16.10.2016 11:43

Siem de Jong schuldbewust: "Fout van mij"

Héctor Moreno, Daniel Schwaab, Bas Nijhuis, Gastón Pereiro, Siem de Jong en Davy Pröpper (v.l.n.r.) lopen terug na de gelijkmaker van Pereiro. (15-10-2016)
Héctor Moreno, Daniel Schwaab, Bas Nijhuis, Gastón Pereiro, Siem de Jong en Davy Pröpper (v.l.n.r.) lopen terug na de gelijkmaker van Pereiro. (15-10-2016)

PSV stelde zaterdagavond wederom teleur. De Eindhovense ploeg was veel beter dan Heracles Almelo, maar ondanks de kansenregen werd het 1-1 in eigen huis. Siem de Jong baalde flink.

"Vooraf zeiden we tegen elkaar dat we moesten winnen", begint de middenvelder van de thuisploeg. "Dat hebben we niet gedaan, dus dit is een slechte prestatie van ons. De eerste tien minuten hadden we moeite met bewegen, daarna pikten we het goed op. Door die fout van mij wordt het helaas 0-1, daarna viel gelukkig wel snel de 1-1. We hebben eigenlijk genoeg kansen gehad om te winnen, maar misschien moet je dan wat sneller spelen."

"Het was lastig, ja", gaat hij verder tegenover de NOS. "Eigenlijk was Daniel Schwaab steeds de vrije man, maar ja, als hij naar voren gaat, dan moet ik uitzakken. Eigenlijk kon ik daardoor niet verder naar voren spelen. Ik denk dat ik deze wedstrijd niet genoeg heb kunnen doen."

De aanvallend ingestelde middenvelder stond door blessures als controleur opgesteld. "Dit was een noodoplossing. Ik ben te weinig aan de bal gekomen, ik kwam zelf niet in het spel. Ik heb niet voldoende mijn stempel kunnen drukken. Dit was zeker een frusterende avond", aldus De Jong.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner