16:30 uur
De Graafschap
6:1
(Heenwedstrijd 1:1)
0 : 1 Torinfos in de Ticker Jordan García-Calvete 6. / Schot met links  (Anco Jansen)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Sanharib Malki 19. / Schot met rechts  (Martijn Monteyne)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Frank Demouge 24. / Kopbal  (Martijn Monteyne)
4 : 1 Torinfos in de Ticker Sanharib Malki 47. / Kopbal  (Mark-Jan Fledderus)
5 : 1 Torinfos in de Ticker Mitchell Donald 68. / Schot met rechts  (Krisztián Németh)

90'
Samenvatting

Roda JC heeft De Graafschap afgeslacht. In de tweede helft liepen de Limburgers al snel verder uit. Malki kopte een hoekschop van Fledderus door de benen van Terol. Lange tijd gebeurde er niks meer, De Graafschap had zich neergelegd bij de nederlaag. Roda JC was tevreden met de ruime voorsprong. Dat Mitchell Donald nog twee doelpunten maakte deed er eigenlijk niet meer toe. Roda JC is de terechte winnaar en moet het in de volgende ronde opnemen tegen Sparta Rotterdam om in de Eredivisie te blijven.
90'
88'
De Graafschap krijgt nog een aardige mogelijkheid. Gregor Breinburg geeft een goede pass aan Adil Auassar. De middenvelder ziet doelman Kurto op hem af komen en probeert de bal over de Pool heen te stiften. Dit mislukt echter. Geen treffer voor De Graafschap.
87'
De supporters van De Graafschap houden de sfeer erin en blijven lawaai maken, toch nog iets positiefs voor de Doetinchemmers.
85'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 6:1 door Mitchell Donald
De Graafschap wordt afgeslacht. Krisztián Németh geeft de bal voor vanaf de linkerkant, Mitchell Donald kan de bal wederom bij de tweede paal binnen schieten. De Superboeren verdedigen dramatisch.
85'
Het is eigenlijk alleen nog de vraag of Pieter Huistra speelminuten gaat geven aan Rogier Meijer. De middenvelder moet na dit seizoen de De Graafschap verlaten en is een echte Superboeren en publiekslieveling.
82'
Eindelijk weer een aardige poging van De Graafschap. Soufian El Hassnaoui geeft de bal aan Jordan Garcia-Calvete. De Spanjaard kan schieten van ongeveer achttien meter, maar doelman Kurto weet redding te brengen.
81'
Als Gözübüyük besluit om nu af te fluiten zal niemand erover klagen, deze wedstrijd gaat nergens meer om.
78'
Wanhoopsschot van De Graafschap. Piotr Parzyszek probeert het van een meter of 22, maar zijn schot gaat hopeloos naast het doel van Kurto.
73'
Man of the Match Sanharib Malki wordt gewisseld. De Syriër krijgt een staande ovatie en wordt vervangen door Davy De Beule.
73'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Davy De Beule
73'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Sanharib Malki
70'
Het wordt langzamerhand een afstraffing voor De Graafschap. 5-1 achterstand, dat moet hard aankomen in Doetinchem.
68'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 5:1 door Mitchell Donald
Het is weer raak voor Roda JC. Krisztián Németh geeft de bal voor, de bal komt bij de tweede paal. Mitchell Donald staat daar te wachten en schiet de bal vrij gemakkelijk in het doel.
67'
Gele kaart voor Piotr Parzyszek (De Graafschap)
Piotr Parzyszek maakt hands en wordt niet gespaard door Serdar Gözübüyük.
66'
Malki! Hij kan zijn vierde van de middag maken, Joost Terol is echter op tijd zijn doel uit waardoor Malki de bal niet goed raakt en naast het doel schiet.
66'
Roda JC laat De Graafschap voetballen, maar de Superboeren maken te veel fouten in de passing.
65'
De wedstrijd kan wel een doelpunt van De Graafschap gebruiken om enigszins de spanning in de wedstrijd terug te krijgen.
60'
De wedstrijd is aan het dood bloeden, Roda JC is tevreden en De Graafschap is niet bij machten om iets te doen.
55'
Mark Jan Fledderus maakt veel theater, maar krijgt geen strafschop van Serdar Gözübüyük.
53'
Gele kaart voor Soufian El Hassnaoui (De Graafschap)
Soufian El Hassnaoui staat nog maar net in het veld, maar heeft al een gele kaart te pakken. De aanvaller begaat een overtreding op Malki en krijgt geel van Gözübüyük.
52'
Als De Graafschap op deze manier blijft door voetballen kan het een monsterscore worden in Kerkrade.
51'
Weer Roda JC met een mogelijkheid. Malki kan zijn hoofd tegen een vrije trap van Fledderus zetten, maar kopt naast.
50'
De Graafschap moet inmiddels drie keer scoren om nog door te gaan naar de volgende ronde van de play-offs. Dit lijkt onmogelijk voor de Doetinchemmers.
49'
De Graafschap heeft twee wissels toegepast, ook Roda JC heeft gewisseld. Milan Massop is uit zijn lijden verlost en wordt vervangen door Ties Evers. Middenvelder Tim Vincken keert ook niet terug. Voor hem komt spits Soufian El Hassnaoui. Abel Tamata is gewisseld bij Roda, voor hem komt Arnaud Djoum.
47'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 4:1 door Sanharib Malki
Roda JC komt al snel op een 4-1 voorsprong. Malki kopt een hoekschop van Fledderus door de benen van Terol.
46'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Arnaud Djoum
46'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Abel Tamata
46'
Wissel in bij De Graafschap -> Soufian El Hassnaoui
46'
Wissel uit bij De Graafschap -> Tim Vincken
46'
Wissel in bij De Graafschap -> Ties Evers
46'
Wissel uit bij De Graafschap -> Milan Massop
46'
45'

Roda JC staat terecht met 3-1 voor bij de rust. De Graafschap begon flitsend aan de wedstrijd en kwam na zes minuten spelen op voorsprong. Een mooie steekbal van Anco Jansen zette Jordan Garcia-Calvete alleen voor doelman Filip Kurto. Garcia-Calvete bleef koel en rondde goed af. Na de treffer van De Graafschap werd Roda JC wakker. De Limburgers kwamen niet meer in de problemen en wisten driemaal te scoren. Malki kon twee keer een voorzet van de rechterkant van dichtbij binnen tikken en Frank Demouge was met het hoofd trefzeker.
45'
45'
Gözübüyük trekt er nog één minuut blessuretijd bij.
45'
Frank Demouge is geblesseerd geraakt en kan niet verder. Krisztián Németh is zijn vervanger.
45'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Krisztián Németh
45'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Frank Demouge
43'
De Superboeren hebben sinds de treffer van Garcia-Calvete geen enkele grote kans meer weten te creëren. De Doetinchemmers zullen uit een ander vaatje moeten tappen in de tweede helft.
42'
Milan Massop heeft een moeilijke middag. Guus Hupperts is hem continu te sim af en in duel met Malki en Demouge legt de linksback het ook af.
38'
Oef! Bijna weet Malki zijn derde van de middag te maken. De Graafschap is aan het klummelen achterin. Via Massop komt de bal voor de voeten van Malki. Zijn schot wordt gestopt door doelman Terol. Goede redding!
36'
Gele kaart voor Danilo (Roda JC Kerkrade)
Danilo is te laat bij Piotr Parzyszek en haalt de aanvaller onhandig onderuit. Gözübüyük geeft Danilo de gele kaart.
36'
Roda JC moet om degradatie te voorkomen in de laatste play-off ronde afrekenen met Sparta Rotterdam. De Rotterdammers waren over twee wedstrijden te sterk voor Helmond Sport.
34'
De wedstrijd is gespeeld. De Graafschap moet twee keer scoren om door te gaan naar de volgende ronde van de play-offs. Roda JC is echter vele malen beter.
32'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 3:1 door Sanharib Malki
De Graafschap is ontzettend slordig achterin. Martijn Monteyne kan de bal voorzetten vanaf de rechterflank. Sanharib Malki staat helemaal vrij en kan de bal van dichtbij wederom achter doelman Terol schieten.
30'
De Graafschap moet wat verzinnen, want op deze manier zit het seizoen van de Superboeren er na vanmiddag op.
28'
Malki! Weer een grote kans voor Roda JC. In eerste instantie kan Timothy van der Meulen Malki de bal nog ontfutselen, maar Malki staat snel op en schiet de bal naast het doel.
26'
Weer Roda! Mark Jan Fledderus neemt een hoekschop vanaf de linkerkant. Frank Demouge kan koppen, maar de bal gaat voorlangs.
24'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 2:1 door Frank Demouge
Roda JC komt op voorsprong. De Limburgers krijgen een vrije trap en nemen deze snel. De bal komt op het hoofd van Frank Demouge die de bal achter Joost Terol kopt.
24'
Eindelijk duikt De Graafschap weer op voor het doel van Roda JC. Anco Jansen snelt voorbij zijn directe tegenstander. Hij probeert de bal bij Piotr Parzyszek te krijgen, maar dit mislukt.
22'
Sinds de treffer van De Graafschap is Roda JC de betere partij geworden. Ze dringen aan en het lijkt niet lang te gaan duren voordat de Limburgers ook de 2-1 maken.
21'
Het staat inmiddels helemaal gelijk. In Doetinchem eindigde de wedstrijd in 1-1 en het staat in Kerkrade nu ook 1-1. Mocht het zo blijven dan gaan we verlengen.
19'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:1 door Sanharib Malki
Het staat weer gelijk in Kerkrade. Guus Hupperts geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Sanharib Malki komt voor zijn directe tegenstander en kan de bal van dichtbij binnen tikken.
18'
Het publiek begint zich tegen scheidsrechter Gözübüyük te keren. Volgens de Limburgers maakt hij een aantal verkeerde beslissingen.
16'
Roda JC begint gevaarlijker te worden. Frank Demouge kon schieten, maar zijn schot werd geblokt door Milan Massop. Even later ontsnapt Guus Hupperts aan de rechterkant, maar zijn voorzet kan worden uitverdedigd.
15'
De spanning is te snijden in het Parkstad Limburg Stadion. Beide teams zijn gelijkwaardig, maar zijn te slordig in de passing.
13'
Ondanks de vroege openingstreffer van de bezoekers blijft het voorlopig rustig in Kerkrade. Beide teams hebben geen kansen meer gecreëerd.
8'
De Graafschap heeft nu ook een uitdoelpunt te pakken. De Superboeren moeten echter nog ruim tachtig minuten volhouden. Eerder vandaag degradeerde VVV Venlo uit de Eredivisie. Gaat Roda JC hetzelfde overkomen?
6'
Doelpunt voor De Graafschap, 0:1 door Jordan Garcia-Calvete
De Graafschap staat al heel snel op een 1-0 voorsprong. Anco Jansen gaf een perfecte steekpass op Jordan Garcia-Calvete. De middenvelder twijfelde niet en schoof de bal achter doelman Filip Kurto.
5'
Beide teams zijn nog niet gevaarlijk geweest. Het is wachten op de eerste kans.
1'
We zijn begonnen in Kerkrade, De Graafschap heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Roda JC Kerkrade tegen De Graafschap. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag. Onder de knop wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

Roda JC moet vechten tegen degradatie. De Limburgers kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel in Doetinchem. Roda JC was grotendeels de bovenliggende partij, maar keek na ruim een half uur spelen tegen een achterstand aan. Anco Jansen krulde de bal in de verre hoek, Filip Kurto was kansloos. Roda JC kwam na de rust terug in de wedstrijd, Frank Demouge kopte een hoekschop van Mark Jan Fledderus tegen de touwen. Beide teams hadden mogelijkheden op de overwinning. Met name Jordan Garcia-Calvete had twee grote kansen, maar doelman Kurto wist redding te brengen.

De Graafschap lijkt klaar voor de return: “Het is nog geen gelopen koers”, aldus Pieter Huistra. Er staat veel op het spel voor de Superboeren. De begroting van de Doetinchemmers staat momenteel op 6,5 miljoen, maar als De Graafschap niet weet te promoveren moet de begroting terug naar 5 miljoen. Voor Roda JC zal degradatie een ramp zijn, veel spelers zullen de club gaan verlaten en de Limburgers zullen flink moeten gaan bezuinigen.

De Graafschap kan nog altijd geen beroep doen op Ted van de Pavert, Santy Hulst en Karim Tarfi. Ook Jochem Jansen is er nog steeds niet bij, de rechtsback heeft te veel last van zijn knie. Laurent Delorge ontbreekt nog altijd bij Roda JC, ook Rob Wielaert zit niet bij de wedstrijdselectie. In tegenstelling tot de wedstrijd in Doetinchem speelt Arnaud Djoum vandaag niet, hij zit wel op de bank. De Graafschap speelt met dezelfde elf namen als afgelopen donderdag.