Roda JC Kerkrade Vrijdag, 17. Maart 2017
20:00 uur
FC Twente
0:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Fredrik Jensen 30. / Schot met rechts  (Mateusz Klich)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Fredrik Jensen 43. / Schot met rechts  (Chinedu Ede)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Enes Ünal 77. / Schot met rechts  (Yaw Yeboah)

90'
Twente heeft na rust de wedstrijd professioneel en uiterst bekwaam uitgespeeld. De Tukkers hadden weinig te vrezen van een zwak Roda en wisten de score zelfs verder uit te breiden. Ünal was de man van de 0-3 op aangeven van invaller Yaw Yeboah. Door de knappe overwinning stijgt Twente voorlopig naar een gedeelde vierde plaats.
90'
90'
Roda JC blijft simpelweg veel moeite houden met het scoren van doelpunten. Na 27 competitiewedstrijden hebben de Limburgers slechts achttien goals gemaakt.
87'
Daar is nog even Dylan George! De jonge invaller krijgt een schotkans, maar mist de overtuiging. De poging van de achttienjarige gaat recht op doelman Van Leer af.
85'
Ünal is door de 0-3 op zijn dertiende doelpunt van het seizoen gekomen. De Turkse spits is met afstand de topscorer bij Twente en heeft een belangrijk aandeel in de goede prestaties.
82'
Nog tien minuten te spelen in het Parkstad Limburg Stadion. FC Twente gaat weer eens winnen in een uitwedstrijd op een vrijdagavond. Dat lukten de Tukkers de afgelopen zes keer namelijk niet.
77'
Doelpunt voor FC Twente, 0:3 door Enes Ünal
Nu is het helemaal beslist. Het is een Manchester City-doelpunt voor Twente. Invaller Yaw Yeboah steekt mede-huurling Ünal weg die daarna de bal door de benen van Van Leer schiet.
76'
Rosheuvel knalt over! Uit een voorzet van Van Velzen krijgt Rosheuvel zijn tweede kans van de avond. De rechtsbuiten van Roda schiet echter wild over het doel van Marsman.
75'
Wissel in bij FC Twente -> Yaw Yeboah
75'
Wissel uit bij FC Twente -> Fredrik Jensen
74'
Het is alles of niets voor de Koempels uit Kerkrade. Met Gyliano van Velzen en Thanasis Papazoglou in de ploeg gaat Roda op zoek naar late goals.
71'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Gyliano van Velzen
71'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
70'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Thanasis Papazoglou
70'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Ognjen Gnjatić
69'
Jensen dicht bij hattrick! Jensen komt vrij schuin voor het doel na een pass van Kamohelo Mokotjo. De man van twee doelpunten is dit keer niet scherp genoeg en krult de bal ver naast de tweede paal.
66'
Coach Yannis Anastasiou wisselt aanvallend door middenvelder Mohamed el Makrini in het veld te brengen voor basisdebutant Bryan Verboom. Roda wacht nog steeds op de eerste mogelijkheid na rust.
64'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mohamed el Makrini
64'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Bryan Verboom
62'
Doelpuntenmaker Jensen komt verdrievoudigd zijn totaal vanavond voor het eerste elftal van Twente. Na een eerdere goal tegen SBV Excelsior staat de Fin nu op drie goals.
58'
Twente maakt zich niet druk met de comfortabele 0-2 voorsprong op zak. De Tukkers hebben weinig te duchten van een slordig Roda en tikken de bal rustig rond.
53'
Dylan George is vlak na rust de vervanger van Ede. De pas 18-jarige rechtsbuiten is voor de derde week op rij invaller bij het eerste elftal.
51'
Wissel in bij FC Twente -> Dylan George
51'
Wissel uit bij FC Twente -> Chinedu Ede
50'
Door een slippertje van Hidde ter Avest krijgt Roda de kans via Abdul Ajagun. De kleine middenvelder wordt echter bij de tweede paal gestuit door twee Twentse verdedigers.
48'
De tweede helft is begonnen zonder wijzigingen aan beide kanten. Roda JC zal na rust haar kansen moeten verzilveren wil het kans blijven houden op een remise.
46'
45'
Roda JC kreeg, onder meer via Dani Schahin, veel kansen op een doelpunt. De Limburgers wisten deze echter niet te benutten. Aan de andere kant was een goede mogelijkheid genoeg. Deze werd uiterst bekwaam benut via Fredrik Jensen: 0-1. Vlak voor rust leek de wedstrijd al beslist. Opnieuw was het Jensen die geheel vrijstaand de bal achter Van Leer kon leggen: 0-2.
45'
43'
Doelpunt voor FC Twente, 0:2 door Fredrik Jensen
En weer is het Jensen die de bal achter Van Leer weet te schieten. De aanvallende middenvelder staat helemaal vrij rond de strafschopstip en raakt het net met een verraderlijke stuit.
