19:45 uur
De Graafschap
4:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 17. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Davy Pröpper 31. / Schot met rechts  (Jürgen Locadia)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Luciano Narsingh 44. / Schot met rechts  (Jürgen Locadia)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Ted van de Pavert 68. / Schot met links  (Andrew Driver)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Bart Straalman 80. / Schot met rechts
4 : 2 Torinfos in de Ticker Gastón Pereiro 84. / Schot met rechts  (Luciano Narsingh)

90'
Na rust een geheel andere wedstrijd. PSV was nog wel het meest dreigend, maar lang niet meer zo dominant als voor de hervatting. Het werd zelfs nog even spannend toen De Graafschap plots twee keer scoorde. Het waren de verdedigers Van de Pavert en Straalman die voor de doelpunten zorgden. Vier minuten na de 3-2 besliste invaller Pereiro echter het duel. Al met al een verdiende zege voor de nieuwe koploper PSV.
90'
90'
Gele kaart voor Andrew Driver (De Graafschap)
De enige kaart van de wedstrijd is voor Driver na een lompe overtreding aan de zijlijn.
90'
Een voorzet van Driver wordt gemist door de PSV-verdediging waardoor Vermeij een kans krijgt. Hij neemt de voorzet ineens op de slof en schiet een meter naast.
88'
De Graafschap is op zoek naar een derde treffer en PSV is er vervolgens in de omschakeling razendsnel uit. Narsingh krijgt de bal aangespeeld van Pereiro en probeert zijn tegenstander te omspelen. Dit mislukt echter waardoor het gevaar voor de bezoekers is geweken.
84'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 4:2 door Gastón Pereiro
PSV beslist het duel! Voordat het echt spannend kan worden in Eindhoven is de marge alweer twee. Narsingh is er aan de linkerflank vandoor en bedient de in het strafschopgebied van De Graafschap staande Pereiro. Die omspeelt vervolgens twee tegenstanders en rondt beheerst af.
82'
Een flinke tegenvaller voor PSV want Guardado heeft het veld geblesseerd moeten verlaten. In een uiterste poging om een hoge bal te onderscheppen lijkt hij zich te overstrekken. Laten we hopen voor PSV dat zijn blessure meevalt!
82'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Stijn Schaars
82'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Andrés Guardado
80'
Wissel in bij De Graafschap -> Youssef el Jebli
80'
Wissel uit bij De Graafschap -> Bryan Smeets
80'
Doelpunt voor De Graafschap, 3:2 door Bart Straalman
En het is zowaar 3-2! De bal wordt slecht weggewerkt door de PSV-verdediging waardoor het leder voor de voeten van Straalman belandt. Die haalt van grote afstand hard uit, ziet zijn schot nog aangeraakt worden door Isimat-Mirin en zo tegen de touwen belanden! Kan De Graafschap nog zorgen voor een enorme stunt?
78'
De laatste keer dat beide ploegen in de Eredivisie tegen elkaar speelden in Eindhoven was in het seizoen 2011/2012. Destijds stond PSV al binnen het half uur met 3-0 voor en werd het uiteindelijk 4-1. Doelpuntenmakers aan PSV-zijde: Dries Mertens, Ola Toivonen, Tim Matavž en Jeremain Lens. Namens de bezoekers scoorde Gil Vermouth tegen.
74'
PSV is na rust niet meer zo dominant als in de eerste helft. De ploeg krijgt nog wel kansen, maar die zijn niet zo talrijk als voor de pauze. De Graafschap komt na rust bovendien wat meer aan voetballen toe en dat resulteerde zojuist zelfs in een fraai doelpunt.
71'
Wissel in bij De Graafschap -> Mark Diemers
71'
Wissel uit bij De Graafschap -> Lion Kaak
68'
Doelpunt voor De Graafschap, 3:1 door Ted van de Pavert
Ja, een treffer van de bezoekers die het Philips Stadion stil krijgen! En wat voor een treffer! Driver heeft een prima steekpass in huis op de mee opgekomen Van de Pavert. De verdediger denkt vervolgens niet na en schiet het leder snoeihard in de verre hoek! Lekkere goal zeg!
