26.01.2017 22:20

SC Cambuur geniet na van stunt in de beker

Daags na de tweede verrassende overwinning van SC Cambuur in het Nederlandse bekertoernooi konden de Leeuwarders nagenieten van hun plek in de halve finale. Er werd feest gevierd met de voetbalfans, die op de training een erehaag vormden.

Onder applaus betraden de spelers van SC Cambuur het trainingsveld in het stadion. Na de overwinning op FC Utrecht van woensdagavond, was het nog lang onrustig in Leeuwarden. "Er stond zeshonderd, zevenhonderd man op ons te wachten", kijkt trainer Sipke Hulshoff met de NOS terug op een rumoerige avond.

"Het was een prachtig feest. Als je eerst de blijdschap ziet in de spelersgroep en daarna de emoties bij de supporters en je merkt wat het allemaal teweegbrengt bij een club als SC Cambuur, ja, dan ben je toch wel heel erg trots als trainer, hoor." Ook Martijn Barto beseft dat de spelersgroep iets bijzonders presteerde door lastige duels in de beker te winnen.

"Je weet dat in een voetbalwedstrijd alles mogelijk is. Maar als je eerst Ajax loot en daarna FC Utrecht, weet je dat het een heel lastige dobber wordt. Gelukkig hebben we er wel in geloofd en hebben we er keihard voor gevochten. Nu staan we in de halve finales. Dat is bijzonder, dat is uniek, dat is prachtig. Ik denk ook niet dat ik dat nog heel vaak ga meemaken in mijn carrière."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner