14:30 uur
Go Ahead Eagles
0:3
(Heenwedstrijd 0:1)
0 : 1 Torinfos in de Ticker Jarchinio Antonia 14. / Schot met rechts  (Marnix Kolder)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Quincy Promes 81. / Kopbal  (Jarchinio Antonia)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Marnix Kolder 89. / Schot met links  (Lion Kaak)

90'
Het is VVV eigenlijk geen moment gelukt om er nog een wedstrijd van te maken. Ondanks de aanvallende wissels kreeg VVV de regie niet in handen. De Limburgers probeerden het wel en creëerden ook nog enkele kansen, maar de ploeg miste het vertrouwen om er nog een echte wedstrijd van te maken. In de slotfase gooide Go Ahead het duel definitief in het slot door doelpunten van Quincy Promes en Marnix Kolder.

Bedankt voor het volgen van dit duel en graag tot een volgende keer!
90'
89'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 0:3 door Marnix Kolder
Marnix Kolder kan frank en vrij aannemen in het strafschopgebied. Hij staat met de rug naar de goal en draait weg naar links. Hij denkt niet na en schiet onberispelijk raak in de linkerhoek.
87'
Oei! Bijna 0-3! Cas Peters is eerder bij de bal dan Guus Joppen en haalt heel hard uit. De bal gaat echter over.
84'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Cas Peters
84'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Deniz Turuc
83'
Het is nu echt over en uit voor VVV. De VVV-supporters verlaten gedesillusioneerd het stadion. De supporters van Go Ahead vieren het feestje en kunnen zich opmaken voor het beslissende treffen met FC Volendam.
81'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 0:2 door Quincy Promes
VVV is gedegradeerd! Quincy Promes velt het vonnis over de Limburgers. Hij knikt een voorzet van Antonia heerlijk binnen achter Mäenpaa.
78'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jan Kromkamp
78'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Freek Heerkens
77'
Hier wordt VVV een penalty ontnomen. Een schot van VVV gaat naar de hand van Jop van der Linden. Iedereen van VVV schreeuwt tevergeefs om een strafschop, omdat Blom het niet heeft waargenomen.
76'
Gele kaart voor Xandro Schenk (Go Ahead Eagles)
In plaats van Bergkamp krijgt Schenk geel, omdat hij verhaal haalt bij scheidsrechter Blom na de elleboog van de VVV'er.
76'
Spelers van Go Ahead Eagles zijn ziedend. En terecht. Ronald Bergkamp geeft Jop van der Linden een hengst in het gezicht met zijn elleboog. Een honderd procent rode kaart, maar de aanvaller van VVV krijg helemaal niets.
74'
Gele kaart voor Freek Heerkens (Go Ahead Eagles)
Heerkens houdt Wildschut beet en krijgt de gele kaart.
71'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Jules Reimerink
71'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Jeffrey Leiwakabessy
70'
De Limburgse supporters geloven er niet meer in. Het publiek is stil en sommige supporters lopen zelfs al richting de uitgang. Het is de aanhang van Go Ahead dat de sfeer maakt.
68'
Mäenpaa redt VVV! De doelman redt oog-in-oog met Antonia. Het schot van de aanvaller belandt op het lichaam van de doelman van VVV en wordt daarna wegggehaald. Dit had hoe dan ook de beslissing moeten zijn.
63'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Lion Kaak
63'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Xander Houtkoop
63'
En nu wordt een inzet van Brian Linssen van de lijn gehaald door Go Ahead Eagles.
61'
Türk! In het strafschop gebied haalt hij uit, maar vindt hij Nick Marsman op zijn pad. Enorme kans!
59'
Van een Limburgs slotoffensief is nog geen sprake. Het vertrouwen ontbreekt bij VVV om het Go Ahead echt moeilijk te maken. De beste kansen zijn er zelfs voor Go Ahead Eagles.
57'
Houtkoop bijna met de beslissing! Vanuit de counter kan Xander Houtkoop aan de rand van het strafschopgebied uithalen. Het schot is goed en hard, maar wordt ternauwernood gekeerd door Niki Mäenpää.
54'
Gele kaart voor Marcel Seip (VVV-Venlo)
Seip is genoodzaakt Marnix Kolder naar de grond te trekken als de aanvaller van de Eagles Seip te snel af is. Kevin Blom trekt terecht de gele kaart voor Siep.
51'
Gele kaart voor Nick Marsman (Go Ahead Eagles)
De doelman neemt te veel tijd bij het nemen van een doeltrap en krijgt de gele kaart gepresenteerd.
47'
VVV gaat voor een ultiem slotoffensief door Ronald Bergkamp en Yanic Wildschut binnen de lijnen te brengen. De laatstgenoemde dook direct al op voor Nick Marsman. Het schot van de VVV'er werd echter gekeerd door Marsman.
46'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Yanic Wildschut
46'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Roland Bergkamp
46'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Ahmed Ammi
46'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Robert Cullen
46'
45'
VVV lijkt na de eerste helft niet meer te ontkomen aan degrdatie. De thuisploeg staat 1-0 achter door een doelpunt van Eagles-speler Jarchinio Antonia. VVV probeert het na de goal wel, maar het ontbreekt de ploeg aan slagvaardigheid en creativiteit. Go Ahead Eagles zit door de voorsprong in een zetel en is via een counter een paar keer dreigend geweest.

Graag tot straks in de tweede helft!
45'
42'
Nu is het Linssen die het probeert met een schot. Hij raakt de bal beter dan zijn ploegmaat Ahmed Ammi. Desalniettemin gaat het schot van Linssen ook naast.
40'
Ahmed Ammi kan aan de rand van het strafschopgebied vrij uithalen. Hij raakt de bal echter helemaal verkeerd waardoor de bal naast stuitert.
38'
Het spel gaat nu over en weer. VVV probeert voor rust nog een doelpunt te forceren en zet daardoor de deur achterin helemaal open. Go Ahead schakelt een paar keer snel om, maar het ontbreekt de ploeg op dit moment even aan slagvaardigheid.
34'
Go Ahead Eagles kan er ook wat van hoor. Freek Heerkens verliest de bal aan Robert Cullen. De Japanner sprint naar het strafschopgebied en passeert twee man in de zestienmeter. Voordat hij wil uithalen verliest hij de controle over de bal en rolt het leder over de achterlijn.
32'
Het is opvallend hoeveel fouten VVV blijft maken in de opbouw. Ook nu weer gaat het mis. Maar deze keer wordt het niet afgestraft door de Eagles.
28'
Brian Linssen scoort bijna. Hij trekt naar binnen en schiet naar de rechterhoek, maar zijn schot gaat net naast. Dit moet de VVV-supporter enige hoop geven.
25'
Een acrobatisch kunststukje van Nwofor. Met de rug naar de goal van Nick Marsman wil hij de bal binnenschieten met een omhaal. Het zag er spectaculair uit, maar de Nigeriaanse spits van VVV mist de bal volledig.
22'
Het is Go Ahead dat rustig afwacht op de uitbraak. Nu is het Xander Houtkoop die een kans krijgt uit een counter. Hij verschijnt aan de linkerkant van het strafschopgebied en zonder na te denken haalt hij hard uit. De bal gaat over.
21'
VVV kakt helemaal in na een veelbelovend begin. De aanvallende intenties ontbreken. De ploeg komt niet verder dan de bal achterin rond te spelen en met een lange haal naar voren Nwofor te bereiken.
18'
VVV hevig in de problemen. Om degradatie te voorkomen moet de ploeg uit Venlo drie doelpunten maken. Aan de andere kant zit Go Ahead Eagles in een zetel.
14'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 0:1 door Jarchinio Antonia
Het vak met supporters van Go Ahead Eagles wordt helemaal gek nadat Jarchinio Antonia koelbloedig raak schiet. Het doelpunt werd ingeleid door een fout in de opbouw bij VVV-speler Ahmed Ammi. Marnix Kolder ontfutselde Ammi de bal en bereikte met een prima pass de vrijstaande Antonia, die de trekker overhaalde aan de rechterkant van het strafschopgebied.
8'
Dit VVV oogt al heel anders dan afgelopen donderdag. De geel-zwarten geven veel pressie op de spelers van Go Ahead. En de bezoekers worden teruggedrongen op de eigen helft.
6'
Die moet er in! Nwofor geeft goed af op Guus Joppen. Hij kan in het strafschopgebied vrij uithalen. Voordat hij wil schieten stuit de bal iets op waardoor het schot hoog over gaat.
4'
PAAL! Go Ahead komt voor het eerst over de middenlijn en Quincy Promes probeert het maar eens van afstand. Zijn inzet raakt de paal. Ongelofelijke kans voor de Eagles.
3'
VVV probeert Go Ahead Eagles meteen onder druk te zetten.
2'
Aleksander Radosavljevič met een schot! Uiteindelijk is het niet meer dan een afzwaaier.
1'
Eerste hoekschop is al een feit voor VVV.
1'
Scheidsrechter Kevin Blom heeft gefloten voor de aftrap in een goed gevulde De Koel.
1'
Goedemiddag. Welkom bij het tweede duel tussen VVV-Venlo en Go Ahead Eagles. Vanmiddag doe ik, Steven Koelma, verslag van deze wedstrijd in de play-offs om promotie en degradatie.

