Strafschop raak SC Cambuur -> Robbert Schilder
Strafschop raak FC Utrecht -> Zakaria Labyad
Strafschop raak SC Cambuur -> Erik Bakker
Strafschop raak FC Utrecht -> Nacer Barazite
120'
penalty's
120'
Samenvatting verlenging
We gaan strafschoppen nemen om tot een winnaar te komen. FC Utrecht kreeg via Haller en Barazite twee goede kansen om in de verlenging te winnen, maar zij faalden. In de absolute slotfase schoot invaller Kristoffer Peterson nog via Nienhuis op de lat.
120'
Einde 2e helft verlenging
120'
De extra speeltijd van de verlenging bedraagt tenminste een minuut.
117'
En daar is Peterson opnieuw! Een prachtig schot van de middenvelder gaat via de vingertoppen van Nienhuis tegen de lat.
116'
Daar is Zakaria Labyad! De middenvelder komt in de plaats van Wout Brama. Nog een paar minuten in de Galgenwaard.
116'
Wissel in bij FC Utrecht -> Zakaria Labyad
116'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Wout Brama
115'
Invaller Peterson snijdt goed naar binnen en probeert het maar eens van afstand. Zijn schot wordt gemakkelijk gepakt door doelman Nienhuis.
114'
Peersman zit helemaal mis op een hoge bal en geeft Haller de kans een omhaal te proberen. De spits weet te bal echter niet te raken.
111'
Amrabat is weg over rechts en zet knap voor richting Haller. De spits komt net tekort en kan niet binnen knikken bij de tweede paal.
110'
SC Cambuur is even massaal terug als FC Utrecht de aanval zoekt. Nog zo'n tien minuten in de Galgenwaard. Krijgen we nog een winnaar in deze verlenging of moeten strafschoppen voor de beslissing zorgen?
106'
En we zijn weer van start gegaan. FC Utrecht en SC Cambuur hebben nog vijftien minuten om tot een winnende treffer te komen.
106'
Aanvang 2e helft verlenging
105'
Einde 1ste helft verlenging
103'
Houtkoop krult een vrije trap fraai richting de bovenhoek. Doelman Jensen weet met een uiterste inspanning een treffer van Cambuur te voorkomen.
99'
De thuisploeg probeert de druk op de ketel te houden bij Cambuur. De gasten weigeren vooralsnog te breken en houden knap stand.
96'
Invaller Hardeveld zet prima voor en Barazite kruipt goed voor zijn man. De kopbal van de middenvelder gaat rakelings langs de paal. Het blijft 2-2!
93'
Haller vrijwel direct met een grote kans! Barazite stuurt de Fransman richting Nienhuis, maar hij schuift de bal aan de verkeerde kant van de paal.
91'
De verlenging is begonnen met een wissel aan de kant van SC Cambuur. Jordy van Deelen gaat naar de kant en hij wordt vervangen door Farshad Noor.
91'
Wissel in bij SC Cambuur -> Farshad Noor
91'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Jordy van Deelen
91'
Aanvang 1ste helft verlenging
90'
We gaan verlengen in Utrecht! SC Cambuur was ontzettend dicht bij een verrassing. Kort na de pauze kregen de bezoekers een strafschop die door Erik Bakker werd benut. Martijn Barto kopte zijn ploeg vervolgens op voorsprong. Dat leek voldoende voor een plaats in de halve finale, zelfs toen FC Utrecht een penalty leek te krijgen na hands van El Baad. Scheidsrechter Van Boekel draaide die beslissing echter terug na het bekijken van de videobeelden. De gelijkmaker kwam er in blessuretijd alsnog. Janssen vond Nienhuis nog op zijn weg, maar de rebound was een prooi voor Troupée.
90'
Einde tweede helft
90'
Leeuwin zoekt Haller, die in de rug wordt gelopen en een vrije trap verdient. Ayoub legt opnieuw aan, maar mikt te hoog.
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste vijf minuten.
89'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:2 door Giovanni Troupée
Toch nog een verlenging! Nienhuis redt nog op de inzet van Janssen, maar is in de rebound kansloos op de kopbal van Giovanni Troupée.
86'
Gele kaart voor Sofyan Amrabat (FC Utrecht)
Amrabat haalt een snelle tegenaanval van SC Cambuur eruit door Lilipaly naar de grond te werken. Hij krijgt daarvoor de gele kaart.
84'
Gele kaart voor Omar el Baad (SC Cambuur)
Ook Omar el Baad was betrokken bij de botsing met Peterson en dus krijgt ook hij de gele kaart van Van Boekel.
84'
Gele kaart voor Jordy van Deelen (SC Cambuur)
Van Deelen torpedeert invaller Peterson en krijgt daarvoor de gele kaart. Peterson ligt aangeslagen op het veld.
81'
Een dubbele wissel aan de kant van FC Utrecht. Robin van der Meer en Richairo Živković hebben het veld verlaten. Zij zijn vervangen door Jeff Hardeveld en Kristoffer Peterson.
81'
Wissel in bij FC Utrecht -> Kristoffer Peterson
81'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Richairo Živković
81'
Wissel in bij FC Utrecht -> Jeff Hardeveld
81'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Robin van der Meer
79'
Barazite knalt op de paal! De middenvelder neemt de bal ineens op de slof, maar raakt het houtwerk naast de kansloze Nienhuis.
77'
Toch geen penalty voor de thuisploeg! Scheidsrechter Pol van Boekel besluit na het bekijken van de beelden geen strafschop toe te kennen. SC Cambuur krijgt een vrije trap vanwege gevaarlijk spel van Haller.
75'
Strafschop voor FC Utrecht! Haller probeert met een halve omhaal op doel te schieten en raakt daarbij de arm van Omar el Baad.
71'
Daar is Lilipaly! Hij schiet uit een moeilijke hoek hard op doel, maar keeper Jensen is alert en voorkomt de derde treffer van Cambuur.
67'
Vlak voor de goal van Barto wisselde SC Cambuur voor de eerste keer. Tarik Tissoudali is naar de kant gegaan. Hij is vervangen door Stefano Lilipaly, die zijn debuut maakt voor Cambuur.
67'
Doelpunt voor SC Cambuur, 1:2 door Martijn Barto
Goal! Haller knikt de bal onbedoeld tegen zijn eigen paal en Martijn Barto is er als de kippen bij om de bal binnen te koppen in de rebound. 1-2 voor SC Cambuur!
67'
Wissel in bij SC Cambuur -> Stefano Lilipaly
67'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Tarik Tissoudali
64'
Daar is de ploeg van Ten Hag weer een keer gevaarlijk. Rechtsback Troupée stoomt op en schiet in de handen van Nienhuis.
62'
FC Utrecht klungelt achterin en Barto schiet hard op de vuisten van Jensen. Hoefdraad probeert het vervolgens met een schot, maar zijn poging wordt geblokt.
57'
De thuisploeg heeft nu veel overtredingen nodig om SC Cambuur onder controle te houden. Scheidsrechter Van Boekel houdt de kaarten nog op zak.
53'
Cambuur ontsnapt! Nienhuis gaat de mist in na een harde pegel van Barazite. Voordat Haller de rebound binnen kan tikken, ramt Peersman de bal weg.
51'
Živković wil op weg naar Nienhuis en lijkt te worden gevloerd door Schilder. Scheidsrechter Van Boekel wil daar echter niets van weten en laat doorspelen.
50'
FC Utrecht lijkt even van slag na de plotselinge gelijkmaker van SC Cambuur. De bezoekers proberen brutaal op jacht te gaan naar de 1-2.
47'
Doelpunt voor SC Cambuur, 1:1 door Erik Bakker
Erik Bakker zet SC Cambuur op 1-1! De aanvoerder stuurt doelman Jensen de verkeerde kant op en schuift rustig binnen.
46'
Strafschop voor SC Cambuur! Ayoub haalt Barto neer en scheidsrechter Van Boekel legt de bal op de stip.
46'
FC Utrecht heeft de tweede helft in gang gezet. Beide ploegen zijn ongewijzigd uit de kleedkamer gekomen.
46'
45'
FC Utrecht gaat met een 1-0 voorsprong aan de thee. De thuisploeg weet voor de pauze echter allerminst te overtuigen. Na een slappe beginfase kreeg Haller na goed doorzetten van Barazite de eerste kans. Nienhuis voorkwam dat de spits binnen kon werken. Uit de daaropvolgende hoekschop was het alsnog raak. Leeuwin knikte de corner van Barazite hard achter Nienhuis. Cambuur liet zich vervolgens iets meer zien en kreeg via Barto een goede schietkans die door Jensen werd gekeerd. Kort voor de pauze stond Živković nog oog in oog met Nienhuis, maar zijn schotje werd van de lijn gehaald door Schilder.
45'
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste een minuut.
45'
FC Utrecht countert razendsnel na de hoekschop van Cambuur. Barazite zet Živković alleen voor doelman Nienhuis, maar Schilder helpt zijn keeper op de doellijn.
44'
Rechtsback Van Deelen geeft fraai mee aan Barto. De spits bedenkt zich niet en haalt uit met links. Doelman Jensen neemt geen risico en tikt de bal over zijn doel.
43'
Ayoub mag aanleggen van net buiten de zestien nadat Haller een vrije trap heeft verdiend. De bal scheert over de lat, maar Nienhuis hoeft nu niet in actie te komen.
41'
Leeuwin staat opnieuw helemaal vrij bij een vrije trap voor FC Utrecht. Nienhuis is alert en plukt de bal uit de lucht voordat de verdediger wederom in kan knikken.
38'
FC Utrecht is er snel uit via Barazite die meegeeft aan Ayoub. Die probeert op zijn beurt Živković te bereiken, maar zijn pass wordt doorzien door de Cambuur-defensie.
36'
Bakker wil de thuisploeg verrassen met een variant en zoekt Tissoudali in de zestien. Hij heeft net te veel tijd nodig om te draaien en FC Utrecht weet weg te werken.
33'
Daar is Cambuur weer eens. Tarik Tissoudali probeert uit te halen, maar daar steekt Ayoub een stokje voor. De hoekschop is uiteindelijk een prooi voor doelman Jensen.
29'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:0 door Ramon Leeuwin
Raak! De hoekschop belandt op het hoofd van Ramon Leeuwin en dit keer is Nienhuis wel kansloos. FC Utrecht neemt de leiding in eigen stadion.
28'
Prima redding van Nienhuis! Ayoub kapt en draait en schiet via een Cambuur-been richting het doel. Nienhuis strekt zich en maakt er een hoekschop van.
26'
Het publiek in Utrecht begint wat te morren. De thuisploeg weet nog niet te overtuigen tegen de club uit de Jupiler League. Linksback Van der Meer levert nu zomaar in bij doelman Nienhuis.
22'
Ayoub glijdt weg en komt met zijn hoofd in botsing met Schilder. De middenvelder van FC Utrecht blijft even liggen, maar kan na een korte onderbreking gewoon verder.
19'
Eerste kansje voor de thuisploeg. Ayoub stuurt Barazite weg en de middenvelder zet voor richting Haller. Nienhuis voorkomt bij de eerste paal dat de spits af kan ronden. De hoekschop levert niets op voor de thuisploeg.
16'
Weer levert Janssen de bal slordig in bij Cambuur. Barto krijgt de bal zomaar cadeau, maar weet niet te profiteren van het slippertje.
13'
Weinig spektakel in de Galgenwaard tot nu toe. FC Utrecht wil weg, maar vooralsnog wordt Nienhuis niet getest door de ploeg van trainer Ten Hag. Cambuur loert op de tegenaanval.
10'
Aanvoerder Janssen wacht veel te lang en geeft zomaar een hoekschop weg aan de bezoekers. De corner gaat richting Barto, maar scheidsrechter Van Boekel heeft een overtreding gezien van de spits.
9'
Ayoub is weg aan de linkerkant en probeert in een keer Živković te bereiken. De voorzet is echter te scherp en blijkt een gemakkelijke prooi voor doelman Nienhuis.
6'
Van Deelen denkt rustig terug te kunnen spelen, maar ziet Haller over het hoofd. Gelukkig let zijn ploeggenoot El Baad goed op en voorkomt hij dat de Franse spits richting het doel van Cambuur kan.
3'
FC Utrecht probeert de aanval te zoeken, maar stuit vooralsnog op de gele muur uit Friesland. Haller krijgt wel wat ruimte, maar wat teruggefloten vanwege buitenspel.
1'
SC Cambuur heeft afgetrapt in Utrecht. Wie plaatst zich net als Sparta Rotterdam voor de halve finale?
1'
Beide trainers hebben de beschikking over een vrijwel fitte selectie en kunnen op volle oorlogssterkte aantreden. Bij FC Utrecht is er nog altijd geen basisplaats voor nieuweling Zakaria Labyad, hij begint op de bank. In het doel vervangt David Jensen de nog altijd geblesseerde Robbin Ruiter.