65'
De twee invallers laten zich zien! Willems bedient, met buitenkant links, Pereiro die het leder met de borst aanneemt en uit een moeilijke hoek uithaalt. Zijn inzet gaat naast.
64'
Daar is Jurjus weer eens! Pereiro staat amper een minuut op het veld, maar krijgt direct al een grote kans na een fijne steekpass van Pröpper. Zijn schot van binnen het strafschopgebied van De Graafschap wordt dus gekeerd door Jurjus.
62'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jetro Willems
62'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Héctor Moreno
62'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Gastón Pereiro
62'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
59'
Wissel in bij De Graafschap -> Nathan Kabasele
59'
Wissel uit bij De Graafschap -> Cas Peters
56'
En daar is ook het tweede schot van De Graafschap en ditmaal op doel. Peters haalt hard uit vanaf een kleine twintig meter en dwingt Zoet met zijn knal tot een redding. Prima uithaal van Peters die op het punt staat om gewisseld te worden.
55'
Voor het eerst deze wedstrijd een schot van De Graafschap richting de goal van Zoet. Kaak heeft wat ruimte en besluit het van grote afstand maar eens te proberen. Hij komt echter niet verder dan een flinke afzwaaier.
52'
Vermeij en Bruma knallen hard met de koppen tegen elkaar en moeten allebei even verzorgd worden. Het lijkt mee te vallen en beide spelers kunnen na een korte behandeling verder.
51'
Prima actie van Narsingh die zijn tegenstander Çiçek opzij zet en vervolgens de bal op een presenteerblaadje aflevert bij Pröpper. Die schiet de bal echter vanaf de rand van het zestienmetergebied over de goal van Jurjus.
49'
PSV is ook direct na rust dreigend en het is de goed spelende Narsingh die voor gevaar zorgt. Straalman kan de bal echter onderscheppen en voorkomt zo dat zijn doelman in actie hoeft te komen.
46'
De bal rolt weer in Eindhoven als De Graafschap heeft afgetrapt voor het begin van de tweede helft! Beide ploegen zijn ongewijzigd weer op het veld verschenen.
46'
45'
Het is eenrichtingsverkeer in het Philips Stadion. PSV is heer en meester en kreeg voor rust tal van kansen. Het is aan het goede keeperswerk van Jurjus te denken dat het slechts 3-0 staat want het had ook al zo maar 6-0 kunnen zijn. Gescoord werd er door De Jong, Pröpper en Narsingh. PSV kreeg ook nog een strafschop, maar de inzet van Locadia werd gekeerd door Jurjus.
45'
44'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 3:0 door Luciano Narsingh
Dat doelpunt zat er aan te komen, maar wat een fraaie treffer zeg van Narsingh. Hij wordt aangespeeld in de zestien van De Graafschap en schiet tussen twee man in het leder in de kruising. Daar was Jurjus kansloos! Het is alweer de vierde goal op rij van Narsingh in vier wedstrijden!
43'
Straalman werpt zich voor een inzet van Locadia en voorkomt daarmee een zo goed als zeker doelpunt van PSV. Het regent kansen voor de thuisploeg!
42'
Peters is weer binnen de lijnen en hij kan vooralsnog verder.
40'
Veel pijn bij Peters die vervelend op de schouder terechtkomt na een luchtduel met Hendrix. Het is te hopen voor Vreman dat de aanvaller door kan.
39'
Jurjus kan zich onderscheiden vanavond want weer houdt hij een speler van PSV van scoren af. Ditmaal ziet hij De Jong op zich afkomen, maar hij krijgt een hand tegen die inzet van dichtbij van de PSV-spits.
37'
Penalty gemist door Jürgen Locadia, PSV Eindhoven
Locadia mag plaatsnemen achter de bal, maar hij mist! Jurjus duikt naar de goede hoek en keert de lage inzet van Locadia! Goed gekeept van Jurjus zeg!
37'
Penalty voor PSV! Robin Pröpper trekt De Jong overduidelijk naar de grond in zijn eigen zestien en de bal gaat terecht op de stip!
