18.03.2017 09:59

Anastasiou: "Als je niet scoort wordt het lastig"

Abdul Ajagun (m.) heeft zich tijdens Roda JC - FC Twente langs Dejan Trajkovski (l.) gewerkt, maar moet nu ook nog Nick Marsman (r.) passeren. (17-03-2017)
Abdul Ajagun (m.) heeft zich tijdens Roda JC - FC Twente langs Dejan Trajkovski (l.) gewerkt, maar moet nu ook nog Nick Marsman (r.) passeren. (17-03-2017)

Yannis Anastasiou was niet tevreden met zijn aanvallende linie op vrijdagavond. Roda JC verloor met 0-3 van FC Twente, maar zeker gezien de kansen in de eerste helft, hadden de Limburgers het spannender moeten maken.

"We wilden goed presteren na afgelopen zondag (Roda JC won verrassend met 3-1 van FC Groningen, red). We kregen de eerste twintig minuten veel kansen, maar scoorden niet. Dan is het zaak geen goal tegen te krijgen." Dit gebeurde voor rust alsnog twee keer. "Ik vond ons niet scherp, zeker centraal achterin in. Foute keuzes en positioneel. Net voor rust werd het 0-2, heel pijnlijk", constateerde Anastasiou op de afsluitende persconferentie.

"Na rust namen we meer risico, maar creëerden we weinig. We hadden de kans de 1-2 te maken, maar scoorden niet. De 0-3 is jammer. De eerste helft was een van onze beste tot dusver. Wanneer je zoveel creëert, maar niet scoort, weet je dat het moeilijk wordt en kan worden afgestraft. Dat is voetbal." Roda JC was na zes verschillende speelrondes hekkensluiter van de Eredivisie, als Go Ahead Eagles en ADO Den Haag punten pakken in speelronde 27, is dit weer het geval voor de ploeg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner