PSV Woensdag, 30. Oktober 2013
18:45 uur
Roda JC Kerkrade
1:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Mark-Jan Fledderus 18. / Schot met rechts  (Frank Demouge)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Guus Hupperts 37. / Schot met rechts  (Mitchell Donald)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Guus Hupperts 67. / Schot met rechts  (Frank Demouge)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Joshua Brenet 87. / Kopbal  (Adam Maher)

90'
Samenvatting

PSV is uitgeschakeld in de beker. Ook in de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. De Eindhovenaren waren veelal in de aanval, maar konden geen grote kansen creëren. De bezoekers kregen in de tweede helft één kans en deze werd verzilverd door Hupperts. Vlak voor tijd kopte Joshua Brenet een hoekschop van Adam Maher tegen de touwen, maar zijn treffer kwam te laat.
90'
90'
De scheidsrechter trekt er nog drie minuten blessuretijd bij.
87'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:3 door Joshua Brenet
Joshua Brenet kopt een hoekschop van Maher tegen de touwen. Nog een paar minuten voor de Eindhovenaren.
84'
Bakkali laat zich weer een keer zien. Hij speelt Van Peppen uit en haalt vervolgens uit. Kurto brengt redding.
84'
Beide teams zijn inmiddels uitgewisseld. Arnaud Sutchuin is nog in de ploeg gekomen voor Dijkhuizen.
82'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Arnaud Sutchuin
82'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Henk Dijkhuizen
81'
De kwaliteit van de shirts van PSV lijkt net als de afronding van PSV matig te zijn. Het shirt van Depay is aan flarden gescheurd na een duel met de zojuist ingevallen Marc Höcher.
79'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Marc Höcher
79'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Guus Hupperts
78'
Weer een grote kans voor PSV! Een voorzet van Schaars vanaf de linkerflank blijft gevaarlijk hangen voor het doel van Roda JC. Maher lijkt de bal in het doel te schieten, maar stuit op Kurto.
78'
PSV heeft op dit moment al vijftien hoekschoppen mogen nemen, daar kan Roda JC er één tegenover zetten. Dat zegt eigenlijk heel veel over deze wedstrijd. Er is op het scorebord alleen niks over terug te vinden.
76'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Zakaria Bakkali
76'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Ola Toivonen
75'
Dat het niet goed gaat met PSV is een understatement. De Eindhovenaren hebben nog een kwartier om wat aan de 3-0 achterstand te doen.
73'
Gele kaart voor Kees Luijckx (Roda JC Kerkrade)
Kees Luijckx begaat een overtreding op Locadia en krijgt daarvoor de gele kaart.
70'
Wat een kans! Toivonen kan een vrije trap van Maher op doel koppen. De Zweed besluit echter om Locadia bij de tweede paal te zoeken, waardoor Van Peppen ertussen kan komen. Gemiste kans.
69'
Ruud Brood heeft ook zijn eerste wissel toegepast. Donald is moegestreden en verlaat het veld. Zijn vervanger is Roly Bonevacia.
68'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Roly Bonevacia
68'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mitchell Donald
67'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 0:3 door Guus Hupperts
Het staat 3-0 voor Roda JC! Demouge kopt de bal door op Hupperts, waardoor laatstgenoemde alleen op doelman Bertrams af kan. Hupperts blijft koel en schiet de bal zuiver in de rechterhoek. Wederom gaat Roda effectief met haar kansen om!
66'
Cocu heeft wederom gewisseld. Narsingh heeft het veld verlaten en wordt niet vervangen door Zakaria Bakkali, maar door Locadia.
65'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
65'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
61'
PSV heeft nog ongeveer een half uur om uitschakeling in het bekertoernooi te voorkomen. Gaat het PSV nog lukken vanavond?
58'
Een doelpunt van PSV kan er zomaar voor zorgen dat de Eindhovenaren in een 'flow' terecht komen. Roda JC moet waken voor slordigheden.
55'
Weer een mogelijkheid voor PSV. Maher geeft de bal voor vanaf de rechterkant. Toivonen kan schieten, maar zijn schot wordt geblokt door Henk Dijkhuizen. Zeker doelpunt als Dijkhuizen het schot niet had geblokt.
52'
Weer een afstandsschot van PSV. Deze keer is het Matavž die uithaalt. Ook de Sloveen weet geen doel te treffen.
49'
Knal van Toivonen van ruim dertig meter gaat een meter naast het doel van Roda.
49'
Het spelbeeld van de eerste helft zet zich voort in de tweede helft. PSV is veelal in de aanval en Roda JC loert op een counter of een foutje van de Eindhovenaren.
47'
We zijn weer begonnen in het Philips Stadion. Trainer Phillip Cocu heeft gewisseld. Hiljemark is in de kleedkamer achtergebleven, Adam Maher is zijn vervanger.
46'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
46'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Oscar Hiljemark
46'
45'