42'
De rust nadert in het Parkstad Limburg Stadion. FC Twente leunt achterover en vertrouwt op de 0-1 voorsprong. Het spel moet gemaakt worden door Roda JC.
40'
Opmerkelijk moment vlak voor de rand van het Twentse strafschopgebied. Verdediger Stefan Thesker slaat de bal duidelijk met zijn handen de lucht in. De Duitser komt goed weg met een vermaning en een vrije trap tegen.
38'
Roda mist weer een kans! Na een puntgave voorzet van Adil Auassar staat Mikhail Rosheuvel helemaal vrij bij de tweede paal. De inglijdende rechtsbuiten krijgt zijn voeten echter niet goed tegen de bal.
34'
Mooie poging van Roda! Schahin staat met zijn rug richting het doel, draait kort en poogt maar net naast de paal. Roda heeft de kansen, maar Twente staat op voorsprong.
30'
Doelpunt voor FC Twente, 0:1 door Fredrik Jensen
Waar Schahin aan de ene kant mist, lukt het aan de andere kant wel voor Jensen. Ananou gaat te vroeg liggen en ziet vervolgens dat Jensen de bal simpel onder doelman Van Leer weet te schuiven.
28'
Schahin scoort bijna! Op snelheid stoomt Dani Schahin met zijn bal aan de voet op richting het doel van Twente. Oog in oog met Marsman kan de spits de bal niet voorbij de Twente-goalie krijgen.
27'
Duels tussen Roda en Twente in Kerkrade zijn nooit echt affiches met een hoop doelpunten. In de laatste vijf onderlinge confrontaties werden slechts negen goals gemaakt.
24'
Het spektakel blijft voorlopig uit in Kerkrade. Beide teams spelen wat slordig en hebben moeite om een goede aanval op te bouwen. Zowel Roda als Twente kreeg één aardige kans.
20'
Twente is een beetje de angstgegner van Roda JC. In de afgelopen acht edities wisten de Limburgers niet te winnen. De laatste overwinning (2-1) dateert alweer van vijf jaar geleden.
16'
Daar is Ünal! De Turkse spits in Twentse dienst krijgt de bal lastig aangespeeld, maar weet toch weg te draaien van zijn directe tegenstander. Uit een lastige hoek schiet Ünal vervolgens voorlangs.
12'
Even wat gevaar in het strafschopgebied van Roda JC. De Limburgers krijgen de bal moeilijk weg, waarna de bal ook nog eens op de elleboog belandt van Frederic Ananou. Scheidsrechter Christiaan Bax heeft het echter niet gezien.
8'
Eerste kans voor Paulissen! Dani Schahin wacht op het juiste moment en speelt vervolgens de bal in op Mitchel Paulissen. De geboren Kerkradenaar lost het schot op doel, maar ziet zijn inzet gekeerd worden door Nick Marsman.
4'
In een zeer feestelijk Parkstad Limburg Stadion is Roda JC begonnen aan de thuiswedstrijd tegen Twente. De Limburgers hebben de tweede overwinning op rij nodig om weg te geraken van de degradatieplaatsen.
1'
De opstellingen
Bryan Verboom gaat tegen Twente debuteren in de basis van Roda JC. De Belgische huurling van SV Zulte Waregem vervangt de geschorste Ard van Peppen.

Bij FC Twente krijgt Dejan Trajkovski de voorkeur boven Bersant Celina. Trajkovski vormt zodoende de voorhoede met Chinedu Ede en topscorer Enes Ünal.
Statistieken
FC Twente liet het afgelopen zondagmiddag na om vijf wedstrijden op rij ongeslagen te blijven. Op bezoek in de Amsterdam ArenA bij nummer twee Ajax werd met duidelijke cijfers verloren: 3-0.
Het is alweer ruim een jaar geleden dat Roda JC twee maal op rij wist te winnen in de Eredivisie. Na de 3-1 overwinning van vorige week tegen FC Groningen moet Twente het volgende slachtoffer worden van de Koempels.
Vrijdagavond en Twente zijn niet echt goede vrienden. De afgelopen zes wedstrijden buiten eigen huis werden allemaal niet in winst omgezet. De laatste overwinning dateert van november 2013. Toevallig wonnen de Tukkers die avond bij Roda JC: 1-2.
In het eigen Parkstad Limburg Stadion is Roda uitstekend bezig in 2017. De ploeg van coach Yannis Anastasiou won drie van de laatste vier thuisduels. Alleen Ajax wist te winnen in deze serie wedstrijden.
Roda JC heeft het altijd lastig met scoren tegen FC Twente. In vijf van de laatste acht ontmoetingen wisten de Limburgers niet te scoren. In de overige drie duels maakte Roda telkens één doelpunt.