11.02.2017 10:10

Brock-Madsen: "Een doelpunt is een doelpunt"

Nicolai Brock-Madsen viert de 1-2 tegen ADO Den Haag voor het uitvak. (21-01-2017)
Nicolai Brock-Madsen viert de 1-2 tegen ADO Den Haag voor het uitvak. (21-01-2017)

2017 lijkt het jaar van Nicolai Brock-Madsen te worden. Waar de Deense spits van PEC Zwolle vorig jaar niet scoorde, staat hij in het huidige voetbaljaar al op vier doelpunten. Vrijdag was het weer raak, alhoewel de manier waarop Brock-Madsen scoorde niet geweldig was.

Via het been van een tegenstander frommelde hij een hoge bal achter NEC-keeper Joris Delle. "Ik heb altijd gezegd: het maakt me niet uit hoe het eruit ziet. Een mooie of een lelijke goal, een doelpunt is een doelpunt. Ik ben er blij mee en het was belangrijk voor het team", glimlacht hij voor de camera's van FOX Sports. Brock-Madsen wordt dit seizoen door PEC Zwolle gehuurd van Birmingham City, maar dat liep eerst niet lekker.

"Ik ben blij dat ik nu scoor, maar nog blijer dat we nu winnen. Het was heel moeilijk de eerste seizoenshelft. We speelden niet goed, creëerden niet veel kansen. Nu spelen we goed en creëren we wel kansen. Daar profiteer ik van." Door de overwinning distantieert PEC Zwolle zich van de degradatiezone in de Eredivisie, met 23 punten staat de ploeg zes punten los van ADO Den Haag, dat zestiende staat. De ploeg uit Overijssel speelde wel een wedstrijd meer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner