Feyenoord Zondag, 22. September 2013
14:30 uur
FC Utrecht
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Tonny Vilhena 35. / Schot met links  (Graziano Pellè)

90'
Einde wedstrijd Het bleef tot het einde spannend in De Kuip, maar na negentig minuten stapt Feyenoord als winnaar van het veld. De Rotterdammers kwamen in de eerste helft door een doelpunt van Vilhena op voorsprong en gaven die voorsprong niet meer weg. FC Utrecht, dat de wedstrijd goed begon, werd in de tweede helft nauwelijks gevaarlijk. Feyenoord stijgt door de overwinning naar de negende plaats. FC Utrecht staat na vanmiddag op de veertiende plaats in de eredivisie.
90'
Gele kaart voor John Goossens (Feyenoord)
De invaller haakt Ayoub, maar de middenvelder houdt balbezit. Op het moment dat het spel stil ligt, krijgt Goossens alsnog een verdiende gele kaart.
90'
De extra tijd bedraagt drie minuten.
90'
En weer krijgt Pellè een enorme kans op de 2-0! De Italiaan wordt met een steekbal aangespeeld in het strafschopgebied en komt één op één met Ruiter, maar weer weet hij niet te scoren. Pellè schiet de bal tegen Ruiter, die zijn ploeg in leven houdt.
88'
Pellè mist een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen! Schaken ontvangt aan de linkerkant van het veld de bal en geeft de bal voor op de Pellè. De Italiaan, die eigenlijk bijna altijd wel scoort, kan de 2-0 maken, maar kopte naast.
85'
Langzaam maar zeker naderen we het einde van de wedstrijd. FC Utrecht is nog niet aan een slotoffensief begonnen. Feyenoord speelt niet goed, maar komt ook niet in de moeilijkheden.
82'
Ayoub blijft aangeslagen op de grond liggen na een duel met Pellè. FC Utrecht claimt dat de Italiaan zijn elleboog heeft gebruikt in het duel, maar het spel gaat 'gewoon' door.
80'
Dat was bijna de 2-0! Feyenoord krijgt een hoekschop, die genomen wordt door Goossens. De invaller legt de bal precies op het hoofd van Pellè, die de bal hard richting doel kopt. Daar staat echter Mulder klaar om de bal te pareren, waardoor het nog altijd 1-0 blijft.
78'
De Ridder met een kansje voor FC Utrecht. De Belg krijgt de bal in het strafschopgebied van invaller Schepers en lijkt de bal verkeerd aan te nemen, maar op de achterlijn komt De Ridder alsnog tot een schot. Zijn inzet wordt verwerkt tot corner.
76'
Wissel in bij FC Utrecht -> Bob Schepers
76'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Johan Mårtensson
75'
Het ontbreekt FC Utrecht aan stootkracht. De Ridder werkt zich helemaal kapot en houdt de verdediging van Feyenoord bezig, maar kan het niet allemaal in zijn eentje. Willen de bezoekers nog minimaal een punt overhouden aan deze wedstrijd, dan zullen zij meer kansen moeten creëren.
72'
Gele kaart voor Dave Bulthuis (FC Utrecht)
Schaken ontvangt rechtsachter op de helft van Feyenoord de bal en schudt Bulthuis van zich af. De verdediger probeert zich te herstellen, maar doet dat niet volgens de regels. Met een tackle van achteren, waarbij alleen Schaken wordt geraakt, voorkomt hij een uitbraak van Schaken. Kuipers bestraft het met een gele kaart.
71'
Wissel in bij Feyenoord -> John Goossens
71'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
68'
FC Utrecht wordt sterker en sterker. De bezoekers zijn nog niet erg gevaarlijk, maar hebben wel veel balbezit op de helft van Feyenoord. Als de Rotterdammers zo blijven voetballen, vragen ze om moeilijkheden.
65'
De beste man van het veld vandaag is Ayoub. De pas 19-jarige Ayoub heerst op het middenveld, creëert kansen voor zijn teamgenoten en doet verdedigend zijn werk.
63'
Ook Janmaat doet met zijn schot een duit in het zakje. De opgekomen rechtsback van Feyenoord krijgt van Schaken de bal teruggelegd en schiet meteen, maar Ruiter kan rustig in het doel blijven staan: de bal vliegt twee meter over.
60'
Wissel in bij Feyenoord -> Ruben Schaken
60'
Wissel uit bij Feyenoord -> Samuel Armenteros
59'
Aan de andere kant krijgt Clasie ook de kans om een doelpunt te maken. De Feyenoord-aanval lijkt op niets uit te lopen en wordt uit het strafschopgebied verwerkt, maar daar staat Clasie die uit de rebound met een volley op doel schiet. Ruiter heeft moeite met het schot, maar redt de bal wel.
58'
Wissel in bij FC Utrecht -> Cedric van der Gun
58'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Tommy Oar
57'
Janssen maakt bijna de gelijkmaker! Ayoub onderschept op het middenveld de bal en stoomt door het midden op, richting het doel van Mulder. Vlak voor het strafschopgebied heeft de middenvelder een geniale ingeving en steekt hij de bal op Janssen. De FC Twente-huurling kan uit de draai schieten, maar Mulder keert zijn inzet.
52'
FC Utrecht begint de tweede helft, zonder echt dreigend te zijn, met veel balbezit. Feyenoord is het tweede bedrijf erg slordig begonnen.
50'
Uit de hoekschop krijgt Ayoub zijn tweede kopkans van de wedstrijd! Ditmaal kopt de middenvelder de bal niet op, maar over het doel.
49'
Een scherpe voorzet van Van der Maarel bereikt De Ridder en Toornstra net niet. De Vrij staat goed opgesteld en verwerkt de voorzet tot een corner.
46'
Mathijsen is in de rust vervangen door Nelom. Dat betekent dat Martins Indi centraal achterin en Nelom op de linksback gaat spelen.
46'
Wissel in bij Feyenoord -> Miquel Nelom
46'
Wissel uit bij Feyenoord -> Joris Mathijsen
46'
45'
Einde eerste helft Het is rust in De Kuip! Feyenoord staat door een doelpunt van Vilhena met 1-0 voor. De Rotterdammers speelden de eerste twintig minuten niet goed, maar kregen daarna steeds meer controle over de wedstrijd. In die eerste twintig minuten was FC Utrecht twee keer dicht bij de openingstreffer. Zo raakte Toornstra de lat uit een vrije trap en schoot Heerings rakelings naast.
44'