PSV staat geheel tegen de verhouding in op een 2-0 achterstand. PSV was veelal in de aanval en werd gevaarlijk dankzij voorzetten vanaf de flanken. Een schitterend schot van Mark Jan Fledderus bracht de Limburgers in de achttiende minuut op een onverdiende 0-1 voorsprong, waardoor de frustratie bij PSV toenam. Tim Matavž kreeg een levensgrote kans, maar faalde in de afronding. De eerste volgende aanval van Roda JC werd gelijk binnengeschoten door Guus Hupperts.
45'
42'
Gele kaart voor Mitchell Donald (Roda JC Kerkrade)
Donald deelt een flinke beuk uit aan Toivonen en krijgt de gele kaart van Pol van Boekel.
42'
Nog een paar minuten tot de rust. Wat kan PSV nog?
40'
Depay probeert van grote afstand doelman Kurto te verschalken. De bal verdwijnt in de handen van de Pool.
39'
Schaars en Jetro Willems hebben na het doelpunt van Hupperts een gele kaart gekregen wegens protesteren.
37'
Gele kaart voor Stijn Schaars (PSV Eindhoven)
37'
Gele kaart voor Jetro Willems (PSV Eindhoven)
37'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 0:2 door Guus Hupperts
Hoe is het mogelijk? PSV had zojuist op gelijke hoogte moeten komen, maar staat nu met 2-0 achter. Mitchell Donald stuurt Hupperts weg, die Hendrix goed van zich af weet te houden. De vleugelaanvaller lobt de bal vervolgens over doelman Nigel Bertrams heen.
35'
Oei! Als je het over de duivel hebt! Schaars geeft Matavž met een goede pass een grote kans om de gelijkmaker te maken. De Sloveen stuit echter op doelman Kurto. Wat een misser.
35'
Tim Matavž heeft tot dusver nog geen bal aangeraakt. Wellicht dat Jürgen Locadia een betere optie was geweest vandaag.
31'
Schaars zal het wel als professioneel aanduiden, maar de middenvelder van PSV is weer behoorlijk de kwal aan het uithangen in het veld.
29'
Roda JC blijft compact verdedigen. Het gevaar van PSV komt tot dusver van voorzetten vanaf de flanken. Uitgespeelde kansen worden er niet gecreëerd.
25'
De frustraties bij PSV lopen op. De mogelijkheden die het heeft gekregen zijn niet benut en nu kijken de Eindhovenaren ook nog tegen een achterstand aan.
21'
Mogelijkheid weer voor PSV. Stijn Schaars neemt een hoekschop vanaf de rechterkant. De bal wordt teruggekopt door Jorrit Hendrix op Bruma. De centrale verdediger haalt vervolgens uit, maar ziet zijn poging van de lijn gehaald worden.
18'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 0:1 door Mark Jan Fledderus
Geheel tegen de verhouding in is Roda JC op voorsprong gekomen. Een goede aanval van Roda JC brengt de bal via Demouge bij Mark Jan Fledderus. De middenvelder schiet de bal vanaf de rand van de zestien meter met rechts snoeihard richting het doel. De bal gaat uiteindelijk via de binnenkant van de paal in het doel: 0-1.
16'
Kans voor PSV. Jeffrey Bruma krijgt alle tijd en ruimte om vanaf ongeveer achttien meter de bal met links op het doel te schieten. Bruma plaatst de bal, maar deze gaat net naast het doel.
15'
Weer is het Narsingh die zijn directe tegenstander Ard van Peppen te slim af is. De voorzet die volgt is echter te scherp, waardoor er geen PSV'er aan kan komen.
13'
PSV blijft aanzetten en is op zoek naar een doelpunt. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Roda JC een aardige mogelijkheid, sindsdien zijn de Eindhovenaren enkel nog in de aanval geweest.
9'
Schotkans voor PSV! Oscar Hiljemark probeert een slim steekpassje, nadat hij de bal op slinkse wijze had gekregen van Memphis Depay. De pass van de Zweed komt niet aan, maar komt voor de voeten van Depay terecht. De vleugelflitser van PSV besluit uit te halen en brengt doelman Filip Kurto in de problemen. Geen doelpunt.
8'
Weer Narsingh! Weer een kans voor PSV. Wederom is het Narsingh die de bal voor geeft vanaf de rechterkant. Toivonen komt deze keer wel toe aan koppen, maar zijn poging gaat ruimschoots naast het doel. Hopelijk gaan we vanavond nog veel van de herstelde Narsingh zien!
7'
Mogelijkheid voor PSV. Luciano Narsingh geeft de bal voor vanaf de rechterflank, maar ziet Ola Toivonen maar net onder de bal doorgaan.
6'
PSV is al vier jaar ongeslagen in eigen huis als het om de KNVB beker gaat. De laatste club die PSV wist uit te schakelen in Eindhoven was Feyenoord.
2'
Aardige mogelijkheid voor Roda JC. Guus Hupperts ontsnapt aan de rechterkant. Zijn voorzet is echter niet op maat, waardoor Frank Demouge niet aan de bal kan komen. Zou de bal op maat zijn geweest, was het een zeker doelpunt geweest.
1'
We zijn begonnen in Eindhoven. Roda JC heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd PSV Eindhoven tegen Roda JC Kerkrade. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Het zal een pikant bekerduel in het Philips Stadion tussen PSV en Roda JC worden. Afgelopen weekend werd deze wedstrijd namelijk ook al gespeeld, destijds in het Parkstad Limburg Stadion. De Limburgers wonnen in eigen huis met 2-1 van de Eindhovenaren. De ploeg van Phillip Cocu kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong dankzij een treffer van Tim Matavž, maar zag Mark-Jan Fledderus na bijna zeventig minuten spelen de gelijkmaker aantekenen. Even later ontving Memphis Depay zijn tweede gele kaart, waardoor PSV verder moest met tien man. Tot overmaat van ramp scoorde Krisztián Németh vlak voor tijd ook nog de winnende treffer: 2-1. PSV zal dus gebrand zijn op revanche.

