1 : 0 Torinfos in de Ticker Wilfried Bony 9. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Mike Havenaar 35. / Kopbal  (Theo Janssen)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Arsenio Valpoort 78. / Schot met rechts

90'
90'
Gele kaart voor Darryl Lachman (PEC Zwolle)
Lachman krijgt in de blessuretijd nog de gele kaart. Ibarra begaat een overtreding op de verdediger, maar de scheidsrechter laat doorspelen. Lachman is het er niet mee eens en krijgt geel van de scheidsrechter.
90'
De blessuretijd loopt, Vitesse is bezig met tijdrekken.
88'
Gele kaart voor Theo Janssen (Vitesse)
Theo Janssen heeft commentaar op de scheidsrechter en krijgt hiervoor de gele kaart. Een domme kaart, want Theo Janssen mist hierdoor de wedstrijd tegen NAC Breda.
85'
Bony! De spits van Vitesse is niet van de bal te krijgen. De spits begaat een overtreding op Wiljan Pluim, de scheidsrechter laat doorspelen. Het schot van Bony wordt tot hoekschop verwerkt door Diederik Boer.
83'
Oef Van Ginkel! Wilfried Bony heeft weer een heerlijke actie in huis en weet Marco van Ginkel in scoringspositie te brengen. De middenvelder krijgt de bal niet langs doelman Boer.
83'
PEC Zwolle heeft nog ongeveer tien minuten om de gelijkmaker te produceren. Laat Vitesse net als Feyenoord en PSV ook punten liggen?
81'
Wissel in bij Vitesse -> Frank van der Struijk
81'
Wissel uit bij Vitesse -> Mike Havenaar
79'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 2:1 door Arsenio Valpoort
Dit doelpunt zat er al een tijd aan te komen. Mokhtar geeft de bal voor vanaf de linkerflank. Vitesse krijgt de bal niet weg. Valpoort kan vervolgens van dichtbij raak schieten.
78'
PEC Zwolle heeft voor de derde keer gewisseld en zet alles op de aanval! Wat kan PEC Zwolle nog?
77'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Ronnie Reniers
77'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Joost Broerse
76'
Kans voor Zwolle. Fred Benson gebruikt zijn kracht om van Jan-Arie van der Heijden af te komen. De voorzet vanaf de linkerflank wordt gemist door Arsenio Valpoort.
74'
Wat een kans!! Schitterende bal van Kashia op Renato Ibarra. De vleugelaanvaller van Vitesse is Achenteh te slim af en lijkt te gaan scoren. De Ecuadoriaan schiet de bal echter naast het doel.
72'
Weer een mogelijkheid voor PEC Zwolle. De hoekschop van Achenteh wordt gekopt door Joost Broerse, de bal spat uiteen op de lat.
71'
PEC Zwolle laat zien dat het aardig kan voetballen. De Zwollenaren kunnen het nog heel spannend gaan maken als ze nu de 2-1 maken.
70'
OEI! PEC Zwolle is dichtbij de 2-1. Mokhtar is wederom Kalas te slim af, vervolgens gaat hij voorbij Kashia. De voorzet van Mokhtar wordt van richting veranderd door Van der Heijden. Theo Janssen is bij de tweede paal lastig genoeg om Fred Benson van scoren af te houden.
69'
Mateusz Klich neemt de vrije trap. De bal gaat langs de muur, maar recht op Piet Velthuizen af. De doelman heeft enigszins moeite met de bal, maar het blijft 2-0 voor de Arnhemmers.
68'
PEC Zwolle krijgt een vrije trap op een mooie plek. Guram Kashia maakt hands. De bal ligt op ongeveer achttien meter van het doel van Vitesse.
68'
Beide teams hebben al een tijdje geen kansen gecreëerd. Wilfried Bony staat na zijn treffer inmiddels op 27 competitietreffers. Hij heeft nog zeven doelpunten nodig om het record van Nikos Machlas te evenaren.
62'
Kalas speelde een uitstekende eerste helft, maar heeft in de tweede helft veel moeite met Mokhtar.
59'
Miscommunicatie achterin bij Zwolle, Achenteh kopt de bal terug op doelman Boer, maar Boer schat de bal verkeerd in en laat de bal over de achterlijn gaan.
57'
Gele kaart voor Joost Broerse (PEC Zwolle)
Wat een onsportieve actie van Broerse. Van Ginkel combineert met Bony, maar wordt opgevangen met twee armen door Broerse. Hij krijgt terecht de gele kaart van scheidsrechter Verbist.
55'
Buitenspel doelpunt Bony! Razendsnelle counter van Vitesse. Ibarra vliegt voorbij alles en iedereen. De beland voor de voeten van Theo Janssen, hij probeert Bony te bereiken maar dit mislukt. Via de kluts beland de bal voor de voeten van Kakuta, die geeft af op Bony die de bal rustig achter doelman Boer tikt. De grensrechter geeft aan dat het buitenspel is van Bony, maar dit is niet het geval. Vitesse wordt een zuiver doelpunt ontnomen.
53'
Wederom PEC Zwolle in de aanval. Mokhtar dolt Kalas en geeft de bal voor. Saymak probeert het ineens uit een moeilijke hoek, maar schiet de bal in het zijnet.
52'
Goede redding van Velthuizen! Klich heeft een hard schot in de benen, deze gaat richting de rechterhoek. Velthuizen weet de bal tot hoekschop te verwerken.
49'
We voetballen weer in Arnhem. Zwolle heeft een dubbele wissel doorgevoerd. Avdić en Gravenbeek zijn in de kleedkamer achter gebleven en worden vervangen door Benson en Saymak. Kan Zwolle het Vitesse nog lastig maken?
47'
Gele kaart voor Bram van Polen (PEC Zwolle)
Van Polen begaat een overtreding op Mike Havenaar. Van Polen is veel te laat en krijgt terecht de gele kaart.
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Fred Benson
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Denni Avdić
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Giovanni Gravenbeek
46'
45'

