19:45 uur
Willem II
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Steven Berghuis 41. / Schot met links
2 : 0 Torinfos in de Ticker Dabney dos Santos 90. / Schot met rechts  (Steven Berghuis)

90'
In een betere tweede helft heeft AZ toch nog aardig spel op de mat gelegd. Alhoewel de betere kansen voor de Tilburgse tegenstanders waren wint AZ met 2-0 vanavond. De tweede goal viel in de blessuretijd via Dabney dos Santos. Willem II gaat zo onverdiend met nul punten terug naar Brabant.
90'
90'
Bij het scoren raakt de jonge doelpuntenmaker geblesseerd en moet Dabney het veld verlaten.
90'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 2:0 door Dabney dos Santos
Een late counter wordt fataal voor Willem II. Steven Berghuis legt af op Dabney dos Santos die voor open doel de score mag verdubbelen in blessuretijd: 2-0.
90'
Het is bijna afgelopen in Alkmaar. Er rest enkel nog één minuutje van de in totaal drie extra minuten blessuretijd.
89'
Opnieuw word de lat getoucheerd! Uit een corner van Stijn Wuytens belandt de bal rechtstreeks op de lat van doelman Esteban. Het is nog even bibberen voor John van den Brom en zijn ploeg.
87'
Daar is dan de grote Robert Braber in plaats van Terell Ondaan. De van RKC Waalwijk overgekomen aanvallende middenvelder heeft wel vaker belangrijke doelpunten gemaakt in de slotfase.
87'
Wissel in bij Willem II -> Robert Braber
87'
Wissel uit bij Willem II -> Terell Ondaan
85'
Gele kaart voor Ridgeciano Haps (AZ Alkmaar)
In een luchtduel met invaller Wiljan Pluim steekt Haps zijn arm uit en ontvangt de linksback geel.
84'
Gele kaart voor Mattias Johansson (AZ Alkmaar)
De Zweedse rechtsback van AZ gaat stevig door op de benen van Ben Sahar en ontvangt zijn zesde gele kaart van dit seizoen.
84'
Jurgen Streppel zou eventueel Robert Braber of Charlton Vicento kunnen brengen voor extra aanvallende impulsen in de slotfase.
82'
Mooie ingestudeerde vrije trap Willem II! Ali Messaoud legt vanaf de zijkant de bal terug op de zestien meter lijn richting Stijn Wuytens. De Tilburgse aanvoerder lost vervolgens een uitstekend schot wat maar net over het doel van Esteban zweeft.
81'
Nog een kleine tien minuten bij de wedstrijd AZ - Willem II. Voorlopig lijkt de thuisploeg aan het langste eind te trekken door de goal vlak voor rust van Steven Berghuis. Willem II heeft recht op meer maar rondt het voorlopig niet af.
79'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Aron Jóhannsson
79'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Robert Mühren
78'
Even opschudding in Alkmaar na een harde overtreding van Frank van der Struijk op Dabney dos Santos. De rechtsback van Willem II komt er vanaf met een vermaning.
75'
Bijna eigen goal AZ! Nu kopt Jeffrey Gouweleeuw vanuit een corner op zijn eigen lat. De rebound wordt over gekopt door Jordens Peters. De laat/pal frequentie stijgt inmiddels naar een hoogtepunt.
74'
Nog een ruim kwartier te spelen in het AFAS Stadion. De wedstrijd kan nog alle kanten op omdat beide teams gevaarlijk blijven.
73'
Wissel in bij Willem II -> Wiljan Pluim
73'
Wissel uit bij Willem II -> Robbie Haemhouts
71'
Jeffrey Gouweleeuw op de paal! De kansen stapelen zich nu toch op. Van verre afstand schiet de centrale verdediger van AZ op de buitenste paal van het Tilburgse doel.
69'
Grote kans voor Terell Ondaan! Op een indraaiende vrije trap van Ali Messaoud staat Ondaan totaal vrij voor doelman Esteban. De keeper van AZ blijft goed staan en kan daardoor de kopbal gemakkelijk redden.
67'
Ben Sahar laat zich direct gelden met een gevaarlijke voorzet. Esteban komt uit maar kan de bal niet goed verwerken waardoor er wat commotie ontstaat in de Alkmaarse verdediging.
66'
Wat wisselingen na driekwart wedstrijd aan beide kanten. De grote vraag is of deze nieuwe aanvallende impulsen voor extra dreiging kunnen zorgen.
66'
Wissel in bij Willem II -> Ben Sahar
66'
Wissel uit bij Willem II -> Jerson Cabral
65'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Viktor Elm
65'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Guus Hupperts
63'
Geen zorgen, Dries Wuytens kan weer het veld in en zijn ploeg gaan helpen richting een verdiende gelijkmaker.
62'
Opnieuw lijkt Dries Wuytens geblesseerd te raken. De Belgische centrale verdediger van Willem II moest vorige week ook al het thuisduel met Ajax missen door een blessure.
60'
De wedstrijd is heerlijk open in het AFAS Stadion. Beide ploegen spelen aantrekkelijk en gedurfd voetbal. Daardoor ontstaan er nu goede en mooie kansen en is het wachten op een doelpunt.
56'
Schot van Mattias Johansson! Markus Henriksen stuurt Johansson prima diep met een mooie steekpass. De Zweedse rechtsback poogt het met een volley die net over het doel van Lamprou gaat.
56'
Komisch tafereel in het AFAS Stadion. Het waait namelijk zo hard dat de bal niet bij de cornervlag blijft liggen als Gudelj zijn hoekschop wil gaan nemen.
54'
Het tweede bedrijf is in ieder geval attractief begonnen met kansen aan beide zijden. Nu is het Ridgeciano Haps die met een scherpe voorzet Kostas Lamprou op de proef stelt.
52'
Levensgrote kans voor Samuel Armenteros! Voorafgaand aan de kans dribbelt Terell Ondaan weer naar hartenlust door de Alkmaarse defensie om vervolgens klaar te leggen voor de spits. Omdat Esteban zijn doel uitstekend verkleint wordt het moeilijk voor Armenteros.
52'
Zo kunnen we in ieder geval concluderen dat AZ Alkmaar na rust scherper is nu ook de kansen in het voordeel zijn.
51'
Guus Hupperts kopt op de lat! Weer zo'n fantastisch indraaiende hoekschop van Nemanja Gudelj gaat via het achterhoofd van Hupperts op de lat.
50'
Nood in de verdediging van Willem II! AZ wordt gevaarlijk via een goede counter. Markus Henriksen steekt de bal op Steven Berghuis wiens voorzet net geen medespeler kan bereiken.
48'
Benieuwd hoe John van den Brom zijn manschappen in de tweede helft gaat laten spelen. De Alkmaarders konden weinig overtuigen voor de pauze en mogen zich gelukkig prijzen met de voorsprong.
46'
Simon Poulsen wordt aan het begin van de tweede helft vervangen door Ridgeciano Haps. De Deense linksback moet geblesseerd achterblijven in de kleedkamer.
46'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Ridgeciano Haps
46'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Simon Poulsen
46'
45'
Ondanks dat Willem II een prima eerste helft heeft gespeeld staat het wel met 1-0 achter in Alkmaar. AZ was buiten de goal van Steven Berghuis nergens te bekennen. De grote kansen via met name Jerson Cabral werden niet benut waarna Berghuis in de 41e minuut wel de trekker overhaalde: 1-0.
45'
45'
Gele kaart voor Jerson Cabral (Willem II)
Cabral komt te laat en veegt de jonge Dabney onderuit.
45'
Er wordt een minuut toegevoegd aan de speeltijd in de eerste helft.
42'
Het is natuurlijk zeer sneu voor Willem II. Maar een oude voetbalwet leert dat als je zelf de kansen niet afmaakt je een tegendoelpunt kunt incasseren.
41'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 1:0 door Steven Berghuis
AZ komt onverdiend maar via een mooi doelpunt op voorsprong. De onopvallende Berghuis ontvangt de bal buiten de zestien via de kluts en drukt geweldig af in de korte hoek met zijn linkerbeen: 1-0.
39'
AZ laat wat zien via corner! Een hoekschop vanaf links via Nemanja Gudelj draait goed in en moet bij de eerste paal verwerkt worden tot corner via Mitchell Dijks.
37'
John van den Brom zal zeer teleurgesteld zijn in zijn formatie. AZ heeft niets in de pap te brokkelen in de eerste helft en ziet dat de tegenstander oppermachtig is in het eigen AFAS Stadion.
35'
Kopbal Ali Messaoud op de lat! Dit was dan werkelijk waar de grootste Tilburgse kans. Een perfecte voorzet van Terell Ondaan belandt bij de tweede paal op het hoofd van Messaoud en vervolgens op de lat.
34'
Enorme slordigheden in de defensie van AZ door Guus Hupperts. De buitenspeler verwerkt de bal slecht in het eigen strafschopgebied waardoor Willem II via Frank van der Struijk gevaarlijk kan worden.
32'
Steven Berghuis speelt tot op heden een zeer anonieme rol in de wedstrijd. Ook zojuist weer werd de buitenspeler van AZ gemakkelijk opzij gezet door directe tegenstander Mitchell Dijks.
30'
Het eerste half uur zit erop in Alkmaar. Willem II is de betere ploeg, kreeg kansen op goals maar wist deze nog niet te benutten. Het is in ieder geval duidelijk dat de Tilburgers een voorsprong verdienen.
27'
Willem II wordt gevaarlijker! Ondaan zet Wesley Hoedt te kijk met een mooie actie en geeft een dito voorzet richting Samuel Armenteros. De spits van Willem II krijgt nog net zijn voet tegen de voorzet maar mist kracht.
26'
Zo is het team van coach Jurgen Streppel iets sterker dan AZ. Bovendien creëerden de Tilburgers al drie prima schotkansen. De thuisploeg weet hier bijzonder weinig tegenover te stellen momenteel.
24'
Esteban moet ingrijpen! De bezoekers worden opnieuw gevaarlijk voor het Alkmaarse doel. Allereerst lost Terell Ondaan een schot op Esteban waarna de rebound voor Cabral is. Beide keren grijpt de Costa Ricaan uitstekend in.
23'
Mooie actie Jerson Cabral! De buitenspeler van Willem II ontvangt de bal van teamgenoot Stijn Wuytens, draait richting het doel om vervolgens een prima actie af te leveren. De afronding binnen het strafschopgebied wordt gekeerd door doelman Esteban (AZ).
19'
Een gelijkwaardige openingsfase in Alkmaar met nog geen noemenswaardige kansen helaas. De wedstrijd lijkt met een klein verschil beslist te kunnen worden.
16'
Eerste kans is voor AZ! Een lange bal vanuit de achterhoede wordt prima doorgekopt door Robert Mühren in de voeten van Markus Henriksen. De Noor kapt, draait en legt vanaf een meter of twintig aan voor het schot. De poging van de middenvelder gaat echter twee meter over het doel.
14'
De Tilburgers spelen leuk voetbal in het begin en hebben zelfs iets meer van het balbezit. AZ Alkmaar wacht rustig af en lijkt te gokken op de snelheid van Guus Hupperts en Steven Berghuis.
12'
De voorhoede van Willem II is zeer beweeglijk. Samuel Armenteros, Jerson Cabral en Terell Ondaan kunnen het de Alkmaarse defensie wel eens lastig maken vanavond. Voorlopig is het trio zeer bedrijvig.
9'
De beginfase gaat vrij gelijk op. Er zijn nog geen kansen te noteren en het is vooral een fase van aftasten.
6'
De ruime supportersschare vanuit Tilburg maakt indruk in het AFAS Stadion. 750 supporters van Willem II hebben de lange rit voor lief genomen om hun ploeg vanavond aan te moedigen.
4'
De thuisploeg stijgt bij winst of gelijkspel minimaal voor één dag naar plek drie. Willem II zal sowieso op positie negen blijven staan na deze wedstrijd.
1'
De wedstrijd tussen nummer vier AZ en nummer negen Willem II is in gang gezet. De spelers dienen rekening te houden met een felle wind in Alkmaar.
1'
De spelers van zowel AZ als Willem II betreden het veld van het AFAS Stadion. De wedstrijd begint binnen enkele minuten!
De opstellingen der beide teams zijn bekend. Dabney dos Santos vervangt Thom Haye aan de kant van de thuisploeg. Bij Willem II begint topscorer Samuel Armenteros toch in de basis. De spits was nog onzeker, moest een training laten schieten maar is fit genoeg om te starten.