35'
Voor De Graafschap lijkt hier vanavond in Eindhoven nog weinig eer te behalen. De wedstrijd is gespeeld, of er moet nog een wonder gebeuren, en het is te hopen voor de hekkensluiter van de Eredivisie dat de score niet al te ver op gaat lopen.
31'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:0 door Davy Pröpper
En het lijkt al beslist in Eindhoven! Locadia bezorgt de bal bij Pröpper die van net buiten het strafschopgebied van De Graafschap verrassend uithaalt. Jurjus duikt nog wel naar de hoek, maar kan onmogelijk bij die geplaatste bal van de PSV-middenvelder. Fraaie goal van Pröpper, zijn zesde van het seizoen.
30'
Bij De Graafschap schreeuwen ze om een strafschop als Vida in de zestien van PSV naar de grond gaat. Scheidsrechter Kuipers vindt het echter niets waardoor het dreigende moment van De Graafschap ten einde komt.
27'
Weer kan Jurjus zich laten zien. Ditmaal brengt hij, al is het wat moeizaam, redding op een schot met een lastige stuit van Narsingh. Het kon, niet geheel onverwacht, nog weleens een drukke avond gaan worden voor Jurjus.
24'
Jurjus voorkomt de 2-0! Eerst houdt de doelman van de Superboeren De Jong van scoren af en daarna pakt hij de inzet van Arias die van dichtbij de rebound inschiet. Prima keeperswerk van die jonge goalie van de bezoekers.
21'
Het is alweer het zestiende doelpunt van De Jong dit seizoen die daarmee zijn totaal voor de Eindhovenaren zet op 36 goals. In totaal scoorde de spits al 77 goals in de Eredivisie en hij had hier slechts 141 wedstrijd voor nodig. Een fraai moyenne!
17'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:0 door Luuk de Jong
En daar is de verdiende openingsgoal van PSV! Als De Graafschap eindelijk eens in de aanval is, onderschept Bruma de bal waarna PSV er razendsnel uit is. Narsingh bedient de geheel vrijstaande De Jong, maar die krijgt de bal in eerste instantie niet voorbij Jurjus. De Jong krijgt echter in de rebound nog een kans en ditmaal is het wel raak!
15'
Daar is PSV dicht bij de 1-0! Narsingh bereikt de mee opgekomen Arias met een prima balletje. Arias haalt vervolgens van binnen het strafschopgebied van De Graafschap uit, maar Jurjus redt op de knal van de rechtsback. Uit de hoekschop die volgt kopt Bruma vervolgens een metertje naast.
12'
Wederom een uitstekende voorzet van Narsingh. Bij de tweede paal staan De Jong en Hendrix om de bal richting goal te werken. Hendrix staat er het beste voor en neemt de bal ineens vanuit de lucht op de pantoffel. Zijn poging vliegt maar rakelings over!
10'
Prima voorzet van Narsingh op De Jong die veel vrijheid heeft bij de tweede paal. De hoek is te lastig voor de spits om het ineens te proberen en dus kopt hij het leder terug de doelmond in. Hij weet echter geen ploeggenoot te bereiken. PSV dus wel dreigend, maar nog niet kansrijk.
9'
Druk van PSV voor de goal van Jurjus. De ploeg is dreigend uit een hoekschop waarna de bezoekers de bal slecht wegkrijgen. Niemand bij PSV komt echter tot een schot en Jurjus hoeft dan ook niet in actie te komen.
7'
PSV en De Graafschap stonden in competitieverband negentien keer eerder tegenover elkaar in Eindhoven. Van die negentien ontmoetingen won PSV er vijftien. De Graafschap won nog nooit in de Lichtstad en vier keer eindigde het gelijk.
3'
De wedstrijd is ruim twee minuten onderweg en De Graafschap heeft de bal nog niet in het bezit gehad. PSV zoekt direct vol de aanval en het belooft een lastige avond voor de bezoekers te worden.
1'
Het is begonnen in Eindhoven als scheidsrechter Kuipers voor het eerst deze avond fluit en PSV heeft afgetrapt! Kunnen de bezoekers uit Doetinchem voor een enorme stunt zorgen op bezoek in het Philips Stadion of wordt het een eenvoudige zege voor de landskampioen? Dat gaan we nu zien!
1'

