1 : 0 Torinfos in de Ticker Robbie Haemhouts 26.  (Kees van Buuren)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Leandro Bacuna 65. / Penalty
1 : 2 Torinfos in de Ticker David Texeira 71.  (Leandro Bacuna)

90'
90'
Marc Höcher schiet over de muur, maar Marco Bizot brengt knap redding. De scheidsrechter fluit direct hierna voor het einde van de wedstrijd.
90'
De laatste secondes van de wedstrijd en een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied voor Willem II.
90'
Het is de derde minuut van de extra tijd en Willem II scoorde, maar deed het pas na een fluitsignaal van de scheidsrechter. Liesveld constateerde een paar seconden daarvoor een overtreding van een Willem II-verdediger.
90'
Wissel in bij FC Groningen -> Nick Bakker
90'
Wissel uit bij FC Groningen -> David Texeira
90'
De extra tijd bedraagt vier minuten.
90'
Wissel in bij Willem II Tilburg -> Larbi El Harouchi
90'
Wissel uit bij Willem II Tilburg -> Philipp Haastrup
90'
Kramp voor Philipp Haastrup. Geen goede timing voor Willem II.
89'
De spelers van FC Groningen verdedigen zeer kort en fel wat tot gele kaarten voor Schet en de net ingevallen Sparv leidt.
89'
Gele kaart voor Tim Sparv (FC Groningen)
89'
Gele kaart voor Mitchell Schet (FC Groningen)
87'
Wissel in bij FC Groningen -> Tim Sparv
87'
Wissel uit bij FC Groningen -> Rasmus Lindgren
86'
FC Groningen wordt teruggedrongen op eigen helft. Willem II gooit alles in de strijd, maar de Groningers houden tot nu toe redelijk gemakkelijk stand.
83'
Het is een stuk stiller op de tribunes van het Koning Willem II Stadion. Ook de supporters beseffen dat drie punten vanavond een must waren. Dat lijkt nu heel moeilijk te worden, want de elf van Willem II lijken niet meer bij machte om de wedstrijd te doen kantelen.
80'
Slordig balverlies van Haastrup leidt een aanval van FC Groningen in. De aanval smoort bij Texeira die zijn man niet voorbij weet te komen.
78'
Wissel in bij Willem II Tilburg -> Kevin Brands
78'
Wissel uit bij Willem II Tilburg -> Ricardo Ippel
77'
Als je FC Groningen het laatste kwartier ziet spelen, dan vraag je je af hoe het kan dat het in het eerste uur van de wedstrijd zo slecht was. Willem II lijkt het kwijt te zijn.
75'
Lange tijd zag het er goed uit voor Willem II, maar binnen een paar minuten zagen de Tilburgers hun voorsprong veranderen in een achterstand. Nog een kwartier voor de Tricolores.
73'
Dat is erg snel gegaan. In het eerste uur van de wedstrijd maakte FC Groningen geen aanspraak op een punt of meer, maar uit het niets zijn de noorderlingen op voorsprong gekomen tegen Willem II. Grote man aan de zijde van Groningen is Bacuna met een assist en doelpunt.
71'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:2 door David Texeira
Fantastisch doelpunt van de Texeira! Leandro Bacuna komt aan de rechterkant van het veld opstomen en geeft de bal halfhoog voor. De Uruguayaan komt prachtig voor zijn man en kopt de bal in de linkerhoek: 1-2.
69'
Wissel in bij Willem II Tilburg -> Genaro Snijders
69'
Wissel uit bij Willem II Tilburg -> Virgil Misidjan
68'
Willem II lijkt wat ontdaan door de gelijkmaker. FC Groningen gaat op zoek naar hun tweede doelpunt van de wedstrijd.
65'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:1 door Leandro Bacuna
Uit een hoekschop, die door niemand wordt aangeraakt, krijgt Aurélien Joachim de bal op de hand. Een overduidelijke penalty en dat vind leidsman Liesveld ook, die gedecideerd naar de stip wijst. Bacuna is de aangewezen man voor de penalty's bij FC Groningen en oog in oog met David Meul faalt hij niet: 1-1.
64'
Penalty voor FC Groningen!
63'
Even later een kans voor FC Groningen. Aan de rechterkant komt Johan Kappelhof op die met een voorzet David Texeira vindt. De spits kopt de bal een meter naast.
62'
Lekker schot van Marc Höcher. De speelmaker, die vandaag erg goed speelt, kapt aan de linkerkant van het strafschopgebied zijn linker- naar zijn rechterbeen. Hij haalt hard uit richting de rechterkruising, maar zijn schot ontbeert richting.
59'
Het publiek van Willem II gaat er nog maar eens massaal achter staan. De supporters van de Tricolores laten zich al de hele wedstrijd gelden.
57'
Maaskant grijpt in: een aanvaller voor een verdediger. Er is bijna een uur gespeeld en de coach kan niet tevreden zijn over wat zijn ploeg aanvallend heeft laten zien.
57'
Wissel in bij FC Groningen -> Mitchell Schet
57'
Wissel uit bij FC Groningen -> Maikel Kieftenbeld
56'
Daar was dan bijna de 2-0 voor Willem II, al zag het er gevaarlijker uit dan het in werkelijkheid was. Verdediger Jordens Peters kwam bij de tweede paal vrij na een vrije trap van Marc Höcher, maar kon geen geschikt lichaamsdeel vinden om de bal mee te raken.
55'
Tot nu toe ziet het er niet naar uit dat Robbert Maaskant zijn spelers in de rust heeft kunnen inspireren. Het is eerder de 2-0 dan de 1-1 die in de lucht hangt.
52'
Kansje voor David Texeira. De spits uit Uruguay krijgt de kans om te koppen, maar de hoek is moeilijk en de voorzet is lang onderweg, waardoor de kopbal van Texeira een prooi voor Meul is.
49'
Gele kaart voor Maikel Kieftenbeld (FC Groningen)
De middenvelder haalt op de rand van het strafschopgebied Aurélien Joachim onderuit. De spits valt nog wel binnen de zestien meter, maar Liesveld zag dat de overtreding buiten het strafschopgebied werd ingezet.
47'
De eerste kans van de tweede helft komt op naam van Aurélien Joachim. De spits uit Luxemburg wordt door Robbie Haemhouts diep gestuurd en schiet van een meter of twintig. Zijn schot wordt aangeraakt door Virgil van Dijk, waardoor de bal in het zijnet vliegt.
46'
45'
Na 45 minuten spelen is de tussenstand bij de wedstrijd tussen Willem II en FC Groningen 1-0. Het was Robbie Haemhouts die na een klein halfuur spelen de score opende. Uit een vloeiende aanval van Willem II was de Belg het eindstation en hoefde hij enkel nog zijn voet tegen de bal te zetten.
FC Groningen kwam vlak voordat het op achterstand stond bijna zelf op voorsprong. Het schot van Kirm passeerde David Meul, maar het was Willem II-aanvoerder Robbie Haemhouts die op de doellijn stond opgesteld en de bal tegen zich aan kreeg geschoten. In het restant van de eerste helft was Magnasco namens FC Groningen ook dicht bij een doelpunt. Hij zag zijn schot echter gekeerd worden door doelman Meul.
De voorsprong voor Willem II is verdiend. De Tilburgers strijden voor hun laatste kans en hebben daar met de 1-0 voorsprong een goede start aan gegeven. FC Groningen daarentegen maakt een ongemotiveerde indruk. De ploeg van Robbert Maaskant zal de tweede helft anders voor de dag moeten komen, wil het de wedstrijd doen kantelen.
44'
Willem II probeert het nog tweemaal van afstand. Eerst is het Misidjan die de goal van Arjen Robben in de Champions League van 2010 tegen Manchester United probeert na te bootsen; een volley vanaf het strafschopgebied uit een corner. Even later is het Marc Höcher die met een dropkick een poging waagt, maar zijn schot wordt dooet Marco Bizot gered.
42'
Bijna ontstaat er een grote kans voor Willem II. Een voorzet van Misidjan komt bijna op het hoofd van Haemhouts terecht, maar Lindgren kopt de bal met een snoekduik over de achterlijn.
40'
Tweede kans voor FC Groningen deze wedstrijd. Stéfano Magnasco schiet vanaf de rechterkant in het strafschopgebied hoog in de korte hoek, maar doelman David Meul bokst de bal over de achterlijn. De hoekschop die daarop volgt draait op niets uit.
37'
Na een leuke periode tussen de twintigste en dertigste minuut, vervalt de wedstrijd weer in zijn oude niveau. FC Groningen probeert het wel, maar slaagt er niet in om gevaarlijk te worden.
34'
Na een overtreding van David Texeira blijft de maker van het doelpunt, Robbie Haemhouts, geblesseerd op het veld liggen. De waterspons doet wonderen, want na een korte verzorging kan de middenvelder weer gewoon meedoen.
30'
Het doelpunt is de wedstrijd ten goede gekomen. In de eerste twintig minuten was de wedstrijd weinig verheffend, maar het doelpunt heeft bij beide ploegen wat los gemaakt. Dat uit zich in feller en aanvallender voetbal van FC Groningen.
26'
Doelpunt voor Willem II Tilburg, 1:0 door Robbie Haemhouts
Een paar minuten nadat FC Groningen bijna op voorsprong kwam, is het Willem II dat het eerste doelpunt van de avond maakt. Via Misidjan en van Buuren komt de bal uit bij Robbie Haemhouts. Vlak voor het doel kan hij eigenlijk niet meer missen, en dat doet hij ook niet. Willem II pakt de belangrijke 1-0 voorsprong.
25'
Marc Höcher krijgt de bal op de rand van het strafschopgebied, draait naar zijn rechterbeen en schiet rakelings naast. De eerste echte kans van Willem II is een feit.
23'
Haastrup haalt de bal van de lijn! Uit een voorzet van Bacuna krijgt Andraž Kirm een enorme kans. De middenvelder moet snel handelen en schiet met de punt van zijn rechtervoet. David Meul is gepasseerd, maar op de doellijn staat Philipp Haastrup nog. De verdediger krijgt de bal tegen zich aan en voorkomt een 0-1 achterstand.
19'
Voor de eerste keer deze wedstrijd een situatie in het strafschopgebied van Willem II. De bal wordt van achteruit hoog ingebracht en David Meul staat niet goed opgesteld, maar het levert FC Groningen geen echte kans op.
17'
Gele kaart voor Ricardo Ippel (Willem II Tilburg)
De Willem II-speler komt met twee gestrekte benen in op een bal die tussen hem en Leandro Bacuna rolt. Een rode kaart had ook niet misstaan.
14'
De mannen die bij de vorige ontmoeting tussen FC Groningen en Willem II scoorden, David Texeira en Marc Höcher, staan vanavond ook op het veld.
12'
Virgil Misidjan komt van de linkerkant naar binnen en probeert het maar eens. Zijn schot wordt geblokt door de goed opgestelde Maikel Kieftenbeld.
10'
De eerste tien minuten van de wedstrijd zijn voorbij en er is tot nu toe weinig gebeurd. De wedstrijd is redelijk in evenwicht, al is het Willem II dat tot nu toe het meeste initiatief neemt.
8'
Aurélien Joachim lost het eerste schot van de avond. Van ongeveer 20 meter probeert hij met zijn chocoladebeen uit een zeer lastige hoek te schieten. Zijn schot mist richting, kracht en precies. Een kansloze poging dus.
6'
Willem II laat de verdediging van FC Groningen achterin wat rondspelen en begint pas druk te zetten als de middellijn wordt genaderd.
5'
In de eerste vijf minuten van de wedstrijd wordt FC Groningen wat naar achteren gedrukt. De Groningers hebben nog geen balbezit op de helft van Willem II gehad.
3'
Robbert Maaskant heeft besloten om Willem II vroeg vast te zetten. Willem II lijkt niet op zoek te gaan naar de voetballende oplossing en besluit de lange bal te hanteren.
1'
Richard Liesveld fluit voor de aftrap. De wedstrijd in het Koning Willem II Stadion is begonnen.
1'
Goedenavond en welkom bij het live-verslag van de wedstrijd tussen Willem II en FC Groningen. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik zal jou vanavond van de eerste tot de laatste minuut op de hoogte houden van deze wedstrijd. Om 19:45 wordt er afgetrapt in het Koning Willem II Stadion.

Langzaam maar zeker naderen we het einde van de competitie. Geen enkele club is uitgespeeld, zeker de twee ploegen van vanavond niet. Willem II is de rode lantaarndrager en kan bij winst de nummer 17 van de Eredivisie, VVV Venlo, tot twee punten naderen. Ook FC Groningen kan omhoog kijken. De huidige nummer 12 kan met twee winstpartijen zomaar weer in het linkerrijtje staan. De Groningers voelen echter ook de hete adem van de ploegen onder hen; het gat tot de degradatiezone bedraagt slechts vijf punten.

Vorige week was er vanwege de WK-kwalificatiewedstrijden geen competitievoetbal, dus de spelers van Willem II en FC Groningen hebben twee weken de tijd gehad om zich voor de wedstrijd van vanavond op te laden. Voor de jongens van trainer Jurgen Streppel kwam dat na de pijnlijke 4-0 nederlaag in de derby tegen NAC Breda niet slecht uit. Ook de Groningers gingen in hun laatste competitiewedstrijd flink onderuit. In de thuiswedstrijd tegen FC Twente werd met 0-3 verloren.

Als je kijkt naar het resterende programma van Willem II, dan kan je concluderen dat de Tilburgers het loodzwaar zullen krijgen om niet te degraderen. De Tilburgers hebben onder andere nog Ajax-uit, PSV-thuis en Vitesse-uit op het programma. Wil Willem II zich handhaven, dan zijn drie punten vanavond een must.

Eerder dit seizoen namen Willem II en FC Groningen het ook al tegen elkaar op. In de Euroborg eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Een goed resultaat voor de Tilburgers, maar een tegenvallend resultaat voor de ploeg van Robbert Maaskant. In de eerste helft maakte David Texeira namens Groningen de openingstreffer. Kort na rust kwam Willem II door een doelpunt van Marc Höcher op gelijke hoogte.