In de vorige bekerronde speelde PSV ook al een thuiswedstrijd. De Eindhovenaren moesten afrekenen met Telstar. De bezoekers kwamen op voorsprong dankzij een treffer van Diangi Matusiwa en hadden zelfs op een grotere voorsprong kunnen komen. Telstar verzuimde echter de kansen af te maken en zag vervolgens PSV vlak voor rust op gelijke hoogte komen door een treffer van Florian Jozefzoon. In de blessuretijd van de eerste helft scoorde Jürgen Locadia zelfs de 2-1, waardoor de kansen van Telstar waren verkeken. In de tweede helft maakte Locadia er nog twee, waardoor Telstar met een geflatteerde 4-1 nederlaag huiswaarts keerde.
Roda JC moest op bezoek bij Rijnsburgse Boys en had het ontzettend lastig. Na twintig minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij een treffer van Martin van Eeuwijk. Frank Demouge zette vervolgens met twee treffers de Limburgers weer op voorsprong, maar een rode kaart van Henk Dijkhuizen in de 37e minuut zorgde ervoor dat Roda JC het moeilijk bleef houden. De 2-1 werd uiteindelijk over de streep getrokken, waardoor ook Roda JC zich in de volgende ronde van de KNVB beker mocht melden.

PSV moet het nog altijd doen zonder Georginio Wijnaldum (rug), Ji-Sung Park (enkel), Jeroen Zoet (lies) en Karim Rekik (enkel). Daar is na afgelopen weekend Przemysław Tytoń bijgekomen. De Pool wordt onder de lat vervangen door Nigel Bertrams. Memphis Depay kreeg afgelopen weekend twee keer geel, dus rood. De linksbuiten is echter niet geschorst voor de KNVB beker. Enkel direct rode kaarten tellen in de beker.Luciano Narsingh staat voor het eerst sinds zijn knieblessure in de basis bij PSV.
Trainer Ruud Brood kan niet beschikken over de geblesseerden Guy Ramos (achillespees), Martijn Monteyne (enkel) en Davy De Beule (enkel).