2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Nicolai Brock-Madsen 57. / Schot met links
2 : 0 Torinfos in de Ticker Queensy Menig 71. / Schot met rechts

90'
In een zeer aantrekkelijke tweede helft waarin van alles gebeurde trok PEC aan het langste eind. Beide teams kregen zeer grote mogelijkheden, maar de thuisploeg bleek het meest trefzeker. De doelpunten kwamen van Brock-Madsen en Menig. Door de 2-0 overwinning wint PEC weer eens in eigen huis. De laatste keer was namelijk op 30 oktober.
90'
89'
PEC heeft het uitstekend gedaan in de tweede helft. Wederom was spits Brock-Madsen een van de doelpuntmakers. De Deen maakte zo alweer zijn vierde treffer in dit kalenderjaar.
87'
Gele kaart voor Michael Heinloth (NEC Nijmegen)
De invallende rechtsback krijgt de eerste gele kaart voor het neerhalen van Menig.
86'
De absolute slotfase is aangebroken in Zwolle. De thuisploeg gaat na de overwinning op Sparta opnieuw een belangrijke driepunter boeken. Het team van Ron Jans stijgt zo naar een twaalfde plaats.
84'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Hervin Ongenda
84'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Ryan Thomas
83'
Bijna is daar Erik Israelsson opnieuw met een goal na zijn eerste balcontact. Vorige week maakte de middenvelder van PEC zo de 0-3 op bezoek bij Sparta. Dit keer ligt een Nijmeegs been in de weg.
80'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Erik Israelsson
80'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
79'
Bijna is daar de 3-0! De levensgrote kansen volgen zich in een rap tempo op. Dit keer kan invaller Youness Mokthar zijn voet net niet goed tegen de bal krijgen om deze in het doel te schuiven.
78'
Schot van Saymak! Uitblinker Menig zet zijn ploeggenoot Mustafa Saymak vrij voor doelman Delle. De harde poging van de middenvelder wordt echter uitstekende gekeerd door de Franse doelman.
76'
Van der Hart heeft het ondanks de comfortabele 2-0 voorsprong best druk vanavond. De doelman van PEC heeft het lastig bij het verwerken van een hoekschop, maar kan keren in tweede instantie.
72'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Ferdi Kadıoğlu
72'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Janio Bikel
72'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 2:0 door Queensy Menig
En als de goal niet valt bij NEC gebeurt het gewoon aan de andere kant. Marcellis gaat diep en geeft voor vanaf de rechterkant. Na een duel met Dario Dumić kan Menig uiteindelijk uit de draai doel treffen.
71'
En nu Rayhi op de lat! Het aluminium is ontzettend sterk vanavond in Zwolle. Van grote afstand schiet Mohamed Rayhi op de lat boven doelman Van der Hart.
70'
De schwung zit er weer in bij Ron Jans en zijn team. Na de overwinning van vorige week bij Sparta (2-3) is een nieuwe driepunter dichtbij voor de Zwollenaren.
68'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Youness Mokhtar
68'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Kingsley Ehizibue
66'
Thomas schiet op de lat! Na een mooie aanval van PEC ramt Ryan Thomas de bal vanaf ongeveer 25 meter vol op de lat. De bezoekers worden vermaakt vanavond in Zwolle.
65'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Michael Heinloth
65'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Mikael Dyrestam
64'
Nu is er een blessuregeval bij Dyrestam. De beweeglijke rechtsback heeft verzorging nodig en lijkt, net als Grot, niet verder te kunnen in de wedstrijd.
61'
Met nog een half uur op de klok heeft de thuisploeg de voorsprong te pakken. PEC wist al sinds 30 oktober niet meer te winnen in eigen huis. Toen werd buurman Go Ahead verslagen.
57'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:0 door Nicolai Brock-Madsen
De defensie van NEC staat te slapen bij een ingooi. Via Ryan Thomas komt zodoende bal terecht bij Brock-Madsen die op miraculeuze wijze de bal over doelman Delle in de verre hoek krult.
56'
Zo is het wederom een spektakel in de openingsfase. Beide ploegen willen voor de winst gaan en krijgen daar ook aardige mogelijkheden voor. De bal wil er echter nog niet in.
55'
Wat een spektakel in Zwolle! PEC neemt snel een vrije trap waardoor Ehizibue de bal terug kan leggen naar Brock-Madsen. De spits ziet zijn inzet vanaf de zestien gekeerd worden door het hoofd van Dyrestam.
51'
Oh, oh Ehizibue! Dit was dan weer de kans aan de andere kant op een voorsprong! Een voorzet van Menig wordt door alles en iedereen gemist. Bij de tweede paal kan Ehizibue de bal rustig in het doel schieten. De vleugelverdediger mikt echter heel hoog over.
48'
Hoe kan deze er niet in?! NEC moet hier op voorsprong komen. Mohamed Rayhi slingert de bal voor op invaller Taiwo Awoniyi. De spits krijgt de bal van dichtbij echter niet in het doel door een blok van Danny Holla.
47'
De tweede helft is begonnen zonder wissels en doelpunten. Bij een 0-0 stand hebben beide teams nog 45 minuten om drie belangrijke punten te grijpen.
46'
45'
In een aantrekkelijke eerste helft kregen beide ploegen aardige mogelijkheden. NEC begon fel en kon via een kopbal van Golla al snel op voorsprong komen. Doelman Van der Hart was echter de reddende engel. Net als op de poging van Larsson. PEC werd daarna wat beter en kreeg tien minuten voor rust enkele kansen vanuit een scrimmage. Vlak voor rust raakte Menig na een fraaie actie de paal. Ruststand: 0-0.
45'
45'
Gevaar via Dumić! De centrale verdediger van NEC anticipeert op een passje van Larsson en schiet richting de verre hoek. Opnieuw redt Van der Hart fraai!
43'
Grot moet nog voor rust gewisseld worden. De centrumspits van NEC verlaat het veld na een botsing met Dirk Marcellis. Grot verdraaide hierbij zijn linkerknie.
42'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Taiwo Awoniyi
42'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Jay-Roy Grot
42'
Menig op de paal! Wat een schitterende actie van Menig. De linksbuiten snijdt naar binnen en haalt met zijn rechtervoet vol uit op de buitenste paal. Hier was PEC dicht bij een voorsprong.
40'
De Deense spits Brock-Madsen is de grootste gevaarstichter bij de thuisploeg. De huurling van Birmingham City scoorde in het huidige kalenderjaar al drie doelpunten.
36'
Zwolse flipperkast! Wat een gevaar in het strafschopgebied van NEC. Na een prima actie van Warmerdam krijgen Ehizibue, Brock-Madsen en Bouy kansen om doelman Delle te testen. Telkens ligt er een Nijmegenaar in de weg.
33'
Wat een aanfluiting! Bouy wil een vrije trap van ruim 37 meter direct op het doel van NEC schieten. De bal gaat echter metershoog over het doel van Joris Delle.
31'
Larsson is heel slordig bij een snelle counter van NEC. Waar de jonge Zweed de bal voor moet leggen richting Jay-Roy Grot schiet hij ver voorbij de tweede paal.
29'
Na een mooi eerste kwartier is het nu wat rustiger in Zwolle. PEC heeft de regie en het balbezit. NEC wacht rustig af en gokt op de snelle buitenspelers via de counter.
26'
Wat bij beide teams opvalt zijn de diepe backs. Zowel PEC als NEC bouwt op via de aanvallend ingestelde verdedigers. De voorzetten komen dan ook vaak vanuit de veredelde middenvelders.
23'
Het eerste kwart van PEC - NEC zit erop! Het duel tussen beide middenmoters gaat aardig gelijk op. Daarentegen waren de beste mogelijkheden voor de bezoekers uit Nijmegen.
20'
Bij PEC gaat de bal veel over de linkerkant. Deze heeft een grote Amsterdamse tint. Zowel Django Warmerdam als Queensy Menig wordt namelijk gehuurd van Ajax.
16'
Wat een heerlijke openingsfase van de wedstrijd! Dit keer trekt Ouasim Bouy de bal voor vanaf links. De lange Brock-Madsen komt gevaarlijk inlopen, maar krijgt zijn hoofd niet goed tegen de bal.
14'
Poging van Larsson! NEC is toch echt de gevaarlijkste ploeg. Dit keer snijdt Jordan Larsson vanaf links naar binnen. De scherpe voorzet zorgt voor grabbelen bij doelman Van der Hart.
13'
Kévin Mayi ontbreekt vandaag in de selectie van NEC. De Franse aanvaller kreeg tegen Go Ahead Eagles een tik op de enkel en is daarvan nog niet hersteld.
10'
Na uitstekende openingsminuten van NEC heeft thuisploeg PEC nu veelal de bal in het bezit. De Zwollenaren houden het even rustig door de bal in de ploeg te houden. NEC trekt zich zodoende terug.
7'
Na een mooie actie, inclusief panna, van Kingsley Ehibizue wordt ook PEC voor het eerst gevaarlijk. De diepgaande Nicolai Brock-Madsen kan zijn schot echter niet voldoende richting en kracht meegeven.
3'
Wat een kans voor NEC! Mikael Dyrestam breekt door vanaf de linkerkant en trekt de bal voor richting de tweede paal. De vrijstaande Wojciech Golla kan vrij inkoppen, maar ziet zijn inzet gekeerd worden door de benen van Mickey van der Hart.
2'
Met een gevoelstemperatuur van -7 graden Celsius is de 22e speelronde van de Eredivisie begonnen! PEC en NEC strijden in de middenmoot om de punten.
1'
De opstellingen
PEC Zwolle start vanavond met Bram van Polen in de basis. De ervaren rechtsback neemt de plek waar van de geschorste Bart Schenkeveld. Van Polen schuift meteen de aanvoerdersband om zijn bovenarm.

Bij NEC debuteert Ali Messaoud in de basis. De huurling van FC Vaduz krijgt de voorkeur boven de jonge Ferdi Kadıoğlu. Verder kiest coach Peter Hyballa onder meer voor Jordan Larsson en Janio Bikel.
Van harte welkom bij de openingswedstrijd van de 22e speelronde in de Eredivisie. Vrijdagavond staan om 20.00 uur PEC Zwolle en NEC Nijmegen tegenover elkaar. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het duel in Zwolle. Rond de klok van zeven uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

PEC Zwolle
Het team van coach Ron Jans heeft de stijgende lijn te pakken. Na een slechte eerste seizoenshelft werden er in de laatste drie duels zes punten gepakt. Vorige week won PEC knap op bezoek bij Sparta Rotterdam: 2-3. Bij de terugkeer van Ouasim Bouy waren Queensy Menig, Nicolai Brock-Madsen en Erik Israelsson de doelpuntenmakers.

Invaller Israelsson had slechts vier minuten nodig om de 0-3 aan te tekenen. De 27-jarige Zweed kwam in de winterstop over van Hammarby IF. De andere aankoop, Hervin Ongenda , mocht tevens invallen op het Kasteel. De vraag is of beide aankopen in de basis beginnen tegen NEC. Bart Schenkeveld zal er in ieder geval niet bij zijn. De verdediger ontving twee keer geel tegen Sparta.

Tegenstander NEC begon heel goed aan het nieuwe jaar met twee overwinningen. Afgelopen twee wedstrijden ging het echter mis. Bij koploper Feyenoord werd met 4-0 verloren en in Nijmegen was laagvlieger Go Ahead Eagles te sterk: 1-2. Spits Jay-Roy Grot kon pas in de laatste minuut de aansluitingstreffer produceren.

Het team van coach Peter Hyballa moet zodoende de draad weer oppakken. Momenteel hebben de Nijmegenaren een voorsprong van vijf punten op PEC. Hierdoor staat NEC op een tiende plaats in de Eredivisie. Eerder dit seizoen eindigde het treffen tussen NEC en PEC in een 1-1 gelijkspel. Dit was begin augustus de allereerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.