0:0
geen

90'
Samenvatting

Roda JC en PEC Zwolle hebben gelijkgespeeld in een ontzettend matig duel. De tweede helft stond vooral in het teken van de stillegging van de wedstrijd. Vlak voor tijd legde scheidsrechter Higler de wedstrijd stil omdat er voortdurend voorwerpen op het veld werden gegooid. De wedstrijd verdiende geen winnaar en die kreeg het dan ook niet.
90'
90'
Bijna Saymak! Een voorzet vanaf de rechterflank komt op het hoofd van de kleine Saymak. Hij kopt de bal echter in de handen van doelman Kurto. Wat een misser.
90'
De scheidsrechter trekt er nog vijf minuten blessuretijd bij.
90'
We gaan weer door in Kerkrade!
90'
Het publiek in het Parkstad Limburg Stadion maakt in ieder geval een goede indruk op de 65 plussers van Kerkrade en omgeving. Niet bepaald goede klantenbinding!
90'
De scheidsrechter heeft de wedstrijd stilgelegd omdat er voorwerpen op het veld werden gegooid. Er is een afkoelperiode van ongeveer tien minuten aangekondigd.
90'
Higler staakt de wedstrijd. Het publiek gooit van alles op het veld en bestookt de scheidsrechter met spreekkoren.
90'
Kans voor PEC. Voorzet van Achenteh wordt bijna in eigen doel geschoten door Bart Biemans.
88'
Roda JC moet verder met negen man. Kan Zwolle dan alsnog de overwinning pakken?
87'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Giovanni Hiwat
87'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Joost Broerse
86'
Rode kaart voor Frank Demouge (Roda JC Kerkrade)
Scheidsrechter Higler besluit om Demouge met rood van het veld te sturen. De elleboog van Demouge raakte Broerse in het luchtduel, waardoor de scheidsrechter besloot om de aanvaller van Roda JC van het veld te sturen.
85'
Frank Demouge raakt Joost Broerse in een luchtduel. Broerse is hevig aan het bloeden.
84'
Fledderus kan niet verder en wordt vervangen door Marc Höcher.
83'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Marc Höcher
83'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mark Jan Fledderus
82'
Wederom is het Klich met een poging, maar zijn schot verdwijnt weer een aantal meter over het doel.
80'
Gele kaart voor Mark Jan Fledderus (Roda JC Kerkrade)
Fledderus krijgt de gele kaart wegens tijdrekken.
76'
Kleine mogelijkheid voor Roda. Fledderus ontsnapt op de linkerflank. Zijn voortzetting zit tussen een voorzet en een schot in, maar dreigend is het wel. De bal verdwijnt echter voorlangs. Fleddurus lijkt zich te blesseren bij deze actie.
75'
Voor deze wedstrijd heb je geen glazen bol nodig. Dit wordt een 0-0 gelijkspel.
73'
Saymak! Ja, enige opwinding in Kerkrade! Leroy Labylle geeft de bal af op Saymak. De behendigde aanvaller van Zwolle staat recht voor het doel op ongeveer veertien meter afstand. Hij krijgt tijd en ruimte om te schieten, maar ziet zijn poging net naast het doel gaan.
71'
De afzwaaier die Klich zojuist produceerde is eigenlijk niet het vermelden waard. Maar bij gebrek aan beter dus toch! Hij kreeg de bal van Saymak en schiet de bal vanuit een moeilijke hoek ongeveer drie meter naast het doel.
71'
Zouden de 65 plussers al naar huis zijn gegaan? De wedstrijd is slaapverwekkend.
67'
Nee, Roda JC - PEC Zwolle is geen leuke wedstrijd om naar te kijken.
65'
Roda is aan het tegenhouden en PEC probeert aan te vallen. De overtuiging ontbreekt echter bij de Zwollenaren.
64'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Giovanni Gravenbeek
64'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Stef Nijland
64'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Frank Demouge
64'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Wiljan Pluim
59'
Vrije trap van Nijland.. Ruim een meter over het doel. De afronding moet echt beter bij PEC!
58'
Je krijgt bijna het idee dat je naar een 0-0 wedstrijd zit te kijken.
54'
Weer een mogelijkheid voor Zwolle. Nijland brengt Saymak in stelling. De jonge rechtsbuiten twijfelt niet en schiet meteen. Doelman Kurto verwerkt de bal tot hoekschop.
53'
Aardige mogelijkheid voor PEC. Een afgeslagen bal komt voor de voeten van Kamohelo Mokotjo. De Zuid-Afrikaan besluit te schieten en ziet hoe doelman Kurto zijn poging weet te pareren.
52'
Zwolle speelt nog altijd in een te laag tempo. Op deze manier gaan ze vanavond niet scoren.
50'
Mocht Zwolle vanavond Kerkade verlaten zonder drie punten dan mag het zichzelf wel even achter de oren krabben. Het is toch ondenkbaar dat Roda JC het nog eens 45 kan volhouden zonder tegentreffer.
47'
We zijn weer begonnen in Kerkrade. Lujckx is eindelijk in het veld gekomen. Hij vervangt Krisztián Németh. Ook Zwolle heeft gewisseld. Leroy Labylle, die afgelopen transferperiode over kwam van MVV, is de vervanger van Bart van Hintum.
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Leroy Labylle
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Bart van Hintum
46'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Kees Luijckx
46'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Krisztián Németh
46'
45'

Roda JC begon aardig aan de wedstrijd en had de wedstrijd enigszins onder controle. In de 24e minuut kregen de Limburgers echter een rode kaart en een strafschop tegen. Rochdi Achenteh miste de strafschop, maar vanaf dat moment was het enkel Zwolle dat kansen wist te creëren. De grootste kans was voor Bram van Polen, maar het ontbeerde de rechtsback aan overzicht en schoot de bal wild over het doel.
45'
45'
De scheidsrechter trekt er nog twee minuten blessuretijd bij.
45'
Mateusz Klich probeert het maar eens van afstand. De Pool produceert een goed schot, maar ziet zijn landgenoot redding brengen.
45'
Bij Roda JC is er vanavond overigens een actie waarbij 65 plussers gratis naar binnen mogen. Dat zal waarschijnlijk ook de laatste keer zijn dat zij een wedstrijd van Roda bezoeken.
43'
Nog een paar minuten tot de rust. Scoren zal waarschijnlijk niet gebeuren in de eerste 45 minuten.
40'
Oei! Weer een goede mogelijkheid voor Zwolle. Mustafa Saymak geeft Nijland een grote kans om te scoren. De aanvaller staat op ongeveer acht meter van het doel, maar zijn schot is te wild en kan worden gepareerd door doelman Kurto.
38'
Wat een kans voor Zwolle! Bram van Polen kan de bal veroveren op het middenveld en vervolgens door stormen richting het doel. Hij heeft twee aanvallers bij zich en maar twee verdedigers tegenover zich. De mogelijkheid wordt zwak uitgespeeld. Van Polen besluit zelf te schieten en ziet zijn poging over het doel verdwijnen. Slechte keuze van de rechtsback!
34'
Zwolle weet tot dusver niet te profiteren van de manmeersituatie. De Zwollenaren hebben veelal de bal, maar weten geen opening in de defensie te vinden.
30'
Roda JC krijgt weer een mogelijkheid. Pluim kan schieten vanuit de tweede lijn en dwingt Begois tot een redding.
29'
Het passeren van Luijckx ten faveure van Bonevacia pakt niet goed uit voor trainer Brood. Zal Luijckx alsnog het veld inkomen om het gat achterin op te vullen?
28'
De gele kaart voor Kali levert de middenvelder overigens ook een schorsing op. Hij mist daardoor het duel met RKC Waalwijk.
24'
Penalty gemist door Rochdi Achenteh, PEC Zwolle
Bonevacia heeft het veld moeten verlaten, maar Rochdi Achenteh heeft niet kunnen profiteren van de opgelegde kans. Achenteh schiet de bal bijna een meter naast het doel. Wat een misser!
24'
Strafschop! Darryl Lachman is alles en iedereen te snel af en stoomt op. Roly Bonevacia moet een overtreding maken en moet er vervolgens met rood vanaf. Erg makkelijk gegeven van de scheidsrechter. Sterk gedaan van Lachman!
23'
Gele kaart voor Anouar Kali (Roda JC Kerkrade)
Kali is het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter en krijgt vervolgens de gele kaart van scheidsrechter Dennis Higler.
23'
Rode kaart voor Roly Bonevacia (Roda JC Kerkrade)
19'
Begois stond overigens in het verleden onder contract bij Roda JC. De Belg kwam in Kerkrade bijna niet aan spelen toe.
17'
Oef! Roda JC komt bijna op voorsprong! Het is Fledderus die met zijn linker een vrije trap vanaf de rechterkant voor het doel slingert. De bal komt op het hoofd van Pluim, daardoor moet Kevin Begois in actie komen. De doelman van PEC Zwolle brengt goed redding, waardoor vervolgens de bal kan worden uitverdedigd.
16'
Het begin van de wedstrijd was aardig. Daarna is het niveau ingezakt. Dit duel heeft een doelpunt nodig om los te komen.
12'
Trainer Brood was afgelopen week niet blij met de vertoning van zijn doelman Filip Kurto. De Pool staat vanavond echter gewoon weer in het doel van Roda.
9'
Roda JC krijgt weer een klein kansje. Hupperts begint aan een solo en loopt ongeveer tien meter met de bal richting het Zwolse doel. De vleugelflitser van Roda besluit te schieten, maar zijn poging verdwijnt ruim naast het doel.
8'
Ron Jans en Fledderus kennen elkaar ook, daar Jans vier jaar lang de trainer was van de middenvelder bij FC Groningen.
6'
Wiljan Pluim is geboren in Zwolle en speelde vorig seizoen op huurbasis voor PEC. De middenvelder van Roda JC komt vanavond dus veel oude bekenden tegen.
3'
Het begint leuk in Kerkrade. Fred Benson en Stef Nijland combineren en komen tot een mogelijkheid. Benson kan vanaf ongeveer vijftien meter schieten, maar doet dit vanuit een moeilijke hoek. Het schot van de spits gaat in het zijnet.
2'
Eerste mogelijkheid van de wedstrijd is voor de thuisploeg. Guus Hupperts staat op de rechterflank en geeft de bal aan Mark-Jan Fledderus. De middenvelder van Roda staat net buiten het strafschopgebied en besluit ineens met rechts te schieten. Hij produceert een afzwaaier.
2'
Trainer Ruud Brood begint vandaag met twee middenvelders in de achterhoede. Rechtsback Henk Dijkhuizen is geschorst en wordt vervangen door Arnaud Sutchuin. Kees Luijckx is echter gepasseerd. In zijn plaats speelt Roly Bonevacia.
1'
We zijn begonnen in Kerkrade. Roda JC heeft afgetrapt.
1'

