1 : 0 Torinfos in de Ticker Alfreð Finnbogason 85. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Yassine El Ghanassi 89. / Schot met rechts

90'
Samenvatting:
In de slotfase heeft Heerenveen de wedstrijd tegen Feyenoord met 2-0 weten te winnen. In een wedstrijd vol strijd en met weinig grote kansen scoorden Finnbogason en El Ghanassi. De wedstrijd was levendig en kon alle kanten op maar werd dus door Heerenveen winnend afgesloten.
90'
90'
Ook een schot van Vormer vliegt meters naast het doel.
90'
Een schot van Finnbogason vliegt enkele meters naast het doel van Mulder. Slechte poging van een meter of 20.
89'
Doelpunt voor SC Heerenveen, 2:0 door Yassine El Ghanassi
De Vrij geeft de bal snel aan Heerenveen omdat zij mogen ingooien. Dit sportieve gebaar heeft echter grote gevolgen: Finnbogason gooit snel, De Vrij is uit positie en El Ghanassi kan alleen op Mulder af die hij koelbloedig weet te verschalken met een laag schot in de linkerhoek.
87'
Goede uithaal van Verhoek. Hij neemt de bal uit de lucht op de slof, net binnen de zestien. Nordfeldt pakt het schot van Verhoek echter knap.
86'
Wissel in bij Feyenoord -> John Goossens
86'
Wissel uit bij Feyenoord -> Bruno Martins
85'
Doelpunt voor SC Heerenveen, 1:0 door Alfreð Finnbogason
Finnbogason scoort zijn 21e doelpunt. Na slordig verdedigen door twee Feyenoord-verdedigers kan Finnbogason doorlopen. Vlak voordat Mulder de bal kan pakken, schiet de spits met rechts binnen.
82'
Gele kaart voor Jordy Clasie (Feyenoord)
Clasie haakt Đuričić en krijgt daarvoor een gele kaart. Dit betekent dat hij geschorst is voor de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen VVV.
81'
El Ghanassi schiet van ruim 20 meter hoog over het doel van Feyenoord.
78'
Đuričić speelt Mathijsen simpel uit en kan alleen op Mulder af. Maar hij speelt de bal iets te ver voor zich uit waardoor Mulder de bal voor de neus van Đuričić kan pakken.
77'
De krachten lijken bij Heerenveen langzaam weg te vloeien en dit komt het spel van Feyenoord ten goede. Het is namelijk nu Feyenoord dat het beste van het spel heeft nadat het kort daarvoor nog onder druk stond.
75'
Met een volley schiet Verhoek op de rand van het strafschopgebied. Helaas voor hem gaat zijn poging over het doel van Heerenveen. Als het een doelpunt was geweest, was het een wonderschone geweest.
73'
Verhoek kan vrij schieten na een goede actie van Vilhena aan de zijlijn. Verhoek zet de binnenkant van zijn voet tegen de bal en produceert zo een slap rollertje. Nordfeldt kan de bal rustig oprapen. Dat had Verhoek beter moeten doen.
70'
De teleurstellend spelende Boëtius wordt vervangen door Cissé en die wordt bij zijn entree luid toegezongen door het Feyenoord-publiek.
70'
Wissel in bij Feyenoord -> Sekou Cissé
70'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
69'
Vilhena kan bijna uithalen in de zestien van Heerenveen. Nordfeldt kan de bal echter pakken.
67'
Heerenveen is in deze fase duidelijk het sterkste team, Feyenoord zal blij zijn dat het nog altijd 0-0 staat.
63'
Grote kans voor Finnbogason na een mooie steekpass van Đuričić. Randje buitenspel kan de spits van Heerenveen uithalen, zijn schot vliegt teleurstellend voorlangs.
62'
Van den Berg schiet van 20 meter op het Feyenoord-doel. Zijn poging gaat echter een metertje naast.
61'
Gele kaart voor Marten de Roon (SC Heerenveen)
Na hard doorgaan op Clasie toont Blom een gele kaart aan De Roon.
60'
Schot van Đuričić op de paal! Na een goede actie haalt de Heerenveen speler uit op de rand van het strafschopgebied. Mulder staat verstijft maar de bal belandt op de paal.
57'
Feyenoord heeft zonder Pelle moeite om kansen te creëren. Flankspelers Verhoek en Boëtius lukt het niet om goede acties te maken waardoor aanvallen van Feyenoord spaarzaam zijn.
55'
Opnieuw ligt het spel even stil omdat er een blessuregeval is. Raitala wordt aan de zijlijn behandeld. Hij kan, gelukkig voor Heerenveen, gewoon verder.
52'
Martins Indi heeft last van zijn voet en moet even naar de kant. Vlak daarna staat hij alweer klaar om het veld te betreden.
50'
Verdediger Kruiswijk schiet hoog over en naast van binnen de zestien. Vlak daarna kan Đuričić uithalen, ook binnen de zestien. Zijn schot wordt geblokt en een corner volgt. Uit de corner volgt geen gevaarlijke situatie voor het Feyenoord-doel.
49'
Clasie heeft last van zijn schouder na een duel maar het lijkt erop dat hij gewoon verder kan.
46'
De tweede helft begint met dezelfde spelers die aan het einde van de eerste helft op het veld stonden.
