SBV Excelsior
0:0
geen

90'
Een wedstrijd die geen winnaar verdiende, kreeg er ook geen één. Vitesse begon in de tweede helft nog wel sterk, maar raakte de grip op de wedstrijd daarna kwijt. De beste kansen waren daarna voor de bezoekers, maar ook Tom van Weert wist het net niet te vinden. Ondanks de zeven minuten blessuretijd (na een blessure van Kurto), viel er in het laatste deel van de wedstrijd weinig meer te beleven.
90'
90'
De helft van de blessuretijd is inmiddels voorbij en ook daarin is weinig bijzonders gebeurd.
90'
Kurto kan de wedstrijd volmaken. Dat zal hij nog zeven minuten vol moeten houden, want dat is de minimale extra tijd in deze tweede helft.
88'
De wedstrijd ligt stil door een blessure bij doelman Kurto. In een duel met Dauda is de doelman geraakt door een schoen en heeft hij een wond op zijn gezicht en last van zijn knie.
85'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Stanley Elbers
85'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Tom van Weert
84'
Excelsior juicht, maar Manschot geeft niets! Uit een hoekschop komt Excelsior met een goede inzet, waarop Room een beetje grabbelt. Net voor de lijn houdt de doelman de bal tegen. De scheidsrechter gaaf dus terecht niet in op het juichen van de Rotterdammers.
82'
Gele kaart voor Isaiah Brown (Vitesse)
Brown maakt een op het oog onschuldige overtreding op Karami. De back heeft heel veel pijn en rolt ver door, waarna Manschot alsnog besluit om Brown een kaart te geven.
79'
Auassar probeert het met een poging van afstand. Met links neemt hij vanaf twintig meter Room onder vuur, maar het schot is recht op de doelman af en daarmee dan ook niet al te lastig.
75'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Daryl van Mieghem
75'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Luigi Bruins
74'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Kevin Vermeulen
74'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Jeff Stans
70'
Wissel in bij Vitesse -> Abiola Dauda
70'
Wissel uit bij Vitesse -> Renato Ibarra
70'
Gele kaart voor Tom van Weert (SBV Excelsior)
Van Weert probeert zijn verdedigers te helpen, maar maakt daarbij een typische aanvallers overtreding. Hij stapt op de hakken van zijn tegenstander en is de derde speler die geel krijgt.
67'
Met nog een kwart wedstrijd te gaan verliest Vitesse de controle over de wedstrijd een beetje. Zelf komt de ploeg maar niet door de muur van Excelsior heen, terwijl het zelf achterin wel wat scheurtjes begint te vertonen.
64'
Gele kaart voor Luigi Bruins (SBV Excelsior)
In de omschakeling lijkt Ibarra weg, maar hij wordt door Bruins opgevangen. Ook deze gele kaart is een logische.
63'
Van Weert is veel te egoistisch! Nadat van der Werff in de fout gaat, kan de spits van Excelsior zo doorlopen richting Rooms. Naast hem is Auassar prima meegelopen. en staat vrij voor het doel. De middenvelder krijgt de bal alleen niet en Van Weert stuit met zijn schot op Room.
62'
Solanke heeft zoveel last van de tackle van Kruys, dat hij het veld moet verlaten. In eerste instantie leek Brown gewisseld te gaan worden, maar Maas besluit zijn aangeslagen spits eraf te halen.
61'
Wissel in bij Vitesse -> Nathan
61'
Wissel uit bij Vitesse -> Dominic Solanke
58'
Gele kaart voor Rick Kruys (SBV Excelsior)
De eerste kaart van de wedstrijd is voor Kruys. Hij breekt een snelle uitbraak van Vitesse op door Solanke neer te halen. De kaart is dan ook terecht.
55'
Eindelijk weer een teken van leven van Excelsior! Kuwas geeft vanaf rechts een hele scherpe voorzet. Van Weert heeft voor het doel veel vrijheid, maar moet hard werken om bij de bal te kunnen komen. Dat lukt hem net, maar binnen de palen koppen is daarna te veel gevraagd.Hij kopt over het doel van Room heen.
51'
Ibarra raakt het houtwerk! Wederom komt hij vanaf rechts naar binnen. Zijn schot is op weg naar de verre hoek, maar schampt de kruising. Vitesse komt dichter en dichterbij de treffer.
49'
Ibarra met de eerste doelpoging na de rust! Op het middenveld stapt Buins veel te wild in, waarna Ibarra alle vrijheid heeft om op te stomen. Vanaf rechts komt hij naar binnen om te schieten, maar zijn inzet is net te hoog op Kurto aan het werk te zetten.
46'
Zonder wissels zijn beide ploegen begonnen aan de tweede helft.
46'
45'
Vitesse is de eerste helft de bovenliggende partij, maar weet Excelsior niet echt pijn te doen. De thuisploeg heeft één grote kans gehad en verder wat mogelijkheden, maar Kurto heeft nog niet heel hard hoeven te werken. Aan de andere kant weet Excelsior zelf amper kansen te creëren. Al met al was het een weinig spectaculaire eerste helft.
45'
45'
De eerste helft krijgt er nog twee minuten blessuretijd bij.
43'
Daan Bovenberg maakt veel overtredingen in de eerste helft. De rechtsback van de bezoekers krijgt nu zijn laatste waarschuwing van scheidsrechter Manschot en moet op zijn tellen gaan passen.
41'
Voetballend weet Excelsior niet echt gevaarlijk te worden en uit deze hoekschop lukt dat ook niet. Auassar geeft de bal veel te laag voor.
37'
Van de Werff probeert het in één keer uit een vrije trap. Kurto is op tijd bij de bal, maar vergeet deze naar de zijkant weg te werken. Gelukkig voor hem letten zijn ploeggenoten goed op en ruimen zij de bal verder op.
34'
Vitesse drukt meer en meer naar voren en lijkt dichterbij de eerste treffer te komen.
31'
Ibarra is heel dichtbij de 1-0! Nakamba stuurt zijn aanvaller door het hart van de defensie heen weg. Ibarra is snel genoeg, is op tijd bij de bal, maar schiet deze net langs de voor hem verkeerde kant van de paal.
29'
Na een klein half uur blijft Vitesse de bovenliggende partij. Ondanks dat de Arnhemmers de laatste wedstrijden niet tot heel veel kansen zijn gekomen, voetbalt de thuisploeg alsof ze nu al weten dat alles vanavond toch wel goed gaat komen.
25'
De eerste echte doelpoging is voor Vitesse! Een vrije trap valt bij de tweede paal. Maikel van der Werff staat daar helemaal vrij. Met binnenkant rechts mikt hij op doel, maar Kurto let goed op en weet zijn doel leeg te houden.
22'
Het eerste kwart van de wedstrijd zit er al op, maar de wedstrijd moet nog altijd los komen. Zoals een van de bekende voetbalclichés luidt; deze pot heeft een doelpunt nodig.
18'
Kurto komt zijn doel goed uit bij een hoge voorzet. De doelman stompt de bal weg, maar neemt in zijn sprong ook Solanke mee. De spits ligt met pijn op de grond, maar lijkt wel verder te kunnen. Ook Kurto heeft een korte behandeling nodig na deze botsing.
16'
Het eerste kwartier was duidelijk voor Vitesse, maar echte kansen zijn er nog niet geweest. Vitesse dringt aan en Excelsior heeft het twee keer van afstand geprobeerd. Beide doelmannen zijn nog niet getest.
13'
Voor de tweede keer probeert Excelsior in een uitbraak met een schot van afstand. Kuwas probeert het van een kleine twintig meter, maar mikt net over het doel van Room heen.
