SC Cambuur
0:0
geen

90'
Het treffen tussen Go Ahead Eagles en Cambuur Leeuwarden eindigt zonder doelpunten. Waren de gasten in de eerste helft nog de betere ploeg, na de rode kaart voor Van der Laan kort voor rust, waren de rollen omgedraaid. Ondanks een handvol kansen, vond de thuisploeg echter niet het doel.
90'
90'
Extra speeltijd bedraagt drie minuten.
90'
Wissel in bij SC Cambuur -> Martijn Barto
90'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Michiel Hemmen
89'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Lars Lambooij
89'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Erik Falkenburg
88'
Wat een pech! Invaller Rijsdijk knalt vanaf een meter of twintig de bal tegen de paal.
87'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jeffrey Rijsdijk
87'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Xander Houtkoop
86'
Makkelijk was het niet, maar Falkenburg mist een goede mogelijkheid op een treffer. Kolder legt de bal met het hoofd goed neer, maar de middenvelder schiet uit de draai over.
85'
De spelers van Cambuur Leeuwarden nemen bij alle spelhervattingen rustig tijd. En waarom zouden ze dat ook niet doen? Punt zou gezien het spelbeeld voor de bezoekers voelen als een overwinning.
82'
De slotminuut nadert en dat betekent goed nieuws voor de gasten. Thuisploeg is niet tevreden met een gelijkspel en speelt nóg verder naar voren. Goede aanvallen zijn schaars, maar met opportunistisch spel wordt het wel vaak gevaarlijk.
79'
Het zit de thuisploeg ook niet mee! Jop van der Linden haalt hard uit, maar zijn schot wordt geblokt. Een nieuwe poging komt met geluk terecht bij Schenk die maar net naast kopt.
78'
Leeuwin glijdt de bal van de voeten van Houtkoop, maar raakt daarbij wel met zijn hand het speeltuig. Heel Deventer schreeuwt om een strafschop, maar daar is Janssen doof voor. Arbiter weigert te fluiten voor een penalty.
74'
Cambuur voetbalt zich onder de druk van de thuisploeg uit en krijgt weer iets meer controle over de wedstrijd. Kansen levert dat echter niet op.
71'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Joey Godee
71'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jarchinio Antonia
70'
Ondanks dat Go Ahead een man meer heeft dan de tegenstander uit Leeuwarden en dus telkens de vrije man kan zoeken, probeert de thuisploeg het voornamelijk met voorzetten vanaf de flank. Met de sterke en lange Leeuwin in het centrum van de verdediging, wordt veel onschadelijk gemaakt.
67'
Ondanks dat er nog niet gescoord is, is de sfeer nog altijd uitmuntend in de Adelaarshorst. Thuispubliek begrijpt dat de Eagles wel wat support kunnen gebruiken.
65'
Wissel in bij SC Cambuur -> Kevin Brands
65'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Jody Lukoki
61'
Een uur gespeeld en met de 0-0 stand mogen de Friezen heel tevreden zijn. Thuisploeg heeft veel balbezit, krijgt ook kansen, maar mist scherpte. Zo ook nu, als Falkenburg maar net naast kogelt.
58'
Cambuur na de rode kaart voor Van der Laan aanvallend onmachtig. Ploeg van Lodeweges gokt op de counter met de snelle Lukoki, maar die heeft vanavond vooral veel ruzie met de bal.
55'
Thuisploeg is in de tweede helft heer en meester en zet de gasten met de rug tegen de muur. Het is wachten op de openingstreffer. Ditmaal een kans voor Houtkoop, die zijn tegenstander passeert en de bal overschiet.
52'
Doke Schmidt, de kleinste man van het veld, laat zien geweldig hoog te kunnen springen en zet zijn hoofd tegen een indraaiende corner. Kopbal van de verdediger gaat maar net voorlangs.
51'
Nienhuis met twee reddingen binnen tien seconden. Overgoor plaatst de bal in de hoek, waarna de doelman redt. Ook de rebound van Antonia levert geen treffer op.
48'
Zoals was te verwachten, zakt Cambuur in en laat het de thuisploeg aan de bal. Ploeg uit Deventer speelt de bal geduldig rond in de hoop ergens een gaatje te vinden.
46'
Wissel in bij SC Cambuur -> Mart Dijkstra
46'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Oliver Feldballe
46'
46'
45'
Rust in de Adelaarshorst. Ondanks kansen over en weer is er nog niet gescoord. Go Ahead heeft de beste papieren op een overwinning, aangezien de gasten de tweede helft met een man minder spelen na de uitsluiting van Martijn van der Laan kort voor rust.
45'
45'
Extra speeltijd in de eerste helft bedraagt twee minuten.
43'
Rode kaart voor Martijn van der Laan (SC Cambuur). Volkomen terechte prent voor de speler van Cambuur. Geeft Houtkoop een verschrikkelijke rotschop en mag gaan douchen.
42'
Room redt Cambuur! Vriends laat zich in de luren leggen door Hemmen, die alleen op de doelman afgaat, maar de bal via het lichaam van de sluitpost over de achterlijn ziet stuiteren.
40'
Een schitterende 'Barca-aanval' van Go Ahead. Tik, tik, tik en een kans voor Falkenburg. Middenvelder schiet de bal over.
37'
Gele kaart voor Erik Falkenburg (Go Ahead Eagles). Aan felheid ontbreekt het niet, want ditmaal gaat Falkenburg te hard het duel in. Slachtoffer Hemmen is aangeslagen, maar krabbelt langzaam weer op.
