ADO Den Haag Zaterdag, 21. Februari 2015
18:30 uur
PEC Zwolle
3:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Roland Alberg 43. / Schot met rechts  (Thomas Kristensen)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Wilson Eduardo 59. / Schot met rechts  (Aaron Meijers)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Ben Rienstra 72. / Schot met rechts  (Jesper Drost)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Mustafa Saymak 90. / Schot met rechts  (Soufian Moro)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Michiel Kramer 90. / Schot met links  (Vito Wormgoor)

90'
Hoewel ADO Den Haag ook in de tweede helft het beste van het spel had, leek het toch nog mis te gaan voor de Hagenezen. Een 2-0 voorsprong werd in blessuretijd uit handen gegeven, maar op de valreep redde Michiel Kramer de overwinning. Vlak voor het laatste fluitsignaal schoot hij met links knap de 3-2 binnen.
90'
90'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 3:2 door Michiel Kramer
Wat een slotfase! ADO Den Haag lijkt het weg te geven, maar dan is daar opeens Michiel Kramer weer. Op aangeven van Wormgoor rondt hij schitterend af met links.
90'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 2:2 door Mustafa Saymak
Wat een goal van Saymak! Van afstand haalt hij verwoestend uit met rechts, waarmee hij een punt lijkt te redden voor PEC Zwolle.
90'
Gele kaart voor Maikel van der Werff (PEC Zwolle)
Van der Werff krijgt geel voor het vasthouden van Alberg, die dreigde door te breken aan de linkerkant.
86'
Nog een paar minuten te gaan in Den Haag. Het is nog altijd spannend, want PEC Zwolle heeft het gevoel dat er nog wel iets te halen valt.
84'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Dimitrios Ferfelis
84'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Eli Babalj
84'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Wilfried Kanon
84'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Dion Malone
82'
PEC Zwolle hoopt nog wat te forceren in de laatste tien minuten van de wedstrijd. Het Haagse publiek zit daar duidelijk niet op te wachten en laat van zich horen met stevige fluitconcerten.
79'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Soufian Moro
79'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Wout Brama
77'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Xander Houtkoop
77'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Wilson Eduardo
72'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 2:1 door Ben Rienstra
PEC Zwolle is terug in de wedstrijd! In de kluts komt de bal bij toeval voor de voeten van Rienstra terecht, die niet nadenkt en de bal achter Hansen schiet.
70'
Alberg zoekt Kramer, die weer helemaal vrij staat. Van der Werff weet echter te voorkomen dat zijn oud-ploeggenoot kan doorlopen richting Hahn.
66'
Wilson Eduardo probeert het opnieuw, dit keer kan Hahn wel redding brengen op zijn schot.
62'
PEC Zwolle probeert iets terug te doen en gaat nu massaal op zoek naar de aanval. Vooralsnog lever het weinig op.
59'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 2:0 door Wilson Eduardo
Wilson Eduardo maakt zijn eerste goal voor ADO! Na een lange bal van Zuiverloon komt hij vanaf de linkerkant naar binnen en haalt hard uit met rechts.
57'
Drost ontsnapt aan buitenspel en zet de bal voor vanaf de linkerkant. Zijn voorzet gaat aan iedereen voorbij en dus is het gevaar weer geweken.
55'
Lukoki is op snelheid, maar is niet snel genoeg om Kristensen voor te blijven. ADO Den Haag kan weer eenvoudig overnemen.
53'
Van Duinen! De aanvaller krijgt de bal van Kristensen en staat op één meter voor het doel, maar weet er geen goal van te maken. Hahn kan de bal voor zijn voeten weggrissen.
51'
PEC Zwolle heeft het zwaar en heeft, net als in de eerste helft, veel overtredingen nodig om ADO Den Haag af te stoppen.
48'
Het is ADO dat de dienst uitmaakt in de eerste minuten van de tweede helft. PEC Zwolle verdedigt onrustig en geeft een aantal corners achter elkaar weg.
46'
45'
PEC Zwolle leek het de laatste weken een beetje kwijt te zijn en ook in de eerste helft tegen ADO Den Haag wilde het nog niet echt lukken. Op de lange lijst met blessures moet nu ook Becker worden bijgeschreven. Door de vele wijzigingen loopt het elftal stroef en dat biedt mogelijkheden voor ADO Den Haag. Vlak voor rust kwam de thuisploeg dan ook op een 1-0 voorsprong, dankzij een van richting veranderd schot van Alberg.
45'
45'
Gele kaart voor Mustafa Saymak (PEC Zwolle)
Geel voor Saymak, na een overtreding op Zuiverloon.
45'
Vlak voor rust zelfs nog bijna de 2-0! Hahn kan de vrije trap van Wormgoor nog net wegtikken. De bal blijft hangen in het strafschopgebied, maar Kramer is er niet op tijd bij.
43'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:0 door Roland Alberg
Daar is de voorsprong voor de thuisploeg! Het doelpunt komt op merkwaardige wijze tot stand: Alberg haalt uit vanaf de rand van het strafschopgebied, waarna de bal via de voet van Brama van richting verandert. Het zorgt ervoor dat Hahn kansloos is en de bal het doel in vliegt.
42'
Van Duinen passeert Lam op de achterlijn met een prima actie, maar kan Kramer niet bereiken. Het levert ADO uiteindelijk wel een corner op.
40'
Het spel ligt even stil nadat Meijers een ongelukkige tik op de enkels heeft gekregen van Babalj, maar hij kan verder.
37'
Malone, die de hele wedstrijd vrij onzichtbaar is, krijgt de bal van Kramer en mag schieten. Hij schiet de bal slap in, waardoor Hahn geen enkele moeite heeft om zijn schot te pakken.
34'
Uit het niets duikt Meijers op in het strafschopgebied van PEC Zwolle. Hij kiest ervoor om de bal breed te leggen in plaats van zelf te schieten, waardoor Broerse kan onderscheppen.
31'
Opnieuw kan ADO Den Haag snel uitbreken met Kramer. Dit keer moet hij voor de voorzet kiezen, maar de bal komt niet aan bij Van Duinen.
28'
Gele kaart voor Jody Lukoki (PEC Zwolle)
Lukoki krijgt alweer zijn zevende gele kaart van het seizoen. Dit keer voor een stevige tackle op Wilson Eduardo.
27'
PEC Zwolle komt beter in de wedstrijd en krijgt de bal een paar keer voor het doel via voorzetten van Lukoki en Van Hintum. De verdediging van ADO Den Haag let goed op en kan de bal keer op keer wegwerken.
23'
Lukoki slingert de bal voor vanaf de rechterkant, Babalj krijgt de bal op zijn hoofd, maar kan er geen richting aan geven.
20'
PEC Zwolle komt er even uit en Van Hintum gaat voor eigen succes: hij haalt uit van afstand, maar schiet hoog over.
18'
Een sterke fase van de thuisploeg, met een langdurige aanval. Het levert alleen geen schietkans op.
15'
Een flinke tegenvaller voor PEC Zwolle: weer komt er een speler bij op de lange lijst met geblesseerden. Becker kan niet verder en laat zich vervangen door Saymak.
15'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
15'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Sheraldo Becker
11'
Nadat Lukoki Meijers naar de grond haalt, mag Alberg de vrije trap nemen op een meter of twintig van het doel. Hahn is alert en kan de bal nog net over het doel tikken.
10'
Weer verschijnt Kramer alleen voor Hahn. Dit keer is er geen verdediger in de buurt om in te grijpen, maar de doelman weet zelf een doelpunt te voorkomen.
8'
Becker met een aardige kans: vanaf de linkerkant glipt hij langs de verdediging van ADO Den Haag, om de bal vervolgens net voor het doel langs te schieten.
6'
Kramer is er vandoor! Hij wordt weggestuurd door Alberg en kan alleen op Hahn af, maar Van der Werff weet hem nog net de pas af te snijden.
3'
De eerste minuten zijn wat rommelig. Door de wisselingen in de basisopstelling moeten beide elftallen nog even op zoek naar de beste aanpak.
1'
In de 24e speelronde van de Eredivisie gaat PEC Zwolle vanavond op bezoek bij ADO Den Haag. De Hagenezen lijken eindelijk de weg naar boven te hebben gevonden en staan op de ranglijst inmiddels op de veertiende plaats, vier punten boven de nacompetitieplaatsen. PEC Zwolle draait met een vijfde plaats nog altijd mee in de (sub)top van de Eredivisie. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van deze wedstrijd. Rond 17.30 zijn onder het kopje wedstrijddetails de opstellingen te vinden.

ADO Den Haag
Hoewel de positie van ADO Den Haag op de ranglijst anders doet vermoeden, is de ploeg in eigen huis bezig aan een ijzersterke reeks. Sinds 27 september 2014 werd er thuis niet meer verloren. Vooral in uitwedstrijden laten de mannen van Henk Fräser het liggen, buiten het Kyocera stadion werd dit seizoen nog niet één keer gewonnen. De wedstrijd in Zwolle werd in december met 3-1 verloren.

Vandaag hoopt ADO Den Haag dus wel van PEC Zwolle te kunnen winnen en de goede reeks voort te zetten. Daarbij zijn er nog wel wat twijfelgevallen, Danny Bakker en Aleksandr Iakovenko lijken niet fit te zijn. Ook het meespelen van doelman Martin Hansen is nog onzeker, hij heeft de hele week griep gehad. Iakovenko zal waarschijnlijk vervangen worden door Mike van Duinen. Ook Wilfried Kanon is na het winnen van de Afrika Cup weer inzetbaar.

PEC Zwolle
Nog altijd heeft PEC Zwolle aansluiting met de top van de Eredivisie. Een derde plaats aan het einde van het seizoen is zeker niet ondenkbaar. Toch gaat het de afgelopen weken wat minder bij de Zwollenaren, er werd achtereenvolgens van sc Heerenveen en Go Ahead Eagles verloren. De eerste nederlaag was een pijnlijke 4-0, de tweede was pijnlijk omdat het de IJsselderby betrof.

Het team van Ron Jans zal dus alles op alles zetten om een derde nederlaag op rij te voorkomen. Dat zal vanavond wel moeten gebeuren zonder de geschorste Stef Nijland. Ook Tomáš Necid is nog niet wedstrijdfit, eerder dit seizoen maakte hij tegen ADO Den Haag indruk met twee doelpunten en een assist. Zijn afwezigheid is dus een flinke aderlating. Ook Bram van Polen, Trent Sainsbury en Ryan Thomas lijken de wedstrijd van vanavond wegens blessures te moeten laten schieten.

Er wordt vanavond om 18.30 afgetrapt in Den Haag. Veel plezier bij dit duel!