18:30 uur
Willem II
2:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Robert Braber 30. / Kopbal  (Stijn Wuytens)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Jürgen Locadia 84. / Schot met links  (Luuk de Jong)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Memphis Depay 87. / Schot met links  (Oscar Hiljemark)

90'
Lange tijd leek er een hele grote stunt in de lucht te hangen in Eindhoven. Nadat PSV een strafschop mistte en Willem II zelfs nog de paal wist te raken, leken de bezoekers echt de drie punten mee te gaan nemen. Maar binnen twee minuten stond de hele wedstrijd op zijn kop, door twee goals van PSV. Eerst scoorde Locadia van buiten de zestien met een droge knal en twee minuten later maakte Depay zijn gemiste strafschop goed door vanaf tien meter de bal keihard voorbij Lamprou te schieten. De tweede helft was het alleen maar PSV wat de bal had, maar dat deze goals nog zouden vallen hing lange tijd niet meer in de lucht.
90'
90'
Willem II is machteloos en lijkt de twee keiharde dreunen achter elkaar niet meer te boven te komen.
90'
Wissel in bij Willem II -> Charlton Vicento
90'
Wissel uit bij Willem II -> Robbie Haemhouts
87'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:1 door Memphis Depay
Wedstrijd op zijn kop. Depay maakt zijn fout goed. Hiljemark kopt na een corner de bal terug in de drukte. Depay enorm hard binnen en laat Lamprou voor de tweede keer in korte tijd kansloos.
86'
Gele kaart voor Jerson Cabral (Willem II)
Cabral laat zich gelden in zijn invalbeurt, nu met een gele kaart wanneer PSV eruit denkt te komen.
84'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:1 door Jürgen Locadia
Nu is Lamprou toch gepasseerd. Locadia krijgt de bal op rechts van Luuk de Jong. Hij knijpt naar binnen en verschalkt de doelman met een droge knal van buiten de zestien.
81'
Tegen de paal! Wat een invalbeurt van Cabral. Hij trekt vanaf rechts naar binnen, zoals hij dat in zijn Feyenoord tijd ook vaak deed. Met links schiet hij vervolgens laag in de korte hoek, maar ziet zijn poging tegen de paal uiteen spatten.
80'
Ook de tweede buitenspeler wordt gewisseld voor vers bloed. Ondaan heeft nog niet veel kunnen doen, kan Cabral dat wel?
79'
Wissel in bij Willem II -> Jerson Cabral
79'
Wissel uit bij Willem II -> Ben Sahar
78'
Hoe gaat PSV om met deze mentale dreun? Het zit al niet mee deze wedstrijd, als de ploeg dan ook nog strafschoppen gaat missen wordt het helemaal een lastig verhaal.
76'
Penalty gemist door Memphis Depay, PSV Eindhoven
Depay schiet de bal huizenhoog over! Lamprou duikt de verkeerde kant op, maar kan alsnog opgelucht adem halen.
75'
Gele kaart voor Kostas Lamprou (Willem II)
Strafschop voor PSV. Lamprou kegelt Locadia omver en krijgt, net als in de eerste wedstrijd, een strafschop tegen.
75'
Tijdens de laatste editie van PSV - Willem II moest de thuisploeg terug knokken van een 0-2 achterstand. Dat werd toen nog omgezet naar een 3-2 zege. Gaat de koploper dat vanavond ook lukken? Het lijkt er in de tweede helft absoluut niet op.
73'
PSV heeft steeds meer haast, maar blijft tegen de Willem II muur aan lopen.
72'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
72'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Georginio Wijnaldum
71'
Wijnaldum heeft toch weer last van zijn knie en gaat zich zo laten vervangen.
67'
De Jong mikt helemaal mis! De lange aanvaller komt veel hoger dan Peters en lijkt in te kunnen koppen. Maar het vizier staat niet op scherp en de bal gaat redelijk ver naast.
64'
Willem II is redelijk door de krachten heen en komt niet verder dan een spaarzame counter. Vandaar dat Ondaan nu mee mag doen, die daarin met zijn snelheid van toegevoegde waarde kan gaan zijn.
64'
Wissel in bij Willem II -> Terell Ondaan
64'
Wissel uit bij Willem II -> Bruno Andrade
63'
Hiljemark liep in de eerste helft al warm toen Wijnaldum geblesseerd was, maar komt er nu in voor een andere middenvelder. Maher redelijk onzichtbaar vandaag, dus een logische wissel.
