Helmond Sport
1:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Rigino Cicilia 37. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Carlo de Reuver 45.  (Aleksandar Bjelica)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Roel van de Sande 83. / Schot met links  (Carlo de Reuver)

90'
Door een prachtig doelpunt van invaller Roel van de Sande bekert Helmond Sport verder. En daar is niets op af te dingen. De bezoekers waren in de tweede helft sterker dan RKC Waalwijk.
90'
90'
Het spel ligt even stil door een blessure van een speler van Helmond. De scheidsrechter zal straks affluiten.
90'
De extra tijd bedraagt drie minuten. Helmond Sport verzuimt ondertussen om de boel in het slot te gooien.
89'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Nick Coster
89'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Vincent van Hoof
85'
Wissel in bij Helmond Sport -> Jeffrey van Nuland
85'
Wissel uit bij Helmond Sport -> Carlo de Reuver
85'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Jonathan Kindermans
85'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Daan Rienstra
84'
Oei, aan de andere kant bijna meteen de gelijkmaker. Wouter van der Steen redt goed!
83'
Doelpunt voor Helmond Sport, 1:2 door Roel van de Sande
Een prachtige goal! De aanval wordt op rechts opgezet via Gyrano Kerk. Via Kevin Visser en Carlo de Reuver komt de bal aan de rand van de zestien. Invaller Roel van de Sande besluit uit te halen en schiet heerlijk binnen in de rechterbovenhoek.
82'
Helmond Sport heeft geen trek in de verlening en kiest in de slotfase dapper voor de aanval. De bezoekers moeten oppassen voor de omschakeling van RKC, vooral met de snelheid van Arsenio Valpoort.
81'
Helmond Sport schreeuwt om een strafschop na een vermeende handsbal, maar de bal lijkt in het gezicht te komen.
79'
Steef Nieuwendaal staat vrij aan de rand van de zestien van Helmond. Dat wordt goed gezien door Arsenio Valpoort. Nieuwendaal neemt de bal goed aan, heeft ruimte om te schieten en haalt uit. Zijn schot scheert over het doel.
79'
Met Thomas Schilders voor Steven Edwards kiest Jan van Dijk bij Helmond Sport voor de aanval.
78'
Gele kaart voor Gigli Ndefe (RKC Waalwijk)
Ndefe gaat ook te hard een duel in. Ook hij krijgt geel.
78'
Wissel in bij Helmond Sport -> Thomas Schilders
78'
Wissel uit bij Helmond Sport -> Steven Edwards
76'
Gele kaart voor Charlton Vicento (Helmond Sport)
Vicento gaat te hard door op zijn tegenstander en krijgt de gele kaart.
74'
Carlo de Reuver staat net binnen de zestien en denkt uit te halen. Dat zou een dot van een kans zijn, maar met veel risico wordt er net op tijd ingegrepen. De bal wordt voor de voeten van de Helmond-spits weggehaald. Daarmee is de mogelijkheid verkeken.
70'
De druk van Helmond Sport in de beginfase van de tweede helft is weer wat gaan liggen. RKC heeft de zaakjes beter voor elkaar.
69'
Rob van Sonsbeek neemt bij RKC de positie van Adnan Bajić op de rechterkant in.
68'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Rob van Sonsbeek
68'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Adnan Bajić
67'
Arsenio Valpoort trekt van links naar binnen, neemt de bal mee en schiet van een meter of twintig naar de korte hoek.
65'
Met Roel van de Sande voor Gillian Justiana brengt trainer Jan van Dijk meer aanvallende power bij Helmond Sport. Justiana is een meer verdedigende speler dan Van de Sande.
64'
Wissel in bij Helmond Sport -> Roel van de Sande
64'
Wissel uit bij Helmond Sport -> Gillian Justiana
62'
De hoekschop van zojuist is een van de spaarzame momenten aan RKC-zijde. Vooral in de tweede helft is het bar en boos wat de thuisploeg laat zien. RKC creëert amper iets.
61'
Een hoekschop van RKC gaat gevaarlijk het strafschopgebied van Helmond Sport in. De bal komt in een flipperkast terecht, maar er is geen enkele RKC'er die er zijn voet goed tegenaan kan krijgen. Helmond Sport haalt opgelucht adem.
56'
Gele kaart voor Stephen Warmolts (Helmond Sport)
RKC Waalwijk denkt er snel uit te kunnen, maar Stephen Warmolts steekt daar een stokje voor. Het kost hem wel een gele kaart.
55'
En nu kopt Aleksandar Bjelica een hoekschop vanaf links bij de tweede paal net naast. Helmond Sport klopt harder en harder op de Waalwijkse poort.
54'
Helmond Sport is op dit moment op jacht naar de 1-2. RKC Waalwijk moet tegenhouden.
52'
Vos voorkomt een achterstand voor RKC! Eerst gaat een voorzet vanaf de rechterkant maar net voorlangs. Er is niemand van Helmond Sport die de bal binnen kan tikken. De bezoekers blijven in balbezit. Gillian Justiana ontvangt de bal aan de rand van de zestien en haalt uit. Zijn schot lijkt de rechterbovenhoek in te gaan, maar daar is doelman Ralph Vos met een uitstekende redding.
50'
