Heracles Almelo Zaterdag, 1. April 2017
sc Heerenveen
4:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Reza Ghoochannejhad 5. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Reuven Niemeijer 9. / Schot met links  (Brandley Kuwas)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Samuel Armenteros 20. / dir. vrije trap
3 : 1 Torinfos in de Ticker Brandley Kuwas 26. / dir. vrije trap
4 : 1 Torinfos in de Ticker Kristoffer Peterson 44. / Kopbal  (Brandley Kuwas)

90'
De sensatie van het eerste bedrijf kwam helaas niet naar voren in de tweede helft, waarin niet gescoord werd. De ploegen vonden het, gezien de stand en de aankomende doordeweekse speelronde, wel best in het Polman Stadion.
90'
88'
Te Wierik heeft iets moois in gedachten, maar dat kan hij maar beter niet meer doen. Een voorzet vanaf links neemt de verdediger vol op de pantoffel, maar hij schiet de bal van dichtbij nagenoeg het stadion uit.
84'
De ruimtes worden nu groter op het middenveld. SC Heerenveen steekt zojuist in twee passes het hele veld over, maar Zeneli bereikt met een derde pass Slagveer niet, waardoor de kans verkeken is.
81'
Toch nog een kans voor sc Heerenveen! Arber Zeneli laat zich voor het eerst zien, hij krijgt de bal mee na een mooie solo van Morten Thorsby. De Zweed aarzelt niet en ramt de bal hard door het midden, maar Castro heeft een prima reflex in huis en tikt de bal over.
79'
Faes maakt een prima indruk tijdens zijn debuut voor sc Heerenveen. De jonge Belg, achttien jaar nog maar, staat zijn mannetje onder druk. Daar gaat RSC Anderlecht nog veel plezier aan beleven. Faes staat nog tot medio 2018 onder contract in België.
76'
Door de wisselingen een kwartier voor tijd is zowel Heracles Almelo als sc Heerenveen door de wissels heen.
75'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Robin Pröpper
75'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Tim Breukers
75'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Doke Schmidt
75'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Pelle van Amersfoort
71'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
71'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Kristoffer Peterson
70'
Tekenend voor de wedstrijd van sc Heerenveen. Yuki Kobayashi krijgt de kans om vanuit een vrije trap, aan de zijkant van de zestien, een teamgenoot in stelling te brengen. De Japanner schiet de bal echter hoog over, voorbij de tweede paal.
67'
De drang om echt aan te vallen is er bij beide ploegen niet meer. Heracles Almelo wil niet in het mes van de counter lopen, bij een doelpunt van sc Heerenveen wordt het toch weer spannender. Daarnaast heeft de thuisploeg de doelpunten natuurlijk ook niet nodig.
64'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
64'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
61'
Ook bij Heracles Almelo gaan ze spelers sparen, zo staat aanvoerder Thomas Bruns op het punt om gewisseld te worden.
58'
Tim Breukers! De back komt eens mee op en krijgt via een kort tikje de bal in de zestien. Vanuit een moeilijke hoek pegelt Breukers de bal in het zijnet. Mulder is kansloos, maar hoeft ook niet in te grijpen.
57'
Voor sc Heerenveen valt er geen eer meer aan te behalen en dus spaart Streppel zijn sterspeler Larsson, die onzichtbaar was in deze wedstrijd. Volgende week volgt een doordeweeks programma, waardoor de agenda van sc Heerenveen vol zit.
57'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Arber Zeneli
57'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Sam Larsson
55'
De defensie van sc Heerenveen beleeft een drukke avond. Veel lange ballen vanuit het middenveld en de defensie van Heracles Almelo, maar vooralsnog levert het alleen corners op.
52'
De aankomende overwinning op sc Heerenveen is meer dan belangrijk voor Heracles Almelo. De ploeg dicht namelijk een flink gat met de Friezen, waardoor er wederom aan Europees voetbal gedacht mag worden bij de ploeg. Vorig seizoen won Heracles Almelo de play-offs, maar het kwam geen ronde verder in de kwalificaties van de Europa League.
49'
Het lijkt er niet op dat sc Heerenveen de wedstrijd nog wat spannender gaat maken met wat doelpunten. Na het wisselen van Reza, die na de rode kaart van St. Juste naar de kant werd gehaald, is de ploeg niet meer gevaarlijk geworden.
46'
Zonder wissels zijn we begonnen aan de tweede helft. Als het tweede bedrijf maar half zo vermakelijk is als de eerste 45 minuten, zit het wel goed in Almelo.