Martins Indi schiet met zijn rechterbeen, zijn chocoladebeen, net naast! De linksachter krijgt net buiten het strafschopgebied de bal teruggelegd van Boëtius en haalt uit, maar schiet rakelings naast.
43'
Clasie houdt een kopbal van Ayoub van de lijn! De kleine controlerende middenvelder van FC Utrecht krijgt de bal uit de corner op zijn hoofd en lijkt te scoren, maar Clasie staat de paal te dekken en werkt de bal op de lijn weg.
42'
Grote kans voor FC Utrecht! De Ridder ontvangt de bal op de helft van Feyenoord, draait open en speelt de bal naar de opstomende Markiet. De verdediger van FC Utrecht haalt de achterlijn en speelt de bal laag naar Toornstra, die kan schieten, maar goed wordt verdedigd door De Vrij. FC Utrecht scoort niet, maar krijgt wel een hoekschop.
39'
FC Utrecht begon de wedstrijd heel goed, maar is de afgelopen twintig minuten niet meer gevaarlijk geweest. Feyenoord heeft de controle over de wedstrijd.
36'
En daar verdubbelt Pellè bijna meteen de score! De lange Italiaan kopt een voorzet van Boëtius net voorlangs het doel van Ruiter.
35'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door Tonny Vilhena
Feyenoord komt door een doelpunt van Vilhena op voorsprong! Met een lange bal wordt Pellè bereikt, die de bal met zijn borst perfect klaarlegt voor Vilhena. De middenvelder neemt de bal in het strafschopgebied aan en schiet vervolgens de bal onder Ruiter door.
32'
Gele kaart voor Yassine Ayoub (FC Utrecht)
De controlerende middenvelder van FC Utrecht begaat een te harde overtreding op Immers, wat door Kuipers met een gele kaart wordt bestraft.
31'
Uit een hoekschop krijgt de thuisploeg een aardige kans. De corner wordt weggebokst door Ruiter en komt bij Pellè terecht. Met een halve omhaal schiet de Italiaan de bal op doel, maar omdat het nog zo druk is in het strafschopgebied kan een FC Utrecht-verdediger de bal wegwerken.
27'
En ook Vilhena probeert het eens van grote afstand. Net als de andere Feyenoord-schoten is ook deze poging ongevaarlijk. Feyenoord heeft veel moeite met het creëren van kansen tegen FC Utrecht, dat goed staat te verdedigen.
24'
Feyenoord dwingt FC Utrecht helemaal terug tot in het strafschopgebied en is op zoek naar een opening. De opening vindt Boëtius, die maar eens van 25 meter uithaalt. Het schot van de jonge buitenspeler is ongevaarlijk en gaat een paar meter over het doel van Ruiter.
23'
We zijn halverwege de eerste helft. FC Utrecht is de wedstrijd goed begonnen en is al twee keer dicht bij het openingsdoelpunt geweest. Feyenoord komt steeds beter in de wedstrijd, maar heeft tot op heden geen grote kansen gecreëerd.
19'
Heerings schiet rakelings naast! De centrale verdediger van FC Utrecht speelt Mårtensson in, krijgt de bal terug en schiet vervolgens van dertig meter. Het schot van Heerings is erg goed en lijkt in de rechterhoek te vliegen, maar tot Heerings' teleurstelling gaat de bal nét naast.
17'
Feyenoord was in de eerste tien minuten van de wedstrijd de mindere van FC Utrecht, maar lijkt de controle over de wedstrijd over te nemen.
15'
Met een prachtige opening bereikt Pellè Janmaat, die de bal bij de cornervlag nog maar net kan binnenhouden. De rechtsback heeft veel tijd en besluit Vilhena in te spelen, die vervolgens naar zijn linkervoet draait en uithaalt. Helaas voor de (meeste) supporters in De Kuip mikt Vilhena de bal een meter over het doel.
13'
Een aantal Feyenoorders vraagt een kaart voor De Ridder omdat de Belg te hard doorgaat in een duel met Boëtius. Kuipers laat zich beïnvloeden en trekt geen kaart.
11'
Ook het eerste schot van Feyenoord is een feit. Met een lange bal wordt Pellè bereikt, die de bal goed op Immers terug kopt. De nummer tien van Feyenoord komt niet tot een schot en ziet de bal door Ayoub weggewerkt worden, maar Clasie kan uit de rebound van dertig meter uithalen. Het schot lijkt hard en gericht, maar Ruiter heeft niet heel veel moeite met het schot.
10'
De eerste tien minuten van de wedstrijd zijn voor FC Utrecht. De bezoekers spelen brutaal, hebben meer balbezit en laten Feyenoord niet voetballen.
8'
Toornstra raakt de lat! De aanvallende middenvelder neemt zelf de vrije trap en krult 'em ge-wel-dig over het muurtje heen. Doelman Mulder staat aan de grond genageld en kan alleen maar toekijken hoe de bal op de lat uiteen spat.
7'
FC Utrecht krijgt op twintig meter, recht voor het doel, een vrije trap nadat De Vrij Toornstra onderuit haalt. De centrale verdediger heeft geluk dat hij geen gele kaart krijgt.
6'
Gele kaart voor Joris Mathijsen (Feyenoord)
De Ridder lijkt bij een counteraanval uit te breken, maar wordt met een sliding door Mathijsen tegengehouden. De scheidsrechter, Björn Kuipers, kan niets anders doen dan vroeg in de wedstrijd al een gele kaart uit te delen.
3'
De eerste corner van de wedstrijd is voor FC Utrecht. De Ridder, die vorige week nog twee keer scoorde, krijgt aan de linkerkant van het veld de bal en trekt naar binnen. Vanuit een moeilijke hoek probeert hij te schieten, maar omdat zijn schot via De Vrij naast vliegt krijgt hij er het maximale uit: een hoekschop.
1'
Vilhena neemt de vrije trap, maar hij schiet de bal over alles en iedereen heen.
1'
En direct krijgt Feyenoord een vrije trap op een aardige positie, nadat Bulthuis een overtreding op Armenteros maakt. De overtreding wordt vlakbij de linker cornervlag gemaakt, maar dan iets dichterbij het doel.
1'
Feyenoord heeft afgetrapt in De Kuip! We zijn begonnen!
1'
Een hele goedemiddag en welkom bij het live verslag van de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht! Mijn naam is Vincent Houttuin en ik zal voor jou verslag doen van dit treffen. Om 14:30 begint het duel in De Kuip. De opstellingen van de beide teams zijn te vinden onder het kopje 'Wedstrijddetails'.

