3:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Abdul Ajagun 31. / Kopbal  (Mikhail Rosheuvel)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Chris Kum 53. / Kopbal  (Adil Auassar)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Dani Schahin 66. / Kopbal  (Mitchel Paulissen)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Bryan Linssen 73. / Schot met rechts  (Simon Tibbling)

90'
Het begin van de tweede helft was meer spektakel dan de gehele eerste helft. Al snel kopte Kum zijn Roda JC op 2-0 uit een corner. Net als dit doelpunt en de eerste goal werd de derde ook met het hoofd gescoord. Na een voorzet knikte Schahin goed binnen. FC Groningen deed nog wel iets terug via Linssen. Met een mooi geplaatst schot liet hij Van Leer kansloos. In de slotfase ging het er nog even fel aan toe. Onder andere Van Peppen en Van Hyfte kregen geel, waardoor ze volgende week tegen FC Twente geschorst zijn. Linssen ontving de rode prent, vanwege natrappen. Hij kon blijkbaar zijn frustratie niet in bedwang houden.
90'
90'
Rode kaart voor Bryan Linssen (FC Groningen)
Linssen is woedend en trapt na op Frederic Ananou. De scheidsrechter aarzelt geen moment en geeft de aanvaller rood.
88'
Gele kaart voor Tom Van Hyfte (Roda JC Kerkrade)
Invaller Van Hyfte maakt een eventuele kans onschadelijk door Mahi neer te halen. Wel moet hij dit bekopen met geel.
87'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Gyliano van Velzen
87'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mikhail Rosheuvel
86'
Gele kaart voor Ard van Peppen (Roda JC Kerkrade)
Van Peppen is woest, vanwege de overtreding van Reijnen. Voor protesteren krijgt hij geel.
86'
Gele kaart voor Etiënne Reijnen (FC Groningen)
Reijnen uit zijn frustratie. Hij duwt Ard van Peppen op de grond en krijgt daarvoor de gele prent.
83'
Gele kaart voor Thanasis Papazoglou (Roda JC Kerkrade)
De invaller laat zich direct gelden, maar in negatief opzicht. Hij trekt een speler van FC Groningen naar de grond en krijgt daarvoor de eerste gele kaart van de wedstrijd.
81'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Thanasis Papazoglou
81'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Dani Schahin
77'
Doelpuntenmaker Ajagun verlaat het veld. Hij heeft zich helemaal de pleuris gelopen en moet met een hamstringblessure het veld verlaten. Tom van Hyfte is zijn vervanger.
77'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Tom Van Hyfte
77'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Abdul Ajagun
73'
Doelpunt voor FC Groningen, 3:1 door Bryan Linssen
FC Groningen doet wat terug. Tibbling speelt de bal op de vrijstaande Linssen. De aanvaller aarzelt geen moment en plaatst de bal van een meter of twintig mooi in de linkerhoek.
70'
De harde kern van Roda JC laat zich horen. Sommigen zingen zelfs in een bloot bovenlijf.
67'
Wissel in bij FC Groningen -> Alexander Sørloth
67'
Wissel uit bij FC Groningen -> Oussama Idrissi
66'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 3:0 door Dani Schahin
En daar is de derde goal met het hoofd. Schahin zet een aanval op en speelt de bal naar Paulissen. Hij geeft vervolgens de bal terug aan Schahin en die zet 3-0 op het scorebord.
65'
Een hele grote kans voor Linssen. In een drie-tegen-drie-situatie speelt Mahi de bal naar Linssen. Hij schiet voorlangs.
62'
Oei oei oei! Een pijnlijk moment voor invaller Bacuna. In duel met Schahin krijgt hij een knie in zijn rug. Uiteindelijk kan hij verder.
59'
Wissel uit bij FC Groningen -> Kasper Larsen
59'
Wissel in bij FC Groningen -> Jesper Drost
56'
Daar is hij weer: Rosheuvel. De aanvaller zet zijn voet achter de bal en ziet zijn schot overgaan. Roda JC is goed de kleedkamer uitgekomen.
54'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 2:0 door Christian Kum
De geel-zwarten uit Limburg verdubbelen de score. Auassar neemt een goede corner en de harde kopbal van Cristian Kum is Padt te machtig.
51'
Ruben Jenssen stuurt Mahi diep met een lange hoge bal vanaf het middenveld. Van Leer is attent en daardoor eerder bij de bal.
48'
Het begin van de tweede helft is spectaculair. Beide teams krijgen een grote kans. Eerst schiet Schahin van dichtbij de bal voorlangs. Even later kan Mahi makkelijk afdrukken, maar van dichtbij schiet hij over de bal.
46'
Payne gaat eruit en daarom verhuist Hiariej naar de rechtsbackpositie. Bacuna neemt de plaats op het middenveld van Hiariej over.
46'
Wissel in bij FC Groningen -> Juninho Bacuna
46'
Wissel uit bij FC Groningen -> Desevio Payne
46'
Scheidsrechter Martin van den Kerkhof blaast op zijn fluit voor het begin van de tweede helft.
46'
45'
Juninho Bacuna is al op het veld, terwijl de wedstrijd pas over vijf minuten begint. De speler is terug van een schorsing en het lijkt erop dat hij er zo in gaat komen.
45'
