20:00 uur
Jodan Boys
4:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Matt Miazga 14. / Schot met links
2 : 0 Torinfos in de Ticker Adnane Tighadouini 17. / Schot met rechts  (Lewis Baker)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Lewis Baker 52. / Penalty
4 : 0 Torinfos in de Ticker Milot Rashica 56. / Kopbal  (Lassana Faye)

90'
Direct na de thee heeft Vitesse definitief een einde gemaakt aan het bekersprookje van Jodan Boys. De Arnhemmers kregen een penalty, nadat Marengo de doorgebroken Zhang neerhaalde. Rood voor Marengo én een benutte penalty van Baker zorgden ervoor dat Jodan Boys onmogelijk terug kon komen in de wedstrijd. De 4-0, en tevens eindstand, kwam vijf minuten later via het hoofd van Rashica. Hij kopte een voorzet van debutant Faye bij de tweede paal binnen.
90'
Staande ovatie in het GelreDome. De supporters van Jodan Boys vieren de nederlaag alsof ze zojuist de KNVB beker hebben gewonnen, wat een feest! Volgend jaar zien we de Jodan Boys niet terug in het bekertoernooi. De Gouwenaren liggen al uit de districtsbeker.
90'
90'
Naast! De kans op de 5-0 is verkeken. Nathan mikt naast.
90'
De blessuretijd bedraagt één minuut.
90'
Vitesse krijgt een vrije trap op zo'n 20 meter afstand van het doel van Jodan Boys.
85'
Vitesse zet alles op alles om alsnog de vijfde op het scorebord te krijgen, tot genoegen van trainer Henk Fraser. Schoten van Nathan, Tighadouini en Van Wolfswinkel treffen echter geen doel.
83'
De sjaaltjes worden strak gespannen in het uitvak in de GelreDome. De supporters van Jodan Boys hebben zich neergelegd dat ze dit seizoen niet meer 'Europa ingaan', maar willen nog het beste maken van de laatste minuten bekervoetbal.
80'
Weliswaar vier doelpunten om de oren gehad, maar opnieuw bewijst doelman Straver dat hij wel degelijk goed kan keepen. Ditmaal brengt hij redding op een hard schot van Tighadouini.
79'
Gele kaart voor Mohammed Bellahcen (Jodan Boys)
Bellahcen gaat het boekje in bij scheidsrechter Van de Graaf. Opvallend genoeg pas de eerste gele kaart van de avond.
79'
Op de paal! De invallers lijken een basisplaats te willen afdwingen bij trainer Henk Fraser. Dit keer is het Nathan die de paal raakt.
77'
Buitenspelgoal. Nee, geen 5-0 voor Vitesse. Het doelpunt van invaller Osman wordt afgekeurd voor buitenspel. Dat feestje gaat dus niet door.
76'
Osman is direct gevaarlijk. De invaller haalt van zo'n 25 meter uit, maar zijn schot wordt gekeerd door Straver. Gevaar geweken voor Jodan Boys.
74'
Ook bij Vitesse de laatste wissel van de avond. Lewis Baker wordt bedankt voor zijn bewezen diensten. Voor hem komt Mohammed Osman.
74'
Wissel in bij Vitesse -> Mohammed Osman
74'
Wissel uit bij Vitesse -> Lewis Baker
73'
Romario Dos Santos wordt naar de kant gehaald door Jodan Boys-trainer Dennis van der IJssel. Voor hem in de plaats komt Mitchel Heerkens.
73'
Wissel in bij Jodan Boys -> Mitchel Heerkens
73'
Wissel uit bij Jodan Boys -> Romario Dos Santos
72'
Het is even rustig in het GelreDome. De bal bevindt zich voornamelijk bij het centrale duo van Vitesse, dat rustig de bal rondspeelt.
69'
Het doet de fans van Jodan Boys maar weinig, die 4-0 achterstand. Het verzet is weliswaar gebroken op het veld, maar op de tribunes hebben de bezoekers nog altijd de overhand.
67'
Via Nathan en Baker weet Vitesse er snel uit te counteren. De bal komt na de combinatie in de voeten van Tighadouini, die de bal naast het doel krult.
63'
Einde wedstrijd voor Waandels. Voor hem in de plaats komt Adil Akanioui. Akanioui scoorde al twee keer in het bekeravontuur van Jodan Boys.
63'
Wissel in bij Jodan Boys -> Adil Akanioui
63'
Wissel uit bij Jodan Boys -> Fanny Waandels
61'
Een dubbele wissel aan de kant bij Vitesse. Foor en Zhang verlaten het veld, voor hen in de plaats komen Nathan en Ricky van Wolfswinkel. Weet Van Wolfswinkel ook nog te scoren vanavond?
61'
Wissel in bij Vitesse -> Ricky van Wolfswinkel
61'
Wissel uit bij Vitesse -> Yuning Zhang
61'
Wissel in bij Vitesse -> Nathan
61'
Wissel uit bij Vitesse -> Navarone Foor
60'
Pattinama is geblesseerd geraakt in duel met Guram Kashia en kan niet meer verder. Voor hem komt Enzo Huntink binnen de lijnen.
60'
Wissel in bij Jodan Boys -> Enzo Huntink
60'
Wissel uit bij Jodan Boys -> Elliot Pattinama
56'
Doelpunt voor Vitesse, 4:0 door Milot Rashica
Het dreigt een zeperd te gaan worden voor Jodan Boys. Dit keer is het de speler uit Kosovo: Milot Rashica. Debutant Lassana Faye gaf een voorzet die door Rashica bij de tweede paal werd binnengetikt.
52'
Doelpunt voor Vitesse, 3:0 door Lewis Baker
Baker benut uiterst beheerst zijn strafschop. Doelman Straver zat er nog wel met de vingertoppen aan, maar kan de 3-0 niet voorkomen.
51'
Rode kaart voor Levi Marengo (Jodan Boys)
Levi Marengo (ex-Telstar) was degene die Zhang ten val bracht en krijgt hiervoor een rode kaart van scheidsrechter Van de Graaf. Een vreemde beslissing, aangezien het reglement van de zomer is aangepast dat scheidsrechters spelers hiervoor niet meer 'dubbel' zouden straffen.
51'
Penalty Vitesse! Zhang kan oog-in-oog met doelman Straver komen, maar wordt van achter neergehaald in het strafschopgebied. Penalty voor Vitesse.
49'
Vrije trap voor Vitesse net buiten het zestienmetergebied van Jodan Boys. Baker neemt de vrije trap, maar ziet de bal via de lat nét naast gaan.
46'
De tweede helft is begonnen in Arnhem. Gaat Vitesse zich plaatsen voor de kwartfinale óf krijgen we een bekerwonder te zien? Jodan Boys heeft de bal in beweging gebracht.
46'
45'

Vitesse maakt al snel een einde aan het ‘Bekersprookje van Gouda’. In de veertiende minuut was het Chelsea-huurling Matt Miazga die in het strafschopgebied vrij mag aannemen en binnenschieten. Drie minuten later zette Adnane Tighadouini de 2-0 ruststand op het scorebord. Met een zondagsschot van zo’n 20, 25 meter passeert hij de kansloze Jodan Boys-doelman Marvin Straver.
45'
45'
Scheidsrechter Van de Graaf rekent geen extra speeltijd in Arnhem. Het is direct rust. Vitesse leidt met 2-0.
44'
De laatste minuten van de eerste helft tikken momenteel weg. Het niveauverschil tussen Vitesse en Jodan Boys is nét te groot, maar de Arnhemmers spelen te slordig.
42'
Net naast! Een voorzet aan de rechterkant van Kelvin Leerdam wordt net naast gekopt door Zhang.
40'
Baker gaat de combinatie aan met Zhang, waarna Baker de bal terugkrijgt van de Chinese spits. Baker probeert te plaatsen, maar de bal komt in de handen terecht van doelman Straver.
38'
Ondanks de 2-0 voorsprong is Vitesse-trainer Henk Fraser allesbehalve tevreden. Langs de zijlijn laat hij duidelijk zijn ongenoegen merken aan de elf geelzwarten die in het veld staan.
34'
Daar zijn de Jodan Boys weer. Een aanval vanaf de linkerkant komt op het hoofd van Waandels. De spits staat echter te ver van de goal, waardoor Tørnes makkelijk kan vangen.
31'
Tighadouini is aan de linkerkant vertrokken met de bal. Hij passt terug naar Baker die in één keer uithaalt op het doel van Jodan Boys. Doelman Straver weet redding te brengen.
30'
Fanny Waandels wordt neergelegd op de helft van Vitesse. Uit de snelle vrije trap krijgt Pattinama een kans, maar de Deense debutant Michael Tørnes kan makkelijk vangen.
28'
"Wij gaan Europa in", klinkt het vanuit het uitvak in het GelreDome. De supporters geven niet op én ook de spelers beginnen steeds meer te geloven in minimaal een treffer. Jodan Boys komt steeds beter in de wedstrijd.
26'
Opnieuw Miazga? Een vrije trap van de Engelse Lewis Baker komt vanaf de rechterkant net niet op het hoofd van Miazga. Het blijft 2-0 hier voorlopig.
23'
Hun clubje staat weliswaar al vroeg met 2-0 achter, maar de fans geven niet op. De supporters blijven juichen en domineren hier in het GelreDome.
21'
Kans voor de Jodan Boys. Een vrije trap van zo'n 30 meter wordt met moeite weggekopt door doelpuntenmaker Miazga. In tweede instantie claimen de Jodan Boys een penalty, maar scheidsrechter Van de Graaf geeft hem niet.
19'
Vitesse controleert op de eigen helft de bal. Het heeft al zeer snel Jodan Boys op de knieën gekregen en lijkt het nu wat rustiger aan te willen doen.
17'
Doelpunt voor Vitesse, 2:0 door Adnane Tighadouini
Drie minuten na het doelpunt van Miazga is het nu de beurt aan Tighadouini. De Marokkaanse vleugelaanvaller schiet van zo'n meter of twintig raak. Doelman Straver is kansloos als de bal hard in de kruising valt. Een schitterend doelpunt voor Tighadouini.
14'
Doelpunt voor Vitesse, 1:0 door Matt Miazga
Daar is dan de voorsprong voor Vitesse. In de counter na de spectaculaire aanval van de Jodan Boys komen de Arnhemmers er snel uit. Een scherpe voorzet van Navarone Foor wordt echter verwerkt tot corner. Uit de corner kan Chelsea-huurling Miazga de bal vrij aannemen en scoren: 1-0.
13'
Gallery play! Elliot Pattinama passeert zijn directe tegenstander met een hakje en weet voor te zetten. De mee teruggekomen Zhang weet de bal weg te koppen tot in de voeten bij Don Mimpen. De back zet de bal opnieuw voor, waarna de spits van de Jodan Boys een omhaal probeert.
11'
Geen strafschop voor Vitesse! De spelers en het publiek in de GelreDome van Vitesse zien graag dat scheidsrechter Van de Graaf fluit voor een penalty. Van de Graaf wuift de protesten weg.
10'
De wedstrijd tegen de Jodan Boys lijkt alleen maar te leven in Gouda en omstreken. Enkel het uitvak is met 2.600 Jodan Boys-supporters goed gevuld. De tribune tegenover de camera is voor nog geen kwart gevuld.
8'
Zhang geeft een scherpe steekpass in de richting van Adnane Tighadouini. De bal is net te scherp voor de Marokkaan en verdwijnt over de zijlijn.
7'
De gasten komen voor het eerst deze wedstrijd over de middellijn met de bal. De spits van de Jodan Boys wordt echter niet bereikt. Kelvin Leerdam kan makkelijk opruimen.
5'
Jodan Boys-doelman Marvin Straver wordt direct getest door de voorhoede van Vitesse. De doelman weet goed staande te houden.
1'
Voor de duidelijkheid: Vitesse heeft de wedstrijd in gang gebracht. Yuning Zhang nam de aftrap.
1'
We zijn begonnen in Arnhem. Gaat Jodan Boys stunten of bekert Vitesse door?
1'
Wie zijn de Jodan Boys?

