21.02.2015 20:25

PEC Zwolle verliest voor de derde maal op rij

PEC Zwolle-middenvelder Jesper Drost (r.) druipt af nadat ADO Den Haag in de laatste minuut van de blessuretijd op 3-2 is gekomen. (21-02-2015)

Na nederlagen tegen sc Heerenveen en Go Ahead Eagles heeft PEC Zwolle zaterdagavond opnieuw verloren. In Den Haag was ADO met 3-2 te sterk voor de Zwollenaren. De ploeg van Ron Jans miste vier basiskrachten en dat was terug te zien in het spel.

De eerste minuten waren rommelig, maar al snel bleek ADO Den Haag het beste van het spel te hebben. Via Kramer kwam de thuisploeg er voor de eerste keer uit, maar zijn oud-ploeggenoot Van der Werff wist hem net op tijd de pas af te snijden. Al na een kwartier volgde een nieuwe domper voor PEC Zwolle, dat er weer een speler bij zag komen in de ziekenboeg. Sheraldo Becker moest zich laten vervangen met een spierscheuring en maakte plaats voor Mustafa Saymak.

Die extra tegenvaller kon de ploeg van Ron Jans er duidelijk niet bij hebben. Er waren veel overtredingen nodig om de Hagenezen af te stoppen, terwijl de Zwollenaren zelf niet verder kwam dan afstandsschoten die hoog over het doel gingen. Vlak voor rust was er dan eindelijk de dikverdiende voorsprong voor de thuisploeg. Een vrije trap van Roland Alberg werd door Wout Brama ongelukkig van richting veranderd en verdween in het doel.

Ook na rust maakte de thuisploeg de dienst uit. Binnen drie minuten na rust kreeg het al vier corners, die allemaal niets opleverden. Van Duinen kreeg de grootste kans op 2-0, maar faalde op één meter afstand van het doel. Even later wist Wilson Eduardo met zijn eerste doelpunt voor ADO wel de voorsprong te verdubbelen. Na een lange bal kwam hij vanaf de linkerkant naar binnen en haalde uit met rechts, waarna Hahn kansloos was.

De 2-0 leek PEC Zwolle eindelijk het besef te geven dat er iets moest gebeuren. Er werd aanvallender gespeeld en dat resulteerde op gelukkige wijze in de aansluitingstreffer. In de kluts kreeg Ben Rienstra de bal voor zijn voeten. Hij besloot uit te halen en schoot de bal onder Martin Hansen door. De Zwollenaren hadden nog twintig minuten om de gelijkmaker te forceren en slaagden daar in de blessuretijd in, dankzij een afstandsschot van Mustafa Saymak. De invaller leek de matchwinner te worden voor PEC Zwolle, maar niets bleek minder waar. Tien seconden voor het einde bezorgde Michiel Kramer zijn ploeg toch nog de overwinning, door met links knap binnen te schieten.

Door deze nederlaag lijkt PEC Zwolle te aansluiting met de top drie te verliezen. Directe concurrenten Heerenveen, Vitesse en FC Twente komen zondagmiddag in actie en kunnen naderen tot op één of twee punten. ADO Den Haag klimt voorlopig naar de dertiende plaats en neemt verder afstand van de degradatiezone.

Door: Jessica Westdijk