1 : 0 Torinfos in de Ticker Philipp Haastrup 50.  (Marc Höcher)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Aurélien Joachim 59. / Penalty
2 : 1 Torinfos in de Ticker Sanharib Malki 88. / Kopbal  (Frank Demouge)

90'
Einde wedstrijd Willem II stunt in eigen huis door een overwinning op Roda JC: 2-1. Door doelpunten van Philipp Haastrup en Aurélien Joachim mag Willem II blijven hopen op een langer verblijf in de Eredivisie. Sanharib Malki scoorde nog wel tegen, maar het doelpunt viel te laat, waardoor de Tilburgse zege niet meer in gevaar kwam. Ik dank U voor het volgen van dit leuke degradatieduel. Graag tot een volgende keer.
90'
Jan Wegereef telt er vier minuten blessuretijd bij op.
89'
Gele kaart voor Jordens Peters (Willem II Tilburg)
Peters door deze gele kaart geschorst voor de volgende wedstrijd.
88'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 2:1 door Sanharib Malki
De spanning is terug in Tilburg. Sanharib Malki kopt binnen nadat Frank Demouge in het strafschopgebied tussen twee man knap voorgeeft.
87'
Wissel in bij Willem II Tilburg -> Jeroen Lumu
87'
Wissel uit bij Willem II Tilburg -> Virgil Misidjan
86'
Weer zit Filip Kurto een tweede treffer van Aurélien Joachim dwars. Een harde uithaal van de Willem II-spits kan hij maar net over het doel werken.
84'
Weer Aurélien Joachim, maar nu met het hoofd. Hij knikt een voorzet van Virgil Misidjan tegen de handen van Filip Kurto, die daarmee een derde treffer voorkomt.
83'
Kansen voor doelpuntenmaker Aurélien Joachim. Eerst gaat een goed schot aan de rand van het strafschopgebied net naast. In de daarop volgende corner haalt de Luxemburger opnieuw uit. Deze keer gaat hij over.
82'
Wissel in bij Willem II Tilburg -> Kees van Buuren
82'
Wissel uit bij Willem II Tilburg -> Ricardo Ippel
81'
Roda wel met man en macht naar voren, maar verder dan het strafschopgebied komt de ploeg niet. De overwinning van Willem II lijkt niet meer in gevaar te komen.
80'
Frustraties lopen op bij Roda. De ploeg van Ruud Brood creëert geen enkele kans in de tweede helft en reageert zich af met een aantal onnodige overtredingen.
79'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Laurent Delorge
79'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Rob Wielaert
78'
Gele kaart voor Guus Hupperts (Roda JC Kerkrade)
Gaat met zijn elleboog naar het hoofd van zijn tegenstander. Een logisch gele kaar dus, waar ook rood op zijn plaats was geweest.
77'
Gele kaart voor Rob Wielaert (Roda JC Kerkrade)
75'
Mikołaj Lebedyński schrikt als de bal vanuit een corner voor zijn hoofd belandt. De schrik is zo groot dat Lebedyński, die op drie meter van het doel staat, zijn hoofd niet tegen het leer kan zetten.
72'
Grote kans voor Willem II. Vanuit de counter komt vanaf de rechterkant in het Limburgse strafschopgebied. Danny Guijt krijgt de bal in een gevaarlijke positie, maar besluit aan de rechterkant van het doel voor te zetten op Aurélien Joachim die op de grond ligt en daardoor niet goed uit kan halen.
67'
Roda-spits Demouge loopt hopeloos over het veld. Schudt met zijn hoofd en trekt een zuur gezicht.
66'
Ondanks de aanvallend wissels kan Roda in de tweede helft tot dusver geen vuist maken tegen de Tilburgse defensie.
62'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mikołaj Lebedyński Door de komst Mikołaj Lebedyński gaat Roda met vier aanvallers spelen: Malki, Demouge, Hupperts en Lebedyński.
62'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Roly Bonevacia
59'
Doelpunt voor Willem II Tilburg, 2:0 door Aurélien Joachim
Aurélien Joachim pakt het cadeautje van Jan Wegereef zelf uit. Hij schiet de penalty met een goed en laag geplaatst schot in de rechterhoek. Filip Kurto duikt naar de linkerhoek en is kansloos.
58'
Wegereef wat doe je nu? Hij gooit hem op de penaltystip nadat Aurélien Joachim struikelt na een duel met Wielaert.
56'
Mark Jan Fledderus probeert het tevergeefs van grote afstand. Het schot zeilt aan de linkerkant van het Willem II-doel naast.
54'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Guus Hupperts Met de komst van Hupperts komt er meer aanvalskracht binnen de ploeg van Roda. En dat is nodig, gezien de achterstand.
54'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Arnaud Djoum
50'
Doelpunt voor Willem II Tilburg, 1:0 door Philipp Haastrup