46'
45'
Sinds de rentree van Heracles Almelo in de Eredivisie (2005) scoorde de ploeg het vaakst tegen sc Heerenveen en dat blijkt vanavond ook maar weer. Nadat de Friezen via een penalty nog op voorsprong kwamen, hield Heracles Almelo huis in het Polman Stadion. Via Niemeijer, Armenteros, Kuwas en Peterson werd het nog voor rust 4-1.
45'
44'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 4:1 door Kristoffer Peterson
Onvoorstelbaar, Heracles Almelo maakt maar weer eens duidelijk dat sc Heerenveen sinds 2005 de favoriete tegenstander van de club is in de Eredivisie. Het wordt 4-1 als Kristoffer Peterson een corner van Kuwas binnen kopt.
40'
Bijna Kuwas met zijn tweede uit een vrije trap! Weer vuurt de doelpuntenmaker een vrije trap richting doel, maar ditmaal probeert de flankspeler het laag. Kuwas raakt de bal goed, maar Mulder weet het projectiel uit zijn rechterhoek te houden.
39'
Wat een krankzinnige eerste helft bij Heracles Almelo - sc Heerenveen. Mooie doelpunten, veel strijd en een rode kaart. Vooralsnog alles gezien in Overijssel!
36'
SC Heerenveen moet wat en Jurgen Streppel haalt clubtopscorer Reza naar de kant. De Friezen gaan met twee aanvallers spelen, Slagveer en Sam Larsson. Wout Faes komt in het veld voor Reza, de huurling van RSC Anderlecht maakt zijn debuut in het betaalde voetbal.
36'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Wout Faes
36'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Reza Ghoochannejhad
34'
Nou, nou, nou, wat een risico neemt Te Wierik! Bij een voorzet omhelst hij Reza van achteren, de Iraniër gaat gretig naar de grond. De scheidsrechter ziet er geen overtreding in, maar dit had ook zomaar een penalty kunnen zijn. Daarnaast heeft Te Wierik al geel.
31'
Geel-rode kaart voor Jerry St. Juste (sc Heerenveen)
Oei, sc Heerenveen serieus in de problemen! Nadat St. Juste eerder al Armenteros neerlegde, doet hij nu hetzelfde met Robin Gosens. De Duitser is op links behendig en snel en wordt vervolgens opgevangen door de centrumverdediger van sc Heerenveen. Hij onderbreekt een beloftevolle aanval, waar geel voor staat.
30'
Armenteros behaalt met zijn doelpunt tegen sc Heerenveen een mooie mijlpaal in de Eredivisie. De spits maakt zijn vijftigste treffer in de Nederlandse competitie. Hij scoorde er 38 in dienst van Heracles Almelo, één voor Feyenoord en elf in het shirt van Willem II.
28'
Gele kaart voor Morten Thorsby (sc Heerenveen)
Zowaar geel zonder gevolgen. Morten Thorsby pakt zijn vierde gele kaart van het seizoen, hij maakt een domme overtreding op het middenveld.
26'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 3:1 door Brandley Kuwas
En weer een heerlijke treffer in het Polman Stadion! Ditmaal gaat Kuwas achter de bal staan, alleen ligt de bal nu iets verder van het sc Heerenveen-doel. Met een harde pegel verschalkt Kuwas op knappe wijze Erwin Mulder.
26'
Toch bijzonder. De enige twee spelers die geel kregen in dit duel, zijn geschorst voor de volgende wedstrijd van hun club. Zowel Te Wierik als St. Juste staan door de gele kaart in deze wedstrijd op vijf, wat een automatische schorsing betekent. Te Wierik mist de wedstrijd tegen Vitesse, voor St. Juste gaat het om het duel met Sparta.
23'
Armenteros komt door de rake vrije trap op veertien doelpunten in het huidige seizoen te staan. Daarmee nadert hij recordhouder Everton, die in het seizoen 2010/2011 vijftien keer scoorde in de Eredivisie. Geen enkele speler evenaarde de Braziliaan.
20'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 2:1 door Samuel Armenteros
En diezelfde Armenteros maakt het zelf af vanuit de vrije trap! De Zweedse spits met Cubaanse roots legt de bal met een heerlijke krul in de rechterkruising.
19'
Gele kaart voor Jerry St. Juste (sc Heerenveen)
Weer geel en weer een schorsing. Jerry St. Juste verspeelt de bal aan Armenteros en houdt de spits van Heracles Almelo vervolgens vast aan zijn shirt.