46'
45'
Na 45 minuten voetballen is de stand tussen Heerenveen en Feyenoord 0-0. De wedstrijd wordt gekenmerkt door veel strijd en weinig kansen. Waar Heerenveen in het eerste half uur de bovenliggende partij was, werd Feyenoord het laatste kwartier van de eerste helft sterker en dit leidde tot de enige grote kans; Schaken kon van dichtbij uithalen maar Nordfeldt wist knap te redden. Opvallend moment was het uitvallen van Immers waardoor Feyenoord nu speelt zonder echte spits.
45'
45'
El Ghanassi schiet de bal tegen de hand van Mathijsen in de zestien maar Blom wuift de roep om een penalty weg onder het motto aangeschoten handsbal.
43'
Eerste grote kans deze wedstrijd en die is voor Feyenoord. Van dichtbij kan Schaken schieten nadat Raitala de bal voor zijn voeten kopt. Nordfeldt maakt echter een goede redding op het puntertje van Schaken waarna Heerenveen de bal wegwerkt.
42'
Onvriendelijkheden tussen De Roon en Vormer. Blom roept ze allebei even bij zich en doet het af zonder kaarten.
39'
Na een slimme pass van Đuričić kan Finnbogason van dichtbij uithalen. Zijn schot verdwijnt in het zijnet. Aan de andere kant kan Boëtius ruimte maken voor een schot vanaf een meter of 15. Nordfeldt ziet de bal recht op zich afkomen en kan dus redden.
38'
Twee keer gaat een speler van Feyenoord in de zestien naar de grond. Maar Blom vindt het beide keren niet zwaar genoeg voor een penalty. Dit tot teleurstelling van de Feyenoord-supporters.
35'
Goede redding van Mulder op een hard schot van Đuričić die schoot vanaf de rand van het strafschopgebied. Het schot was laag in de hoek geplaatst maar de vingertoppen van Mulder voorkomen een doelpunt.
34'
Nordfeldt kan een schot van Clasie van een meter of 25 pakken. Het schot was hard, maar recht op Nordfeldt af.
31'
Schaken is na het uitvallen van Immers in de spits gaan staan en Verhoek neemt zijn positie aan de rechterflank in.
30'
Wissel in bij Feyenoord -> Wesley Verhoek
30'
Wissel uit bij Feyenoord -> Lex Immers
29'
Immers heeft verzorging nodig nadat hij zelf een overtreding maakt. Dit ziet er niet goed uit voor de Feyenoord-speler. Per brancard wordt hij nu van het veld gedragen.
26'
Gevaarlijk moment voor het doel van Heerenveen als Nordfeldt de bal na een corner niet klem heeft. Uiteindelijk levert het geen grote kans op voor Feyenoord.
25'
Ondanks dat Heerenveen in de eerste 25 minuten de bovenliggende partij is, heeft het team nog geen grote kansen gecreëerd. Aanvallen van Feyenoord zijn tot nu toe spaarzaam.
21'
Het Heerenveen-publiek is boos omdat Feyenoord door voetbalt als Đuričić op de grond ligt. Fluitconcerten dalen neer op de spelers van Feyenoord.
20'
Na goed werk van Schaken, die zijn lichaam goed gebruikt, kan Immers aanleggen voor een schot. Een Heerenveen verdediger weet het schot van Immers te blokken waarna het gevaar voor Heerenveen is verdwenen.
16'
Na een afgeslagen corner kan Gouweleeuw uithalen op de rand van de zestien. Zijn schot is recht op Mulder af en die kan het zonder al te grote problemen pakken.
15'
Schaken is bijna weg als Raitala uitglijdt. Hij kan zijn foutje echter nog net herstellen waardoor Schaken geen kans krijgt.
13'
Een vrije trap van Vormer wordt verlengd door Mathijsen. Maar zijn kopbal is te zacht en kan makkelijk worden gepakt door Nordfeldt.
12'
Druk van Heerenveen. Dit komt met name door enkele zwakke uittrappen van Feyenoord-doelman Mulder. Een schot van Kums vliegt enkele meters naast de paal.
9'
De eerste corner van de wedstrijd is voor Heerenveen. In de zestien trekt Martins Indi vervolgens Finnbogason naar de grond. Blom ziet het echter niet en er volgt geen penalty.
8'
Schot van Đuričić van buiten de zestien vliegt huizenhoog over. Dat kan hij een stuk beter.
7'
Bondcoach Van Gaal is ook aanwezig om vooral de spelers van Feyenoord vanavond aan het werk te zien.
5'
Leuk begin van de wedstrijd, beide teams zoeken om en om de aanval. Grote kansen levert dit nog niet op. Opvallend is dat Feyenoord eigenlijk speelt zonder vaste spits en met dus 4 middenvelders.
3'
Schot van El Ghanassi wordt geblokt door Martins Indi.
3'
Een hoog tempo in de openingsminuten. Beide teams beginnen fel!
1'
In een uitverkocht Abe Lenstra stadion fluit Blom voor het begin van de wedstrijd. Feyenoord wordt door ruim 1000 supporters gesteund.
1'
Goedenavond! Om kwart voor 9 zal vanavond de wedstrijd starten tussen SC Heerenveen en Feyenoord. Mijn naam is Roel Egberts en ik zal voor u verslag doen van deze wedstrijd.

