FC Dordrecht
3:0
(Heenwedstrijd 3:3)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Quincy Promes 76. / Penalty
2 : 0 Torinfos in de Ticker Cas Peters 85. / Schot met rechts  (Xander Houtkoop)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Quincy Promes 86. / Schot met rechts  (Xander Houtkoop)

90'
Samenvatting
Go Ahead Eagles wint vanavond uiteindelijk terecht met 3-0. In een zeer matig duel heeft de club uit Deventer het beste voor het laatst bewaart. Daarin kroonde Promes zich tot matchwinner. Go Ahead neemt het nu in de volgende en laatste ronde van de play-offs op tegen VVV-Venlo.
90'
90'
Zo krijgt Houtkoop een publiekswissel. Dat heeft ongetwijfeld met de stand te maken. Voor dit duel was het nog maar de vraag of hij zou spelen. Uiteindelijk heeft Houtkoop negentig minuten kunnen meedoen.
90'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Lion Kaak
90'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Xander Houtkoop
89'
Gele kaart voor Adnan Alisic (FC Dordrecht)
Alisic wordt gedold door Promes. De verdediger kan dat niet hebben en gaat aan het shirt van de middenvelder hangen. Terechte kaart.
86'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 3:0 door Quincy Promes
Wat een geweldig doelpunt van Promes! Opnieuw is Houtkoop de aangever. Een voorzet vanaf links wordt fraai tegen de touwen getrapt door de middenvelder. Promes schiet de bal ineens uit de lucht in de verre hoek. Zo heeft Go Ahead het mooie werk voor vanavond bewaart.
85'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 2:0 door Cas Peters
Een perfecte steekbal van Houtkoop zet Peters vrij voor de uitkomende doelman. Met rechts schuift de invaller de bal beheerst onder de goalie door en zorgt daarmee voor de beslissing.
84'
Idabdelhay heeft teveel tijd nodig in het strafschopgebied van Go Ahead. De aanvaller krijgt de bal mee, maar kan dan nog afgestopt worden door een verdediger. Enkele seconden later schiet Idabdelhay recht op Marsman af.
83'
Go Ahead probeert waar nodig tijd te pakken. Het lijkt zich op te kunnen maken voor de volgende ronde van de play-offs. Daarin neemt het dan op tegen VVV-Venlo.
80'
Zo grijpt FC Dordrecht direct na het doelpunt in en gaat het vol op de aanval spelen. Dit kan nog een leuke slotfase worden van dit duel. De bezoekers hebben twee doelpunten nodig.
78'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Wilmer Kousemaker
78'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Marvin Peersman
78'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Gervane Kastaneer
78'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Jeffry Fortes
77'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jan Kromkamp
77'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Khalid Karami
76'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:0 door Quincy Promes
Promes schiet de bal hard in de linkerhoek! De keeper van FC Dordrecht zat er nog aan met zijn hand, maar kan een doelpunt niet voorkomen.
76'
Gele kaart voor Josimar Lima (FC Dordrecht)
Van Sichem bestraft de overtreding van Lima met een gele kaart. Er werd namelijk geen honderd procent scoringskans ontnomen.
75'
Strafschop voor Go Ahead! Promes gaat naar de grond in het strafschopgebied en Van Sichem fluit. Een domme overtreding van FC Dordrecht-verdediger Lima, die totaal onnodig een tackle inzet. Goed gezien door de arbiter.
75'
Nog een kwartier te spelen in Deventer. Aan FC Dordrecht valt niet te zien dat ze vechten voor hun laatste kans in de play-offs. Daarentegen begint Go Ahead steeds beter te voetballen.
74'
Van Sichem houdt vooralsnog de kaarten op zak vandaag. Ook een overtreding van Idabdelhay op Promes wordt afgedaan met een waarschuwing. Het is ook een sportief duel te noemen.
71'
Promes speelt zich aardig vrij aan de rechterkant. De voorzet van de middenvelder is net iets te hoog voor Peters. De inlopende aanvaller kan zijn hoofd niet goed tegen de bal krijgen en kopt over.
70'
Voor Peters is het al zijn 23e invalbeurt van dit seizoen. De aanvaller wordt gehuurd van FC Twente. Datzelfde geldt overigens ook voor Promes en doelman Marsman.
70'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Cas Peters
70'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jarchinio Antonia
68'
Fortes met een knappe schijnbeweging aan de rechterkant! De aanvaller speelt aan de rechterkant eenvoudig zijn tegenstander uit. Vervolgens houdt Fortes knap het overzicht en legt af op de inkomende Rijsdijk. Het schot van de aanvaller verdwijnt net over de rechterkruising.
67'
Ook de tweede helft is vrij slordig te noemen. De bal vliegt soms op het middenveld alle kanten op. Het speltempo zal flink wat omhoog moeten, mocht FC Dordrecht vanavond nog willen scoren.
64'
Een goede corner van Rijsdijk van FC Dordrecht. Veldwijk kan zijn hoofd tegen de bal zetten. De aanvaller geeft de bal vervolgens niet de goede richting mee. Veldwijk kwam in dat duel goed voor zijn tegenstander. Zo zorgt de spits in zijn eentje voor het gevaar van Dordrecht.
62'
De eindpass is niet goed bij Go Ahead. Anders had het al enkele malen gevaarlijk kunnen worden. Het gevaar van de club uit Deventer komt vooral over de rechterkant, waar Antonia staat.
60'
FC Dordrecht was in de eerste tien minuten van de tweede helft nauwelijks op de helft van Go Ahead geweest. Het begint nu verder naar voren te voetballen. Het zal tenslotte een doelpunt moeten maken.
58'
Zo is daar ineens een opleving van beide teams. Wellicht is dit een voorproefje voor de rest van de tweede helft.
54'
En voor Go Ahead is Houtkoop dicht bij een goal! Antonia met veel snelheid aan de rechterkant. De vleugelspeler geeft de bal goed voor. Daar staat Houtkoop om de bal in te tikken, maar de spits tikt het leder naast. Zo leeft het duel ineens op.
53'
Veldwijk schiet rakelings naast! En zo ook een kans aan de andere kant. Veldwijk draait zich aan de rechterkant goed vrij van zijn tegenstander. Vervolgens ziet hij de bal net naast de linkerpaal draaien.
52'
Promes tikt de bal net voor het doel langs! Houtkoop geeft vanaf links een perfecte voorzet op de inkomende Promes. De middenvelder is eerder dan de keeper bij de bal, maar kan de bal niet de goede richting meegeven.
50'
De aanvallende intenties lijken alweer verdwenen. Wel heeft de thuisploeg veelal het balbezit. In de eerste helft was dat ook het geval, maar wist Go Ahead dat niet om te zetten in uitgespeelde kansen.
48'
Het is Go Ahead Eagles dat in de eerste minuten nadrukkelijk de aanval zoekt. Het publiek lijkt daardoor wakkergeschud. De thuisploeg probeert vooral via rechtsbuiten Antonia voor gevaar te zorgen.
46'
In de tweede helft speelt Go Ahead richting haar fanatieke supporters. Wellicht kan dat bij sommige spelers voor een opleving zorgen.
46'
45'
Als je het spelbeeld moet geloven lijkt het vandaag nergens om te gaan. Niets is minder waar, beide ploegen kunnen nog naar de volgende ronde in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. In een behoudende eerste helft was de grootste kans voor Go Ahead. Promes kreeg de bal echter niet langs de doelman van Dordrecht.
45'
44'
Go Ahead-aanvaller Antonia gaat wild een duel in. De speler houdt er zelf pijn aan over, maar kan wel verder. Een slordige uittrap van Marsman zorgde ervoor dat de voorhoedespeler moest ingrijpen.
43'
Antonia geeft een gevaarlijke voorzet vanaf rechts. Go Ahead-aanvaller Kolder kan net niet goed bij de bal komen. Het leder was te ver weg voor een kopbal, waardoor hij het met zijn voeten moest proberen. Hij raakte de bal weliswaar, maar niet goed genoeg om de bal richting het doel te krijgen.
40'
Van Sichem spreekt Ten Hag toe, omdat hij de bal niet direct afgaf aan een speler van FC Dordrecht. De trainer van Go Ahead staat er hoofdschuddend bij. Het is ook een overdreven reactie van de scheidsrechter.
37'
Veldwijk krijgt zomaar de bal in zijn schoenen geschoven. De omschakeling van de aanvaller van FC Dordrecht duurt daarna erg lang. Vervolgens levert ook hij de bal heel simpel in. Het is veelzeggend voor deze wedstrijd.
34'
Go Ahead begint iets meer aan te dringen. Antonia nu met een harde voorzet. De bal vliegt echter aan iedereen voorbij. Nog iets meer dan tien minuten tot de theepauze in deze, vooralsnog, tamme wedstrijd.
32'
Promes helpt een enorme kans van Go Ahead om zeep! Door een fraaie steekbal van Antonia komt Promes vrij voor de doelman van FC Dordrecht te staan. Hij wil de bal vervolgens over de goalie heen stiften, maar raakt de bal volkomen verkeerd. Dat had de 1-0 voor Go Ahead moeten zijn.
30'
De thuisploeg houdt de ruimtes klein. FC Dordrecht kan daardoor niet aan spelen toekomen. Daardoor is het meeste balbezit voor Go Ahead.
28'
Go Ahead-trainer Erik ten Hag staat druk te coachen langs de zijlijn. Hij oogt niet tevreden met het spel van zijn manschappen.
26'
Soms begint ineens het zonnetje te schijnen in Deventer. Het spel wordt er niet beter van. Het tempo ligt erg laag en beide elftallen tasten af.
23'
Veldwijk ligt met pijn aan zijn hoofd op de grond. De aanvaller van FC Dordrecht kwam in aanraking met de elleboog van Van der Linden. De voorhoedespeler lijkt gewoon verder te kunnen.
22'
Zodra Go Ahead Eagles in de buurt van het doel van FC Dordrecht komt, heeft het moeite met de passing. Veelal is de ploeg uit Deventer dan net iets te slordig om tot een goed uitgespeelde aanval te komen.
19'
Nadat FC Dordrecht het meeste balbezit had in de eerste tien minuten, is dat nu omgedraaid. Go Ahead speelt de bal rond en probeert er zo nu en dan gevaarlijk uit te komen.
16'
Kolder met de eerste kans voor Go Ahead! Een vrije trap komt bij de speler in de voeten. Hij staat aan de linkerkant in het strafschopgebied en haalt ineens uit. De doelman van FC Dordrecht ziet de bal recht op zich afkomen en kan wegboksen.
15'
Beide ploegen nemen aan het begin van deze wedstrijd zo min mogelijk risico. Go Ahead kan zich dat veroorloven, aangezien FC Dordrecht een doelpunt moet maken om de volgende ronde te halen.
13'
Dordrecht heeft in de openingsfase het meeste balbezit. Het probeert Go Ahead naar voren te lokken. Daar slaagt het vooralsnog niet in.
10'
Daar gaat Houtkoop onzorgvuldig met een mogelijkheid voor Go Ahead om. De aanvaller wordt aan de linkerkant weggestuurd. In plaats van de bal voor te geven gaat Houtkoop voor eigen succes en schiet hij de bal tegen een tegenstander op.
8'
Het staat achterin niet goed bij Go Ahead. Het speelt met een bijna volledig ander achterhoede dan afgelopen woensdag.
7'
Rijsdijk schiet de bal snoeihard rakelings over het doel! Een voorzet vanaf de rechterkant komt precies bij de aanvaller uit. Rijsdijk schiet de bal daarna vanaf elf meter hard in, maar ziet het leder een meter over het doel verdwijnen.
7'
Bij Go Ahead oogt het nog onwennig. Het kan de bal niet lang in balbezit houden. Toch weet het FC Dordrecht op redelijke afstand van het eigen strafschopgebied te houden.
5'
Op het middenveld worden de meeste duels uitgevochten. Op dit moment zorgt het voor een rommelig spelbeeld. De bal vliegt alle kanten op, waarbij geen één van beide teams de controle kan krijgen.
3'
Op het eerste oog ligt de grasmat er redelijk bij vanavond. Dat was afgelopen woensdag wel anders in het stadion van FC Dordrecht. Daar waren de nodige zandplekken te zien.
1'
Dordrecht komt sterk uit de startblokken. Rijsdijk met een aardige actie aan de linkerkant. Hij geeft de bal vervolgens voor. Go Ahead kan uitverdedigen, maar moet wel een corner weggeven. Vervolgens neemt de thuisploeg na de hoekschop het balbezit over.
1'
De sfeer is goed in de Adelaarshorst. De supporters zijn er klaar voor en de spelers komen het veld op. We gaan over enkele ogenblikken beginnen aan deze belangrijke wedstrijd voor beide elftallen.
Welkom! Mijn naam is Robin Tibbe en vanavond doe ik voor u het liveverslag van Go Ahead Eagles - FC Dordrecht. De opstelling valt te vinden onder het knopje 'wedstrijdschema'. We gaan ons opmaken voor een kraker in de play-offs voor promotie/degradatie.We gaan beginnen met de voorbeschouwing

Eerste ontmoeting
Vanavond spelen de clubs voor de tweede keer tegen elkaar. Eerder deze week werd de eerste ontmoeting in Dordrecht gespeeld. Daarbij kreeg Go Ahead een rode kaart, maar leek het lange tijd te gaan winnen met 2-3. Toch slaagde Dordrecht erin om in de slotfase de 3-3 te maken. Dat zorgt ervoor dat deze wedstrijd vanavond nog alle kanten op kan. Bart Vriends was de speler van Go Ahead die de rode kaart kreeg.

FC Dordrecht in Deventer
De gasten van vanavond zijn de enigen die dit seizoen drie punten hebben gepakt in het stadion van Go Ahead Eagles. Op 26 oktober 2012 was Dordrecht met 0-2 te sterk voor de mannen van Go Ahead-trainer Erik ten Hag. Dordrecht zal vanavond aan die stand genoeg hebben om door te gaan naar de volgende ronde van de play-offs.

Veldwijk
FC Dordrecht-spits Lars Veldwijk gelooft in een goede afloop. "Het is ons eerder dit seizoen gelukt om in Deventer te winnen, ik geloof erin dat we dat nog een keer kunnen. Daarom was ik blij dat we alsnog die 3-3 maakten, want met een nederlaag was onze uitgangspositie voor de tweede wedstrijd nog moeilijker geworden."

Erik ten Hag
Net zoals bij Dordrecht, is ook het vertrouwen in Deventer groot. "We gaan ons eigen spel spelen en we willen winnen. Ten opzichte van de eerste wedstrijd moeten we wel beter aan de bal zijn en betere keuzes maken in de opbouw. Gelukkig ligt hier een goed veld. Dat was in Dordrecht niet het geval."