Roda JC was in de eerste helft de betere en staat dus verdient met 1-0 voor tegen FC Groningen. Uit een voorzet van Rosheuvel kopte Paulissen de openingstreffer binnen. Diezelfde Paulissen kreeg daarvoor ook al een grote kopkans. Na de goal liet FC Groningen zich wel iets meer gelden, maar echt grote kansen creërden ze niet.
45'
42'
Zonder dat Davidson aangepakt wordt kan hij voorgeven vanaf links. Oussama Idrissi staat klaar om van dichtbij binnen te schieten, maar een speler van Roda JC zit ertussen en werkt de bal over de achterlijn. Uit de corner krijgt FC Groningen een kans, Desevio Payne kopt net over.
41'
Hiariej stuurt Linssen diep. De aanvaller geeft alles in zijn sprint, maar Van Leer is net iets eerder bij de bal dan hem.
39'
Tibbling komt opstomen richting keeper Van Leer. Hij kiest niet voor eigen succes en speelt de bal op Bryan Linssen. Dit doet hij zo belabberd, waardoor de bal buiten het veld gaat.
35'
Rosheuvel is de vervanger van Gyliano van Velzen en speelt een goede wedstrijd. Zo leverde hij de assist bij de 1-0 en schiet de vleugelaanvaller nu de bal hard richting keeper Padt.
34'
FC Groningen moet nu scoren om er nog wat van te maken. Na de goal melden ze zich snel op de helft van Roda JC met een vrije trap en corner. Dit levert niks op.
31'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:0 door Abdul Ajagun
Daar is de voorsprong voor Roda JC. Rosheuvel geeft vanaf rechts een prachtige voorzet. Abdul Ajagun kopt van dichtbij op goal, Padt zit er nog met de handen aan, maar dit is niet genoeg om een doelpunt te voorkomen.
29'
Tom Hiariej stuurt met een mooie pass Mahi diep. Spelers van Roda JC denken dat het buitenspel is, maar de grensrechter steekt zijn vlag niet in de lucht. Hierdoor kan Mahi alleen op Van Leer af, maar zijn schot is wederom slecht.
27'
Mimoun Mahi laat even zien dat hij vroeger gevoetbald heeft op de pleintjes. Met een mooie dribbel omspeelt hij enkele Roda JC-spelers. Zijn schot hierna laat te wensen over.
25'
Een beetje spektakel in de zestien van FC Groningen. Rosheuvel zet keeper Padt onder druk. Die laatstgenoemde stuurt de aanvaller het bos in met een kapbeweging achter het standbeen.
22'
Roda JC is de minst scorende ploeg in de Eredivisie. Paulissen is de topscorer met vier goals. Hij kreeg dit duel de grootste kans.
19'
Grote kans voor Roda JC. Paulissen kopt van dichtbij goed op doel, maar de redding van Padt is misschien nog wel mooier.
17'
De volgende kans, nu voor de Roda JC. Mikhail Rosheuvel gaat op Padt af en schiet vanaf zestien meter voorlangs.
16'
Bryan Linssen helpt zijn ploeg aan een hoekschop. Uit die corner kopt Kasper Larsen net over het doel van Roda JC.
14'
Het spel speelt zich vooral af op de helft van FC Groningen. Hoe zou het zitten met het vertrouwen bij de uitploeg? Vorige week speelden ze knap gelijk tegen Ajax, maar de afgelopen vijf wedstrijden werden niet gewonnen.
11'
Roda JC komt eruit en heeft veel ruimte. Uiteindelijk is de pass van Mitchel Paulissen op een ploeggenoot niet op maat, waardoor de bal over de zijlijn rolt.
8'
Dani Schahin schiet vanaf rand-zestien, maar zijn schot mist vaart doordat er een speler van FC Groningen tussenzit. Hierdoor kan Sergio Padt de bal makkelijk oppakken.
6'
FC Groningen heeft vooral balbezit en Roda JC zet druk. Dit lukt goed, want de uitploeg is nog niet in de buurt gekomen van keeper Benjamin van Leer.
4'
De eerste corner van de wedstrijd is voor de thuisploeg. De bal komt gevaarlijk voor de goal, maar geen Roda JC-speler is in de buurt om binnen te werken. Uiteindelijk kan Etiënne Reijnen opruimen.
3'
Roda JC heeft de afgelopen drie wedstrijden niet weten te scoren. Gaat ze dit tegen de Groningers wel lukken? Vooralsnog kregen beide teams geen kansen.
1'
Simon Tibbling heeft afgetrapt op deze heerlijke zonnige voetbalmiddag.
1'
De opstellingen
Het is bekend welke 22 spelers om 14.30 uur aan de aftrap verschijnen. Coach Yanis Anastasiou van Roda JC heeft drie wissels doorgevoerd na de 4-0 afstraffing tegen PSV, vorige week. Daryl Werker, Tom van Hyfte en Gyliano van Velzen moeten plaatsmaken voor Martin Milec, Adil Auassar en Mikhail Rosheuvel.

Van Velzen is een van de negen nieuwelingen die afgelopen winterstop naar Limburg kwam. Doordat hij op de bank zit, staat er maar één nieuwkomer in de basis, middenvelder Ognjen Gnjatic.

Waar Roda JC de euro's flink liet rollen in de winterpauze, hield de tegenstander van vanmiddag de hand op de knip. Toch heeft Ernest Faber een elftal weten te formeren. Het zijn bijna precies dezelfde spelers als in de wedstrijd tegen Ajax (1-1 red.) afgelopen zondag. Alleen Samir Memišević doet nu niet mee vanwege een schorsing en voor hem speelt Desevio Payne. Overigens, bij Roda JC is ook een geschorste: de in de winterstop overgekomen Mohamed El Makrini.