De vrije trap van Marc Höcher aan de linkerkant van het veld, De bal gaat over alles en iedereen heen en komt bij Haastrup terecht. Roda loopt heel slecht te verdedigen waardoor de verdediger het beslissende tikje kan geven..
46'
Roly Bonevacia met het eerste wapenfeitje van de tweede helft. Van ver schiet hij hoog over het doel van Willem II.
46'
45'
Samenvatting eerst helft Willem II en Roda JC gaan rusten met een 0-0 tussenstand. Het duel is tot nu toe meer spannend dan goed en dat maakt het toch leuk om naar te kijken. Willem II had het meeste initiatief, terwijl Roda de meeste kansen had. Tot nu toe werden de mogelijkheden nog niet verzillverd, waardoor het wachten blijft op de openingstreffer. Of dit gebeurt zien we in de tweede helft, hopelijk met U als aandachtig volger. Tot straks!
45'
Einde eerste helftvoor Arnaud Djoum (Roda JC Kerkrade)
45'
Weer Arnaud Djoum, maar weer is het niet raak. Buiten het strafschopgebied haalt hij in vrije positie ongecontroleerd uit, waardoor de bal huizenhoog over gaat.
45'
Arnaud Djoum lijkt op weg naar de 1-0. Voordat hij uit wil halen, grijpt de goed spelende Gaby Jallo goed in en voorkomt daarmee een achterstand voor zijn ploeg.
43'
Gaby Jallo, die terug is gekeerd van een blessure, laat zich zien. De verdediger komt erg vaak naar voren en is met zijn snelheid af en toe een plaag voor de defensie van Roda.
39'
Het spel blijft heen en weer golven. Nu is de thuisploeg weer de bovenliggende partij na een dreigende periode van de bezoekers.
34'
Aurélien Joachim is een gevaarlijke spits hoor. Hij duikt plotseling op voor Filip Kurto en probeert het van een meter of 10 in de korte hoek, maar de Roda-doelman staat goed opgesteld
34'
Gele kaart voor Bart Biemans (Roda JC Kerkrade)
Biemans schoffelt Aurélien Joachim hard onderuit en gaat op de bon.
31'
Gele kaart voor Abel Tamata (Roda JC Kerkrade)
Tamata roept een snelle uitbraak van Willem II halt toe en krijgt terecht geel.
29'
Fledderus schiet van een meter of twintig hard naast het doel.
28'
Nieuwe kans Roda. Eerst mist Sanharib Malki een voorzet van Bart Biemans op een haar na. Bal komt nog wel bij Frank Demouge, maar door een vervelende hoge stuit komt Demouge niet lekker uit en schiet over.
26'
Roda lijkt vertrouwen te krijgen na de twee mogelijkheden. De ploeg van Ruud Brood kruipt langzaam uit zijn schuld en dwingt Willem II terug op eigen helft.
24'
Niet veel later op nieuw dreiging van de kant van Roda JC. De Limburgers komen er snel uit. Mitchell Donald is het eindstation die oog-in-oog komt met Davind Meul na een goede kaats van Frank Demouge. Meul redt goed, maar deze had moet moeten zitten.
23'
Abel Tamata met een pass door het midden richting Frank Demouge. De spits neemt goed aan, maar het schot is niet goed genoeg en komt recht in de handen van David Meul.
19'
Gaby Jallo met de grootste kans van de wedstrijd. Nadat een halve omhaal van Aurélien Joachim geblokt wordt, komt de bal voor de voeten van Jallo. Het schot aan de linkerkant van de goal wordt goed gered door Roda-doelman Filip Kurto.
15'
Danny Guijt met een dreigend afstandsschot. Het schout van de routinier van Willem II mist de richting en belandt recht in de handen van Filip Kurto.
14'
Virgil Misidjan zet Aurélien Joachim in een kansrijke positie. De spits van Willem II krijgt de bal niet onder controle. Roda JC-speler Bart Biemans kan net op tijd ingrijpen. Uit de daarop volgende corner komt geen gevaar.
11'
Roda laat Willem II het spel maken en gokt op de omschakeling. In de eerste tien minuten zijn er nog geen dreigende momenten geweest.
8'
Het is duidelijk waar de defensie van Willem II zich op richt. Frank Demouge krijgt direct drie á vier man naar zich toe, zodra de bal ook maar enigszins in zijn buurt komt.
5'
Willem II-speler Simon van Zeelst even naar de kant vanwege een bloedneus.
4'
Tim Cornelisse met een hoogstandje. De routinier poort zijn tegenstander.
3'
Willem II probeert het initiatief te nemen. Roda JC zit er fel op.
2'
Willem II mag dan de huidige hekkensluiter zijn, scoren doet de ploeg wel. De Tilburgers waren in de laatste elf duels trefzeker. Na PSV is dit de best lopende reeks.
1'
We zijn los in een zonnig en sfeervol Tilburg.
1'
Goedenavond. Welkom bij het degradatieduel tussen nummer 18 Willem II en nummer 16 Roda JC. Vanavond doe ik, Steven Koelma, verslag van deze wedstrijd.

