt in de linkerkant van het strafschopgebied uit op doel, maar Pasveer strekt zich en kan de bal over de achterlijn tikken.
33'
Wiedemeijer houdt voorlopig de kaarten op zak. Er zijn tot nu toe drie momenten geweest waarop de scheidsrechter een kaart had kunnen geven.
31'
Bruns kan de bal na een mooie pass van Everton net niet goed meenemen. Daar komt RKC goed weg, want als Bruns de bal goed meenam, had hij oog in oog met Zoet gestaan.
29'
Voor RKC Waalwijk is de wedstrijd Willem II - Roda JC, die gelijktijdig wordt gespeeld, ook belangrijk. De Waalwijkers hopen op puntverlies van Roda.
25'
Heracles Almelo heeft in het eerste deel van de wedstrijd meer balbezit en ook de grootste kans van de wedstrijd gekregen. RKC Waalwijk heeft veel ruimte tussen de verdediging en middenveld van Heracles, maar heeft deze ruimte tot nu toe niet goed kunnen benutten.
24'
De grote kans van Castillion is het enige hoogtepunt in deze wedstrijd tot nu toe. De supporters in het Polman Stadion zullen ongetwijfeld spectaculairdere wedstrijden hebben gezien dit seizoen.
21'
Castillion mist één op één met Zoet! Uit een vlotte counter komt de Ajax-huurling oog in oog met Zoet. Castillion moet scoren, maar schiet tegen Zoet op. Een veel betere mogelijkheid kan je als spits niet wensen.
20'
Duits staat weer in het veld en lijkt de wedstrijd te kunnen vervolgen.
19'
Schotje van Vejinovic. De bal heeft een lekkere curve, maar Zoet heeft weinig moeite om de bal te vangen.
17'
Duits lijkt geblesseerd te zijn geraakt na een vrij onschuldig duel. De middenvelder verlaat met pijn aan zijn heup het veld. Een wissel lijkt aanstaande.
14'
Op een meter of dertig van het doel van Pasveer krijgt RKC Waalwijk een vrije trap. De doelman besluit geen muurtje neer te zetten, waarop Lamey, die achter de bal staat, besluit hard uit te halen. Het schot is weliswaar hard en gaat richting de linkerhoek, maar Pasveer heeft weinig moeite om de bal te pareren.
13'
De wedstrijd is wat tam begonnen. Na iets minder dan een kwartier spelen is er nog vrijwel niets gebeurd.
10'
Eerste gevaarlijke momentje voor het doel van Pasveer. Van de rechterkant van het veld zet Jozefzoon de bal laag voor op Lieder, maar de aanvaller wordt goed verdedigd door Schenkeveld.
8'
Scheidsrechter Wiedemeijer laat in de eerste minuten van de wedstrijd veel doorgaan. De leidsman lijkt vanavond van plan waar het kan het spel niet stil te leggen.
5'
Zoals wel vaker dit seizoen in eigen huis, heeft Heracles vandaag de intentie om aanvallend voetbal te spelen. De Heraclieden laten de verdediging van RKC Waalwijk niet opbouwen en zet direct druk.
2'
De eerste doelpoging van de wedstrijd komt op naam van Bruns. De middenvelder schiet op de rechterhoek van het strafschopgebied richting doel, maar de bal gaat een meter of drie van het doel over de achterlijn.
1'
De wedstrijd begint met een 'Zidane' van Schenkeveld aan de rechter zijlijn. De verdediger komt zijn man wel voorbij, maar de bal rolt net over de lijn.
1'
Goedenavond en welkom bij het live verslag van de wedstrijd Heracles Almelo - RKC Waalwijk. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik ben jouw live verslaggever voor dit duel. Onder het kopje wedstrijdschema kan je de opstellingen van beide teams vinden. Om 19:45 zal de wedstrijd beginnen!

Het is vandaag af- of aanhaken voor Heracles Almelo. De nummer 12 van de Eredivisie heeft een achterstand van drie punten op nummer 9 NEC. Onmogelijk om in het linkerrijtje is het dus niet, maar dan zal er in het slot van de competitie wel punten moeten worden gepakt. Het verschil met de tegenstander van vanavond, RKC Waalwijk, is één punt in het voordeel van de Heraclieden.

Zoals gezegd staat RKC Waalwijk slechts één punt achter op Heracles Almelo, maar daarmee staat de ploeg van Erwin Koeman wel op een vijftiende plek en daarmee net boven de degradatiezone. RKC heeft een voorsprong van vier punten op nummer 16 Roda JC, maar de ploeg uit Kerkrade heeft vandaag een goede mogelijkheid om RKC tot op één punt te naderen: Roda JC speelt vanavond een uitwedstrijd tegen Willem II.

Ondanks het kleine verschil tussen Heracles en RKC, kijkt de ene ploeg voornamelijk omhoog en de andere naar beneden. Dat beide ploegen belang hebben bij drie punten vanavond, staat dus buiten kijf.

Dat de teams elkaar weinig ontlopen, bleek in het begin van het seizoen ook al. In de eerdere ontmoeting in Waalwijk, eindigde de wedstrijd in 1-1. In de eerste minuut kwam Heracles Almelo via een doelpunt van Willie Overtoom al op voorsprong. De aanvallende middenvelder verruilde in de winterstop Heracles voor AZ. Voor rust kwam RKC Waalwijk al op gelijke hoogte. Een schot van Florian Jozefzoon vloog via een Heracles-been achter Remko Pasveer.