11'
Via Brown doekt Vitesse de ruimtes. Hij is in de openingsfase de belangrijkste man bij de thuisploeg. Maar vooralsnog loopt de thuisploeg zich stuk op de defensie van Excelsior.
7'
Zoals vooraf door iedereen werd verwacht is Excelsior afwachtend begonnen aan deze wedstrijd. De Rotterdammers kijken nog even de kat uit de boom.
4'
Uit de daaropvolgende hoekschop weet Vitesse niet gevaarlijk te worden.
3'
De eerste kans van de wedstrijd lijkt voor Vitesse te zijn. Ibarra snelt op rechts weg en levert een lage voorzet af. Drost raakt deze bal. Kurto staat helemaal vast, maar ziet de bal tot zijn opluchting over de achterlijn gaan in plaats van in zijn doel.
1'
Excelsior heeft de bal aan het rollen gebracht in Arnhem.
1'
Vitesse heeft het na het vertrek van trainer Peter Bosz nog niet makkelijk in 2016. Maar tegenstander Excelsior heeft het al veel langer niet makkelijk. In de midweekse speelronde kwamen beide ploegen niet tot winst, terwijl ook het vorige weekend weinig gelukkig was voor beide ploegen. Wie van de twee weet januari het beste af te sluiten vanavond? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Vitesse
Met vier punten uit drie wedstrijden heeft Vitesse dit kalenderjaar een overwinning, een gelijkspel en een nederlaag achter haar naam staan. Toch staan de Arnhemmers er nog helemaal niet zo slecht voor. Mede door de slechte reeks van Feyenoord is de derde plaats op de ranglijst nog altijd gewoon binnen bereik. Een voordeel voor de Arnhemmers in de jacht op die derde plek is dat de selectie vrijwel volledig fit is. Ook het midweekse treffen tegen PEC Zwolle heeft daar geen verandering in gebracht. De enige die vanavond nog ontbreekt is Milot Rashica. De snelle aanvaller kampt nog met een blessure die hij opliep tijdens de training. Kelvin Leerdam is ook nog niet bij de selectie, maar hij zal daar maandag wel weer bij aansluiten. Zijn disciplinaire schorsing zit erop na een goed gesprek met trainer Rob Maas. Eerder dit seizoen won Vitesse eenvoudig met 0-3 op bezoek bij Excelsior, maar Maas beseft zich dat het vanavond niet per se weer zo’n makkelijke overwinning hoeft te gaan worden. “Excelsior speelt goed en leuk de laatste weken, ze pakken alleen geen punten”, aldus de trainer. Maas gaf verder aan een wedstrijd te verwachten als van de week tegen PEC, waarin de tegenstander niet te veel zal gaan aanvallen en weinig ruimte weg zal geven. Het is dan ook aan Vitesse om daar vanavond een beter resultaat uit te halen dan een paar dagen geleden.

Excelsior
Excelsior begint in een fase te komen waarin de Rotterdammers vorig seizoen ook zaten. Complimenten voor het leuke voetbal, maar de resultaten blijven al wedstrijden lang uit. Afgelopen week speelde de ploeg ook lange tijd helemaal niet onaardig in eigen huis tegen PSV, maar uiteindelijk ging de ploeg wel weer zonder punten naar huis. “Dit was het beste Excelsior van de afgelopen weken”, zei coach Alfons Groenendijk in de persconferentie na die wedstrijd. “Maar we vergeten onszelf te belonen”. Het maken van doelpunten is bij Excelsior momenteel een van de problemen. Tegen PSV had de ploeg ook een eigen doelpunt nodig om alsnog op het scorebord te komen, terwijl de ploeg mogelijkheden genoeg wist te creëren voor zichzelf. Ook gooide de trainer er nog een ouderwets cliché tegenaan. “Een overwinning is vaak het beste medicijn”, zo liet hij weten in de aanloop naar de wedstrijd van vanavond.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.