17.05.2014 15:57

Sleutelwedstrijd RKC/FC Dordrecht – Excelsior/Sparta

Paul Gladon viert treffer tijdens Sparta Rotterdam - FC Dordrecht. (09-11-2013)

In een tweeluik is de tweede wedstrijd altijd het belangrijkste. Zo ook in de play-offs voor promotie/degradatie. Vier ploegen strijden om twee plekken op het hoogste voetbalniveau dat Nederland kent.

RKC Waalwijk – Excelsior

Twee ploegen zijn al gedegradeerd uit de Eredivisie en het is heel goed mogelijk dat daar RKC Waalwijk als derde bij komt. De ploeg uit Waalwijk verloor in Rotterdam namelijk met 2-0 en moet dus goed voor de dag komen om die achterstand om te buigen. Excelsior kan rustig naar de wedstrijd in Brabant toewerken, want het beschikt nog steeds over de belangrijke Lars Veldwijk. De spits was ook in de heenwedstrijd betrokken bij twee doelpunten. Al vroeg in de wedstrijd leverde hij  de assist voor de 1-0, om vervolgens vijf minuten voor rust uit een penalty de 2-0 te maken. De spits staat in de interesse van meerdere Eredivisieclubs en werd zelfs door mensen buiten beide clubs om gelinkt aan Feyenoord.

FC Dordrecht – Sparta

In deze wedstrijd kan wonderbaarlijk genoeg nog van alles gebeuren. Sparta kende een dramatische tweede seizoenshelft, maar lijkt het voetbalvermogen op tijd te hebben opgepakt, want in de play-offs gaat het aardig. De thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht eindigde in een 2-2 gelijkspel, wat voor Sparta eigenlijk gelijk stond als winst. FC Dordrecht eindigde de competitie als nummer twee met indrukwekkende cijfers. Veel (doel)punten en weinig tegentreffers. Tegen Sparta kwam het dan ook twee keer op voorsprong, maar op Het Kasteel kwam Sparta twee keer terug in de wedstrijd. Natuurlijk heeft FC Dordrecht het voordeel van de uitdoelpunten. Als de formatie Sparta van het doel houdt, voetballen zij volgend seizoen in de Eredivisie.

Beide wedstrijden staan ingepland op zondag 18 mei. RKC Waalwijk en Excelsior trappen al om 12.30 af, FC Dordrecht en Sparta beginnen twee uur later. Promoveren er dit seizoen drie ploegen uit de Jupiler League, of weet RKC Waalwijk het vege lijf te redden? Volg de ontknoping van de Nederlandse competitie zondagmiddag.

Door: Jos Boesveld