(Heenwedstrijd 0:2)
0 : 1 Torinfos in de Ticker Lars Veldwijk 4. / Kopbal  (Khalid Karami)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Sander Fischer 25. / Kopbal  (Jeff Stans)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Jean-David Beauguel 39. / Kopbal  (Romeo Castelen)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Peter Jungschläger 44. / Schot met rechts  (Sander Duits)

90'
Het is over en uit voor RKC Waalwijk. De ploeg van trainer Erwin Koeman kon het tij niet meer keren in de tweede helft en keert na drie jaar weer terug in de Jupiler League. Excelsior keert daarentegen na twee jaar weer terug in de Eredivisie.
90'
90'
Doelpunt afgekeurd! Invaller Lieder scoort voor RKC, maar hij wordt teruggefloten voor buitenspel. Wat een pech voor de Waalwijkers.
89'
Hij wil er ook niet in! RKC krijgt wederom een grote kans, maar wederom is het Beauguel die mist op aangeven van Castelen. Het zit er gewoon niet in.
88'
Excelsior viert feest. De 450 meegereisde supporters kunnen hun geluk niet op en zingen meerdere liedjes.
86'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Rangelo Janga
86'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Jeff Stans
84'
Weer staat Deckers in de weg! Jordy Deckers keept goed vandaag. De goalie keert nu een inzet van Beauguel en voorkomt zo wederom dat RKC op voorsprong komt.
81'
Beauguel kopt over! De spits kan van dichtbij inkoppen, maar de Fransman kopt echter over. Het mag niet zo wezen voor RKC vandaag.
79'
Gele kaart voor Mart Lieder (RKC Waalwijk)
Lieder komt veel te hard in en krijgt terecht de gele kaart toegewezen.
77'
Het lijkt er niet meer in te zitten voor RKC. De ploeg moet nog drie keer scoren in iets meer dan tien minuten.
75'
Ongelooflijk! Een verdediger van Excelsior tast helemaal mis en geeft RKC dé kans. Aurélien Joachim moet de bal afspelen en dan is het raak, maar de spits gaat voor eigen succes en schiet naast. Oliedom.
71'
Het lukt RKC niet meer om echt gevaarlijk te worden. Excelsior vindt het wel welletjes en wacht op een counter.
69'
Het wordt wat grimmiger in Waalwijk. Beide ploegen hebben moeite met verzorgd voetbal.
65'
Gele kaart voor Rémy Amieux (RKC Waalwijk)
65'
Gele kaart voor Jordan Botaka (SBV Excelsior)
65'
Amieux en Botaka vechten het letterlijk en figuurlijk uit! Beide spelers stoeien met elkaar en krijgen beiden ook geel.
64'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Jurgen Mattheij
64'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Rick Kruys
61'
Bijna weer Excelsior! Het gaat op en neer. Nu is het Jordan Botaka die uithaalt. Hij ziet zijn inzet gekeerd worden door Van Dijk.
60'
Daar was Sno al bijna! De invaller krijgt de bal iets buiten de zestien meter en schiet maar net over.
59'
Daar is Sno! Trainer Erwin Koeman zette Evander Sno op de bank, maar nu mag hij alsnog het veld betreden. Hij komt het veld in voor Sander Duits.
59'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Evander Sno
59'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Sander Duits
58'
Goed schot Veldwijk! De spits schiet vanaf de zestien meter hard op doel, maar zijn schot wordt geblokt.
52'
RKC geeft ontzettend veel ruimte weg achterin. Excelsior profiteert daar nu bijna van, maar in de kluts kan de bal weggeschoten worden.
50'
De Waalwijkers zetten aan. Beauguel kopt hard op doel, maar Deckers stopt de inzet van de spits.
46'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Mart Lieder
46'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Kenny Van Hoevelen
46'
RKC begint vol op de aanval aan de tweede helft.
46'
45'
RKC en Excelsior maken er een boeiende pot van. De thuisploeg begon het duel erg slap en kwam al binnen het half uur op een 0-2 achterstand. RKC krabbelde weer wat op en scoorde vlak voor rust alweer de gelijkmaker, maar de Waalwijkers hebben nog altijd drie doelpunten nodig om in de Eredivisie te blijven.
45'
45'
Is een wonder mogelijk in Waalwijk? RKC heeft nog 'slechts' drie doelpunten nodig.
45'
Goede redding Van Dijk! Een vrije trap net buiten de zestien meter wordt ternauwernood gekeerd door Van Dijk.
44'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 2:2 door Peter Jungschläger
Kan het dan toch nog? Een afgeslagen voorzet komt voor de voeten van Peter Jungschläger en die schiet de bal hard in de linkerhoek. Doelman Deckers moet het antwoord schuldig blijven.
42'
Het gaat op en neer in Waalwijk! Nu krijgt RKC weer een goede kans op een treffer, maar een voorzet vanaf rechts wordt aangeraakt en daardoor krijgt RKC een hoekschop.
41'
Hutten! De invaller schiet hard op het doel van Van Dijk, en die kan de bal in tweede instantie klem pakken.
39'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 1:2 door Jean-David Beauguel
Daar is dan eindelijk de treffer voor RKC. Romeo Castelen geeft goed voor en Jean-David Beauguel kan de bal makkelijk inkoppen.
34'
Bijna de 0-3! Jordan Botaka dolt Rémy Amieux en geeft de bal strak voor, maar geen van de Excelsior-aanvallers weet de voet tegen de bal aan te krijgen.
33'
Vermeulen is geblesseerd en moet het veld verlaten. Lars Hutten neemt zijn plek in.
33'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Lars Hutten
33'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Kevin Vermeulen
32'
Wat een kans nu voor RKC! Prince Gouano staat helemaal vrij en kopt de bal net voorlangs. Dit had een doelpunt moeten zijn.
28'
RKC probeert het wel, maar het lukt de ploeg uit Waalwijk niet om een doelpunt te maken. Excelsior wacht nu op een uitbraak.
25'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 0:2 door Sander Fischer
Het is gedaan! Excelsior gaat naar de Eredivisie. Sander Fischer scoort na een voorzet van Jeff Stans met zijn hoofd en zorgt er zo voor dat Excelsior weer terugkeert op het hoogste niveau.
22'
Gele kaart voor Lucas Woudenberg (SBV Excelsior)
19'
Van de lijn gehaald! Robert Braber kopt een hoekschop hard in het doel, maar Karami haalt de bal van de doellijn.
18'
Vermeulen bijna! Kevin Vermeulen haalt eens uit en ziet zijn inzet met moeite gekeerd worden door doelman Arjan van Dijk.
17'
RKC komt er nog amper door. De Waalwijkers spelen op goed geluk de bal naar voren, maar voorlopig hebben ze nog weinig kansen gecreëerd.
14'
Goede poging Joachim! De spits krijgt de bal ietwat gelukkig mee en schiet vervolgens vlak over.
11'
Sander Duits schiet ruim naast het doel van Jordy Deckers.
7'
Wat een begin voor Excelsior. RKC zal nu vier (!) keer moeten scoren om in de Eredivisie actief te blijven. Vier keer scoren lukte de ploeg dit seizoen slechts twee keer.
6'
Gele kaart voor Robert Braber (RKC Waalwijk)
Robert Braber komt hard in op doelpuntenmaker Veldwijk en krijg daarvoor terecht geel. Veldwijk ligt nog op de grond en wordt verzorgd.
4'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 0:1 door Lars Veldwijk
Het is ongelooflijk, maar waar! RKC staat al binnen vier minuten op achterstand. Lars Veldwijk zet Excelsior op voorsprong dankzij een kopbal, op aangeven van Khalid Karami.
2'
De Kralingers zijn met 450 mensen naar het Mandemakers Stadion gekomen.
1'
Wie speelt het volgende seizoen in de Eredivisie? Is het toch RKC of houdt Excelsior de 2-0 voorsprong vast?
1'
Welkom bij de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en SBV Excelsior. In dit duel zullen beide teams gaan uitmaken wie er naar de Eredivisie gaat en wie naar de Jupiler League. Mijn naam is Rijcko Treep en ik zal u vanaf 12.30 uur live verslag doen.

Excelsior heeft de beste papieren. De ploeg uit Rotterdam versloeg het elftal van trainer Erwin Koeman in eigen huis met 2-0, maar dat had nog veel hoger kunnen uitlopen als Excelsior beter met de kansen om was gegaan. Al na drie minuten zorgde Khalid Kharami voor de eerste treffer na een pass van Lars Veldwijk. Vijf minuten voor rust verdubbelde Veldwijk de score zelf, door een strafschop te benutten. De Kralingers wisten daarna niet meer te scoren, maar hebben zichzelf wel een goede uitgangspositie gegeven.

RKC zal dus flink aan de bak moeten. Er moet met minimaal twee doelpunten verschil gewonnen worden, anders is het over en uit voor RKC en keert het weer terug naar de Jupiler League. De Waalwijkers hebben het afgelopen seizoen slechts drie keer met twee doelpunten verschil gewonnen in eigen huis: 5-2 van FC Utrecht, 2-0 van PSV en 3-0 van NAC Breda. Het wordt dus geen gemakkelijke opgave voor RKC.