SBV Excelsior
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Mart Lieder 64. / Schot met rechts  (Josimar Lima)

90'
Excelsior kwam sterk uit de kleedkamer, maar het was FC Dordrecht dat de voorsprong pakte. Dankzij een geweldige pass van Josimar Lima, waarna Mart Lieder de 1-0 kon maken. Daarna was het vooral tegenhouden om de voorsprong vast te houden en dat gebeurde met succes. Daarmee boekte FC Dordrecht de eerste thuisoverwinning van het seizoen.
90'
90'
Nog vier minuten blessuretijd in Dordrecht, waar de stand nog altijd 1-0 is. Een spannende slotfase, waarin de voorsprong met handen en voeten verdedigd wordt.
85'
'Supersub' Carlo de Reuver met een goede kans! Eerder scoorde hij al veertien seconden nadat hij in het veld kwam, vandaag doet hij dat niet. Kurto redt op zijn inzet.
82'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Ilias Haddad
82'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Joris van Overeem
80'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Carlo de Reuver
80'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Jurgen Mattheij
77'
Nu ook Excelsior gevaarlijk! Ninos Gouriye duikt op voor het doel, maar schiet voorlangs.
76'
Prima vrije trap van Joris van Overeem! Hij legt de bal goed op het hoofd van Matthew Steenvoorden, maar die kopt net naast.
74'
Er is nog ruim een kwartier te gaan in Dordrecht en de wedstrijd verloopt rustig. Excelsior weet weinig te creëren en zal het dus nog lastig hebben om de achterstand goed te maken.
72'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Sean Klaiber
72'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Adnan Ališić
70'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Ninos Gouriye
70'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Daryl van Mieghem
70'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Jordan Botaka
70'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Rick Kruys
68'
Oef, het loopt goed af voor FC Dordrecht! Een misverstand zorgt ervoor dat Kurto en Lima de bal allebei laten lopen, maar het loopt allemaal net goed af.
64'
Doelpunt voor FC Dordrecht, 1:0 door Mart Lieder
Een geweldige lange pass van Lima komt terecht bij Lieder, die tussen twee verdedigers in met rechts de bal binnen kan schieten. FC Dordrecht op voorsprong!
62'
Daan Bovenberg met een goede bal op Van Weert. De verdediging van FC Dordrecht is niet helemaal alert, waardoor Van Weert kan schieten, maar zijn schot gaat naast.
60'
Excelsior even gevaarlijk met een vrije trap. Er volgt een corner uit, maar die kan simpel gepakt worden door Kurto.
55'
In de zoektocht naar een goal worden er door beide ploegen veel fouten gemaakt. Er is veel balverlies en het spel gaat dan ook op en neer.
52'
Daryl van Mieghem haalt uit van afstand! Hij speelt in de tweede helft vanaf de rechterkant van het veld en haalt uit met links, maar hij schiet hard over.
49'
Een fel begin van de tweede helft! Beide teams willen de 0-0 van het scorebord halen en gaan op zoek naar de openingstreffer.
46'
45'
In de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij. Dankzij goede voorzetten vanaf beide flanken ontstonden er verschillende kansen voor FC Dordrecht, maar goals vielen er nog niet. FC Dordrecht en Excelsior zoeken dus de kleedkamer op met een 0-0 stand.
45'
40'
Weer een prima kopbal van Lieder, die uit een corner van Pisas net naast kopt. Kansen genoeg, maar nog steeds geen goals aan de Krommedijk.
37'
De thuisploeg leek de controle te hebben, maar Excelsior komt er nu weer even doorheen. Met veel moeite kan FC Dordrecht de bal steeds opruimen.
33'
FC Dordrecht heeft de controle over de wedstrijd in handen. Gosens zorgt voor de voorzetten vanaf links, Funso Ojo levert prima voorzetten af vanaf rechts. Het levert alleen nog geen doelpunten op.
29'
Josimar Lima met een geweldige pass op Lieder. De spits neemt de bal vervolgens in één keer op de schoen en haalt uit in de draai, maar Coutinho kan redden.
27'
Prima combinatievoetbal van FC Dordrecht, met Adnan Ališić en Robin Gosens. Laatstgenoemde zet vervolgens voor vanaf links, waarna Mart Lieder naast het doel komt.
23'
Een sterke fase van FC Dordrecht nu. De Dordtenaren zetten goed druk en kunnen de bal een paar keer voorzetten, maar van een doelpoging komt het niet.
21'
Van Weert! Bijna maakt de aanvaller van Excelsior een onmogelijke goal vanuit zeer moeilijke hoek. Zijn trap belandt echter op de bovenkant van de lat.
16'
De eerste corner van Excelsior is gevaarlijk! Het is uiteindelijk Rick Kruys die de bal kopt, maar hij kopt net naast het doel.
12'
Gele kaart voor Sander Fischer (SBV Excelsior)
Twee stevige overtredingen achter elkaar voor Fischer en dus terecht geel voor de verdediger van Excelsior.
10'
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor FC Dordrecht. Mart Lieder staat vrij in het strafschopgebied, maar de corner van Everon Pisas bereikt hem niet.
7'
Excelsior leek op weg naar de openingstreffer! Jurgen Mattheij met een snelle steekpass op Tom van Weert, maar Filip Kurto heeft een uitstekende redding in huis.
5'
Een kansje voor FC Dordrecht: Jordy van Deelen geeft de bal voor vanaf rechts, maar zijn voorzet is te hard en zeilt over het doel van Gino Coutinho.
3'
De openingsfase is rommelig van beide kanten. Er is veel balverlies bij beide ploegen.
1'
Een bijzonder duel vanavond aan de Krommedijk, waar FC Dordrecht en Excelsior tegen elkaar zullen spelen. Het is niet alleen een duel tussen twee promovendi, maar ook nog eens een Rijnmond derby, tussen de twee kleinste clubs uit de regio. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit duel in de negentiende speelronde van de Eredivisie. Rond 18.45 zullen onder het kopje wedstrijddetails de opstellingen te vinden zijn.

