PSV Zaterdag, 15. Oktober 2016
19:45 uur
Heracles Almelo
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Samuel Armenteros 39. / Schot met links  (Thomas Bruns)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Gastón Pereiro 41. / Schot met rechts

90'
We sluiten af met 1-1 in Eindhoven. Heracles zakte in de tweede helft helemaal in en meldde zich amper op de helft van PSV. Via Luuk de Jong en vooral uitblinker Steven Bergwijn kreeg de thuisploeg aardige mogelijkheden. Doelman Bram Castro bleek echter niet meer te verschalken en pakte een punt voor zijn ploeg.
90'
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste vier minuten.
90'
Beide ploegen voeren een wissel door. Bij PSV komt Sam Lammers voor Bart Ramselaar. Samuel Armenteros verlaat bij Heracles het veld voor Vincent Vermeij.
90'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Sam Lammers
90'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Bart Ramselaar
90'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Vincent Vermeij
90'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Samuel Armenteros
87'
Oleksandr Zinchenko valt goed in en haalt weer uit. Nu moet Castro wel ingrijpen en tikt hij de bal uit de hoek.
85'
Willems met een slimme voorzet op Zinchenko, maar de invaller schiet vanuit vrije positie naast het doel van Heracles.
84'
Bij PSV haalt trainer Cocu uitblinker Bergwijn naar de kant. Luciano Narsingh krijgt nog een paar minuten om zich te laten zien.
84'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
84'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Steven Bergwijn
81'
Willems helpt een goede kans om zeep. Hij vuurt een vrije trap hoog de tribunes in.
78'
John Stegeman wisselt voor de eerste keer. Oud-PSV'er Peter van Ooijen komt binnen de lijnen. Hij vervangt Jaroslav Navratil.
78'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Peter van Ooijen
78'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
76'
Castro treedt handelend op na een schotje van Bergwijn. Even later grijpt de doelman nogmaals goed in op een kopbal van Luuk de Jong.
74'
Zinchenko krijgt direct een goede kans. Hij neemt een hoge bal direct op zijn slof, maar mikt net naast het doel van Castro.
70'
Siem de Jong kan niet verder en moet zich laten vervangen door Oleksandr Zinchenko.
70'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Oleksandr Zinchenko
70'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Siem de Jong
66'
Bergwijn solliciteert naar een vaste basisplaats bij PSV. Hij knalt wederom op het doel van Castro, maar de doelman ligt weer goed in de weg.
64'
Weer is PSV gevaarlijk via Bergwijn. Hij knijpt naar binnen en haalt hard uit, maar Castro kan de bal naast laten gaan.
60'
Duarte is weg aan de linkerkant en vindt Bruna, maar zijn schot vliegt naast het doel van Jeroen Zoet. De doelman van PSV heeft vooralsnog weinig te doen gehad.
59'
Gele kaart voor Mike te Wierik (Heracles Almelo)
Te Wierik wacht wel heel lang met het nemen van een inworp en krijgt daarvoor geel van scheidsrechter Nijhuis.
54'
Heracles laat PSV net als in de eerste helft aan de bal en loert op de counter. Duarte denkt Armenteros weg te sturen, maar Schwaab weet het gat dicht te lopen.
51'
Pereiro vindt de bal zomaar voor zijn voeten nadat hij in eerste instantie mis trapt. De Uruguyaan schiet de bal hard over het doel van Castro.
49'
Bergwijn met een fraaie uithaal namens PSV. Castro houdt met een vreemde redding zijn doel schoon in de jonge tweede helft.
48'
PSV zet direct aan in de tweede helft. Uit de kluts valt de bal bijna voor de voeten van Luuk de Jong, maar Heracles weet weg te werken.
46'
De tweede helft is in gang gezet door PSV. Beide ploegen hebben vooralsnog niet gewisseld.
46'
45'
Het staat 1-1 in Eindhoven en dat mag verrassend genoemd worden. PSV is heer en meester en had via Pereiro al vroeg op voorsprong moeten komen. Even later wist ook Luuk de Jong het net niet te vinden. Heracles werd teruggedrongen, maar kwam toch op 0-1. Armenteros scoorde na een fout van Siem de Jong. Twee minuten later stond het alweer gelijk nadat Pereiro in de rebound binnen wist te tikken.
45'
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste een minuut.
41'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:1 door Gastón Pereiro
Dat is snel! Castro weet nog te redden op een kopbal van Luuk de Jong, maar de rebound is een prooi voor Gastón Pereiro. 1-1 in Eindhoven.
39'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 0:1 door Samuel Armenteros
Als een duveltje uit een doosje is daar de 0-1! Siem de Jong levert de bal zomaar in bij Bruna, die de bal gunt aan Armenteros. De spits is bezig aan zijn 150e wedstrijd in de Eredivisie en zet Heracles op 0-1.
38'
Bergwijn met een fraaie voorzet richting Luuk de Jong, maar de spits knikt de bal net naast het doel van Castro.
36'
Het publiek in Eindhoven is nog niet tevreden. Dat heeft deels te maken met het optreden van de eigen ploeg, maar ook scheidsrechter Nijhuis moet het ontgelden.
33'
Gele kaart voor Luuk de Jong (PSV Eindhoven)
Luuk de Jong krijgt geen vrije trap en is woest op scheidsrechter Nijhuis. De arbiter is daar niet van gediend en toont de aanvoerder van PSV de gele kaart.
32'
Zowaar een uitbraak van Heracles. Armenteros neemt de bal met zijn arm mee, maar mag door en verdient een hoekschop. Die corner levert niets op voor de bezoekers.
29'
Heel Eindhoven schreeuwt om een strafschop nadat Luuk de Jong naar de grond gaat in een duel met Hoogma. Scheidsrechter Nijhuis wil er echter niets van weten.
27'
Siem de Jong mag aanleggen voor een vrije trap, maar schiet de bal bijna het Philips Stadion uit.
26'
De bezoekers moeten nu toch in de verdediging. PSV heeft de bal en dicteert de eerste helft, maar weet nog niet te scoren.
22'
De PSV-storm lijkt even te zijn gaan liggen. Heracles kan even op adem komen en heeft tot op heden vrij eenvoudig stand weten te houden.
18'
Ook Bergwijn dit lekker zijn vel de laatste tijd. Nu kapt de jongeling naar binnen en haalt hij uit in de korte hoek. Zijn schot gaat in het zijnet.
16'
PSV zet aan! Pereiro zet goed voor op Luuk de Jong, maar zijn kopbal belandt via doelman Castro op de paal. Nog altijd 0-0 in Eindhoven.
13'
Willems stoomt mee op en vindt Bergwijn op de rand van de zestien. Het schot van de jongeling vliegt een meter naast het doel van Castro.
10'
Vooralsnog een rustig begin in Eindhoven. De thuisploeg weet nog niet echt richting het doel van Castro te gaan. Heracles loert op een foutje van de Eindhovenaren.
6'
De bezoekers willen zich niet verstoppen in de beginfase en proberen de aanval te zoeken. Ook PSV wil echter direct in de aanval gaan. Vooralsnog kreeg Pereiro de beste kans.
3'
Al snel een enorme kans voor PSV. Gastón Pereiro haalt hard uit nadat hij de bal knap controleert met de borst. Zijn schot wordt met de voet gekeerd door doelman Bram Castro.
1'
Heracles Almelo heeft afgetrapt in een volgepakt Philips Stadion. PSV - Heracles Almelo is begonnen!
1'
PSV-trainer Phillip Cocu heeft even moeten puzzelen om tot een goede opstelling te komen. Hij mist Jorrit Hendrix met een blessure terwijl Andrés Guardado en Nicolas Isimat-Mirin nog niet okselfris zijn. Siem de Jong en Bart Ramselaar starten wel in de basis. De bezoekers uit Almelo beginnen met Brandley Kuwas in de aanval. Achterin speelt Robin Pröpper, die vandaag zijn broer Davy vast en zeker een keer tegen gaat komen.
PSV ontvangt zaterdagavond Heracles Almelo. In Eindhoven wil de regerend landskampioen het gat met Feyenoord en AFC Ajax proberen te dichten. De koploper uit Rotterdam en achtervolger uit Amsterdam hebben met uitwedstrijden tegen NEC Nijmegen en ADO Den Haag een lastig programma. PSV verspeelde de laatste tijd de nodige punten en moet zaterdag de drie punten weer eens binnenboord houden. Onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis zal de wedstrijd om 19:45 uur beginnen in het Philips Stadion. De opstellingen van beide ploegen verschijnen ongeveer een uur voor het duel onder het kopje wedstrijddetails.

Blessures
Trainer Phillip Cocu van PSV mist tegen de Heraclieden sowieso twee belangrijke krachten. Jorrit Hendrix kampt met een knieblessure terwijl Jürgen Locadia problemen heeft met zijn lies. Daarnaast is het nog onzeker of Nicolas Isimat-Mirin en Andrés Guardado aan de aftrap kunnen verschijnen. Beide spelers hebben last van hun hamstring en zullen zaterdag getest worden. Bij Heracles Almelo kan coach John Stegeman geen beroep doen op twee van zijn routiniers. Ramon Zomer en Mark-Jan Fledderus zijn uitgeschakeld met een knieblessure. Ook Dario Vujičević en Robin Gosens zijn niet van de partij. Vujičević heeft last van een buikspier en Gosens heeft een enkelblessure.

Alleen winst telt in Eindhoven
Na het 1-1 gelijkspel tegen sc Heerenveen voor de interlandperiode, is de achterstand van PSV op Feyenoord zeven punten. Cocu wil dat gat zo snel mogelijk dichten. "Er komen veel wedstrijden aan", zei Cocu vrijdag. "We zullen een goede serie neer moeten gaan zetten om te zien of we de achterstand kunnen verkleinen. Het is eerst aan ons om geen fouten te maken. In de Eredivisie spelen we nu twee thuiswedstrijden, daar hebben we iets goed te maken. We hebben thuis te veel punten laten liggen. De positie die we nu innemen op de ranglijst willen we verbeteren. Dat kan alleen door wedstrijden te winnen. Dan kun je het je niet permitteren over de wedstrijd tegen Heracles heen te kijken."

Pas een overwinning voor Heracles
Heracles Almelo is nog niet al te best bezig in de Eredivisie. De ploeg van trainer Stegeman wist pas een keer te winnen dit seizoen. Alleen van Willem II werd met 3-1 gewonnen. Wel speelden de Heraclieden vier keer gelijk. Daardoor staan zij na acht wedstrijden op de dertiende plaats met zeven punten. Een uitwedstrijd bij PSV staat ook niet bepaald gelijk aan drie punten. Van de zestien onderlinge wedstrijden in Eindhoven, won Heracles alleen in 1964 met 0-1. Dat betekent niet dat Stegeman zijn ploeg achterover laat hangen. "We hebben een bepaalde lijn ingezet die we stap voor stap verbeteren. We gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen, en dat doen we op onze eigen manier. Natuurlijk beschikt PSV over heel veel kwaliteit, maar we passen ons niet aan."