De bezoekers uit Leeuwarden hebben ook wat nieuwelingen. Tarik Tissoudali staat wederom in de basis op het middenveld terwijl de gehuurde Farshad Noor op de bank moet beginnen. Daar zit ook Stefano Lilipaly, die deze week overkwam van Telstar. Sander van der Streek ontbreekt door een blessure.
Het bekertoernooi is toe aan de kwartfinales. Woensdagavond gaan FC Utrecht en SC Cambuur in een onderling duel uitmaken wie zich plaatst voor de halve finales. De Utrechters verloren vorig seizoen de bekerfinale van Feyenoord en zullen graag een herkansing willen in de Kuip. Zo ver is het echter nog niet want SC Cambuur is niet zomaar verslagen. De club uit de Jupiler League zorgde in de vorige ronde voor een flinke stunt door AFC Ajax uit te schakelen. Onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel zal om 18:30 uur worden afgetrapt in Nieuw Galgenwaard. De opstellingen van beide ploegen zullen kort voor aanvang van de wedstrijd verschijnen onder het kopje wedstrijddetails.

Stunt tegen AFC Ajax
Nadat SC Cambuur de amateurs van Rijnvolgels (0-1) en TEC (0-4) had verslagen, kregen de Herten in de vorige ronde bezoek van AFC Ajax. SC Cambuur zorgde voor een daverende verrassing door de ploeg van trainer Peter Bosz met een 2-1 nederlaag terug naar Amsterdam te sturen. Martijn Barto zette de thuisploeg voor de rust al op een comfortabele 2-0 voorsprong. Na de pauze deed Pelle Clement de spanning nog wel terug, maar dat bleek afdoende. FC Utrecht begon het bekeravontuur met een knappe 1-3 zege op bezoek bij FC Twente. Vervolgens wonnen de Domstedelingen met 1-0 van FC Groningen door een doelpunt in blessuretijd van Nacer Barazite. Ook in de achtste finales had FC Utrecht het lastig. Op bezoek bij PEC Zwolle kwamen de Utrechters met 1-0 achter. Na de onderbreking kopte Kevin Conboy zijn ploeg op gelijke hoogte en schoot Richairo Živković de bezoekers in de extra tijd vanaf de strafschopstip naar de kwartfinales.

FC Utrecht wil kater wegwerken
Met een zesde plaats doet FC Utrecht het prima in de Eredivisie. De ploeg van Ten Hag beet zich afgelopen weekeinde echter wel stuk op AFC Ajax. FC Utrecht kreeg in eigen huis de betere kansen, maar zag de bezoekers door een fantastische treffer van Lasse Schöne met de overwinning vertrekken. De bekerwedstrijd tegen SC Cambuur is de ideale manier om die kater weg te werken. "Het is 24 uur genieten of 24 uur rouwen en dan ga je weer verder", aldus Ten Hag in gesprek met RTV Utrecht. "Zo zit het seizoen in elkaar. We hebben graag Engelse weken, meer tijd heb je niet. Je neemt de lessen mee en dan richt je je op het volgende. Dat is een prachtig mooie uitdaging." Tegenstander SC Cambuur wordt zeker niet onderschat in de Domstad. "Wij zullen morgen heel erg goed moeten zijn om in de volgende ronde te komen. Dat is natuurlijk wel de doelstelling. Wij zullen alles moeten geven om in die volgende ronde te geraken."

SC Cambuur gelooft in nieuwe verrassing
Na de bekerzege op AFC Ajax gaat SC Cambuur opnieuw voor een stunt in het bekertoernooi. Na een stroeve start in de Jupiler League lijkt de ploeg van trainer Sipke Hulshoff de weg naar boven te hebben gevonden. "We hebben in de laatste elf competitiewedstrijden 22 punten gepakt", vertelt Hulshoff tegenover het Algemeen Dagblad. "Bovendien hebben we tussendoor onze twee bekerwedstrijden gewonnen. Na een povere seizoensstart zitten wij in een opwaartse spiraal. Wij zijn een ploeg geworden die moeilijk te verslaan is." Hulshoff kan in Utrecht niet beschikken over de geblesseerde Sander van der Streek. Voor hem lonkt ook nog een transfer. Daarom heeft SC Cambuur Stefano Lilipaly per direct overgenomen van Telstar. Lilipaly kan tegen FC Utrecht debuteren namens zijn nieuwe werkgever. Gino Bosz en Ninos Gouriye zullen niet meer van de partij zijn. Bosz liet zijn contract in Leeuwarden ontbinden terwijl Gouriye voor anderhalf jaar tekent bij het Deense Vendyssel FF.