Feyenoord zal zich ongetwijfeld willen revancheren voor het puntenverlies in de vorige speelronde. De Rotterdammers speelden vorige week gelijk in de uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen (3-3). Ronald Koeman en zijn mannen mochten nog geluk spreken dat zij überhaupt een punt meenamen uit Nijmegen: pas in de laatste minuut van de officiële speeltijd maakte Bruno Martins Indi de 3-3.

Waar Feyenoord vorige week punten liet liggen, wist FC Utrecht wel de volle buit te pakken. In eigen huis versloegen de Utrechters RKC Waalwijk met 2-1. Dat was met name te danken aan de bevliegingen van de Belgische spits van FC Utrecht: Steve de Ridder. Met twee doelpunten in de eerste helft was De Ridder zeer belangrijk voor zijn team.

Het is voor FC Utrecht alweer een tijdje geleden dat het tegen Feyenoord won. De laatste keer dat Feyenoord door de Utrechters werd verslagen was in 2006 (2-1). Daarna speelden de twee clubs nog veertien keer tegen elkaar. Daarvan won Feyenoord negen keer en eindigde vijf keer het duel in een gelijkspel. Deze historische resultaten spelen absoluut niet in het voordeel van de ploeg van Jan Wouterse, maar zoals iedere voetbalfan weet: het verleden biedt geen garantie voor de toekomst.

In Nijmegen verspeelde Feyenoord twee punten en dat zou voor Ronald Koeman aanleiding kunnen zijn om zijn elftal op een aantal posities aan te passen. Koeman houdt echter vast aan zijn elftal en heeft zijn team maar op één positie gewijzigd. Jean-Paul Boëtius, die tegen Nijmegen na lang blessureleed weer eens speelde, staat in het basiselftal. Dat gaat ten koste van Nederlands international Ruben Schaken, die vooralsnog geen gelukkig seizoen beleeft.

Bij FC Utrecht zijn er meerdere veranderingen in het basiselftal ten opzichte van de vorige speelronde. Zo zit Jeroen Verhoeven op de bank omdat Robbin Ruiter weer fit is. Mark van der Maarel en Bob Schepers, die vorige week speelden tegen RKC Waalwijk, beginnen vandaag ook niet aan de aftrap. Hun plaatsen worden overgenomen door Gevero Markiet en Johan Mårtensson.