31.01.2015 20:25

PSV ontsnapt in slotfase tegen Willem II

Ondanks een gemiste strafschop van Memphis Depay heeft PSV op zaterdagavond toch de drie punten in eigen huis gehouden. Willem II leek lange tijd de gevierde ploeg te gaan worden, maar moest uiteindelijk toch door de knieën.

Zoals vaker dit seizoen besloot PSV de tegenstander in de openingsfase van de wedstrijd uit te laten razen. Willem II pakte het initiatief en was de bovenliggende partij. De bezoekers kwamen in die periode alleen niet tot grote kansen. Na dit kwartier begon PSV zich meer in de wedstrijd te voetballen en kreeg via Georginio Wijnaldum ook een hele grote kans. De middenvelder zag zijn kopbal knap gekeerd worden door Kostas Lamprou.

Niet veel later lag de bal er aan de andere kant wel in. Karim Rekik ging in de fout door een bal over de achterlijn te laten rollen die de verdediger zelf als laatst aan had geraakt. Stijn Wuytens sneed de bal goed aan bij de eerste paal, waar Robert Braber uit de rug van Memphis Depay was gekropen. Braber kopte zo geheel vrijstaand de bal bij de eerste paal binnen.

Waar Lamprou in de eerste helft een echte sta-in-de-weg was voor de PSV aanvallers, werd de keeper in het eerste deel van de tweede helft amper getest. Willem II beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong, maar deed dit zo zorgvuldig dat PSV geen fatsoenlijke aanval opgezet kreeg.

Lange tijd hadden de bezoekers het niet moeilijk. PSV wist meer gaan opening te vinden. Totdat een kwartier voor tijd Jurgen Locadia wist te ontsnappen. Lamprou kwam wild uit en haalde de aanvaller neer, met een strafschop tot gevolg. De keeper dook vervolgens de verkeerde kant op, maar Depay schoot dit buitenkansje huizenhoog over het doel.

In één van de spaarzame uitbraken raakte Willem II vervolgens nog de paal. Jerson Cabral was net binnen de lijnen, toen hij vanaf rechts naar binnen trok en met links uithaalde. De buitenspeler zag Jeroen Zoet geklopt, maar zag ook zijn poging tegen de paal terug het veld in stuiteren. Hierna begon men bij de bezoekers te dromen van de drie punten, maar die droom schoot Locadia uit het niets kapot. Met een droge treffer schoot hij beide ploegen op gelijke hoogte.

Kort daarna deelde PSV de genadeklap uit na een hoekschop. Willem II dacht de bal uit te verdedigen maar Oscar Hiljemark bracht de bal terug in de kluwe mensen. Daar viel het leer precies voor de voeten van Depay, die onberispelijk hard uithaalde en zijn fout goedmaakte. Met deze 2-1 zege haalt heel Eindhoven opgelucht adem en kan met een gerust hart naar de concurrentie kijken.

Door: Dennis Korpel

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner