0 : 1 Torinfos in de Ticker Timothy van der Meulen 52. / Kopbal  (Tim Vincken)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Piotr Parzyszek 63. / Kopbal  (Adil Auassar)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Aziz Khalouta 76. / Schot met rechts
1 : 3 Torinfos in de Ticker Anco Jansen 86. / Schot met links

90'
De Graafschap wint met 1-3 in Sittard van Fortuna, nadat er afgelopen donderdag al met 2-1 werd gewonnen. Daardoor plaatsen de Gelderlanders zich afgetekend voor de volgende ronde van de play-offs.
90'
88'
Wissel in bij De Graafschap -> Jerry van Ewijk
88'
Wissel uit bij De Graafschap -> Anco Jansen
86'
Doelpunt voor De Graafschap, 1:3 door Anco Jansen.
Beste speler van het veld bekroont zijn optreden met een doelpunt. Dribbelt op de linkerflank, geeft voor en ziet de bal bij de tweede paal pardoes tegen de touwen ploffen. Geluk dwing je af, zullen we maar zeggen.
83'
Abdelaziz Khalouta verrast bijna doelman Terol met een verdwaalde voorzet. Sluitpost tikt de bal bij de eerste paal tot corner. Hoekschop levert geen gevaar op.
80'
Wissel in bij De Graafschap -> Robin Pröpper
80'
Wissel uit bij De Graafschap -> Jordan Garcia-Calvete
79'
Gele kaart voor Quins Kruijsen (Fortuna Sittard) Krijgt geel van Van Boekel wegens aanmerkingen op de leiding. Fortunees vindt dat de thuisploeg een penalty moest krijgen na vermeend hands van doelpuntenmaker Van der Meulen.
76'
Doelpunt voor Fortuna Sittard, 1:2 door Abdelaziz Khalouta
Meijer kopt te kort terug op zijn eigen doelman, waardoor Khalouta kan oppikken. Omspeelt vervolgens de doelman en schuift de bal in het lege doel. Nog drie treffers heeft de thuisploeg nodig voor een enorme stunt!
75'
Niveau daalt met de minuut. De Graafschap hoeft niet meer, Fortuna kan niet meer.
70'
Supporters van Fortuna Sittard reageren teneergeslagen. Laten zich niet meer horen. Toeschouwers in het uitvak vieren alvast een feestje.
67'
Wedstrijd is gespeeld. Thuisploeg moet vier keer scoren om de volgende ronde te bereiken en dat is vanavond onmogelijk.
63'
Doelpunt voor De Graafschap, 0:2 door Piotr Parzyszek.
Wederom is het de Poolse jeugdinternational die met het hoofd scoort. Auassar zet vanaf de linkerflank de bal prima voor, waarna de 19-jarige aanvaller bij de tweede paal simpel kan scoren.
62'
Ondanks de aanwezigheid van vier aanvallers krijgt Fortuna Sittard maar geen grote kansen. Gasten houden eenvoudig stand en komen er af en toe gevaarlijk uit. Tweede treffer van De Graafschap is logischer dan de gelijkmaker.
60'
Wissel in bij De Graafschap -> Rogier Meijer
60'
Wissel uit bij De Graafschap -> Frank van Kouwen
58'
Gele kaart voor Anco Jansen (De Graafschap). Achterhoeker is te laat en schoffelt zijn tegenstander onderuit. Terecht bestraft met geel.
56'
Kaya voorkomt met een geweldige redding de 0-2 van Anco Jansen! Gevaarlijkste man van de gasten vangt een afgeslagen corner op en haalt verschrikkelijk hard uit. Doelman tikt de bal tot corner.
55'
Wissel in bij Fortuna Sittard -> Prince Rajcomar
55'
Wissel uit bij Fortuna Sittard -> Yoann de Boer
52'
Doelpunt voor De Graafschap, 0:1 door Timothy van der Meulen. Gasten in een zetel! Verdediger Van der Meulen komt los van zijn tegenstander en kopt een prima corner van Vincken prima achter een kansloze doelman Kaya.
49'
Gele kaart voor Abdelaziz Khalouta (Fortuna Sittard). Schoffelt Anco Janssen onderuit.
46'
Ondanks pijn aan de neus en schouder lijken respectievelijk Kaya en Anco Jansen gewoon door te kunnen spelen.
46'
Wissel in bij Fortuna Sittard -> Gevaro Nepomuceno
46'
Wissel uit bij Fortuna Sittard -> Roel Janssen
46'
45'
Stand nog altijd 0-0. Gezien het spelbeeld mag vooral De Graafschap daar het meest tevreden mee zijn. Doetinchemmers spelen te afwachten en laten Fortuna Sittard het spel maken. Thuisploeg kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar onder meer N'Koyi en Schroyen mikten naast.
45'
45'
Na zeven minuten blessuretijd is het eindelijk rust. Het is afwachten of doelman Ferhat Kaya van Fortuna en Anco Janssen van De Graafschap in de tweede helft nog op het veld zullen staan. Tweetal is niet meer fit.
45'
En de wedstrijd is hervat. Nog drie minuten tot aan de rust.
45'
We zitten inmiddels in de vierde minuut van de blessuretijd, maar de bal rolt nog altijd niet. De neus van doelman Kaya staat weer recht en het bloeden is gestopt.
45'
Scheidsrechter Van Boekel kent drie minuten extra speeltijd toe.
44'
Piotr Parzyszek raakt doelman Ferhat Kaya met de arm vol op de neus. Sluitpost van de thuisploeg heeft een flinke bloetneus en moet verzorgd worden. Wedstrijd ligt daardoor tijdelijk stil.
41'
Aardige poging van Breinburg. Verdediger haalt vanaf een meter of dertig uit en doet dat niet onaardig. Mikt alleen een meter te hoog.
38'
Jansen lijkt aan te geven niet verder te kunnen, al is hij weer terug binnen de lijnen.
36'
Gele kaart voor Niels Vets (Fortuna Sittard). Verdediger wordt op de bon geslingerd na een overtreding op de doorgebroken Anco Jansen, die hard op de schouder valt. Twijfelachtig of de nummer tien van de gasten de wedstrijd kan voortzetten.
34'
De aanvoerder van De Graafschap, Frank van Kouwen, ligt geblesseerd op het veld na een botsing met Khalouta. Verdediger lijkt verder te kunnen spelen.
31'
Kans voor N'Koyi! Vrije trap van achteruit komt met wat geluk voor de voeten van de aanvaller uit Congo, die de bal tussen twee verdedigers fraai controleert en maar net naast schiet.
30'
Precies een halfuur gespeeld in Sittard. Nog geen hoogstaand duel. Beste kansen waren voor Fortuna, maar de Limburgers hebben het vizier nog niet op scherp staan.
26'
De uit Doetinchem meegereisde fans van De Graafschap laten zich horen. Ploeg kan wel wat steun gebruiken.
22'
Geweldige actie van Joeri Schroyen wordt met een overtreding beëindigd. Fortunees passeert vier man met fraaie sleepbewegingen, alvorens hij naar de grond wordt gewerkt.
18'
En nu Dreesen met een schietkans! Nummer vier van de thuisploeg krijgt de bal in het strafschopgebied met geluk voor zijn voeten en mag met rechts uithalen: over.
16'
Twee keer gevaar voor het doel van de gasten in één minuut! Khaluta kopt uit een corner net naast, nadat de verdediging van De Graafschap direct daarvoor een grote kans kon voorkomen door een hoekschop weg te geven.
15'
Van Kouwen mag vanaf een meter of twintig aanleggen voor een vrije trap. Raakt de bal echter niet goed, waardoor het speeltuig niet op goal gaat.
11'
Bijna komen de gasten op voorsprong! Verdediger Turan van Fortuna probeert de bal achterin weg te werken, maar schiet tegen teamgenoot Vets op. De bal caramboleert slechts een halve meter naast.
9'
De Graafschap laat de thuisclub aan de bal en wacht rustig af. Echt grote kansen zijn er voor beide ploegen nog niet geweest.
6'
Eerste hoekschop voor De Graafschap na een actie van Auassar. Levert geen gevaar op, want doelman Kaya vangt simpel.
3'
Fortuna Sittard moet minimaal één keer meer scoren dan De Graafschap om de volgende ronde te bereiken. De thuisploeg gaat direct op jacht naar een treffer en krijgt via Schroyen een goede mogelijkheid. De Fortunees kapt de bal in het strafschopgebied naar zijn linkerbeen, maar daardoor kan Jochem Janssen ten koste van een corner ingrijpen.
1'
Aanvang wedstrijd. Fortuna Sittard heeft afgetrapt, de wedstrijd is begonnen!
Onder luid gejuich betreden de 22 spelers onder aanvoering van scheidsrechter Van Boekel de grasmat. Wedstrijd staat op het punt van beginnen!
Nog vijf minuten tot aan de aftrap. Scheidsrechter is Pol van Boekel, hij wordt geassisteerd door de heren Langkamp en Hoekstra.
Goedenavond en welkom bij het duel in de eerste ronde van play-offs om promotie naar de Eredivisie tussen Fortuna Sittard en De Graafschap. Mijn naam is Joep van Run en ik zal jullie vanavond op de hoogte houden van de gebeurtenissen op het veld. Onder het kopje 'opstelling' zijn de opstellingen van beide elftallen te vinden.

Voor Fortuna Sittard of De Graafschap komt er vanavond plotsklaps een einde aan het seizoen. De Graafschap heeft na de 2-1 winst in het heenduel genoeg aan een gelijkspel om de volgende ronde van de play-offs om promotie naar de Eredivisie te bereiken. Maar iets meer dan een maand geleden won Fortuna in eigen huis de competitiewedstrijd tegen de Superboeren met 1-0.

Dat De Graafschap het eerste duel in de play-offs donderdag won, had het te danken aan een tiener. In de blessuretijd van de eerste helft opende Piotr Parzyszek de score door uit een corner raak te koppen. De Poolse jeugdinternational sloeg na de thee opnieuw toe met het hoofd. De late tegentreffer van verdediger Niels Vets (eveneens met een kopbal) biedt Fortuna Sittard echter genoeg perspectief voor het bereiken van de volgende ronde.

De winnende trainer Pieter Huistra was ondanks de magere score positief gestemd voor de terugwedstrijd in Sittard. “Wij staan voor, dus laat Fortuna maar komen. Dan krijgen wij ruimte", blikte de oefenmeester na afloop alvast vooruit.

Het grote probleem van de Achterhoekers is het gebrek aan creativiteit. Vrijwel al het gevaar moet komen van clubtopscorer Anco Jansen. En als die zoals afgelopen donderdag fel op de huid wordt gezeten, draait het hele elftal minder. “We hebben met Jansen de angel uit het spel van De Graafschap gehaald”, constateerde Wil Boessen, de trainer van de Fortunezen, na afloop.

Fortuna Sittard hoopt in de eigen Trendwork Arena op de bevliegingen van Patrick N’Koyi-Kiabu. De 23-jarige aanvaller is pas bezig aan zijn eerste seizoen in Limburg, maar is nu al één van de steunpilaren van het elftal. De spits uit Congo scoorde al vijftien keer en was eerder dit jaar met een goal kort voor tijd de gevierde man bij de winst van Fortuna op de Gelderlanders (1-0).