Willem II - Roda JC is een duel tussen twee ploegen die de nodige degradatiezorgen kennen. Voor Willem II zijn die het grootst. De ploeg bungelt al geruime tijd op de laatste plaat, maar het is nog steeds niet gedaan met de ploeg van Jurgen Streppel. Met een overwinning in eigen huis is de strijd met directe concurrent VVV-Venlo weer helemaal open, omdat het gat daarmee wordt verkleind tot twee punten.

Een leuke bijkomstigheid voor Willem II is de terugkeer van vaste basisklant Gaby Jallo. De 24-jarige verdediger stond ruim een maand aan de kant met een blessure. Wellicht dat met de terugkeer van Jallo het prima spel van Willem II in de laatste wedstrijden beloond wordt. De Tilburgers kregen bijvoorbeeld afgelopen zondag te weinig op bezoek bij sc Heerenveen (2-3). Het is dus tijd dat Willem II het goede veldspel nu om gaat zetten in punten.

In Roda treft Willem II een tegenstander die het hele seizoen al in zwaar weer verkeert. Ondanks gelijke spelen tegen titelkandidaten PSV en Vitesse, lukt het de Limburgers niet om weg te raken uit de gevarenzone. Wat voor Willem II geldt, geldt ook voor Roda. Een overwinning voert de druk op de naaste concurrent weer op. Voor Roda is dat momenteel nummer vijftien RKC Waalwijk, dat vier punten voor staat op Roda.

Roda heeft een goed gevoel over gehouden aan de laatste competitiewedstrijd. Afgelopen zaterdag beleefde de ploeg van Ruud Brood een onvoorstelbare wederopstanding tegen Vitesse. Een op het oog kansloze achterstand van 0-3 werd nog omgezet in een 3-3 gelijkspel.

Het duel in Kerkrade werd dit seizoen een simpele overwinning van Roda: 3-0. Destijds speelde Frank Demouge nog niet in het gele shirt van de Limburgers. De spits kwam na de wintersport naar Kerkrade en scoorde in acht duels al vijf keer. Voor de goaltjesdief is het treffen in Tilburg een bijzondere. Demouge speelde drie volledige seizoenen bij De Tricolores. In 85 duels was hij 29 keer trefzeker.

Als beide ploegen het veldspel van afgelopen speelronde vast weten te houden, dan belooft het vanavond nog een leuk avondje te worden. Wilt U de opstellingen weten? Klik dan op de button 'wedstrijdgegevens' aan de linkerzijde van de webpagina. Ik zie u over enkele minuten graag terug bij van Willem II - Roda JC.