Welkom bij de wedstrijd Roda JC Kerkrade tegen PEC Zwolle. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen van beide elftallen vinden.

Roda JC staat voorafgaand aan de negende speelronde op de dertiende plaats. Vorig seizoen eindigden de Limburgers als zestiende. De Kerkradenaren versterkten zich daarom met spelers als Anouar Kali, Kees Luijckx en Ard van Peppen om de weg omhoog in te zetten. Roda JC speelt echter wisselvallig en wisselt goede resultaten af met slechte.
Roda JC verloor dit seizoen van Ajax, Feyenoord en NAC Breda, maar speelde gelijk tegen Vitesse, sc Heerenveen en FC Utrecht. De Limburgers wonnen van Cambuur Leeuwarden en ADO Den Haag. Om aansluiting te vinden bij de subtop zal Roda JC moeten winnen van PEC Zwolle.
De Zwollenaren zijn goed aan de competitie begonnen. Het team van Ron Jans stond zelfs enige tijd bovenaan, maar inmiddels zijn de resultaten wat wisselvalliger. Zo werd er verloren van Ajax en Vitesse en gelijkgespeeld tegen NAC Breda. Voorafgaand aan speelronde negen staat PEC Zwolle nog altijd op de vijfde plek. Met een overwinning op Roda JC blijft PEC Zwolle bovenin meedoen.

De wedstrijd Roda JC – PEC Zwolle werd 26 keer eerder gespeeld. De Limburgers wonnen vijftien keer, terwijl PEC Zwolle zes keer wist te winnen. De overige vijf duels eindigde vanzelfsprekend in een gelijkspel.
De laatste keer dat Roda JC het in het Parkstad Limburg Stadion opnam tegen PEC Zwolle was niet in competitieverband. De Limburgers verloren in de KNVB beker met 1-0 van PEC. Ook de twee voorgaande Eredivisieduels werden niet gewonnen door Roda JC. Beide keren eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. De laatste keer dat beide teams elkaar troffen in Zwolle won PEC met 3-2. Het team van Ron Jans lijkt dus favoriet te zijn voor het duel met Roda JC.

Roda JC moet het doen zonder Henk Dijkhuizen. De rechtsback van de Limburgers is geschorst na zijn rode kaart in het bekerduel met Rijnsburgse Boys. Daarnaast moet Roda JC het doen zonder de geblesseerden Guy Ramos (achillespees), Martijn Monteyne (enkel) en Davy De Beule (enkel). Bart Biemans was van de week ziek, maar kan wel gewoon meespelen.
PEC Zwolle kan niet beschikken over Diederik Boer (lies), Jesper Drost (lies), Ronnie Reniers (lies), Guyon Fernandez (hamstring) en Furdjel Narsingh (niet wedstrijdfit).