Vitesse is de baas in Arnhem en staat terecht op een 2-0 voorsprong. Wilfried Bony laat staan klasse zien en achterin wordt er niks weggegeven. De manier waarop de 2-0 tot stand kwam was wellicht ongelukkig voor de bezoekers. Havenaar beging wel degelijk een overtreding op Wiljan Pluim. Vitesse profiteerde hier optimaal van.
45'
45'
Marco van Ginkel laat zich dollen door Rochdi Achenteh. De middenvelder moet een overtreding maken om de Zwollenaar te stoppen. De vrije trap die volgt vanaf de linkerflank levert niks op.
43'
Theo Janssen weet niet te profiteren van dit buitenkansje. De middenvelder schiet de bal in de muur.
42'
Joost Broerse begaat een overtreding op Wilfried Bony. De bal ligt op een mooie plek om het in een keer te proberen.
40'
Vitesse is heer en meester. PEC Zwolle zal uit een ander vaatje moeten tappen om nog wat uit deze wedstrijd te halen.
35'
Doelpunt voor Vitesse, 2:0 door Mike Havenaar
Theo Janssen neemt een vrije trap vanaf de linkerflank, waar Pluim de overtreding op Havenaar beging. Laatstgenoemde kopt de bal snoeihard tegen de touwen. Extra zuur voor Wiljan Pluim!
34'
Gele kaart voor Wiljan Pluim (PEC Zwolle)
Pluim krijgt de gele kaart van scheidsrechter Verbist wegens aanmerkingen op de leiding. Havenaar hield het shirt van Pluim vast, maar dit werd niet bestraft. Pluim beklaagde zich en ontving hiervoor de gele kaart.
29'
Wat een geweldige steekpass van Wilfried Bony op Marco van Ginkel. De middenvelder komt daardoor in kansrijke positie. Darryl Lachman is lastig genoeg om Van Ginkel van scoren af te houden. Dit had de 2-0 voor Vitesse moeten zijn.
28'
PEC Zwolle laat Vitesse het spel maken en loert op de counter. De thuisploeg slaagt er nog niet in om tot grote kansen te komen.
24'
Mogelijkheid voor Zwolle. Yasuda probeert de bal weg te koppen, maar deze valt voor de voeten van Arsenio Valpoort. De aanvaller geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Avdić zet zijn voet tegen de bal, maar de bal gaat naast het doel van Vitesse.
23'
Het wordt moeilijk voor PEC Zwolle om vandaag te scoren. Vitesse heeft dit seizoen al twaalf keer 'de nul' gehouden.
21'
Jan-Arie van der Heijden speelt niet langer met het rugnummer 4. Vitesse heeft besloten na de te vroege dood van clubman Theo Bos het rugnummer niet meer te gebruiken. Van der Heijden speelt daardoor nu met rugnummer 23.
16'
Eerste gevaar van de bezoekers. Mateusz Klich probeert Piet Velthuizen van grote afstand te verrassen, maar schiet de bal recht in de handen van de doelman.
15'
Theo Janssen slingert een vrije trap voor het doel. Mike Havenaar kan van dichtbij koppen, de Japanner kopt de bal echter in de handen van Diederik Boer.
15'
Gele kaart voor Arsenio Valpoort (PEC Zwolle)
Valpoort begaat een domme overtreding op Yasuda en krijgt hiervoor de gele kaart.
12'
Weer een kans voor Vitesse! Deze keer gaat Joost Broerse in de fout. Ibarra geeft de bal vervolgens voor vanaf de rechterflank. Mike Havenaar kopt de bal voorlangs.
9'
Doelpunt voor Vitesse, 1:0 door Wilfried Bony
Grote fout achterin bij PEC Zwolle. Achenteh laat zich verrassen door Renato Ibarra. In een uiterste poging de bal uit te verdedigen bezorgt Achenteh de bal bij Wilfried Bony. De spits van Vitesse staat oog in oog met doelman Boer en schiet beheerst in de rechterhoek.
8'
Jan-Arie van der Heijden staat weer in de basis bij Vitesse. Onlangs verlengde de verdediger zijn contract met twee jaar.
5'
De bal van Achenteh is te laag en kan makkelijk weggewerkt worden door de defensie. Beide teams weten nog niet gevaarlijk te worden.
4'
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor PEC Zwolle. Achenteh gaat hem nemen.
4'
Wilfried Bony gaat vandaag verder met zijn recordjacht. Nikos Machlas scoorde in het seizoen 1997/1998 maarliefst 34 keer in het shirt van Vitesse. Bony staat inmiddels op 26 treffers.
1'
Vitesse heeft afgetrapt. Het dak is dicht in het GelreDome. Kan Vitesse vandaag voor de zesde keer op rij winnen?
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Vitesse tegen PEC Zwolle. Mijn naam is Jurre Hermans en ik zal vandaag verslag voor jullie doen. Onder de knop wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen bekijken.

