FC Dordrecht
3:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Graziano Pellè 36. / Schot met rechts  (Lex Immers)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Ruben Schaken 64. / Schot met links
3 : 0 Torinfos in de Ticker Samuel Armenteros 90. / Schot met links  (Sven van Beek)

90'
Feyenoord bekert rustig verder na een 3-0 overwinning op FC Dordrecht. Graziano Pellè, Ruben Schaken en Samuel Armenteros scoorden voor de Rotterdammers.
90'
90'
Doelpunt voor Feyenoord, 3:0 door Samuel Armenteros
Het slotakkoord is voor Samuel Armenteros, die de 3-0 op het scorebord zet. Armenteros speelde niet geweldig, maar krijgt op rechts de bal van Sven van Beek en schiet hard in met links. Warner Hahn zit voor de eerste keer deze wedstrijd echt mis en moet voor de derde keer vissen.
85'
Graziano Pellè raak de paal!
De spits van Feyenoord staat volledig vrij bij een corner en kan intikken bij de eerste paal, maar raakt dus het houtwerk.
81'
Gele kaart voor Graziano Pellè (Feyenoord)
Klagen bij een 2-0 voorsprong, het is niet verstandig. Al helemaal niet omdat het Graziano Pellè geel kost. De Italiaan was het niet eens met de scheidsrechter, toen hij liet doorspelen na een vermeende overtreding.
80'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Jesse Mayele
80'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Adnan Alisic
79'
Ruud Vormer speelde zoals een verdedigende middenvelder moet spelen. Onzichtbaar in balbezit, maar nuttig als FC Dordrecht de bal heeft. Jordy Clasie komt met nog tien minuten op de klok in het veld voor hem.
79'
Wissel in bij Feyenoord -> Jordy Clasie
79'
Wissel uit bij Feyenoord -> Ruud Vormer
75'
Jean-Paul Boëtius laat zich voor het eerst zien sinds zijn invalbeurt. De linksbuiten profiteert van balverlies bij FC Dordrecht en kan vanaf links het strafschopgebied in dribbelen. Boëtius haalt uit in de korte hoek, maar vindt Warner Hahn op zijn weg naar het doel. Stand blijft 2-0 in het voordeel van Feyenoord.
72'
De 500 meegereisde supporters zien dat FC Dordrecht het nog steeds moeilijk heeft om een kans te creëren. De teller staat voorlopig op twee. Eén kans in de eerste helft en één in de tweede helft. Beide kansen waren overigens afstandsschoten.
69'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Nando Wormgoor
69'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Everon Pisas
68'
Hij speelde prima en daarom wordt Ruben Schaken waarschijnlijk ook gespaard voor de competitie. Na ruim een uur spelen gaat hij naar de kant en komt Jean-Paul Boëtius in het veld.
67'
Wissel in bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
67'
Wissel uit bij Feyenoord -> Ruben Schaken
67'
De lat staat een derde treffer voor Feyenoord in de weg!
Samuel Armenteros komt voor het eerst in het spel voor. De linksbuiten zet voor, maar raakt pardoes de lat.
64'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:0 door Ruben Schaken
En daar beloont Ruben Schaken zichzelf! Hij krijgt opnieuw een bal doorgekopt van Lex Immers en gaat nu zelf. Hij dreigt om buitenom te passeren, maar haalt dan snel de bal terug naar zijn linkerbeen. Hij krijgt net een meter ruimte in de zestien en schiet met links hard in de korte hoek. Warner Hahn kansloos, Feyenoord op 2-0.
62'
Het blijft Ruben Schaken die de meeste kansen creëert voor Feyenoord. De rechtsbuiten snelt vaak langs zijn directe tegenstander, maar komt niet altijd met een goede voorzet. Nu verdient Schaken een corner, maar daar doet Feyenoord de hele wedstrijd al te weinig mee.
59'
Tonny Vilhena moet daar scoren! De middenvelder van Feyenoord kan vrij inschieten nadat Warner Hahn redde op een kopbal van Graziano Pellè, maar Vilhena neemt de stuiterende bal te vroeg op de pantoffel, waardoor het leer over de goal vliegt. Een enorme kans om Feyenoord om 2-0 te zetten, maar het blijft bij één treffer voorlopig.
58'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Giovanni Korte
58'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Rihairo Meulens
57'
Pas in de 57e minuut volgt de tweede kans van de tweede helft. Graziano Pellè kopt een vrije trap van Ruud Vormer achterwaarts richting doel, maar de bal krijgt teveel vaart mee en hoeft niet gered te worden door Warner Hahn.
54'
Bij Feyenoord ontbreekt nog altijd Otman Bakkal bij de selectie. De Rotterdammers trokken Bakkal aan, nadat hij de transfervrije status kreeg. Het is wachten tot de middenvelder wedstrijdfit wordt.
50'
Het is Erixon Danso met het eerste gevaar in de tweede helft. De aanvaller schiet een afgeslagen corner in één keer op doel, maar doelman Erwin Mulder ziet de bal over zijn doel vliegen.
47'
De tweede helft van Feyenoord - FC Dordrecht is begonnen. Joris Mathijsen is met hamstringklachten in de kleedkamer achtergebleven. De routinier wordt vervangen door Sven van Beek, die in het centrum komt te spelen.
46'
Wissel in bij Feyenoord -> Sven van Beek
46'
Wissel uit bij Feyenoord -> Joris Mathijsen
46'
45'
Een geweldig spektakel is het nog niet in De Kuip, maar Feyenoord staat wel met 1-0 voor. In de 36e minuut promoveerde Graziano Pellè een voorzet van Lex Immers tot doelpunt. Het is toevallig dat de voorzet van Immers kwam, want Ruben Schaken speelt op de rechterflank een prima wedstrijd. De rechtsbuiten kreeg in de eerste tien minuten twee grote kansen, maar daar bleef het bij voor Feyenoord. FC Dordrecht wist geen kans te creëren, alhoewel Rihairo Meulens van afstand naast schoot.
45'
43'
En zo heeft Feyenoord met nog een paar minuten te gaan in de eerste helf toch een voorsprong te pakken. Wat is Graziano Pellè toch belangrijk voor de Rotterdammers.
39'
FC Dordrecht heeft in de Jupiler League een uitstekend doelsaldo van negentien doelpunten voor en negen tegen. Op bezoek bij Feyenoord weet de ploeg echter geen uitgespeelde kans te creëren.
36'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door Graziano Pellè
Daar komt Feyenoord dan toch op voorsprong! En wie anders dan Graziano Pellè is succesvol. Lex Immers zet vanaf rechts voor, maar die voorzet lijkt veel te zacht. Pellè ziet er echter wel brood in en komt voor zijn man. Hij laat de bal van zijn rechtervoet glijden, waardoor Warner Hahn alleen maar toe kan kijken hoe de bal richting de lange hoek rol. 1-0 voor Feyenoord in de 36e minuut.
34'
Samuel Armenteros is nauwelijks in het spel voorgekomen. Bij Feyenoord gaat alles over rechts via Ruben Schaken, waardoor Armenteros maar een beetje over de linkerkant van het veld sjokt.
31'
Na een overtreding op Graziano Pellè krijgt Feyenoord een vrije trap op ongeveer twintig meter van het doel. Ruud Vormer gaat achter de bal staan, maar schiet met rechts vol in de muur. Dit was een goede kans voor Feyenoord om op voorsprong te komen.
28'
Feyenoord is erg slordig in de opbouw en lijdt daarom veel balverlies. FC Dordrecht profiteert niet optimaal, maar krijgt door de situaties rondom het balverlies wel meer geloof in een positief resultaat in De Kuip.
24'
Het eerste gevaar van FC Dordrecht is een feit. Rihairo Meulens draait weg op het middenveld, loopt op richting de zestien en haalt vervolgens met links hard uit. Erwin Mulder hoeft niet in te grijpen, maar het schot ging akelig dicht langs de linkerpaal.
22'
Daar mag Graziano Pellè voor de tweede keer vrij inkoppen. Ditmaal een lange bal van Ruud Vormer vanaf het middenveld, maar de spits van Feyenoord heeft het vizier nog niet op scherp staan tegen FC Dordrecht. Zijn kopbal gaat ditmaal hoog over het doel van Warner Hahn.
