2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Erik Falkenburg 24. / Schot met links
2 : 0 Torinfos in de Ticker Thom Haye 90. / Schot met rechts  (Anouar Kali)

90'
PEC wist zich in de tweede helft steeds beter in de wedstrijd te voetballen. De Zwollenaren werden steeds gevaarlijker. Holla was tweemaal in de buurt van de gelijkmaker, met een kopbal en een vrije trap. Lamprou ontpopte zich tot man van de tweede helft met de ene na de andere goede redding. PEC kwam zo niet op gelijke hoogte, en kreeg daar in de blessuretijd ook de kans niet meer toe. Haye besliste vroeg in de extra tijd de wedstrijd door de 2-0 binnen te werken in een rappe counter. Willem II herovert met deze zege plek nummer negen in de Eredivisie.
90'
90'
Doelpunt voor Willem II, 2:0 door Thom Haye
Het is daar dan beslist in Tilburg! Invaller Haye ontvangt de bal van Kali in een snelle tegenstoot, neemt de bal mee met zijn hoofd en vakkundig Van der Hart passeert. 2-0 en klaar.
90'
Kuipers telt er vijf minuten bij. Komt PEC nog op gelijke hoogte?
89'
Achahbar komt uit een corner tot een kopbal, maar Willem II weet de bal weg te halen. Het daaropvolgende schot van Thomas gaat rakelings naast.
89'
Koppers is geveld in een duel in het strafschopgebied en lijkt niet meer verder te kunnen. Willem II verder met tien.
87'
PEC blijft aanzetten. De Zwollenaren willen de goede tweede helft graag bekronen met een treffer en daarmee toch nog een punt.
85'
Brock-Madsen brengt de bal in richting Bouy, wiens kopbal zacht richting de verre hoek gaat. Lamprou is op tijd.
81'
Elmo Lieftink komt er voor de laatste tien minuten in. Hij vervangt Jordy Croux.
81'
Wissel in bij Willem II -> Elmo Lieftink
81'
Wissel uit bij Willem II -> Jordy Croux
79'
Die hachelijke momenten komen er alsnog in de daaropvolgende vrije trap. Een snoeiharde vrije trap van Holla gaat rechtstreeks richting doel, maar Lamprou ligt goed in de weg.
78'
Gele kaart voor Dico Koppers (Willem II)
Koppers voorkomt hachelijke momenten door Mokhtar bij zijn kladden te grijpen. Kuipers deelt geel uit.
77'
Waar de schotenverhouding in de eerste helft 10-3 voor Willem II was, is die in de tweede helft compleet gekanteld. Nu staat het 3-9 in schoten.
73'
Het zit erop voor Oularé. Topscorer Fran Sol mag nog een minuutje of twintig meedoen.
73'
Wissel in bij Willem II -> Fran Sol
73'
Wissel uit bij Willem II -> Obbi Oularé
72'
Thomas krijgt een levensgrote kans op de 1-1! Warmerdam legt de bal terug richting de middenvelder, die binnen het strafschopgebied zeeën van ruimte heeft om de bal in het doel te plaatsen. Hij raakt de bal verkeerd en mikt zo over.
71'
Mokhtar gaat de fout in op het middenveld en biedt Falkenburg de kans om van afstand een schuiver te produceren. Prooi voor Van der Hart.
71'
Funso Ojo is uit de daaropvolgende vrije trap dicht bij de 2-0. Een goede trap van de middenvelder belandt maar net naast.
70'
Gele kaart voor Django Warmerdam (PEC Zwolle)
Warmerdam houdt opzichtig vast bij Oularé en voorkomt daarmee een goede mogelijkheid. Geel voor de verdediger van PEC.
67'
Beide ploegen wisselen. Bij PEC komt spits Anass Achahbar erin voor Queensy Menig, Willem II gaat verder met Thom Haye op het middenveld. Guus Joppen verlaat het veld, waardoor Koppers terugvalt naar de defensie.
67'
Wissel in bij Willem II -> Thom Haye
67'
Wissel uit bij Willem II -> Guus Joppen
67'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Anass Achahbar
67'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Queensy Menig
65'
Lamprou moet steeds meer aan de bak. Nu zet Mokhtar de bal in richting de verre hoek, de Griek voorkomt met een goede redding de gelijkmaker.
62'
PEC begint nu echt goed in de wedstrijd te komen. Uitstekende aanval van de uitploeg via Ryan Thomas en Bram van Polen, die een goed afgemeten voorzet levert op Danny Holla. Lamprou voorkomt met een acrobatische redding dat de kopbal van Holla in het doel belandt.
61'
Weer ontvangt Brock-Madsen de bal in een gevaarlijke positie. Mokhtar brengt de bal laag voor, de spits probeert goalie Kostas Lamprou achter het standbeen langs te passeren. Er zit een Tilburgs been tussen.
60'
Daar krijgt Brock-Madsen een grote kans op de gelijkmaker! Bouy kopt de bal richting de doelmond, waar de spits eigenlijk direct moet schieten. Hij neemt de bal echter aan en wurmt zich zo in een lastige hoek. Kans verkeken.
56'
Willem II blijft de betere ploeg in de tweede helft, hoewel PEC al wel wat meer controle heeft over het duel. Als de Zwollenaren zich in de wedstrijd weten te voetballen kan het nog een spannend laatste halfuur worden.
52'
Brock-Madsen raakt geblesseerd aan zijn hoofd na een duel met Oularé in het strafschopgebied.
48'
Croux wordt door Django Warmerdam dermate gehinderd in zijn dribbel dat hij besluit op de grond te gaan liggen. Kuipers ziet er geen strafschop in.
46'
45'
Thuisploeg Willem II heeft het zwakke PEC al vanaf minuut één onder de duim in deze lunchwedstrijd. De Tilburgers kwamen tot erg veel kansen en maakten in de 24ste minuut de terechte openingstreffer. Van der Hart wist een inzet van Koppers eerst nog tegen te houden, maar was kansloos op de rebound van Falkenburg. Ook daarna bleef Willem II de dominante ploeg, met een levensgrote kans op de 2-0 in de 36ste minuut. Bouy voorkwam met een omhaal op de doellijn dat Falkenburg zijn tweede goal mocht bijschrijven. Zo bleef het bij 1-0 in de eerste helft.
45'
45'
We stevenen af op de rust met een terechte 1-0 tussenstand. Jans heeft zijn punt in ieder geval nog voor rust kunnen maken.
41'
Gele kaart voor Nicolai Brock-Madsen (PEC Zwolle)
Nicolai Brock-Madsen hangt in de rug van Oularé en ontvangt geel van Björn Kuipers.
40'
Ron Jans grijpt nog voor de rust in. Ted van de Pavert komt erin om Oularé aan banden te leggen, Youness Mokhtar moet zorgen voor wat meer inspiratie voorin. Zij komen voor Saymak en Kingsley Ehizibue. Bouy schuift zo door naar het middenveld.
40'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Youness Mokhtar
40'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Kingsley Ehizibue
40'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Ted van de Pavert
40'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
38'
Willem II krijgt de bal maar niet weg in een aanval van PEC, maar de Zwollenaren kunnen er geen gebruik van maken. Het uiteindelijke schot van Danny Holla gaat meters over.
36'
De Tilburgers zijn centimeters verwijderd van de 2-0! Falkenburg kopt een lange bal over Van der Hart heen en de helft van het stadion juicht al, maar volgens de assistent-scheidsrechter weet Ouasim Bouy de bal net voor de doellijn weg te halen.
33'
Willem II lijkt de voorsprong zo snel mogelijk te willen uitbreiden om moeilijkheden verderop in de wedstrijd te voorkomen. De Tilburgers opereren aanvallend met name met lange ballen richting Oularé, die het gros van zijn kopduels wint.
29'
Kali en Oularé combineren zich richting het Zwolse strafschopgebied, maar de middenvelder neemt de bal net niet goed mee om er een grote kans van te maken.
28'
Willem II is heer en meester vooralsnog. De Tilburgers weten PEC constant flink onder druk te zetten. De 1-0 tussenstand is een goede reflectie van het spelbeeld tot nog toe.
24'
Doelpunt voor Willem II, 1:0 door Erik Falkenburg
Daar is de terechte openingstreffer voor Willem II! Oularé kopt een lange ingooi door richting Koppers, wiens inzet eerst nog gestopt wordt door Van der Hart. Falkenburg is er echter als de kippen bij om de rebound binnen te werken en Willem II op voorsprong te zetten.
23'
Het voetbal is grotendeels aan Willem II, dat zich snel en opportunistisch richting het doel van PEC probeert te werken.
19'
Goede poging van Jordy Croux! Hij krijgt de bal voor zijn voeten op zo'n twintig meter van het doel en schiet laag richting de korte hoek. Goed gepakt door Van der Hart.
16'
Jordens Peters brengt Anouar Kali in gevaar met een rare pass. De middenvelder weet net op tijd te voorkomen dat Mustafa Saymak de bal onderschept.
13'
Nu mag PEC af en toe even aankloppen op de helft van Willem II. Zo dreigend als de Tilburgers in de eerste tien minuten is het nog niet.
9'
Het blijft mogelijkheden regenen voor Willem II. Oularé verlengt een voorzet richting de tweede paal, maar daar staat niemand om de bal binnen te tikken.
7'
Weer een verraderlijk moment voor het Zwolse doel na een corner. Dirk Marcellis verzuimt de bal goed weg te halen waardoor deze blijft hangen, maar er is geen Willem II'er die op tijd had geanticipeerd.
6'
PEC komt voor het eerst in de buurt van het Tilburgse doel. Queensy Menig waagt vanuit stand een poging. De bal gaat over.
6'
Een ontmoeting tussen Willem II en PEC Zwolle in de Eredivisie levert meestal een overwinning op. De Tilburgers wisten de drie punten zesmaal in huis te houden, PEC kwam vijf keer tot een overwinning. Van de twaalf duels in Tilburg eindigde het maar één keer gelijk.
4'
Ook in de daaropvolgende corner komt Willem II tot gevaar. De inzet van Jordens Peters gaat via de grond richting doel. Van der Hart redt stijlvol.
3'
Daar is de eerste grote kans voor de wedstrijd al! Dico Koppers legt de bal goed voor op Obbi Oularé, die bij de tweede paal eigenlijk het net moet vinden. Mickey van der Hart is echter toegesneld en dekt de hoek goed genoeg af.
1'
We zijn begonnen in Tilburg! Welke van deze ploegen gaat een goede stap zetten richting het linkerrijtje?
1'
Bij Willem II begint Fran Sol voor het eerst dit seizoen op de bank. Na 23 basisplaatsen en twee wedstrijden die hij moest missen wegens een schorsing is de Spanjaard voor het eerst gepasseerd. Obbi Oularé viert zijn terugkeer na een hamstringblessure met een basisplek als enige spits.

Bij PEC staat Dirk Marcellis weer in de basis. De rechtsback keert terug van een blessure en lost zo weer Philippe Sandler af. De jongeling ving tot vorige week zijn taken op. Voor de rest houdt Ron Jans vertrouwen in het elftal dat met 3-1 won van Vitesse.