63'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Oscar Hiljemark
63'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
59'
Het publiek gaat achter de ploeg staan in Eindhoven. En dat heeft de koploper ook nodig, want grote kansen komen er maar niet vanavond.
56'
Gele kaart voor Robert Braber (Willem II)
En al snel een tweede gele kaart voor de bezoekers. Depay denkt aan een snelle counter, Braber denkt daar anders over en kogelt hem omver.
55'
Depay springt net niet hoog genoeg bij de tweede paal om een voorzet van Arias binnen te kunnen koppen. PSV komt steeds dichterbij, maar de teller staat nog steeds op nul.
53'
Gele kaart voor Mitchell Dijks (Willem II)
De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Dijks, wanneer hij te laat ingrijpt bij een snelle combinatie van PSV. Dijks is geschorst voor de volgende wedstrijd.
52'
PSV zet de bezoekers weer met de rug tegen de muur. Hierdoor is het heel erg druk op de helft van Willem II en is er weinig ruimte voor een fatsoenlijke aanval.
48'
PSV heeft na de rust besloten om Depay door te schuiven naar het centrum. Daar speelt de aanvaller nu naast Luuk de Jong.
46'
Willem II heeft afgetrapt voor het tweede bedrijf. Beide ploegen zijn nog ongewijzigd.
46'
45'
Willem II doet wat haar trainer vooraf heeft beloofd. Zich niet ingraven en proberen mee te voetballen. En dat resulteert in een 0-1 voorsprong bij rust. Na een sterk eerste kwartier van de bezoekers kwam PSV wel meer in de wedstrijd, maar de enige die tot score wist te komen was Robert Braber, uit een goed genomen corner.
45'
45'
Weer Lamprou! De keeper van Willem II is niet te passeren deze eerste helft en tikt de vrije trap net onder de lat vandaan.
45'
Met nog twee minuten blessuretijd te gaan, mag Depay een rechtstreekse vrije trap nemen.
45'
PSV voert de druk weer op, maar loopt tegen een blauwe muur aan en komt amper tot kansen.
42'
Bij PSV neemt de irritatie toe. Depay loopt mopperend rond, Narsingh heeft nog bijna geen bal geraakt en Lamprou is inmiddels begonnen met het voorzichtig tijdrekken. Hoe gaat PSV deze wedstrijd kantelen?
41'
Ben Sahar probeert het ook eens van ver. Maar net als zijn collega, heeft ook Zoet geen moeite met deze poging.
38'
Bruma komt mee op en probeert het van heel ver. Vanaf ruim 25 meter schiet hij recht in de handen van Lamprou, die de bal weer klemvast heeft.
34'
Lamprou is hard op weg de man van de wedstrijd te worden voor de bezoekers. Nadat een vrije trap bij de tweede paal wordt terug gekopt, duikt de goalie sterk zijn doel uit en heeft de bal klemvast.
34'
Buiten de lijnen heeft hij zijn sokken en scheenbeschermer weer goed gedaan en nu is Bruno Andrade weer terug in het veld.
32'
Nu zit Bruno Andrade ineens op de grond. De buitenspeler voelt aan zijn enkel en kijkt heel moeilijk.
30'
Doelpunt voor Willem II, 0:1 door Robert Braber
Deze voorsprong is echt niet onverdiend! Uit een hoekschop komt Braber goed voor zijn man bij de eerste paal en knikt de bal onhoudbaar binnen.
28'
Een ongelofelijke redding van Lamprou! Depay ontsnapt op links en geeft een goede voorzet bij de tweede paal. Wijnaldum lijkt daar goed tegendraads in te koppen, maar de kleine doelman tikt met één hand de bal katachtig uit zijn doel.
24'
Depay met een lastig schot van afstand. Vanaf zijn vertrouwde linkerkant komt hij iets naar binnen en haalt met rechts hard uit. Lamprou heeft goed zicht op de bal en stompt deze weg naar de zijkant.
23'
De medische staf spreekt de bemoedigende woorden 'we gaan het nog even proberen' uit, waarna Wijnaldum weer het veld in mag komen.
22'
De aanvoerder van PSV zakt met een van pijn verbeten gezicht weer naar het gras. Dit ziet er niet goed uit voor de aanvoerder van PSV.
20'
De knie van Wijnaldum is onder handen genomen door een koude spuitbus. De aanvallende middenvelder keert weer terug binnen de lijnen.
