30.10.2013 20:36

Effectief Roda JC stunt in bekerduel met PSV

Roda JC heeft de competitiezege op PSV een passend gevolg gegeven in de KNVB beker. In de derde ronde van de beker stonden de ploegen in Eindhoven wederom tegen elkaar. Ook deze keer was Roda JC te sterk voor PSV: 3-1.

Roda JC was bijzonder effectief in de eerste helft. PSV was veelal te vinden op de helft van de Limburgers. De Eindhovenaren werden vooral gevaarlijk dankzij voorzetten van Luciano Narsingh. De ploeg van Phillip Cocu moest echter toezien hoe Mark-Jan Fledderus de bezoekers op voorsprong wist te zetten. Op aangeven van Frank Demouge kon de middenvelder op de rand van de zestien meter uithalen. Fledderus schoot de bal met zijn mindere rechterbeen via de binnenkant van de paal achter doelman Nigel Bertrams.

PSV ging vervolgens opzoek naar de gelijkmaker. De grootste mogelijkheid was voor Tim Matavž. De Sloveen werd slim weggestuurd door Stijn Schaars, maar zag doelman Filip Kurto redding brengen. Even later lag de bal alweer achter doelman Bertrams in het net. Mitchell Donald bezorgde de bal bij Guus Hupperts. De rechtermiddenvelder hield Jorrit Hendrix goed van zich af en had een prima lob in huis om Bertrams te verschalken: 0-2.

Het spelbeeld in de tweede helft veranderde niet. PSV was continu in de aanval, maar had moeite met het verzilveren van de kansen. Er werd veel van afstand geschoten door de Eindhovenaren, maar keer op keer bracht doelman Kurto redding. Roda JC creëerde in de tweede helft amper mogelijkheden. Het ene schamele kansje dat de Limburgers kregen, werd wel meteen verzilverd. Demouge lanceerde met een kopbal de razendsnelle Hupperts. Vervolgens bleef hij oog in oog met doelman Bertrams koel en schoof de bal in de rechterhoek: 0-3.

PSV bleef zoeken naar een doelpunt. Invaller Adam Maher was er dichtbij, na een scherpe voorzet van Schaars. De middenvelder stuitte wederom op een goed keepende Kurto. Vlak voor tijd kwam PSV toch tot scoren. Joshua Brenet kopte bij de eerste paal een hoekschop van Maher tegen de touwen: 1-3. De treffer van Brenet kwam te laat, waardoor PSV is uitgeschakeld in de beker.