21'
Het duurde even, maar Daryl Janmaat is weer helemaal bij de les. De rechtsback hoeft niet vervangen te worden nadat hij met zijn hoofd hard in aanraking kwam met de kruin van Erixon Danso.
19'
Daryl Janmaat blijft aangeslagen liggen na en duel met Erixon Danso. Beide spelers komen met de koppen tegen elkaar, maar omdat Janmaat met zijn voorhoofd tegen het achterhoofd van Danso knikt heeft de rechtsback van Feyenoord de meeste pijn.
17'
Weer is het Ruben Schaken met een prima kans. De bal wordt wederom doorgekopt op het middenveld, maar Schaken moet eerst Marvin Peersman doldraaien voordat hij op goal kan schieten. De rechtsbuiten probeert het opnieuw in de korte hoek, maar Warner Hahn ligt weer in de weg.
14'
Feyenoord is in het eerste kwartier duidelijk beter, maar FC Dordrecht is nog niet echt aan het wankelen gebracht. De uitploeg komt echter niet aan aanvallen toe, waardoor het éénrichtingsverkeer is in Rotterdam.
11'
Het vaste recept werkt niet altijd. Daryl Janmaat met een puntgave voorzet op Graziano Pellè, maar de Italiaan krijgt de bal niet op zijn hoofd, maar op de schouder. Normaal gezien maakt Pellè het de keeper moeilijk met een zuivere kopbal, maar dit keer niet.
9'
Ruben Schaken is dicht bij de openingstreffer!
Lex Immers wint een kopduel op het middenveld, kopt achteruit en daardoor kan Schaken in één keer af op Warner Hahn. De goalie blijft lang op de been, waardoor hij het schot in de korte hoek kan pareren.
6'
Stefan de Vrij is voor deze wedstrijd geschorst en daarom vormen Joris Mathijsen en Bruno Martins Indi het centrale verdedigingsduo van Feyenoord.
4'
Feyenoord begint erg sterk aan deze wedstrijd. Ruben Schaken speelt zijn directe tegenstander uit en claimt een penalty, maar een minuut daarna is de rechtsbuiten wel nuttig in een aanval. Schaken bereikt Lex Immers, die de bal doorspeelt op Daryl Janmaat. Die zet strak voor vanaf rechts, waarna FC Dordrecht ternauwernood kan opruimen.
2'
Ronde twee van de KNVB Beker zit er bijna op. Feyenoord en FC Dordrecht sluiten deze ronde hopelijk mooi af. De komende negentig minuten zullen het vertellen. Veel plezier bij Feyenoord – FC Dordrecht.
1'
Ajax en PSV kwamen tegen teams uit de Jupiler League op een achterstand, maar bekerden uiteindelijk wel verder. Feyenoord neemt het vanavond ook op tegen een ploeg uit de Eerste Divisie, maar zal alles op alles zetten om een goed resultaat te halen. FC Dordrecht is de tegenstander en Jos Boesveld is verslaggever bij deze wedstrijd.

Feyenoord presteert wisselvallig dit seizoen. In Europa werd het al vrij snel uitgeschakeld door Kuban Krasnodar en in de Eredivisie kenden de Rotterdammers de slechtste seizoenstart in de historie. Met overwinningen op Roda JC en NAC Breda leek het lek boven, maar daarna haperde de machine weer tegen NEC. Inmiddels staat Feyenoord op de achtste positie in de Nederlandse competitie, maar de achterstand op koploper PSV bedraagt slechts vijf punten.

FC Dordrecht draait prima in de Jupiler League. Na negen speelrondes staat de ploeg bovenaan en dit betekent dat de eerste periodetitel al binnen is. Dit betekent dat FC Dordrecht aan het einde van het seizoen sowieso mag strijden voor een plek in de Eredivisie. FC Dordrecht is dus in ‘the winning mood’ en zal er alles aan doen om het Feyenoord lastig te maken. Dit kan heel goed via Erixon Danso, want de aanvaller is met zeven doelpunten topscorer aan Dordrechtse kant.

In de KNVB Beker is het voetbal altijd spannend en interessant. Er is nog geen grote naam uit het toernooi gevoetbald door een kleinere club, aan Feyenoord dus de taak om hun eer hoog te houden.