Huidige vorm

Vitesse heeft inmiddels vijf wedstrijden op rij gewonnen. De Arnhemmers gaan vandaag voor nummer zes. Bij winst stijgt de thuisploeg naar plek drie op de ranglijst. Feyenoord verloor gister namelijk met 2-0 van sc Heerenveen. De bezoekers doen het de laatste tijd ook goed. Er werd weliswaar verloren van Ajax, maar dat is geen schande. De Zwollenaren wisten te winnen van Roda JC en Willem II en staan inmiddels op plek dertien.

Blessures

Simon Cziommer en Patrick van Aanholt spelen vandaag niet mee bij Vitesse. Jan-Arie van der Heijden keert daarentegen terug van een blessure. Van Aanholt raakte van de week geblesseerd op de training. De linksback viel verkeerd waardoor zijn schouder uit de kom raakte. Bij de Zwollenaren ontbreken er ook twee spelers, Frank Olijve en Furdjel Narsingh zijn geblesseerd. Piet Velthuizen viel in de voorgaande wedstrijd nog geblesseerd uit, maar is er vandaag weer vanaf het begin bij.

Voorgaande duels

Vitesse – Zwolle is viermaal eerder gespeeld in de Eredivisie. Vitesse wist er drie te winnen, eenmaal eindigde het in een gelijkspel. De laatste keer dat beide teams elkaar in Arnhem tegen kwamen won Vitesse met 5-2. Het duel in Zwolle werd dit jaar ook gewonnen voor Vitesse. Renato Ibarra maakte het enige doelpunt, waardoor de drie punten mee naar Arnhem gingen.

Vitesse verleden

Bij PEC Zwolle spelen een aantal spelers met een Vitesse verleden. Giovanni Gravenbeek, Fred Benson, Wiljan Pluim en Bram van Polen kwamen allemaal uit voor Vitesse. Vooral Pluim was een groot talent, maar wist nooit echt door te breken in Arnhem. Bij Vitesse spelen er geen spelers met een PEC Zwolle verleden.

Scheidsrechter/Opstellingen

De wedstrijd is vandaag in Belgische handen. Johan Verbist is de leidsman. Hij wordt geassisteerd door de heren Danny Huens, Styn Hutsebaut en Jurgen Brinckman. Bij Vitesse is Michihiro Yasuda de vervanger van Patrick van Aanholt. Jan-Arie van der Heijden keert gelijk terug in de basis. Verder is er niet gewisseld door trainer Fred Rutten. Bij FC Zwolle zit Bart van Hintum op de bank. De linksback wist tegen Roda JC nog te scoren, maar wordt vandaag vervangen door Rochdi Achenteh. Trainer Art Langeler speelt verder met dezelfde elf die ook tegen Roda JC begonnen.