36'
Hoe is het mogelijk? Een schiettent, maar de bal gaat niet in het doel van Cambuur Leeuwarden. Na een scherpe corner legt Kolder de bal terug op Van der Linden, die de bal van dichtbij tegen de paal kopt. Ook de rebounds zijn gevaarlijk, maar met kunst en vliegwerk houden de gasten stand.
34'
Een corner van Deniz Türüç draait gevaarlijk in, maar wordt door iedereen gemist. Daardoor kan Ritzmaier de bal uitverdedigen.
30'
Gele kaart voor Erik Bakker (SC Cambuur). Scheidsrechter Janssen heeft het er maar druk mee, ditmaal krijgt Bakker een prent, na vasthouden van tegenstander Houtkoop.
29'
Gele kaart voor Doke Schmidt (Go Ahead Eagles). De verdediger geeft op de middenlijn Feldballe een verschrikkelijke kegel en wordt op de bon geslingerd.
27'
Gele kaart voor Mohamed El Makrini (SC Cambuur). Brengt zijn tegenstander onreglementair ten val en verschijnt in het boekje van arbiter Ed Janssen.
27'
Leeuwin toont aan waarom hij een verdediger is en geen aanvaller, want ook kans nummer drie wordt gemist. Zij kopbal uit een corner verdwijnt via het lichaam van verdediger Schmidt op de paal. Thuisploeg ontsnapt aan een achterstand.
24'
Het publiek in de Adelaarshorst leek een beetje in slaap gesukkeld, maar laat zich nu goed horen. Als een twaalfde man schreeuwt het legioen de spelers naar voren, maar de gasten verdedigen geconcentreerd en geven weinig ruimte weg.
22'
Leeuwin mag vanaf de middenlijn indribbelen en doet dat niet onaardig. De afsluiting van zijn rush is dat wel. Zijn schot hobbelt naast.
20'
Een schot van Deniz Türüç met zijn 'chocoladebeen' wordt Nienhuis bijna te machtig. De doelverdediger heeft de bal in twee instanties toch klemvast.
18'
Leeuwin met een goede kans! Een indraaiende corner wordt verlengd en belandt op het hoofd van de aanvoerder van de Friezen. De verdediger lijkt te schrikken en kopt het leer daardoor over. Grootste kans van de wedstrijd.
16'
Antonia is niet bang en neemt een voorzet uit de lucht op de schoen. Doelman Nienhuis ziet dat de bal de juiste richting mist en kijkt de bal naast. Desalniettemin een fraaie poging van de buitenspeler.
13'
Cambuur komt beter in de wedstrijd en wordt sterker. Wederom een gevaarlijke voorzet vanaf de rechterkant, ditmaal van Jody Lukoki. Doelman Room let goed op en vangt het speeltuig.
11'
Een goede voorzet vanaf de rechterflank belandt net niet bij spits Hemmen. De aanvaller van de gasten probeert de bal met zijn voet te controleren, maar mist het speeltuig.
8'
Go Ahead Eagles en Cambuur Leeuwarden tot op heden aan elkaar gewaagd. Grote kansen zijn er nog niet geweest.
5'
De confrontatie tussen linksachter Schenk en rechtsbuiten Lukoki is bijzonder. Beide spelers speelde in het verleden samen bij Ajax.
5'
3'
Beide ploegen beginnen agressief en met de wil om te winnen aan het duel. Eerste schot van de wedstrijd komt op naam van Falkenburg. De middenvelder schiet recht in de handen van doelman Nienhuis.
1'
De spelers betreden onder luid applaus het speelveld.
Nog iets meer dan een kwartier tot de aftrap van het duel tussen Go Ahead Eagles en Cambuur Leeuwarden. Het stadion aan de Vetkampstraat stroomt langzaam vol, terwijl beide elftallen bezig zijn met hun warming-up.
Zowel Go Ahead Eagles als Cambuur Leeuwarden is bezig aan een sterk seizoen. Waar vooraf nog werd gevreesd dat beide ploegen kwalitatief te kort zouden komen voor de Eredivisie, blijkt dat na zes speelronden onjuist. Beide elfallen hebben twee keer gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren en staan met acht punten keurig in de middenmoot.
Dat er vanavond doelpunten gescoord gaan worden, daar lijkt geen twijfel over te bestaan. De formatie uit Deventer scoorde al tien keer, maar kreeg ook al twaalf tegentreffers. Meest opvallende naam in het team van trainer Foeke Booy is Erik Falkenburg. De middenvelder wordt gehuurd van AZ en liet zich bij zijn debuut in het tenue van Go Ahead direct gelden. In de gewonnen uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (1-4) direct een hattrick.
Bij de gasten zorgt spits Michel Hemmen voor het meeste gevaar. De bonkige spits is een sterk aanspeelpunt en scoorde bovendien al twee treffers in vijf wedstrijden. Net als bij Go Ahead staat er ook bij Cambuur Leeuwarden een nieuwe trainer aan het roer: Dwight Lodeweges. Voor de oefenmeester is het een speciaal duel. "Dit duel is voor mij een specialere wedstrijd dan alle andere”, zegt de coach van Friezen. "Ik ben bij Go Ahead Eagles als speler én als trainer begonnen. Bijzonder om daar nu weer terug te keren."
Goedenavond en welkom bij het duel tussen Go Ahead Eagles en SC Cambuur Leeuwarden in stadion de Adelaarshorst. Mijn naam is Joep van Run en ik doe vanavond verslag van het duel tussen de twee promovendi. Aftrap va het duel is om 20.00 uur. Onder de knop 'opstelling' zijn de opstellingen van beide elftallen te vinden.