PEC Zwolle Donderdag, 21. Mei 2015
Vitesse
1:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Maikel van der Werff 31. / Schot met rechts  (Jody Lukoki)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Marko Vejinović 68. / Schot met rechts  (Valeri Qazaishvili)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Valeri Qazaishvili 74. / Schot met links  (Wallace)

90'
Lang leek het er niet op, maar Vitesse heeft een 1-2 overwinning bij PEC Zwolle geboekt. De invallers Marko Vejinović en Wallace hadden daar een belangrijk aandeel in. Vejinović scoorde de gelijkmaker, Wallace gaf Valeri Qazaishvili de assist bij de 1-2.

Bedankt voor het volgen van dit duel. Graag tot een volgende keer!
90'
90'
PEC Zwolle geeft achterin behoorlijk wat ruimte weg. Vitesse verzuimt daar iets mee te doen.
90'
Poging van Becker! De invaller van PEC Zwolle probeert de bal boven in de verre rechterhoek te spelen. Hij mikt echter te hoog: over!
90'
De extra tijd bedraagt drie minuten!
90'
Nog bijna 1-3. Kevin Diks kopt een hoekschop van Marko Vejinović maar net naast.
89'
Nog een minuut en extra tijd. PEC Zwolle moet haast maken, maar heeft in tussentijd weinig kansen gehad.
83'
Nog zeven minuten heeft PEC Zwolle, maar de tank lijkt leeg bij de thuisploeg.
79'
Dat ging even hard in Zwolle. Zo opeens is Vitesse met twee uitdoelpunten had op weg naar de finale van de play-offs, al doet PEC nog wel z'n best om een gelijkmaker te maken.
74'
Doelpunt voor Vitesse, 1:2 door Valeri Qazaishvili
Het gaat snel in Zwolle. Het zijn de wissels die het verschil maken. Op rechts gaat Wallace aan de wandel. Hij steekt het veld vanaf de rechterkant aan. De Braziliaan speelt Valeri Qazaishvili de bal in de voeten. Hij draait aan de rand van de zestien meter fantastisch weg. Met een lichaamsbeweging staat-ie vrij voor Hahn en scoort!
73'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Sheraldo Becker
73'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Ryan Thomas
73'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
73'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Jesper Drost
68'
Gele kaart voor Jan-Arie van der Heijden (Vitesse)
Van der Heijden gaat hard een duel in met Jody Lukoki. Dat komt hem op een gele kaart te staan.
68'
Doelpunt voor Vitesse, 1:1 door Marko Vejinović
Marko Vejinović haalt meteen zijn gram. Hij haalt van ver uit met z'n rechter. Via een PEC Zwolle-hoofd (Trent Sainsbury) gaat de bal naar de verre linkerhoek. Het leder is buiten het bereik van doelman Warner Hahn, die niet vrijuit gaat.
65'
Marko Vejinović mag het ongelijk bewijzen van Peter Bosz. Hij gaf Josh McEachran op het middenveld de voorkeur. Ook Wallace is in het veld gekomen. Het is normaliter een rechtsback, kan ook rechts op het middenveld uit de voeten.
64'
Wissel in bij Vitesse -> Marko Vejinović
64'
Wissel uit bij Vitesse -> Josh McEachran
64'
Wissel in bij Vitesse -> Wallace
64'
Wissel uit bij Vitesse -> Zakaria Labyad
63'
Dat loopt goed af voor doelman Eloy Room. De sluitpost van Vitesse komt ver zijn doel uit. Hij wil de bal vangen en laat die even los. Gelukkig voor hem heeft hij het leder net op tijd weer in bezit.
58'
Tomáš Necid! Dat doet-ie niet goed. Vanaf rechts krijgt de spits een afgemeten voorzet van Jody Lukoki. Halverwege het strafschopgebied heeft de Tsjech alle tijd om met z'n hoofd een uit te zoeken. In plaats van de bal diagonaal in te koppen, kopt Necid recht in de handen van doelman Eloy Room.
56'
Voorzichtigheid blijft troef in Zwolle. Het tempo ligt laag en beide ploegen weigeren geen risico te nemen. Dat is in het geval van PEC Zwolle goed te begrijpen, dat met 1-0 voor staat.
53'
Maikel van der Werff mag een vrije trap nemen op een ideale plaats. Aan de linkerkant van het veld en een meter of twintig van het doel mag hij een poging wagen. Dat wordt er een om snel te vergeten, want zijn schot gaat hoog over.
52'
Nadat PEC Zwolle een kans om zeep helpt is Vitesse aan de andere kant dichtbij. Valeri Qazaishvili komt aan de rand van de zestien meter. Aan de linkerkant haalt hij uit naar de linkerhoek. Zijn schot gaat centimeters naast.
48'
PEC Zwolle zet een goede aanval op. De thuisploeg nadert het strafschopgebied. Daar lijkt Vitesse de boel onschadelijk te maken. De Arnhemmers krijgen de bal niet weg waardoor die in de voeten van Ben Rienstra komt. De middenvelder komt niet helemaal goed uit wat ervoor zorgt dat zijn schot redelijk ver overgaat. Was een aardige mogelijkheid voor PEC.
46'
Beide ploegen zijn overigens ongewijzigd aan de tweede helft begonnen.
46'
PEC Zwolle heeft afgetrapt voor de tweede helft. Gaat Vitesse daarin op zoek naar de gelijkmaker?
46'
45'
Vitesse had de boel goed onder controle, maar staat door een fout van Davy Pröpper wel met 1-0 achter. Doelpuntenmaker was Maikel van der Werff, de man die volgend seizoen bij Vitesse speelt.

Graag tot straks voor de tweede helft!
45'
45'
Er komt nog één minuut blessuretijd bij.
45'
Tomáš Necid loopt weer. Hij gaat in ieder geval de eerste helft afmaken.
43'
Ai, Tomáš Necid ligt met pijn op de grond. De Tsjech verstapt zich. Vitesse speelt door, wat niet wordt gewaardeerd door PEC Zwolle.
42'
Na de goal heeft PEC Zwolle het initiatief een klein beetje overgenomen van Vitesse. De thuisploeg speelt in ieder geval meer op de helft van de tegenstander dan voor de 1-0.
39'
Het valt in de eerste helft op dat PEC Zwolle en Vitesse beide veel fouten maken. Ballen worden zomaar ingeleverd. Niet voor niets werd daarmee de 1-0 ingeleverd. Het is soms er slordig wat er in Zwolle gebeurt.
35'
De voorsprong van PEC komt wel een beetje uit de lucht vallen. Vitesse controleerde de wedstrijd. PEC Zwolle wachtte voornamelijk af.
31'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:0 door Maikel van der Werff
Nota bene Van der Werff scoort. De verdediger die straks voor Vitesse speelt straft een fout van Davy Pröpper af. De middenvelder van Vitesse levert op het middenveld over waardoor PEC Zwolle snel over kan schakelen via Jody Lukoki. De aanvaller rukt op naar het strafschopgebied, wacht op het juist moment en speelt Van der Werff aan, die aan de linkerkant de bal in de verre hoek drukt.
24'
Dé kans voor Vitesse! Renato Ibarra reageert goed op een steekpass van Guram Kashia door de defensie van PEC. De aanvaller snijdt vanaf rechts voor Bart van Hintum langs en kan alleen op Warner Hahn af. Maar de doelman van PEC is Ibarra de baas. Knappe én belangrijke redding!
22'
PEC Zwolle en Vitesse durven niet vol gas te spelen. Omdat het treffen over twee wedstrijden wordt beslist willen beide ploegen ook vooral geen tegendoelpunt incasseren.
18'
Warner Hahn wordt verrast door Renato Ibarra van Vitesse. De aanvaller van de Arnhemmers trek vanaf rechts naar binnen. Aan de rand van de zestien meter haalt hij uit naar de korte hoek. Hahn staat op het verkeerde been, maar zit de bal ook naast gaan.
15'
Kans PEC! Een vreemd schot van Tomáš Necid brengt Vitesse in de problemen. Het afstandsschot van de Tsjech zwabbert en daardoor heeft doelman Eloy Room de nodige problemen. Hij kan de bal wel keren, maar stoot de bal niet naar de zijkant. Het leder ketst weer terug het strafschopgebied in, bijna recht voor de voeten van Ryan Thomas. Tot grote opluchting van Vitesse struikelt de aanvaller van PEC en kan de thuisploeg niet op voorsprong komen.
14'
Vitesse probeert het weer van afstand. Deze keer is het Renato Ibarra. Het is een meter of dertig wanneer de aanvaller van de Arnhemmers uithaalt. Dat doet hij goed, want met het schot naar de linkerhoek moet doelman Werner Hahn in actie komen om een doelpunt te voorkomen. Het levert Vitesse uiteindelijk een corner op.
10'
Vitesse heeft in de eerste tien minuten van de wedstrijd een licht overwicht. Behalve het schot van Valeri Qazaishvili heeft dat geen gevaarlijke mogelijkheden opgeleverd.
9'
Na negen minuten krijgt Vitesse de eerste hoekschop van de wedstrijd. Die levert niets op. PEC-doelman Warner Hahn kan de bal wegboksen.
8'
Oei, dat scheelt niet veel. Josh McEachran komt halverwege in balbezit. Met een bekeken passje bereikt hij bijna Bertrand Traoré, die diep ging. PEC Zwolle krijgt er net op tijd een been tussen.
5'
De eerste doelpoging van Vitesse ook en feit. Valeri Qazaishvili pikt de bal van een meter of dertig van het doel op. Hij schiet meteen. De bal gaat laag over de grond, maar scheert langs de linkerpaal.
3'
Aan de rand van het strafschopgebied kopt Ryan Thomas de bal met z'n achterhoofd voor de voeten van Tomáš Necid. De vervanger van Stef Nijland in de spits bij PEC Zwolle heeft wat ruimte en haalt uit. Zijn schot gaat over!
1'
Het is te hopen dat we hier meer spektakel zien dan eerder vanavond. In de andere play-off speelden sc Heerenveen en Feyenoord een draak van een wedstrijd. De Friezen wonnen wel, met 1-0.
1'
De bal rolt in Zwolle! Vitesse heeft afgetrapt.
1'
In een slecht gevuld IJsseldeltastadion staan beide ploegen op het veld. We gaan bijna beginnen!
Bij beide ploegen zijn weinig verrassingen. PEC Zwolle speelt zonder de geblesseerde Stef Nijland. De Tsjech Tomáš Necid is zijn vervanger. Vitesse speelt met dezelfde elf spelers die zondag ook tegen FC Utrecht startten. Dus zit Marko Vejinović op de bank en begint Josh McEachran weer in de basis.
Goedenavond! Welkom bij de liveticker van PEC Zwolle - Vitesse. Ik ben Steven Koelma en ik doe vanaf 20.45 uur live verslag van dit eerste duel tussen beide teams in de play-offs om Europees voetbal.

