FC Den Bosch Woensdag, 3. Februari 2016
18:30 uur
VVSB
2:3
1 : 0 Torinfos in de Ticker Alessio Carlone 21. / Schot met rechts  (Furhgill Zeldenrust)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Aziz Khalouta 31. / Kopbal  (Furhgill Zeldenrust)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Tommy Bekooy 82. / Kopbal  (Tim de Rijk)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Peet van der Slot 83. / Schot met rechts  (Tomas Tavilla)
2 : 3 Torinfos in de Ticker Maikey Parami 87. / Schot met rechts

90'

FC Den Bosch stevende af op een plek in de halve finale, maar VVSB heeft daar in een bizarre slotfase een stokje voor gestoken. De amateurclub maakte binnen zes minuten tijd drie doelpunten, waardoor FC Den Bosch is uitgeschakeld en VVSB zich plaats voor de laatste vier van het bekertoernooi.
90'
90'
Gele kaart voor Jelmer Vijlbrief (VV Sint Bavo)
Dat is een hele vervelende kaart voor de verdediging van VVSB, die geschorst zal zijn voor de (eventuele) halve finale.
90'
Nog bijna de gelijkmaker! In de slotfase van de wedstrijd wordt bijna de 3-3 gemaakt, maar via een been van een speler van VVSB gaat de bal naast. Uit de corner kopt Aziz Khalouta ook niet raak.
87'
Doelpunt voor VV Sint Bavo, 2:3 door Maikey Parami
Ongelooflijk! FC Den Bosch geeft de plek in de halve finale binnen een paar minuten he-le-maal weg. Kees Heemskerk moet een voorzet uit de lucht plukken, maar hij laat de bal uit zijn handen glippen. Van dichtbij zorgt Parami er daarna voor dat VVSB heel dicht bij de halve finale van het bekertoernooi is.
85'
Wissel in bij FC Den Bosch -> Denis Pozder
85'
Wissel uit bij FC Den Bosch -> Alessio Carlone
85'
Gele kaart voor Niek Vossebelt (FC Den Bosch)
Een spijkerharde overtreding van de middenvelder van FC Den Bosch. Hij komt goed weg met een gele kaart.
83'
Doelpunt voor VV Sint Bavo, 2:2 door Peet van der Slot
Wat een twee bizarre minuten! Een stunt van VVSB leek uitgesloten, maar het lijkt erop dat we een verlenging krijgen in De Vliert. Peet van der Slot stoomt mee op, gaat de één twee aan met Tomas Tavilla en komt oog in oog met Kees Heemskerk. Met een droge schuiver zorgt hij voor de gelijkmaker.
82'
Doelpunt voor VV Sint Bavo, 2:1 door Tommy Bekooy
Kan het dan toch nog voor VVSB?! De wedstrijd leek gespeeld, maar uit een hoekschop komt de amateurclub uit Noordwijkerhout terug in de wedstrijd. Kees Heemskerk gaat onder de bal door en Tommy Bekooy profiteert daarvan. Met zijn hoofd zorgt hij voor de 2-2.
81'
FC Den Bosch zal in de halve finale een Eredivisionist treffen. AZ Alkmaar is één van de drie mogelijke tegenstanders. De twee andere halve finalisten zullen komen uit de wedstrijden Roda JC Kerkade - Feyenoord en PSV - FC Utrecht.
78'
Daar was bijna een goede kans voor VVSB! Giovialli Serbony, die we deze wedstrijd nog nauwelijks hebben gezien, wordt diep gestuurd door Jordy Zwart. De aanvaller lijkt door te kunnen lopen naar Kees Heemskerk, maar hij neemt de bal met de hand mee. Dat wordt gezien door de scheidsrechter.
76'
Wissel in bij VV Sint Bavo -> Tomas Tavilla
76'
Wissel uit bij VV Sint Bavo -> Frans van Niel
74'
Op de tribunes van De Vliert wordt het feestje alvast gevierd. Niet alleen de supporters van FC Den Bosch laten zich veel horen, ook die van VVSB laten hun ploeg niet in de steek.
72'
Wissel in bij FC Den Bosch -> Maarten Boddaert
72'
Wissel uit bij FC Den Bosch -> Furhgill Zeldenrust
70'
Alessio Carlone gaat dit keer niet voor eigen kansen, maar dat had hij beter wel kunnen doen. De linksbuiten probeert Aziz Khalouta te bereiken, maar een schot vanaf de rand van het strafschopgebied was een betere beslissing geweest.
67'
Tim de Rijk stoomt aan de rechterkant op en waagt vanaf twintig meter een poging richting het doel van Kees Heemskerk. De doelman van FC Den Bosch kan het rollertje eenvoudig keren.
66'
Nog altijd niet de beslissing! Rechtsback Tim de Rijk stapt niet goed in, waardoor Alessio Carlone vanaf de linkerkant het strafschopgebied binnenloopt en richting doel gaat. De maker van de 1-0 kan de bal terugleggen op Furhgill Zeldenrust, maar besluit voor eigen kansen te gaan. Zijn schot wordt gekeerd door Ruben Valk.
63'
De pijp is leeg bij VV Sint Bavo. De club uit Noordwijkerhout bood in de eerste helft veel tegenstand, maar in het tweede bedrijf lukt het de amateurs niet om het FC Den Bosch nog echt lastig te maken.
59'
Dat gaat bijna fout! Voorlopig geen kolderiek eigen doelpunt in deze bekerwedstrijd. Er is niemand in de buurt, waardoor Tim de Rijk besluit een bal terug te koppen naar doelman Ruben Valk. De rechtsback verwachtte dat zijn goalie ergens anders zou staan, waardoor hij bijna de 0-3 maakte. Valk weet het foutje echter net op tijd te herstellen.
56'
Een verdediger voor een verdediger: VVSB speelt nog geen alles-of-niets-voetbal.
56'
Wissel in bij VV Sint Bavo -> Peet van der Slot
56'
Wissel uit bij VV Sint Bavo -> Stefan Kraaijvanger
52'
Jonas Heymans is de volgende Bosschenaar die een kans krijgt om de wedstrijd in het slot te gooien. De verdediger schiet van een meter of zestien, maar zijn poging smoort in het strafschopgebied.
50'
De laatste keer dat een amateurclub de halve finale van het bekertoernooi bereikte, was in 1975. Toen deed IJsselmeervogels dat. VVSB probeert die prestatie te evenaren, maar dan zal het na rust nog wel minimaal twee keer moeten scoren.
48'
Aardige kans op de 3-0! Wat een heerlijk balletje van Alessio Carlone! De huurling van KRC Genk vindt met een pass over de verdediging Arda Havar, die tegen de vuisten van Ruben Valk op schiet.
46'
Zonder wissels zijn FC Den Bosch en VVSB aan de tweede helft begonnen.
46'
45'

VVSB begon sterk aan de wedstrijd en kreeg via Maikey Parami twee goede kansen om op voorsprong te komen, maar het was FC Den Bosch dat via Alessio Carlone de score opende. Aziz Khalouta zorgde met een kopbal niet veel later voor de 2-0. VVSB mag echter nog hopen op de halve finale, want de amateurs leggen een aardige wedstrijd en hebben al een aantal goede kansen gekregen.
45'
43'
Bal van de lijn! Furhgill Zeldenrust slaagt er niet in om de wedstrijd te beslissen. Een lage pass schiet door naar de tweede paal, waar Zeldenrust staat. De aanvaller krijgt veel tijd om een hoek uit te kiezen en hoewel hij de bal langs Ruben Valk krijgt, staat ook Jordy Zwart op de doellijn. De verdediger voorkomt met zijn hoofd de 3-0.
42'
Aan de rechterkant van het veld wordt de gevaarlijkste man van VVSB, Maikey Parami, weggestuurd. De man die al twee grote kansen kreeg, slaagt er echter niet in om met zijn voorzet een medespeler te bereiken.
39'
Arda Havar schiet over! Via veel schijven komt de bal bij Alessio Carlone, die op de rand van het strafschopgebied Havar ziet staan. De middenvelder krijgt de bal en schiet via een verdediger van VVSB ruim over.
38'
Enorme kans voor Tommy Bekooy! De oud-speler van Quick Boys ontsnapt aan Bart Biemans en komt oog in oog met doelman Kees Heemskerk. Bekooy moet scoren, maar hij prikte de bal een metertje naast. Dit was dé kans voor VVSB om wat terug te doen.
34'
Jordy Zwart komt op het middenveld onbesuisd in en hoewel hij de bal raakt, neemt hij Aziz Khalouta ook mee. Scheidsrechter Jochem Kamphuis besluit het bij een vrije trap voor FC Den Bosch te laten.
31'
Doelpunt voor FC Den Bosch, 2:0 door Aziz Khalouta
En daar is meteen het tweede doelpunt voor FC Den Bosch. Furhgill Zeldenrust krijgt aan de rechterkant van het veld de bal en kapt vlak voordat hij de achterlijn bereikt naar zijn linkerbeen. De voorzet van Zeldenrust is uitstekend en via het hoofd van Aziz Khalouta komen de Bosschenaren op 2-0.
30'
De gasten uit Noordwijkerhout moeten oppassen dat zij in deze bekerwedstrijd niet te snel achter de feiten aan lopen. FC Den Bosch speelt in deze fase van de wedstrijd erg goed en is op jacht naar een snelle tweede goal.
28'
Dat moet de 2-0 zijn! De maken van het openingsdoelpunt krijgt een dot van een kans op de tweede. Arda Havar verlengt een lange bal van achteruit en na een slimme beweging komt Alessio Carlone oog in oog met de doelman van VVSB. De huurling KRC Genk schiet de bal echter niet tegen de touwen, maar een metertje naast het doel.
27'
De middenvelder probeert de bal voor te slingeren, maar zijn voorzet komt niet verder dan een meter van de grond. VVSB kan daardoor simpel wegwerken.
27'
FC Den Bosch krijgt een vrije trap op een meter of dertig. Het is Arda Havar die aanlegt.
23'
Verdediger Jordy Zwart van VVSB wordt aan zijn hoofd geraakt en krijgt buiten de lijnen een blessurebehandeling. Niet veel later keert hij terug op het veld.
21'
Doelpunt voor FC Den Bosch, 1:0 door Alessio Carlone
Vlak nadat VVSB via Vladimir Jozić de volgende kans krijgt, opent FC Den Bosch de score! In een tegenaanval bereikt Furhgill Zeldenrust Alessio Carlone, die eerst naar de linkerkant uitwijkt en daarna naar zijn rechterbeen kapt. Vervolgens knalt hij de bal van een meter of twintig hard achter doelman Ruben Valk, die geen schijn van kans maakt.
18'
Bijna de voorsprong voor VVSB! Maikey Parami krijgt de tweede grote kans van de wedstrijd. Ditmaal gaat zijn inzet wel richting doel. Jonas Heymans staat te schutteren na een lange hoge pass van Vladimir Jozić, waardoor Parami kan uithalen. FC Den Bosch komt goed weg, want de rechtsbuiten knalt de bal tegen het hoofd van goalie Kees Heemskerk aan.
16'
FC Den Bosch voetbalt iets makkelijker dan de Topklasser uit Noordwijkerhout, maar heel veel doet VVSB vooralsnog niet onder voor de thuisploeg.
13'
Knappe voorzet van Daan Disveld! De rechtsback krijgt bij FC Den Bosch weer een kans in het basiselftal en levert na een kwartier spelen bijna een assist. Zijn strakke voorzet kan echter niet tot een doelpunt worden gepromoveerd door één van de Bosschenaren.
10'
Kans voor VVSB! Maikey Parami krijgt de eerste serieuze mogelijkheid van de wedstrijd. Jonas Heymans gaat onder de bal door, waardoor de rechtsbuiten een poging kan wegen. Parami heeft echter net iets te veel tijd nodig, waardoor zijn inzet via het lichaam van Heymans de achterlijn niet eens bereikt.
9'
Het is niet erg verrassend, maar FC Den Bosch heeft in de openingsfase van de wedstrijd het initiatief. VVSB zakt echter niet te veel in en probeert al vroeg de opbouw van de Bosschenaren te verstoren.
6'
VVSB wordt vanavond gesteund door een heleboel supporters. Er zijn twintig bussen vol met fans van Noordwijkerhout naar De Vliert afgereisd.
3'
Het eerste gevaar van de wedstrijd komt van de amateurs van VVSB! Een voorzet gaat naar de tweede paal, waar Stefan Kraaijvanger staat. De centrale verdediger komt niet ver genoeg van de grond om met zijn kopbal Kees Heemskerk te verrassen.
1'
VVSB trapt af en FC Den Bosch zet meteen vol druk naar voren. De toon is gezet!
1'
Er hangt een geweldige sfeer in De Vliert. Zowel de supporters van FC Den Bosch als die van VVSB laten zich vlak voor de wedstrijd goed horen.

Bij FC Den Bosch keert Furhgill Zeldenrust weer terug in de basis. De aanvaller deed het afgelopen weekend niet mee tegen Sparta Rotterdam omdat hij ziek was. Daan Disveld krijgt bij de Bosschenaren weer een plek bij de eerste elf. De rechtsback was de laatste tijd reservespeler.

VVSB gaat vanavond proberen om voor een enorme stunt te zorgen in het nationale bekertoernooi. De amateurs uit Noordwijkerhout gaan de strijd met FC Den Bosch aan met Frans van Niel, die dit bekertoernooi al drie keer scoorde.

Eén van de vier clubs die zich vanavond bij de laatste vier van het nationale bekertoernooi voegt, is FC Den Bosch of VVSB. De twee clubs nemen het om 18:30 tegen elkaar op in De Vliert. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van dit duel. Je kunt een uur voor aanvang van de wedstrijd de opstellingen hier vinden.

Geen zwaar programma

FC Den Bosch kende een vrij eenvoudig programma op weg naar de kwartfinale van de KNVB beker. De club uit de Jupiler League begon het bekertoernooi met een wedstrijd tegen WKE. Pas in de verlenging slaagde FC Den Bosch erin de amateurs uit Emmen te verslaan: 2-5. Daarna rekende de Bosschenaren af met Almere City (0-3) en Excelsior ’31 (3-1).

In de Jupiler League is FC Den Bosch terug te vinden in de grijze middenmoot. Het team van René van Eck heeft nog wel uitzicht op een plekje in de play-offs, maar dan zullen er in de tweede seizoenshelft nog wel de nodige punten bij elkaar gesprokkeld moeten worden. Het is inmiddels al meer dan tien jaar geleden dat FC Den Bosch op Eredivisie-niveau speelde. Maar wint de thuisploeg vanavond van VVSB, dan treft het in de halve finale van de KNVB beker hoe dan ook een Eredivisionist.

Laatste amateurploeg

Doordat AZ Alkmaar gisteren HHC Hardenberg uitschakelde, is VVSB de laatste actieve amateurclub in het bekertoernooi. De club uit Noordwijkerhout zal met flink wat supporters afreizen naar De Vliert om de club naar de halve finale te schreeuwen. Via Rijnsburgse Boys (3-3, na penalty’s), FC Emmen (3-1) en Capelle (2-3) slaagde VVSB erin zich te kwalificeren voor de kwartfinale van de KNVB beker.