16'
Niet alleen door de doelpunten, maar ook het aanvallende spel van beide ploegen maakt dit een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Samuel Armenteros wordt veel gezocht door de middenvelders van de thuisploeg, terwijl sc Heerenveen ook al het nodige creëerde.
12'
Voor Niemeijer is het zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. Uitgerekend bij zijn basisdebuut scoort hij voor Heracles Almelo.
9'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:1 door Reuven Niemeijer
1-1 alweer, wat een spektakel in de openingsfase! Brandley Kuwas werkt zich op links knap langs zijn directe tegenstander, waarna hij in de zestien de mannetjes voor het uitkiezen heeft. Hij kiest voor een harde en lage voorzet richting Reuven Niemeijer, die al glijdend de linkerhoek vindt.
5'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 0:1 door Reza Ghoochannejhad
En voor de topscorer van sc Heerenveen is het een koud kunstje om de openingstreffer te verzorgen! Reza Ghoochannejhad vindt de rechterhoek, terwijl doelman Bram Castro naar links duikt. Voor Reza is dit zijn zestiende doelpunt van het seizoen.
4'
Gele kaart voor Mike te Wierik (Heracles Almelo)
Penalty sc Heerenveen! Mike te Wierik wil een sliding op de bal leggen, maar raakt Pelle van Amersfoort. De middenvelder gaat naar het gras en de bal gaat op de stip. Te Wierik is door de gele kaart overigens geschorst.
2'
Luciano Slagveer kan al vroeg voor de 0-1 zorgen, maar de flankspeler wacht te lang met schieten, waardoor Justin Hoogma tijd krijgt om in te grijpen.
1'
De opstellingen
Reuven Niemeijer krijgt voor de vijfde keer speeltijd bij Heracles Almelo, maar tegen sc Heerenveen is dat voor het eerst vanaf de start van de wedstrijd. De middenvelder was in 2016 nog een amateurspeler, maar krijgt dus een kans in de Eredivisie.

Bij sc Heerenveen geen wijzigingen ten opzichte van het vorige duel, wat betekent dat Stijn Schaars er nog steeds niet bij is. De routinier is hersteld van zijn blessure, maar is nog niet wedstrijdfit. Pelle van Amersfoort krijgt de voorkeur boven Martin Ødegaard.
Statistieken
Dit wordt de 24e ontmoeting tussen Heracles Almelo en sc Heerenveen in de Eredivisie. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd, zeker op het gebied van doelsaldo. Heracles Almelo scoorde in 23 wedstrijden 42 keer tegen sc Heerenveen, andersom schoten de Friezen 47 keer raak. De meeste overwinningen gingen naar Heracles Almelo, elf winstpartijen om zeven nederlagen.
Spits Samuel Armenteros hoopt dit seizoen nog een clubrecord te behalen. De aanvalsleider van Heracles Almelo heeft nog twee doelpunten nodig om het clubrecord van Everton te evenaren. De Braziliaan scoorde tussen 2010 en 2011 vijftien keer voor Heracles Almelo in de Eredivisie. Armenteros staat momenteel op dertien doelpunten in de Nederlandse competitie.
Aan de andere kant is Reza Ghoochannejhad bezig aan zijn productiefste seizoen in zijn hele carrière. Nooit eerder maakte de Iraniër vijftien competitiedoelpunten in één seizoen. Zelfs als je de doelpuntenproductie van Reza uit diverse competities in een seizoen bij elkaar optelt, komt de spits niet aan de vijftien doelpunten. In het seizoen 2010/2011 scoorde hij dertien keer in het shirt van SC Cambuur, dat toen nog actief was in de Jupiler League.
Die ene overwinning in 2007. SC Heerenveen veegde Heracles Almelo van de kaart door in eigen huis met maar liefst 9-0 te winnen. De wedstrijd staat nog steeds in de top tien van grootste overwinningen in de Eredivisie, terwijl de prestatie van Afonso Alves, die zeven keer scoorde in dat duel, nooit meer geëvenaard werd. In 2011 kwamen Bas Dost en Kolbeinn Sigþórsson in de buurt met vijf goals per wedstrijd. Bekijk de bijzondere lijst hier.
Door Henk Veerman krijgt de term supersub een compleet nieuwe dimensie. De bonkige spits speelde dit seizoen al negentien competitiewedstrijden in het shirt van sc Heerenveen, maar geen enkel duel startte hij vanaf de aftrap. Zonder blessuretijd meegerekend speelde Veerman 325 minuten competitievoetbal, een gemiddelde van zeventien minuten per wedstrijd. Toch knap om dan alsnog vijf keer te scoren.