19'
Lamprou komt goed zijn goal uit! Wanneer Wijnaldum gevaarlijk voor hem opduikt, komt de doelman op tijd naar de bal toe om deze weg te stompen. Hij komt wel in aanraking met Wijnaldum, die daarna verzorging aan zijn knie nodig heeft.
18'
PSV lijkt het initiatief langzaam meer naar zich toe te willen trekken. De thuisploeg houdt de bal langer in de ploeg en heeft zowaar dreiging naar voren.
15'
Het eerste kwartier van deze leuke wedstrijd zit er al weer op. Willem II verstopt zich absoluut niet en zoekt zelfs brutaal de aanval. PSV is, tegen de verwachtingen in, nog niet de bovenliggende partij.
12'
Er worden wat mensen wakker en Bruno Andrade krijgt een nieuw shirt vanaf de bank.
9'
En dit was het eerste kansje voor PSV. Luuk de Jong ontsnapt aan de buitenspelval en krijgt de bal achter de verdediging van de bezoekers. Hij schiet de bal met een stuiter in, maar Lamprou heeft geen moeite met zijn inzet.
8'
Bruno Andrade probeert het met een poging van afstand. Hij raakt de bal niet vol en mikt net langs Armenteros. De spits twijfelt even of hij de bal van richting moet veranderen, maar doet dat niet. Daardoor is de bal makkelijk voor Zoet.
6'
Opvallend! Het lijkt iedereen te ontgaan, maar Bruno Andrade speelt met het shirt van Armenteros. Bij Willem II lopen er dus twee spelers met rugnummer 9 in het veld.
4'
Daar was bijna de eerste kans voor Willem II. De aanvaller ontsnapt aan alle aandacht en staat helemaal vrij. De lange bal is net te hard, waardoor Zoet net op tijd kan ingrijpen.
1'
Al na twintig seconde ligt het spel stil. Luuk de Jong gebruikt bij een kopduel zijn arm en vloert Dries Wuytens. De scheidsrechter zag het niet, dus de spits komt er mee weg.
1'
De koploper heeft afgetrapt. We zijn onderweg in Eindhoven.
1'
Willem II heeft de tos gewonnen en besluit om van kant te wisselen. De aftrap is bijna zo ver.
Bij Willem II is er geen enkele verrassing te bespeuren. De Tricolores spelen met dezelfde namen als vorige week op bezoek in Breda, bij NAC.
Jetro Willems zit toch niet bij de selectie. De griep waar hij van de week last van had, zorgt ervoor dat Tamata vanavond in de basis staat bij PSV.
Een echte derby is het niet. Daarvoor liggen Tilburg en Eindhoven net te ver bij elkaar vandaan. Maar een mooie Brabantse clash is het absoluut wel, het treffen tussen PSV en Willem II vanavond. PSV heeft vorige week goede zaken gedaan in de strijd om de titel, terwijl Willem II een punt overhield aan hun burenruzie met NAC Breda. Wie sluit vanavond de maand januari met het beste gevoel af? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

PSV Eindhoven
PSV wil de ongeslagen status in eigen huis dit seizoen uiteraard vasthouden. Negen thuiswedstrijden leverden tot dusver de volle 27 punten op voor de koploper. De voorbereiding van de ploeg van trainer Phillip Cocu verliep rustig. Jetro Willems is enkele dagen ziek geweest, maar is vanavond gewoon inzetbaar. Op de geblesseerde Stijn Schaars en Jorrit Hendrix na,is iedereen gewoon beschikbaar. Historisch gezien is een thuiswedstrijd tegen Willem II geen al te moeilijke horde. De laatste 25 ontmoetingen bleven de Eindhovenaren ongeslagen. Dit ondanks een 0-2 achterstand in de laatste editie.

Willem II
Als er iemand in Tilburg gebrand moet zijn op een goede wedstrijd vanavond, moet dat doelman Kostas Lamprou wel zijn. In de openingswedstrijd van dit seizoen, was het absoluut niet de wedstrijd van de huurling. Met een grote blunder en een rode kaart was hij mede debet aan de nederlaag van zijn ploeg. De Tricolores gaan als koploper van het rechter rijtje op bezoek bij de koploper van het linkerrijtje. Aan de mannen van trainer Jurgen Streppel de taak om na 31 jaar eindelijk weer eens met een zege terug naar Tilburg te keren. Dit doet de ploeg overigens zonder Fabian Sporkslede. De middenvelder, die gehuurd werd van Ajax, is afgelopen week teruggehaald door de Amsterdammers aangezien hij vooral op de tribune zat dit seizoen.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Tom van Sichem. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.