Jodan Boys is een amateurclub uit Gouda dat uitkomt in de Zaterdag Hoofdklasse A. Met tegenstanders als Ajax Amateurs, Spijkenisse en HSV Hoek in de competitie staan de Gouwenaren op een achtste plaats in de middenmoot.

Jodan Boys dankt haar naam aan de christelijke JOngemannenvereniging DANiël, genoemd naar Daniël van der Ben, oprichter van het Nederlands Jongelings Verbond. In de jaren 70 boekte de club de eerste furore door zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker. In de eerste ronde gingen de Gouwenaren roemloos ten onder tegen Eredivisionist FC Amsterdam met 0-10.

Pas vanaf het seizoen 2008-2009 speelt Jodan Boys in de Zaterdag Hoofdklasse A, op dat moment het derde niveau van Nederland. Het hoogtepunt in de geschiedenis van de club was vooralsnog het kampioenschap in 2011-2012. De club promoveerde naar de Topklasse Zaterdag (tegenwoordig Derde Divisie Zaterdag), maar succesvol was het verblijf op het derde niveau niet.
Opstellingen:
De opstellingen zijn binnen! Vitesse-trainer Henk Fraser spaart enkele spelers in aanloop naar de wedstrijd van aanstaande zaterdag. De Arnhemmers gaan dan op bezoek bij Feyenoord, waardoor enkele spelers rust krijgen voor het bekerduel van vanavond.

Zo zit doelman Eloy Room niet bij de selectie vanavond van Vitesse. De doelman kampt met lichte pijntjes, waardoor hij niet van de partij is. De Deense aanwinst Michael Tørnes is zijn vervanger. Verder laten ook verdedigers Michael van der Werff en Kosuke Ota de wedstrijd aan zich voorbijschieten wegens blessures. Hun vervangers zijn respectievelijk Matt Miazga en Arnold Kruiswijk. De Chinees Yuning Zhang krijgt de voorkeur boven spits Ricky van Wolfswinkel.

De Jodan Boys treden aan zonder de geschorste middenvelder Martijn Jansen. De middenvelder verzamelde in de eerdere bekerrondes twee gele kaarten, waardoor hij automatisch is geschorst voor het duel van vanavond. Elliot Pattinama is zijn vervanger.
Jodan Boys is één van de laatste vier amateurclubs die dit seizoen de achtste finale van de KNVB Beker heeft gehaald. Daarin gaat de club op bezoek bij Vitesse, dat voor de zesentwintigste keer in haar clubgeschiedenis in de achtste finale staat. Slechts acht keer was dit het eindstation voor de Arnhemmers tegenover zeventien overwinningen. Mijn naam is Maarten Elst en ik doe vanavond verslag van Vitesse – Jodan Boys.

Eloy Room twijfelgeval bij selectie Vitesse
Vitesse-trainer Henk Fraser liet in aanloop naar het bekerduel weten te beschikken over enkele twijfelgevallen te hebben in zijn selectie, waartoe doelman Eloy Room behoort. De international van Curaçao kampt met een lichte blessure, net als verdediger Maikel van der Werff, die geblesseerd uitviel tegen Sparta afgelopen weekend.
Fraser gaf tegenover De Gelderlander aan wel degelijk met een ‘zo sterk mogelijk elftal’ te willen starten. “Met lichte pijntjes willen we natuurlijk geen risico nemen”, vertelt de trainer met het oog op de wedstrijd van zaterdag. Dan gaan de Arnhemmers in de laatste speelronde voor de winterstop op bezoek bij Feyenoord.

Jodan Boys gesteund door ruim 2.600 fans
Zaterdaghoofdklasser Jodan Boys wordt vanavond ondersteund door ruim 2.600 fans die per bus of per auto vanuit Gouda naar Arnhem afreizen. De club kreeg extra kaarten ter beschikking van Vitesse en daar namen de supporters uit Gouda gretig aftrek van.
Na de uitschakeling van VVSB en IJsselmeervogels van gisterenavond (dinsdag) is Jodan Boys samen met ASWH het nog enige overgebleven amateurteam in het Nederlandse bekertoernooi. Op weg naar de achtste finale rekende Jodan Boys onder meer af met Swift, SVZW, HHC Hardenberg en Eredivisionist Go Ahead Eagles.
Nog binnen de reguliere speeltijd kwamen de Gouwenaren terug van een 1-0 achterstand. In de tweede helft bogen Levi Marengo (ex-SC Telstar) en Roald Heerkens de achterstand om tot een 1-2 overwinning.

26ste achtste finale voor Vitesse
Voor Vitesse is de achtste finale van het bekertoernooi geen onbekend terrein. De Arnhemmers wonnen 17 van de 25 achtste finales. Desondanks wisten de Arnhemmers nog nooit de KNVB Beker te winnen. Vitesse bereikte slechts twee keer de finale, welke allebei werden verloren. Dit seizoen schakelde de Arnhemmers in de eerdere rondes De Dijk (7-2) en RKC Waalwijk (4-1) uit.
Tegenstander Jodan Boys heeft zich pas voor de derde keer gekwalificeerd voor de hoofdfase van het bekertoernooi. In het seizoen 1978/1979 verloor het in eigen huis kansloos van destijds Eredivisionist FC Amsterdam met 0-10. In 2012 waren de amateurs van SWZ/Boso-Sneek te sterk na strafschoppen.

Edwin van de Graaf heeft de taak gekregen om deze wedstrijd in goede banen te leiden als scheidsrechter. Hij fluit om 20:00 uur voor het begin van de wedstrijd. Ongeveer een uur daarvoor maken Henk Fraser en Dennis van der IJssel hun basiself bekend. Deze zijn te vinden onder het kopje wedstrijddetails.