Voor VVV is het vanmiddag alles of niets in eigen huis. De thuisploeg moet een 1-0 nederlaag ongedaan zien te maken. Afgelopen donderdag won Go Ahead Eagles meer dan verdiend het eerste duel. En daarmee hangt het verblijf in de Eredivisie van de Venlonaren aan een zijden draadje.

VVV legde afgelopen donderdag een niveau op de mat dat ook zeker niet Eredivisie waardig is. Daarom moet de ploeg van Ton Lokhoff uit een ander vaatje gaan tappen, want anders is het gedaan met de Limburgers. VVV speelde in Deventer erg verdedigend en weigerde de aanval te kiezen.

Nu het vijf voor twaalf is voor de geel-zwarten, moet de aanval wel gekozen worden. Door de 1-0 nederlaag moet VVV minimaal twee doelpunten maken en de Eagles van scoren afhouden. Dat laatste wordt een hels karwei, omdat Go Ahead zal loeren op de counter. De ploeg van Erik ten Hag gaat proberen om via een uitbraak met snelle mensen als Quincy Promes en Jarchinio Antonia een uitdoelpunt te maken.

De Eagles hebben na de overwinning in De Adelaarshorst het nodige vertrouwen. In tegenstelling tot VVV wilde Go Ahead wel aanvallen, maar de ploeg had moeite om door de defensie van de Limburgers te komen. Uiteindelijk maakte Xandro Schenk het verdiende doelpunt voor de Eagles. Zoals gezegd hoeft Go Ahead vanmiddag niet op een Venlose muur te rekenen en is er meer ruimte voor de aanvallers van de Eagles.

VVV start zoals verwacht met een meer aanvallend opstelling dan in Deventer. Verdediger Kaj Ramsteijn moet zijn plaats afstaan aan de Japanse aanvaller Robert Cullen. Eagles-trainer Ten Hag heeft geen redenen gezien om zijn opstelling te wijzigen. Hij laat dezelfde elf als afgelopen donderdag beginnen. Wilt U de complete opstellingen weten? Klik dan op de button 'wedstrijdgegevens'aan de linkerzijde van de webpagina Alle ingrediënten lijken dus aanwezig om er een mooie en spannende voetbalmiddag van te maken. Of deze middag ook daadwerkelijk zo spannend en mooi wordt? Schuif over een half uur bij ons aan en U mist niks van dit duel in De Koel. Graag tot straks!