Feyenoord is vanavond de eerste van de overgebleven kampioenskandidaten die gaat spelen. Ajax, PSV en Vitesse spelen allen morgenmiddag. Bij winst neemt Feyenoord de koppositie van Ajax over en komt het op 59 punten, twee meer dan Ajax. Feyenoord zal dus extra gemotiveerd zijn om de drie punten in de wacht te slepen. Heerenveen zal er echter alles aan doen om de drie punten in Friesland te houden. Na een moeizame seizoenstart strijden de Friezen nu mee om de plaatsen die recht geven op Europees voetbal. Momenteel staat het op de 9e positie met 35 punten. Winst is voor Heerenveen noodzakelijk om niet achterop te raken in de strijd om Europees voetbal.

Bij Heerenveen staan vaste basisspelers Zomer, normaal ook aanvoerder, en Kum wissel. Trainer Van Basten geeft vanavond de voorkeur aan Kruiswijk en Raitala. De Ridder en Uth zijn geblesseerd. Otigba is niet wedstrijdfit en zit dus ook niet bij de wedstrijdselectie van Van Basten. Bij Feyenoord ontbreekt de clubtopscoorder Pelle wegens een schorsing. Daarom heeft Feyenoord-trainer Koeman besloten om Immers een linie naar voren te schuiven. Middenvelder Vormer staat door deze verschuiving in de basis. Blessuregevallen zijn er niet voor Koeman.

Heerenveen en Feyenoord speelden dit seizoen al twee keer eerder tegen elkaar. Een keer in competitieverband en een keer voor de beker. Beide wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Het competitietreffen in Rotterdam eindigde in 1-1 door doelpunten van Schaken en Đuričić. De bekerwedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Feyenoord; zij namen de strafschoppen beter en knikkerden Heerenveen zo uit het bekertoernooi.

Nog tien minuten en dan kunnen we live gaan kijken of Feyenoord zonder zijn topscorer (Pelle scoorde al maar liefst 21 keer dit seizoen) kan winnen van het gewijzigde basiselftal van Heerenveen.

Leuk detail is dat Heerenveen-trainer Van Basaten en Feyenoord-trainer Koeman beiden deel uitmaakten van de selectie van het Nederlands elftal dat in 1988 Europees kampioen werd.

De spelers lopen het veld op, we gaan beginnen! Vuurwerk is er in ieder geval al voor aanvang van de wedstrijd, hopelijk is dat er tijdens de wedstrijd ook.