PEC Zwolle heeft de play-offs als nummer zes van de Eredivisie bereikt. Een meer dan terechte notering voor de Zwollenaren, omdat de ploeg het hele seizoen bovenin meedraaide. Toch zullen de play-offs in de Hanzestad ook enigszins als teleurstelling voelen, want begin deze maand stond PEC nog aan de poort van de poulefase van de Europa League. In de KNVB Bekerfinale gooide FC Groningen roet in het eten en duurt het seizoen voor PEC Zwolle voort.

In de play-offs treft PEC Zwolle dus Vitesse, voor velen de favoriet om het Europese ticket te pakken. De Arnhemmers zijn de tweede seizoenshelft uistekend in vorm geweest en leken zelfs af stevenen op de derde plaats. Zover kwam het niet, Vitesse werd uiteindelijk vierde met vijf punten voorsprong op PEC Zwolle. De ploeg van Peter Bosz wordt geroemd om het vertoonde spel, maar toch slaagden de geelzwarten er niet in om bijvoorbeeld ADO Den Haag over de knie te leggen. In de Hofdstad werd met 1-0 verloren, wat achteraf dure punten bleken te zijn. Ook zondag tegen FC Utrecht kwam Vitesse niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Dat betekent dat PEC Zwolle niet bang hoeft te zijn voor het favoriete Vitesse.

De thuisploeg moet het wel stellen zonder Stefan Nijland. De aanvaller van PEC Zwolle heeft last van zijn enkel. Bij Vitesse ontbreekt Kelvin Leerdam wegens een schorsing. Zij zullen niet spelen, wie wel kun je ongeveer een uur voor de aftrap http://www.voetbal.com/wedstrijdverslag/playoffs-eredivisie-2014-2015-europa-league-1-runde-pec-zwolle-vitesse/ vinden.