Het begin van de tweede helft is interessant. Eerst meldt Helmond Sport zich gevaarlijk voor het vijandelijke door. Daarna eist Rigino Cicilia voor RKC een hoofdrol voor zich op. Aan de linkerkant van het strafschopgebied schiet hij naast.
46'
RKC heeft afgetrapt voor de tweede helft. Beide ploegen zijn ongewijzigd op het veld gekomen.
46'
45'
In een weinig sprankelende eerste helft waren de hoogtepunten in de slotfase. Na een gigantische fout van Aleksandar Bjelica maakte Rigino Cicilia de 1-0, vlak voor rust bracht Carlo de Reuver de stand met flink wat fortuin weer in evenwicht. Gezien het spelbeeld was dat wel terecht.
45'
45'
Doelpunt voor Helmond Sport, 1:1 door Carlo de Reuver
Aleksandar Bjelica maakt zijn fout goed! Een vrije trap van een kleine dertig meter schiet hij laag het strafschopgebied van RKC in. Carlo de Reuver bukt en verlengt de bal met zijn rug. Daarmee laat hij Ralph Vos kansloos.
44'
Helmond Sport lijkt na de achterstand wakker te worden. RKC wordt na de achterstand op eigen helft teruggedreven.
40'
Kans voor Helmond Sport! Carlo de Reuver neemt aan de rand van het strafschopgebied de bal knap aan op zijn borst. Hij kan draaien en ook uithalen. Dat doet De Reuver niet beheerst: over!
37'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 1:0 door Rigino Cicilia
Wat een enorme blunder aan Helmond Sport-zijde. Aleksandar Bjelica denkt een ingooi rustig terug te kunnen tikken op zijn eigen doelman. De verdediger raakt de bal helemaal verkeerd en zo kan Rigino Cicilia alleen op Wouter van der Steen af. De aanvaller van RKC blijft kalm en lift de bal over Van der Steen in het doel van Helmond.
33'
Ook na ruim dertig minuten is er in Waalwijk geen bovenliggende ploeg aan te wijzen. Er zijn wel wat mogelijkheden voor RKC Waalwijk en Helmond Sport, maar behalve de afgekeurde goal van Aleksandar Bjelica gebeurt er weinig schokkends.
31'
Voor de afgekeurde treffer moest RKC-doelman Ralph Vos ook al even serieus aan de bak bij een hoekschop. Met een goede redding voorkwam hij de achterstand.
30'
...NEE! Afgekeurd. Aleksandar Bjelica kopt een hoekschop vanaf rechts bij de tweede paal binnen, maar wordt teruggefloten.
30'
GOAL...
28'
Arsenio Valpoort laat weer van zich spreken. Op links haalt hij de achterlijn en geeft voor. Via een Helmond Sport-been komt de bal op het hoofd van Rigino Cicilia, die de bal dicht bij het doel niet lekker kan koppen. Hij schampt het leder.
26'
Helmond-doelman Wouter van der Steen moet voor de eerste keer aan het werk. Hij moet een hoge hoekschop vanaf de linkerkant de bal wegboksen.
21'
Een vrije trap aan de rechterkant wordt het strafschopgebied in getrapt. RKC Waalwijk heeft in eerste instantie wat moeite om de bal weg te werken en lijkt aanvankelijk even in de problemen te komen. Voordat iemand van Helmond zich er echt mee kan bemoeien ruimt de thuisploeg op.
20'
Zo. Daar gaat Vincent van Hoof veel te hard door op Gyrano Kerk van Helmond Sport. Van Hoof komt er heel goed van af. Hij krijgt geen kaart.
17'
Collin Seedorf komt wel heel makkelijk het strafschopgebied van Helmond Sport in. Hij passeert Stephen Warmolts alsof hij er niet staat. Het vervolg van Seedorf is echter ondermaats.
14'
Een schotpoging van Daan Rienstra van zo'n 25 meter. Het lijkt nergens op. De RKC'er schiet hoog over.
10'
In de openingsfase houden beide ploegen elkaar in evenwicht. Zowel RKC Waalwijk en Helmond Sport is een paar keer dreigend geweest. Meer ook niet.
10'
Voor RKC moet het vooral van de linkerkant komen met Arsenio Valpoort. Hij komt weer ver op de helft van Helmond Sport en bewaart het overzicht. Valpoort bedient Daan Rienstra, maar de broer van AZ-speler Ben Rienstra heeft te veel tijd nodig om aan de rand van de zestien uit te halen.
6'
RKC is er even snel uit aan de linkerkant met Arsenio Valpoort. Hij ziet dat in het midden Philippe van Arnhem vrij staat. Daar gaat de bal ook naar toe, maar de pass is te ver achter Van Arnhem. Kans voorbij.
5'
Collin Seedorf van RKC is slordig. Hij speelt de bal te zacht terug op keeper Ralph Vos. Carlo de Reuver ziet dat, maar komt net te laat. De doelman van RKC kan de boel repareren.
3'
Gévero Markiet komt over rechts gevaarlijk mee op. De verdediger van Helmond Sport gaat om Steef Nieuwendaal heen en geeft de bal halverwege de helft van de Waalwijkers voor. RKC kan in de zestien verdere problemen voorkomen.
1'
Helmond Sport heeft afgetrapt in Waalwijk!
1'
Ten opzichte van het verloren competitieduel van vorige week met FC Emmen (6-1) staat bij RKC Ralph Vos onder de lat, en niet Nils den Hartog. Trainer Peter van den Berg (foto) kan in de defensie niet beschikken over Ingo van Weert en Nando Wormgoor. Hij kiest daarom voor een defensie met Gigli Ndefe, Maikel Verkoelen, Vincent van Hoof en Collin Seedorf, die dit seizoen voor de eerste keer in de basis begint.