FC Dordrecht
Voor FC Dordrecht zullen de komende weken cruciaal worden om degradatie zo lang mogelijk uit te stellen, of zelfs te voorkomen. De Dordtenaren staan nog altijd onderaan, met een gat van zes punten naar nummer zeventien NAC Breda. Een overwinning vanavond is dan ook precies wat Ernie Brandts en zijn mannen nodig hebben. Daarbij moeten er wel wat aanpassingen worden gedaan in de opstelling. Zo ontbreekt Giovanni Korte, die vorige week tegen AZ uitviel met een kuitbeenblessure. Daarnaast zijn Andwelé Slory en Ibrahima Touré twijfelgevallen, zij trainden de hele week apart van de groep. Tot slot ontbreekt Jeffrey Fortes, hij is namens Kaapverdië actief op de Afrika Cup.

Excelsior
Bij Excelsior verloopt het seizoen duidelijk een stuk soepeler dan in Dordrecht. De Kralingers staan op een veilige dertiende plaats en hoeven zich dus weinig zorgen te maken. Vorige week werd opnieuw een uitoverwinning geboekt, waardoor Excelsior al vijf uitwedstrijden op rij ongeslagen is, een gebrek aan zelfvertrouwen zal er dan ook zeker niet zijn. Daarnaast heeft Marinus Dijkhuizen een zo goed als fitte selectie, alleen Khalid Karami is nog niet wedstrijdfit. Toni Varela ontbreekt vanwege verplichtingen op de Afrika Cup, hij komt net als FC Dordrecht-speler Fortes uit voor Kaapverdië.

De vorige drie wedstrijden tussen FC Dordrecht en Excelsior eindigden steeds in een gelijkspel, maar wel met steeds minder doelpunten. In het najaar van 2012 werd het nog 3-3, in het voorjaar van 2013 werd het 2-2. Begin dit seizoen eindigde de wedstrijd op Woudestein in 1-1. Laten we hopen dat deze lijn niet doorzet, want dat zou vanavond een bloedeloze 0-0 betekenen. Veel plezier bij FC Dordrecht – Excelsior!