Gisteravond is alweer de vierde speelronde in de Eredivisie na de winterstop van start gegaan. Vanavond staan er vier duels op het programma en een daarvan is PSV tegen De Graafschap. Die wedstrijd, die wordt gespeeld in het Philips Stadion te Eindhoven, zal starten om kwart voor acht. De man die het treffen in goede banen mag gaan proberen te leiden is scheidsrechter Björn Kuipers. Mijn naam is Roel Egberts en ik houd u vanavond live op de hoogte van alle ontwikkelingen bij PSV tegen De Graafschap.

PSV
Thuisploeg PSV is uitstekend begonnen aan 2016 want alle drie de competitieduels die de Eindhovenaren tot dusver speelden werden gewonnen. Feyenoord, FC Twente en Excelsior werden aan de zegekar gebonden. Afgelopen woensdag won de ploeg uit Eindhoven met 1-3 op Woudestein. De Eindhovense doelpunten kwamen op naam van topscorer Luuk de Jong, Jorrit Hendrix en Luciano Narsingh. PSV is in de Eredivisie overigens bezig aan een indrukwekkende reeks want de laatste nederlaag van de regerend landskampioen dateert van 19 september. Destijds was Heracles in Almelo met 2-1 te sterk. Het was tevens de enige nederlaag die PSV dit seizoen leed in eigen land. In het eigen Philips Stadion verloor het elftal van trainer Phillip Cocu dit seizoen nog niet, zowel nationaal als internationaal. Kortom, PSV is thuis ijzersterk en haast onmogelijk te verslaan.

Ondanks het feit dat PSV in eigen huis haast onverslaanbaar is en het voor de mannen van Cocu een ‘makkie’ lijkt te worden tegen de hekkensluiter van de Eredivisie, waarschuwde de trainer voorafgaand aan het duel met de Graafschop voor gemakzucht. “De Graafschap staat er een stuk beter voor dan tijdens de eerste helft van het seizoen”, valt te lezen op de clubwebsite van PSV. “Er zit wat meer voetbal in het elftal, wat ongetwijfeld te maken heeft met het vertrouwen dat ze de afgelopen weken hebben opgedaan. Bovendien hebben ze weinig te verliezen”, besloot Cocu. Aan de fitheid van zijn selectie zal het vandaag in ieder geval niet liggen, want PSV mist maar twee spelers. Maxime Lestienne kampt met een kuitblessure en Simon Poulsen mist nog wedstrijdritme nadat hij weer hersteld is van een blessure.

Net als PSV is De Graafschap uitstekend begonnen aan 2016. De Superboeren wonnen namelijk twee van hun laatste drie duels en laten zien dat ze zich nog lang niet hebben neergelegd bij degradatie. Dankzij die twee overwinningen bedraagt het gat met de nummer zeventien, SC Cambuur, immers nog maar twee punten. Want ondanks de twee zeges staat De Graafschap nog steeds laatste in de Eredivisie. En de kans dat de hekkensluiter Eindhoven vanavond met één of meer punten gaat verlaten is zeer klein. De Graafschap won in de Eredivisie namelijk nog nooit op bezoek bij PSV en slechts vier keer werd er gelijkgespeeld in negentien ontmoetingen. Het belooft dus een uitermate lastige klus te worden voor het elftal van coach Jan Vreman al zal de ploeg wel met het nodige vertrouwen in de bus richting Eindhoven zijn gestapt. Stunten kunnen de Superboeren immers altijd.

Ondanks de voor De Graafschap ongunstige statistieken, gelooft Vreman in een resultaat van zijn ploeg. “PSV heeft een elftal dat waarschijnlijk bovenliggend zal zijn, maar we gaan alles doen voor een resultaat”, aldus Vreman op de website van zijn club. “Zij moeten waarschijnlijk alles winnen om bovenaan te staan aan het einde van de rit, wij willen graag een goede wedstrijd neerzetten en drie punten meenemen. Of ik voor een 0-1 ruststand en 1-1 eindstand zou tekenen? We kijken wel hoe het loopt.” Vreman zal in ieder geval flink moeten puzzelen in zijn opstelling want er ontbreken de nodige spelers in de selectie van de Graafschap en bovendien zijn er een flink aantal twijfelgevallen. Thijs Bouma, Jan Lammers en doelman Jasper Heusinkveld zijn er in ieder geval niet bij. Zij zijn alle drie geblesseerd. Ook de niet wedstrijdfitte Dean Koolhof, Alexander Bannink en Jeroen Tesselaar zullen vanavond niet in actie komen. Het meespelen van Tolgahan Çiçek, Bryan Smeets, Karim Tarfi en Mark Diemers is om uiteenlopende redenen nog hoogst onzeker.

Zodra de opstellingen van beide elftallen bekend zijn, kunt u deze vinden onder het kopje wedstrijddetails.