Van harte welkom bij de wedstrijd AZ – Willem II in de 25e speelronde van de Eredivisie. Het duel tussen de nummers vier en negen begint om 19.45 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van de wedstrijd in Alkmaar. Rond de klok van zeven uur worden de opstellingen gepresenteerd onder het kopje wedstrijddetails.

AZ Alkmaar
De manschappen van coach John van den Brom verkeren in een uitstekende vorm. Met uitzondering van het verloren thuisduel tegen PSV (2-4) is AZ ongeslagen in 2015. Daardoor zijn de Alkmaarders vol in de race voor plaats drie die recht geeft op directe plaatsing voor de Europa League. Zo won AZ vorige week keurig met 0-2 in Deventer bij Go Ahead Eagles.

Vanavond gaat de wedstrijd tegen Willem II nog voorbij aan Celso Ortiz en Aron Jóhannsson. Beide spelers kampen met een blessure. Ook de traditionele klappers zullen niet aanwezig zijn in het AFAS Stadion. De leiding van AZ doet een test vanwege de vele klachten over de rumoerige programmaboekjes.

Willem II
Dé verrassing van de Eredivisie komt uit Tilburg. Willem II bewees dat ook vorige week weer door knap gelijk te spelen in de thuiswedstrijd tegen Ajax (1-1). De gelijkmaker kwam van de voet van Ali Messaoud. Het team van coach Jurgen Streppel vindt zichzelf daardoor terug op een verdienstelijke negende plaats.

De Tricolores kunnen in Alkmaar nog niet beschikken over Bruno Andrade. De Braziliaanse aanvaller kampt nog met een kuitblessure. Verder voelt het voor diverse Tilburgse spelers weer als thuiskomen vanavond. Zo speelden Terell Ondaan en Ali Messaoud in het verleden voor AZ, wordt Jonas Heymans gehuurd van de Alkmaarders en is Tim Cornelisse zelfs geboren in de kaasstad.

Eerdere editie
Het heenduel tussen Willem II en AZ Alkmaar eindigde in een riante 3-0 overwinning voor de Tilburgers. De doelpunten kwamen via Bruno Andrade, Ali Messaoud en Charlton Vicente.

De wedstrijd vanavond staat onder leiding van Serdar Gözübüyük en assistenten Arie Brink en Rens Bluemink. Veel plezier bij de wedstrijd AZ – Willem II!