Bij Helmond Sport is Mounir el Allouchi geblesseerd, hij wordt in de aanval vervangen door Charlton Vicento. De voormalige speler van ADO Den Haag is op zijn beurt terug van een schorsing. Verder stuurt trainer Jan van Dijk dezelfde spelers het veld in die vorige week begonnen in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam (0-2).
Welkom bij de liveticker van het duel tussen RKC Waalwijk en Helmond Sport in de tweede ronde van de KNVB Beker. Ik ben Steven Koelma en ik doe vanaf 18.30 uur verslag van deze wedstrijd.

RKC Waalwijk en Helmond Sport zijn twee laagvliegers uit de Eerste Divisie. RKC staat zestiende in de Jupiler League en won dit seizoen nog maar een keer, dat was thuis tegen hekkensluiter Almere City FC (3-1). Twee weken geleden kregen de Brabanders een pak rammel op bezoek bij FC Emmen (6-1). Het past bij de tendens in Waalwijk, want ruim een jaar na de degradatie uit de Eredivisie gaat het bergafwaarts met de club. RKC eindigde vorig seizoen onderaan in de Eredivisie. Wat dat betreft kan RKC het dit jaar een stuk beter doen, ook in de beker. De Waalwijkers werden vorig seizoen in de tweede ronde uitschakeld door de amateurs van HHC Hardenberg.

Helmond Sport, de huidige nummer dertien, is al jaren vaste klant in de Eerste Divisie. In 1984 degradeerde de club uit de Eredivisie en acteert sindsdien op het een na hoogste niveau van Nederland. Helmond Sport mocht via de nacompetitie zo nu en dan ruiken aan promotie, maar was daarin nooit succesvol. Hoogtepunten in de clubhistorie zijn de verloren bekerfinales in 1949 - toen nog Helmondia - tegen Quick 1888 en in 1985 tegen FC Utrecht. In de afgelopen vier jaar wil het in de beker niet vlotten met Helmond Sport. Telkens was de tweede ronde het eindstation.

Om 19.30 uur trappen RKC Waalwijk en Helmond Sport af. De opstellingen vind je hier ongeveer een uur voor de aftrap. Graag tot dan!